Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li vam Gadafijevo ponašanje sliči na Miloševićevo?

Da
23
53%
Ne
14
33%
pukovniku nema tko da piše...
6
14%
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
[ironija] Joj, stani malo da razmislim. Javiću ti za jedno dva dana... [/ironija]
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by KorvinOdAmbera

[ironija] Joj, stani malo da razmislim. Javiću ti za jedno dva dana... [/ironija]
[reallife] ja sam mislio da kad već nudiš alternativu imaš i spremne opcije [/reallife]
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Odakle tebi da ja imam alternativu? :sweet:

Našao citat, turio ga ovde, dopao mi se.
To je jedan od primera postizanja šta hoćeš, a o drugima nisam razmišljao, niti mi pada ni najmanje na pamet da se uvlačim u ove diskusije... :)

U svakom slučaju, ko može da nađe načina da se ovo reši, svakako ne piskara po forumima... :)
Korisnikov avatar
By Stripi
ovo je rasprava jer forum služi raspravama a ne rješavanju svjetskih kriza.
Dakle, tvoj odgovor na ovu temu je bio
Originally posted by KorvinOdAmbera

Postoje mnogo bolji načini da se zajebu diktatori, ako se već hoće to uraditi...
nakon čega sam ja shvatio da ti imaš neke sjajne primjere. Sorry što sam krivo shvatio, nije mi bila namjera.
Korisnikov avatar
By Stripi
to izvlačenje iz konteksta je jako zajebata stvar. Pogotovo kad je to jedini kontekst.
By J...
Originally posted by smaug
Originally posted by 2kune
Originally posted by J...

Unutrasnja politika zapadnih zemalja je ono sto ih cini takvim kakve jesu (pozeljnim za ziveti u njima) i taj sistem jeste dobar. A njihova spoljna politika nema veze s tim. Ovo sto pitate i konstatujete kao da govorite time da se spoljnom politikom zapadnih zemalja koja cesto podrazumeva i bombe, ekspresno siri i njihova unutrasnja politika i sistem i na te druge zemlje koje oni onda "demokratizuju" tim bombama. Ja sam vec pitala postoji li neka drzava ciji sistem je znacajno promenjen na bolje nakon vojne intervencije zapada?
ma daj... :odbij:
zar zaista misliš da može postojati tolika diskrepancija između vanjske i unutarnje politike jednog režima?
kao što je unutarnja politika Gadafija, Miloševića, Tuđmana, Sadama, Staljina, Hitlera i sl. dio iste političke vizije, tako je i vanjska politika zapadnih zemalja dio jedne te iste političke vizije.
ajmerika je prije svega svoje stanovništvo dovela do dužničkog ropstva i pretvorila ga u potrošačke dronove, pa zaista ne vidim zbog čega to ne bi radila i svima ostalima na planeti. naravno, pri svemu tome strogo poštujući njihova neotuđiva ljudska i manjinska prava u odnosu na altruističke sposobnosti krupnog kapitala.
nije stvar u idealiziranju, generaliziranju i biranju strana, nema ovdje crno-bijele podjele... stvar je isključivo utilitarni izbor između manjeg od dva zla. naravno, manjeg za libijski narod. ako je slučajna posljedica manjeg zla zaustavljanje pokolja civila i veće poštivanje nekih elementarnih ljudskih prava, cijena koja se za to plaća u nafti i siromaštvu ionako je već 40 godina plaćana Gadafiju a da se zauzvrat nije dobilo ni to.
Ma kakvi dvi kune...
Ti gresis...Mi gresimo.
Ima samo crno-belo.
Crno (spoljnu politiku) neke zemlje vodi jedan predsednik, jedan premijer, jedna vlada, jedna vojska...
A belo (unutrasnju politiku) drugi predsednik, drugi premijer, druga vlada, druga vojska...

To ti je, jebote, Not So Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde..

I nije mi jasno kako ljudi gledaju na sve crno-belo, niko tu nije cist 100posto ...
ja ne mislim crno-belo a sto se tice spoljne i unutrasnje politike zapada, nisam primetila da ameri bacaju bombe na svoje stanovnistvo, cak i u slucaju kad ne placa porez. uostalom nebitno. :putnik:
Korisnikov avatar
By smaug
J... Sta je tebi ovih dana...Kakvi su ti ovo argumenti? Mozda ne mislis crno-belo al pises tako da ja mislim da ti mislis.
Korisnikov avatar
By 2kune

