Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By XanaX
Oh, da, google nije položio niti malu maturu slavenskih gramatika, a hvatao bi se hebrejskih konjugacija... Ubaci lamed na kraj prve riječi ili izbaci ayin, pa da vidiš čuda...
Korisnikov avatar
By deran
mlad je,naučiće-nosi se ti sa toliko jezika i neparavilnih glagola,mnoštvom sinonima...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Jasenovačka politička ikebana

U Jasenovcu je obilježena 65. godišnjica proboja jasenovačkih logoraša iz jednog od najstravičnijih nacističkih logora smrti u svijetu, gdje je pogubljeno na stotine tisuća Srba, cjelokupna jevrejska populacija iz NDH i nekoliko desetina tisuća Roma, uz dosta hrvatskih antifašista. Na obilježavanje ove godišnjice došlo je cjelokupno hrvatsko rukovodstvo kao i nekadašnji predsjednik Stjepan Mesić, a posjetilaca je bilo nekoliko stotina.

Da čovjek nije znao o čemu se radi, mislio bi da se nalazi na lijepo uređenom terenu za golf. Falio je jedino proslavljeni golf igrač Tajger Vuds. Krajolik predivan, trava pokošena na engleski način, umjetno sređena jezera, zazelenjeli brežuljci, milina za oči. Nigdje nikakvog znaka o ustaškom stratištu. Nema baraka za zatočenike, obilježena mjesta gdje su ustaše maljevima i noževima ubijali svoje žrtve, nigdje logorskih žica, ničeg što bi služilo na podsjećanje na izvršeni genocid. Sve je urađeno da se zaboravi, kao da stratišta nikada nije ni bilo. Ali tu nije kraj političkoj ikebani. Cijelo hrvatsko rukovodstvo se rasplakalo nad žrtvama: Srbima, Jevrejima, Romima i inima. Pa priče o tome kako je Hrvatska izrasla iz antifašističke borbe?! Ova povijesna neistina bode oči do krvi, jer koliko je poznato, iz antifašističke borbe je nastala Jugoslavija, o kojoj nije bilo ni riječi na ovoj komemoraciji.

I onda na scenu stupa bivša Srpkinja, HDZ-ovka, predsjednica Vlade, Jadranka Kosor. Nešto patetičnih riječi o antifašističkoj borbi iz koje je izrastao, prije dvadeset godina, "demokratski hrvatski ustav" (sic)?! Taj ustav je bio toliko "demokratski" da je hrvatske Srbe iz konstitutivnog naroda pretvorio u manjinu! Kako bi djelo odgovaralo riječima, u hrvatskom domovinskom ratu broj Srba je s 12 odsto sveden na otprilike četiri odsto, na točno onoliko koliko je tadašnje hrvatsko vrhovništvo bilo planiralo! Unutar političke ikebane važna je i priča o tome kako su sve žrtve jednako vrijedne. Zločin je, eto, zločin, a broj žrtava nije važan. Par tisuća je isto kao i nekoliko stotina tisuća! Naravno, pošto se tu radi o nekoliko stotina tisuća Srba, koji su kao "genocidan narod" očito "nevrijedne žrtve". Dobro je da su ih hrvatski dužnosnici uopće i spomenuli, na čemu bi im Srbi trebalo da "budu zahvalni"! Uostalom, kako se nad "genocidnim narodom" može vršiti genocid? Da su ustaše, umjesto da su Srbe i Jevreje neselektivno ubijali, odvajali žene, djecu i star(i)ce i slali ih kućama, onda bi to, kao i u Srebrenici bio "genocid". Ovako, to je tek zločin, a i jedva da je zločin, pošto se radi o "srbočetnicima" i "čifutima". I tako, proljeće u potpunosti uljepšava jasenovački dječji vrtić. Politička govorancija je završena, "demokracija se pokazala na djelu", što je za ulazak u Europu više nego potrebno, genocid nad Jevrejima i Srbima nije ni spomenut. "I to s pravom". "Jer što je Jasenovac prema Srebrenici"?! A kada se za par godina stiša ova buka oko "čifutskih" i "srbočetničkih" navodnih žrtava, uprocesuiraće se golf tereni, napraviti dječja igrališta i mjesta za piknik, a spomen-muzej jasenovačkim žrtvama ostaće i dalje politička ikebana i ruglo izvršenom genocidu.

