Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
izvini, ali, na stranu sad tvoje opetovane lazi na Stripija
Originally posted by Sheytan

Vel boy je bio daleko realniji ...
shta sam ja josh rekao i upitao i tebe i burakBL-a pa nigde nijednog jedinog odgovora na to?
dakle, ZASHTO SNSD agituje u saradnji, pred izbore u BiH i opet sledeci mboban-rkaradzic projekte, s takvim ochito i dalje recidivno pro-neo-ustashkim HDZ-om (hebrang, sheks, onda oni hadezeovci (a ko drugi) koji su omogucili pavelicevom okotu skoro sve shto su trazili, oni koji s hsp-om u Vukovaru zbog cirilice inate se protiv srpske nacionalne manjine koja ima pravo, izmedju ostalih prava koja im spadaju, i na cirilicu itd.. itd...) ? zashto su chelnici SNSD-a predlagali Hrvatskoj bandica i navijali za njega (bandica, koji je radio sve za taj hdz) za predsednika, ako je SNSD stranka nekakvih socijaldemokrata i to josh srpskih, anti-ustashkih? zashto su i ostale "srpske dushebriznichke" stranke u entitetu RS isto takve i/ili josh i loshije i od SNSD-a a puna im usta borbe protiv ustasha a sa ustashama se jedino i povezuju? Zashto se SNSD ne povezuje s drugim, levljim, umerenijim hrvatskim strankama, umesto stalno i uvek s neo-ustashkim hadezeom?
Korisnikov avatar
By Stripi

I dalje samo potvrdjuješ da ostaješ na ustaškim pozicijama.

Nikome i nikada se ne treba izvinjavati.

Bravo samozvani "pravedniče medju narodima"!

Aha, optika je skroz ošla kjarcu :smeh:
Da ti se morti i svastike ne priviđaju?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Pomirenje ili priznavanje hrvatske agresije?

Josipovićevo izvinjenje podelilo Hrvatsku javnostPredsednik Hrvatske Ivo Josipović izvinio se u Parlamentu u Sarajevu za hrvatsku politiku i pokušaj cepanja BiH devedesetih godina. U Hrvatskoj različito vide Josipovićev potez; jedni ga hvale, a drugi napadaju.

SDP, stranka Ive Josipovića, predstavnici srpske zajednice i deo javnosti hvale predsednikov potez kao državnički čin. „Siguran sam da svi dobronamerni ljudi koji razmišljaju u interesu Republike Hrvatske razumeju koliko je ovo i odgovorno i odlučno i ispravno“, komentariše prvi SDP-ovac Zoran Milanović podeljena politička gledišta oko Josipovićevog izvinjenja.

Nasuprot njemu, predsednik HSS-a Josip Friščić rekao je da u priču o ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini nije trebalo uvlačiti celu državu. „Ako tako nastavimo, vrlo brzo ćemo doći do toga što neki zapravo i žele – da smo u Bosni bili agresori, a u Hrvatskoj imali građanski rat. Ni jedno ni drugo ne stoji“, rekao je Friščić. I on, kao i deo političara i javnosti, smatra da je Josipović, pre izvinjenja, trebalo da se usaglasi sa Vladom i Saborom.

Braniteljske udruženja smatraju da je predsednik Ivo Josipović najpre trebalo da se pokloni hrvatskim žrtvama u Vukovaru, Škabrnji i drugim mestima. Nezavisni dragovoljci hrvatski, kao i hrvatska udruženja iz BiH, smatraju da je izvinjenjem učinjena velika šteta Republici Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima iz rata jer su „prikucani na stub srama“.

Čelnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac pak smatra da je ovo gest pomirenja: „Svi oni koji tvrde da je izvinjenje optužnica – greše. Izvinjenje, za razliku od optužnice, uvodi filozofiju pomirenja.“

Stjepan Mesić, prethodnik Ive Josipovića na mestu predsednika, odbio je da komentariše govor svog naslednika u Parlamentu BiH. Inače, on je više puta naglašavao da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, ali nikada se u funkciji predsednika Republike nije zbog toga izvinjavao. Baš kao ni SDP-ov premijer Ivica Račan. Za Mesića se svojevremeno govorilo da je, svedočeći pred Haškim tribunalom, dao izjavu iz koje se nedvosmisleno može zaključiti da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH.

Uz to, Mesić je više puta naglašavao da se sa Franjom Tuđmanom i HDZ-om razišao upravo zbog protivljenja njihovoj politici prema Bosni i Hercegovini i planovima Tuđmana i Miloševića da podele BiH. Zbog svega toga bio je miljenik bosanskohercegovačke političke javnosti.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Aha, optika je skroz ošla kjarcu :smeh:
Da ti se morti i svastike ne priviđaju?
Meni se ništa, na žalost, ne prividja.