ja ne mislim crno-belo a sto se tice spoljne i unutrasnje politike zapada, nisam primetila da ameri bacaju bombe na svoje stanovnistvo, cak i u slucaju kad ne placa porez. uostalom nebitno. :putnik:
to je zato jer su ameri jako neučinkoviti pri bombardiranju civila... kako sam već napisao u temi ranije, ameri prosječno bace 187,2 tone bombi da bi ubili jednog jedinog civila... ruandskim hutuima su trebale samo mačete da bi pobili 937 000 civila... zaključak se sam nameće: ameri ne bombardiraju vlastite civile jer bi bankrotirali. zato bombardiraju samo one civile koji im tu uslugu mogu platiti... npr. naftom. :wundy:
Korisnikov avatar
By 2kune
Pa tu se ne radi o ubijanju civila zbog nafte već o usrećivanju duševno bolesne osobe. Novinari imaju restrikcije kretanja zbog zaštite identiteta i privatnosti pacijanata. Nije Gadafi kriv što je pacijanata toliko puno. Epidemija, jebiga... Ali sve se radi za njihovu dobrobit i lječenje. :peace:
NATO letove valja odmah ukinuti jer uznemiravaju pacijente. :psiholog:
Korisnikov avatar
By Stripi
Prokleti NATO bombarderi! Samo uzrujavaju Libijce pa siluju okolo ko sumanuti.
Korisnikov avatar
By Srklet
btw, procitah da najvecu grupu podrske gadafiju na fejsbuku vode predstavnici Naših/1983. :party:

srbija do gadafija!
Korisnikov avatar
By 2kune
interesantno... nitko još nije komentirao kako je Gadafi svojevremeno bio zgodušan i koliko su mu sinovi zgodušni... pobogu, što vam učini taj zli NATO... :drama:
samo na pare, naftu i kontrolu mislite... ko da ste ajmerikanci... :uljenavatru:
Korisnikov avatar
By Stripi
Kak ne? Pa ja sam rekao da mi je sin zgođušan, pretpostavljam ovaj stariji. U svakom slučaju onaj koji je plovio našim morem prije koju godinicu :yes:
Korisnikov avatar
By erkondisn
a evo oglasio se i barba Mladen i nevjencana mu gospa Ana. ne mogu a da ne objavim ovo. stvarno ne mogu...

U nastavku šaljem poruku koju sam poslao Vođi libijske revolucije Gaddafiju.

Molim Vas da tu poruku objavite i / ili dalje proširite!

ZDS!

Mladen Schwartz

Vođo Libijske Revolucije i Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske
Džamahirije, pukovniče Moamare al Gaddafi!

Izloženima divljačkom pljačkaškom i genocidnom napadaju profesionalnih
izvoznika demokracije, judeo-masonske internacionale predstavljene svojim
ekspoziturama EU i USA, želimo Vam poručiti da su naše misli ovih dana uz Vas
i uz Vaš napaćeni narod. Očekujemo da ćete odnijeti brzu i uvjerljivu pobjedu
nad neprijateljima suverene i prijateljske nam Libije. Ujedno najoštrije osuđujemo
vjerolomnu vladu Republike Hrvatske, koja se brže-bolje stavila na stranu agresora
protiv Libije, zaboravivši na sve veze koje su tradicionalno jamčile prijateljstvo i
suradnju između naših dviju zemalja.

Uime hrvatskog naroda, koji, za razliku od svoje trenutačne vlade, umije
pošteno i pravedno procijeniti današnje dogođaje u Libiji, upućujem Vam svoje
najbolje želje za veliki libijski narod i njegovu državu pod Vašim vodstvom.

Živjelo libijsko-hrvatsko prijateljstvo!

Dolje plutokratski globalistički imperijalizam, zatiratelj slobode naroda i
državnih suvereniteta!

Uz naš borbeni hrvatski pozdrav

Borba se nastavlja – ZDS!

Mladen Schwartz

Predsjednik NOVE HRVATSKE DESNICE

Prvi triumvir

:fancyklap:

:krezavi:
Korisnikov avatar
By 2kune
eto šta se događa kad židov prolupa... :lood:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Pravo pitanje je da li ce oni uspeti da kolonizuju deo teritorije kao sto su nama kolonizovali Kosovo.
Korisnikov avatar
By 2kune
kime su ga kolonizirali? albancima? valjda će onda libiju kolonizirati arapima... :giggle:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Ti najbolje znas sta to znaci i sam si bio koloniziran. :sweet:
Korisnikov avatar
By 2kune
ja sam bila osvojena... :lepeza: kolonizirana nikada! :icequeen:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Novi mediji -> moderniji i prihvatljiviji nazivi. Ako vam zafalimo, a vi nam se vratite, dusha nam je pusta i kontinentalna. :sigh:
Korisnikov avatar
By Galadriel
kime su ga kolonizirali? albancima?
Kosovo ima odlican geopoliticki polozaj i prebogate rudne resurse. Prostom privatizacijom nakon promene sistema dospeva u ruke kome god da ima najvise sredstava da plati, a da li ce radna snaga biti Srbi ili Albanci, kolonizatorima ni iz dzepa ni u dzep, bole ih. Dok je bilo u sklopu Jugoslavije, svaki prirodni resurs Kosova ili recimo svako jutro Vojvodine je bilo u drzavnom vlasnistvu i pripadao njenom narodu. Sad smo pocepani na froncle i prodajemo sve od vlasnistva do obradivog zemljista. U Libiji slicna situacija, samo mnogo vecih razmera, vredniji resursi. Zanimljivo kak6 su svi zaboravili da jeAVvganistan srav5jen ra zemljom.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Pisem sa telefona pa ne mogu da vidim ceo tekst koji kucam pa mora iz dva dela. Nego htedoh reci kakva crna demokratija i ljudska prava, to je prica za hipnotisane isprane mozgove. Ovo je staromodna, oprobana, kolonizatorska otimacina.
Korisnikov avatar
By Evdokija
Slika

...i to naravno iz Srbije

da se ja pitam, ja bih odavno poslala NATO i na Severnu Koreju.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Galadriel

Kosovo ima odlican geopoliticki polozaj i prebogate rudne resurse. Prostom privatizacijom nakon promene sistema dospeva u ruke kome god da ima najvise sredstava da plati, a da li ce radna snaga biti Srbi ili Albanci, kolonizatorima ni iz dzepa ni u dzep, bole ih. Dok je bilo u sklopu Jugoslavije, svaki prirodni resurs Kosova ili recimo svako jutro Vojvodine je bilo u drzavnom vlasnistvu i pripadao njenom narodu. Sad smo pocepani na froncle i prodajemo sve od vlasnistva do obradivog zemljista. U Libiji slicna situacija, samo mnogo vecih razmera, vredniji resursi. Zanimljivo kak6 su svi zaboravili da jeAVvganistan srav5jen ra zemljom.
Ma kakav crni geopolitički položaj? U centru najzaostalije europske regije, sa 3 strane okružena neprijateljskom Srbijom i bez izlaza na more. Uz to još i bez ikakvih magistralnih pravaca, jednako odvojeno i od Dunava i od jadransko-jonske inicijative. To je geostrateški položaj čira na guzici. Nije dobar čak ni za izazivanje rata u užem regionu. Za to je u odličnom položaju Makedonija a ne Kosovo.

Ma kakvi prebogati rudni resursi? Jest da se zalihe ugljena procjenjuju petim u Europi, ali to nije neko čudo. Prema ostalim svijetskim nalazištima ugljena Kosovo spada u srednja. Uostalom, taj ugljen je tek lignit i to sa dosta visokim udjelom sumpora, tolikom da je čak i u SFRJ od polovice 70-tih ekološki preskup za upotrebu pa je liferovan nesvrstanima umjesto da ide u domaće termoelektrane.

Dok su rudnici bili u državnom vlasništvu, nitko 20 godina nije u njih ulagao i od industriskih pogona postali su crne rupe u zemlji u kojima rudari svaki čas umiru usljied nesreća. Proizvodnja je postala mizerna, nesigurna i neisplativa. Od dolaska amera na Kosovo, što se konkretno promijenilo? Jeli tko ulagao u te rudnike? Jesu li povećali proizvodnju? Pojavljuje li se na tržištu kosovski lignit? Well, ako je odgovor na sva ta pitanja ne, a rudnici jednako životare kao i prije, o kakvoj je kolonizaciji onda riječ? Što su ti ameri unovčili od Kosova da naplate miljarde dolara spiskanih u intervenciju? Molim konkretan odgovor.

U Libiji je situacija jako drugačija. Naime, upravo je Gadafi kolonizirao Libiju. Napravio je fiktivno nacionalne kompanije za vađenje nafte u kojima rade stranci sa svojom opremom a svu dobit uzima u svoj džep. Dok libijci hodaju okolo nezaposleni. I čak 28% njih bez stalnog pristupa pitkoj vodi.

Inače, ta američka intervencija u Afganistanu koja toliko dugo traje i toliko love vuče (ne zaboravimo, CCCP je bankrotirao uvelike upravo zbog Afganistana), zar se sve to može naplatiti isključivo proizvodnjom opijumskog maka? Mislim, čak je i u Splitu danas biti na heroinu sramota.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 20
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!