Emil Vlajki,
Fokus, Banjaluka, 19.4.2010. godine
Korisnikov avatar
By Stripi
Jadranka Kosor nije nikakva bivša Srpkinja. Toliko o tome tekstu koji si cory/pasteao.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Jadranka Kosor nije nikakva bivša Srpkinja. Toliko o tome tekstu koji si cory/pasteao.
Lepo bi bilo da onda objasniš ko joj je otac?

U medijima se vodila rasprava o tome. Hrvatski mediji su tvrdili da joj je devojačko prezime Vlaisavljević, da joj je otac bio Srbin, a stric poznati četnički vojvoda iz Pakraca.

Za mene je to nebitno. Kao i to prebrojavanje krvnih zrnaca...

Uostalom, evo šta se pisalo kada je birana za premijerku:

Vlada Hrvatske: Bez komentara o premijerki Srpkinji

Tvrdnje pojedinih hrvatskih desničara iznesene u medijima i internet forumima da je Jadranka Kosor nepodobna za funkciju premijera jer je Srpkinja nisu uznemirile državni vrh Hrvatske.

Služba za odnose s javnošću vlade Hrvatske nije reagovala na napise u kojima se tvrdi da je Jadranka Kosor bratanica četničkog vojvode sa Papuka Dušana Vlaisavljevića.

- Zahvaljujem na upitu, ali ovakve tvrdnje, napisi i komentari marginalnih medija i autora ne zaslužuju komentar - kratko je odgovorio portparol hrvatske vlade Zlatko Mehun.

Stav vlade je razumljiv ako se ima u vidu da je u Hrvatskoj, slično kao i u Srbiji, „prebrojavanje krvnih zrnaca“ relativno česta pojava.

Mnogim političarima je spočitavano kao otežavajuća okolnost to što su im supruge Srpkinje. Po tom osnovu, a zbog supruge Milke, na nišanu je bio i hrvatski predsednik Stjepan Mesić. Iz istih razloga je i pokojni Ivica Račan nosio epitet izdajnika.

Bivši hrvatski predsednik Franjo Tuđman nije imao takvih problema, a, ako je za verovati medijima, čak se i u predizbornim kampanjama hvalio da mu „žena nije ni Srpkinja ni Židovka“.

Mnogi su pokušavali da diskredituju svoje političke oponente kačeći im etiketu Srbina. Kada je Zoran Milanović najavio kandidaturu za predsednika SDP-a, na internetu je bilo mnogo upozorenja da za njega ne treba glasati jer je po nacionalnosti Srbin.

*Ponavljam, da je za mene nacionalno poreklo Kosorke potpuno nebitno. I u tekstu koji želiš da diskredituješ, to je samo uspuna opaska autora. Kao i obično, u nedostatku argumenata skrećeš sa suštine teme i izbegavaš da priznaš da je proustaška ideologija, na žalost, još i te kako prisutna u realnom životu u Republici Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by XanaX
Originally posted by Vel boy

`ayin me tamo buni. :giggle:
Puh, ne'am pojma, tako nekako znalo je stajati napisano, i ayin je mislim tu, ali dovoljno je i jedno slovo oduzeti / dodati i sve se promijeni.
Uglavnom, ideja je u stilu one "doživjeti stotu", dok je ovdje smisao "do stotinu i dvadeset!" Ima i latinična verzija, koja se dodaje pri pisanju uz ime... Tako nekako. Davno je to bilo.

Eto u kakve menevolje uvlačiš samo zato što sam te zamolio da mi pomogneš!

:nope:
to sam i mislio. umjesto `ayina tamo treba alef. א

למאה עשרים
Korisnikov avatar
By 2kune
Ako je Jadranka Kosor srpkinja, jesu li i ostale ustaše također srbi? :beba: Ako jesu, hoće li onda srbi platiti hrvatima za pola stoljeća duševnih boli? :happy:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sheytan

Lepo bi bilo da onda objasniš ko joj je otac?

U medijima se vodila rasprava o tome. Hrvatski mediji su tvrdili da joj je devojačko prezime Vlaisavljević, da joj je otac bio Srbin, a stric poznati četnički vojvoda iz Pakraca.

Za mene je to nebitno. Kao i to prebrojavanje krvnih zrnaca...
Baš ne prebrojavaš ali bi bilo lepo od mene da ti objasnim ko joj bio ćale? :smeh:
Pa ako joj je otac bio Srbin a ona nije mjenjala prezime i nije se nikad udavala, kako to da se preziva Kosor? To je priča bila plasirana za ovakve kao ti, u vrijeme kad je postajala premijerka. Ti neki densičarski krugovi su je htjeli "poniziti činjenicom" da je Srpkinja. Istina jest da ona nije nikakava Srpkinja, nego je jednostavno loša osoba ne visokoj poziciji u prelošoj stranci. I to je to.
Originally posted by Sheytan

*Ponavljam, da je za mene nacionalno poreklo Kosorke potpuno nebitno. I u tekstu koji želiš da diskredituješ, to je samo uspuna opaska autora. Kao i obično, u nedostatku argumenata skrećeš sa suštine teme i izbegavaš da priznaš da je proustaška ideologija, na žalost, još i te kako prisutna u realnom životu u Republici Hrvatskoj.
O, itekako je to za tebe bitno, nemoj se lažemo. Ti, koji si se bacio u obranu vascelog srpskog roda od nepostojećeg neprijatelja. Mag histerije, pa da ne brine o tome.
I koja je to bitna suština ovog threada u kojem si ti najveći offtopičkar?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Opet vi pokusavate da skrenete temu.

I po ko zna koji put ne zelite da se osvrnete na novu "postavku" jasenovackog logora.
Korisnikov avatar
By Stripi
Mi opće ne skrećemo sa teme. Već si dobio kompliment da si, zapravo, ti taj koji blamira i ponižava jasenovačke žrtve. Osim toga, ti si taj koji je skrenuo temu sa jednog doba, odnosno današnjeg pa sve u prošlost otprije 50 godina.
A tvoje komentare željno iščekujemo :B
Korisnikov avatar
By Sheytan

Mi opće ne skrećemo sa teme. Već si dobio kompliment da si, zapravo, ti taj koji blamira i ponižava jasenovačke žrtve. Osim toga, ti si taj koji je skrenuo temu sa jednog doba, odnosno današnjeg pa sve u prošlost otprije 50 godina.

A tvoje komentare željno iščekujemo :B
Tvoje bljuvanje prevazilazi sve norme civilizovane diskusije.

Ko sta brani, jasno je odavno.

Ustase ostaju ustase, na nasu veliku zalost, uprkos tome sto od Jasenovca prave park, onaj najbocniji, nikako spomen...A, bio je sve do pocetka devedesetih.

Kako je u Ausvicu, evo slike i teksta s kraja predhodne godine:

Slika

Nepoznati vandali oskrnavili su u noci izmedju 17. i 18. decembra 2009. muzej u Aušvicu i sa glavne kapije tog bivšeg nemačkog nacističkog koncentracionog logora na jugu Poljske ukrali su veliki natpis "Rad oslobađa".

"S jedne strane tabla je skinuta, s druge istrgnuta. Saslušavamo noćne dežurne u muzeju, pregledamo snimke, tamo su svugde kamere", rekao je danas poljskoj televiziji TVN24 Dariuš Novak iz policije Malopoljskog vojvodstva i dodao da je u toku policijska istraga o tom incidentu.
Portparol Muzeja nacističkog koncentracionog logora Aušvic-Birkenau Jaroslav Mensfelt naveo je da je "krađa sramni čin" i izrazio nadu da će intenzivna istraga policije uroditi plodom.

"To je neverovatno. Do sada valjda nije bilo tako drske kradje na takvom mestu, koje je za mnoge sveto. To nije nasumična krađa, bila je dobro organizovana", rekao je sekretar poljskog Saveta za brigu o sećanju na ratove i mučenike Andžej Pševožnjik...

*Srecom, kradljivac u Ausvicu je pronadjen, a natpis vracen... U Jasenovcu aktuelna vlast u Hrvatskoj sama je pospreminala sve sto podseca na najsuroviju "fabriku smrti"u Drugom svetskom ratu. I nije je sramota, kao ni tebe... Ali, sta drugo i ocekivati od drzave u kojoj ogromna vecina gradjana simpatise i opravdava ustase!
Korisnikov avatar
By Stripi
Šta bi bljuvao :lol: Svakome ko čita temu jasne su i tvoje nakane ikuda sve to vodi. Tako da, samo nastavi :party:
Korisnikov avatar
By 2kune
duboko sam uvjeren da su krađu izvršili potomci pakračkih četnika koji žive u Njemačkoj. :balerina:
Korisnikov avatar
By Sheytan

Svakome ko čita temu jasne su i tvoje nakane ikuda sve to vodi.
Istini, i samo istini, koja očigledno tebi i još nekolicini forumaša ne odgovara.

Tako da, samo nastavi :party:
Na žalost, konkretni podaci o stvaranju danađnje Hrvatske na krilima NDH stižu tako reći svakodnevno i ima ih na pretek.

Evo, najnovije.

Gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić donio odluku

"USTAŠKOM SINU" OSTAT ĆE SPOMENIK U CENTRU GRADA

Zadarski gradonačelnik dr Zvonimir Vrančić donio je odluku kako spomen-ploča poginulom imotskom branitelju Rajku Lozi, na kojoj se on naziva “ustaškim sinom”, neće biti uklonjena s javne površine.

Neposredno uz zgradu Državne uprave, spomen-ploču je prije 11 godina postavila obitelj branitelja koji je na tome mjestu poginuo u listopadu 1991. godine i na njoj, među ostalim, stoji:

“Progoni, optužbe, mučenja, zataje, izdaje, nisu prekinule tvoj životni san - Nezavisnu državu Hrvatsku. Mi ga nastavljamo i vjerujemo da će biti stvarnost. Neka ti je vječna slava i pokoj!”

Iako je gradska uprava više puta bila prozivana da se ovom spomen-pločom veliča ustaštvo i NDH praktički u samom središtu grada, odluku da ploča ostane na svome mjestu gradonačelnik Vrančić donio je nakon sastanka koji je održao s obitelji poginulog branitelja.

* Eto najjasnijeg primera koliko sami poštujete sopstveni zakon o zabrani ustaštva u Republici Hrvatskoj, na koji se ovde često pozivate, i ko je i zašto učestvovao u secesiji Hrvatske od SFRJ
Korisnikov avatar
By Stripi
Osim toga, u Vukovaru postoji groblje, poznato kao "groblje šajkača" poginulim srpskim paravojnicima za vrijeme tromjesečne opsade Vukovara i koje niko nije ni dirnuo. Uistinu ne znam šta piše na tim spomenicima a iskreno me i ne zanima, jer je za vrijeme njihove "hrabre borbe" izginulo i portjerano na par tisuća stanovnika. Ti hrabri vojnici svakodnevno su tri mjeseca bombardirali bolnicu na koju su ponekad bacane i "krmače" od 250 kila (da se samo podsjetimo kako je neko na RTBGu izjavio da su to samo srpski leševi pa se par kasnije sam demantirao u dnevniku). I to groblje tamo stoji.
Ovi, ako misle da je njihov sin ustaški sin, neka tako i misle. Za vrijeme ustaša oni i tako nisu bili u nikakvoj nezavisnoj a ni Hrvatskoj, već u Italiji pa se mogu tamo slobodno i iseliti.
Da stvar bude bolja, hrvatske ustaše imaju fašističke prijatelje na stormfrontu, vrlo se slažu po pitanjima Židova, homoseksualaca i crnaca a njihov frend Davidović, iako je bio u Srbiji sve do nedavno bio na slobodi- Isti onaj Davidović na kojeg se srdio Čanak na tvu. Zanimljivo je da Davidović ima ista stajališta kao i ustaše i da ima dosta pristalica na srpskom Stormfrontu a veže ih ista ljubav prema nacizmu.

''
Korisnikov avatar
By Sheytan
@ Stripi

To što piše Dojče vele, ne znam baš kakve veze ima sa ustašlkom praksom u Hrvatskoj, sem što možda želiš lopticu da prebaciš Srbima i Srbiji.

Ne znam koliko ti je to pametno. Ja bih se ipak na tvom mestu pre pozabavio ekstremnim nacionalizmom, ustaštvom i sl, u sopstvenom-hrvatskom-narodu.

Tako glasi ova tema. Naravno, ti i svaki drugi registrovani forumaš možeš diskutovati i o srpskom nacionalizmu, ali bi za to bolje bilo da otvoriš temu o tome.

Oko posta gde se spominju Čanak i Davidović, mogu samo da dodam da smo mi Davidovića osudili i da smo za njim raspisali poternicu, na osnovu koje je uhapšenm te je njegova depoertacija u srpski zatvor vrlo izvesna.

Već je bil reći o organizovanju naci koncerta u Hrvatskoj, kao i posledicamna - prekršajna prijava protiv organizatora!

Ta dva primera su dovoljna da se vidi kakav odnos imaju Srbija i Hrvatska prema ekstremnom nacionalizmu.

Očigledno da većina gradjana Hrvatske, kojoj pripadaš i ti, ne želite da prepoznate ustaštvo u današnjoj Hrvatskoj i odlučno se obračunate s njim, već sve probleme vidite u Srbiji i Srbima... Dok je takvo stanje stvari teško u Hrvatskoj može doći do suočavanja sa prošlošću, izgradnje novog srpsko-hrvatskog medjunacionalnog poverenja i stabilnih odnosa u regionu.
Korisnikov avatar
By Stripi
To samo potvrđuje moju tezu da fašizma ima posvuda pomalo. To nije porebacivanje loptice, baš naprotiv. Ono što sam ja htio reći jest da se o svakome može pronaći neki članak na zadatu temu fašizma ali ne treba odmah cijeli narod i čitavu zemlju prozivati fašističkom, ovako infantilno kako ti to činiš jer to jednostavno nije tako. Danas u Njemačkoj, jedina zemlja koja je prošla kroz denacifikaciju, možeš pronaći ljudi koji vjeruju da je holokaust laž, da nacizam nije ništa loše, etc...Međutim, to još uvijek nije ono što većina misli.
I ne, ja ne želim da prepoznam fašizam tamo gdje ga nema. Naravno da ima pojava, no to nije niti trag od onog zla koje se događalo 40ih godina prošlog stoljeća. Jedini problem koji ja u čitavoj temi vidim jest tvoa zadojenost mržnjom, no sa time se jedino ti moraš boriti za šta, iskreno, ne pokazuješ neku veću i volju i želju.
Korisnikov avatar
By 2kune
još bih samo nadodao kako je generalizirano proglašavanje nekih 'vas' (u odnosu na neke 'nas') fašističkim i genocidnim zabranjeno pravilnikom ovog foruma i smatra se govorom mržnje i vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi... :klavir:
Korisnikov avatar
By Sheytan
U nedostaku argumenata, činjenica ili ma šta drugo protiv mojih postova u ovoj temi, a što bi moglo poslužiti kvalitetnoj diskusiji o ustaštvu u današnjoj Hrvatskoj ponovo pokušavate na već prepoznatljiv način da ogadite temu, skrenete je na drugi problem, samo zato što vam se tema kao takva ne dopada, a kako nemate sem ličnih uvreda na mene kao pokretača, valjanih podataka terate ka DYR.

Verujte, teško ćete u tome uspeti. Mene, kao što ste mogli do sada zaključiti, vaše uvrede ne dotiču jer znam od koga i zašto dolaze. Mogu reći da vas samo žalim...

Elem, zar je vama zaista toliko teško da se suočite sa prošlošću svog naroda!? Da realno pogledate istini u oči, da onda lakše prepoznajete ustaštvo u današnjem životu Hrvatske, posebno u odnosu prema proteranim Srbima, zat ništa ne čitate o tome šta se stvarno dogadjalo devedesetih godina. Zar i dalje možete mirno Srbiju i Srbe da optužujete za sva zla, zar vam nije jasno da Srbija nije išla u osvajački rat, niti ste vi vodili odbrambeni ... Da je bio po sredi gradjanski rat5 sa jasno nacionalno-verskim obeležjima.

Ne morate verovati meni, ne morate se složiti sa mojim stavovima, niti stavovima Srba i Srbije, ali bi se zarad istine trebali zapitati šta se stvarno desilo devedesetih godina.

Ima dosta i vidjenijih Hrvata, proverenih antifašista, ljudi koji su i u Tudjmanovo vreme bili na odgovornim funkcijama, koji u svojim iskazima bacaju drugačije svetlo na ratna zbivanja u Hrvatskoj nego što ga vi imate i kakvo tamo još uvek preovladava...

Jedan od njih je i Josip Boljkovac, bivši ministar unutrašnjih poslova Hrvatske koji je nedavno uzburkao javnost u Hrvatskoj svojim svedočenjem u procesu protiv Branimira Glavaša, a još više svojim izjavama za medije u kojima optužuje režim Franje Tuđmana za početak rata u Hrvatskoj 1991. izjavivši „da su Hrvati hteli taj rat i da su oni prvi napali Srbe, da je Franjo Tuđman sve dogovarao sa Slobodanom Miloševićem...“
Korisnikov avatar
By Stripi
A gdje se mi to ne suočavamo sa prošlošću našeg naroda? Da ne govorimo da niko od nas nije u tome sudjelovao, no svejedno ne negiramo, ovako kao ti, da se to zlo u prošlosti i dogodilo.
Ono što je bitno i što ti nikako ne možeš shvatiti jer imaš, kako je to Popeye jednom lijepo rekao, tragičan nedostatak individualizma, jest to da kolekitivzacija krivice i svaljivanje svačije krivice na svačiji teret em kontraproduktivno, em loše, em glupo.
Ja osobno ne optužujem sve Srbe za rat, ja govorim o političkom i akademskom vrhu Srbije koji je rat pomno planirao i razradio a tome u prilog govori i podudaranje stavova SANU iz Memoranduma i kasnijih vojnih akcija. Osim toga, da Milošević nije htio rat, kako bi se o tome sa njim mogao dogovarati Franjo Tuđman? Istina jest da su tih godina iskre frcale na sve strane i sitna jest da je Branimir Glavaš kao samopostavljeni gubernator Slavonije zajedno sa Šuškom sudjelovao u incidentima, međutim, prvi incidenti su nastali sa balvanima koje su postavili kninski Srbi a prije incidenata u kojima je sudjelova Glavaš, iako to nije nikakvo opravdanje, dogodio se onaj eksces na Plitvicama za katolički Uskrs u kojem je život izgubio hrvatski policajac. Snimke koje je za Yutel tada snimio Veljko Knežević pokazuju koliko su korenički Srbi tada bili naoružani.Incidenti koje je Glavaš izazivao dogodilo su se u Vukovaru (dakle, na sasvim drugom kraju zemlje) tek par mjeseci iza toga. A i tada, u tim incidentima je živote izgubilo i 12 pripadnika i opet hrvatske policije.
To je ono što su činjenice.
Daleko od toga da nije bilo pojava fašizma u Tuđmanovo doba. Kako da ne. Pa to je čovjek koji je htio biti "povijesni miritelj hervatskih ustaša i partizana" što ne ide uajedno ni pod razno. No to i opet nije ni blizu onome što se događalo 40ih godina. Sve što se događalo, događalo se u okvirima tadašnjeg rata i svi zločini koji su se događali nisu oprostivi. No, kako ti i Burak rekoste, pa rat je, normalno da su ljudi ginuli.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Opet ti o svamu i svačemu ...

Ja lepo pitam, kada ćete prihvatiti realnost da Srbi i Srbija nisu jedini krivci za rat na prostorima ex-yu, posebno ne u Hrvatskoj, već da u tome svako ima svoj udeo, a u Hrvatskoj pre svega Tudjman koji je hteo pošto poto secesiju od SFRJ i nezavisnu državu, te da je to ostvario u najvećoj meri na krilima NDH ideologije!?
Korisnikov avatar
By Stripi
Cico, ne gou ja tebi pronaći naočale koje si ili davno izgubio ili ih nikada nisi ni imao pa ne vidiš ono što ne želiš ili jednostavno nemaš snage da vidiš.
A o prihvaćanju? Ma daj molim te, samo nemoj ti o prihvaćanju, objektivnosti i demokraciji. To jednostavno nije tvoj fah. Idi i premlati ono dvanaestogodišnje dijete koje nema pravo da razmišlja, nego tamo pljuje neke ideje i milsi koje su mu sigurno drugi ubacili. Ah da, pa ni to nije tvoj fah, kako misli Boris Tadić tako misliš i ti :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Šta je, opet pljuješ, vredjaš...

I, opet izbegavaš odgovor na suštinsko pitanje.

Svaka čast, moderatoru!
Korisnikov avatar
By Stripi
Suštinskog pitanja nema, iako sam ja već dao odgovor na njega. Bit ove teme je da optužuje a ne da ispituje.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Suština ove teme, kao i svih ostalih, je civilizovana diskusija...

Tako bi trebalo da bude, ali kako si ti moderator na ovom forumu i kako se ponašaš, nije ni čudo što se uglavnom postupa sasvim drugačije...

Da te podsetim, diskutuje se o tome ima li, kakvi su i koji su pojavni oblici ustaštva u sadašnjoj Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By Stripi
Da rezimiramo.
Ti tvrdiš da ima ustašek prakse.
Mi tvrdimo da nema.
Ti bi htio da ima pa si se uperio da ima.
A mi opet kažemo da nema pa smo mi sad svi ustaše.
Toliko o toj tvojoj civiliziranoj raspravi.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Reč je o konkretnim stvarima, o kojima vi nećete da se izjašnjavate.

Vaše pravo.

A ja mislim, što se može i videti kroz praćenje teme, da i te kako - na žalost - ima zabrinjavajućih recidiva ustaštva u današnjoj Hrvatskoj, te slabe, mlake ili nikakve reakcije državnih organa.

Time što vi branite takvu praksu, po mom mišljenju, svrstava vas - hteli vi to ili ne - u branioce ustaške ideologije u novim, sadašnjim, uslovima.

Život nisu propisi, već stvarnost. U Hrvatskoj je ona dobrim delom u dijametralnoj suprotnosti od deklarativnog zalaganja zvaničnika i normativnih akata.

A, ti nastavi i dalje da vredjaš, podmećeš i radiš sve drugo, samo ne diskutuješ o onome što je predmet rasprave.

To si ti. Na moju veliku žalost i razočarenje.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!