Očigledno je da si se ti upisao u grupu "svaki četvrti intelektualac u Hrvatskoj opravdava ustaštvo", mada baš nisam siguran da imaš fakultet ali se ovde qrčiš kao da imaš doktorat.

Samo da te podsetim:

U realnoj slici odnosa hrvatskog društva prema zločinima nad Srbima, svaki četvrti obrazovani Hrvat tvrdi da su ustaše „borci za slobodu“, a njih 12,46 misli da su ustaše Nezavisne države Hrvatske „dobri domoljubi i katolici“ koji su se zalagali za dobrobit svoje zemlje.

Ti to, ovde na ovom forumu, stalno potvrdjuješ kroz brojne postove, a ko ti se suprostavi, nekažnjeno ga kao član GS tima, moderator, vredjaš na sve moguće načine, uključujući i lična vredjanja. To je zaista svojstveno samo neoustašama, u koje se ti svrstavaš, a nikako civilizovanim Hrvatima.
Korisnikov avatar
By Stripi
PA ti ovdje vrijeđaš sve ljude zdravog razuma pa se niko ne buni.
Isto se tako može baratati o podacima šta određeni ljudi u Srbiji misle o ratnim zloćincima poput Radovana i Ratka a napose, srpski akademici su pokrenuli osamdesetih projekt Velike Srbije, no time se ne bi ništa dokazalo. U biti, dokazalo bi se da svaki narod ima određen broj fašistički i rasistički nastrojenih građana.
Korisnikov avatar
By Sheytan

PA ti ovdje vrijeđaš sve ljude zdravog razuma pa se niko ne buni.
Isto se tako može baratati o podacima šta određeni ljudi u Srbiji misle o ratnim zloćincima poput Radovana i Ratka a napose, srpski akademici su pokrenuli osamdesetih projekt Velike Srbije, no time se ne bi ništa dokazalo. U biti, dokazalo bi se da svaki narod ima određen broj fašistički i rasistički nastrojenih građana.
Alo bre, jel ti imaš malo uma da posvetiš onom što piše, a ne da lupetaš po uobičejanoj praksi.

Reč je o rezultatima istraživanja, koje su Hrvati uradili u Hrvatskoj.

I tragičnom saznanju koje ti želiš da preskočiš ubacivanjem SANU i šta ti ja već znam koga sve ne, samo da ne bi morao da vidiš tragične rezultate stanja tvoje nacije u odnosu na ustaštvo.
Korisnikov avatar
By Stripi
A gdje sam ja to negirao rezultate? U točno kojoj rečenici? SANU i jest bila sredinom osamdesetih (a i danas je) leglo fašističkih akademika koji su stvarali plan o Velikoj Srbiji a koji je pak kasnije bio zaslužan za ratove na području Jugoslavije i buđenje fašizma.
Korisnikov avatar
By Sheytan

A gdje sam ja to negirao rezultate? U točno kojoj rečenici? SANU i jest bila sredinom osamdesetih (a i danas je) leglo fašističkih akademika koji su stvarali plan o Velikoj Srbiji a koji je pak kasnije bio zaslužan za ratove na području Jugoslavije i buđenje fašizma.
Negiraš ih stalno, jer tvrdiš da u sadašnjoj Hrvatskoj nema ustaške prakse. Ili ima, a ja te nisam najbolje razumeo!?

A za ostali deo posta, šta da ti kažem sem da si upao u sopstvenu zamku. Buniš se kada ti se kaže da su Hrvati ustaše, fašisti... a istim aršinom deliš lekcije drugima.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ustaška praksa je genocid. On nije dosuđen današnjoj Hrvatskoj. :cookie:
Korisnikov avatar
By Stripi
Negiraš ih stalno, jer tvrdiš da u sadašnjoj Hrvatskoj nema ustaške prakse. Ili ima, a ja te nisam najbolje razumeo!?
Zato što je nema. Da bi ti bio veseliji neko bi ovdje morao reć "da, u Hrvatskoj ima ustaške prakse" (šta god li mu to značilo) da bi ti bio sretniji. I pazi, u čitavom ovom threadu ti nije hto udovoljiti :lol:
U Hrvatskoj retardirani ljudi poput tebe, koji su nacionalno ostrašćeni, smatraju NDH nekim ostvarenjem hrvatskog sna a to što bi u Zadar išli sa putovnicom malo ih brine. Da, postoje ljudi koji razbijaju auta sa stranim registracijama (ne nužno srpskim), međutim, njih zakon i država ne podržavaju u tome da bi to bila organizirana praksa, ustaška praksa kako ti tvrdiš. Za takvo nešto postoje zakoni koji se takvom ponašanju protive.
A za ostali deo posta, šta da ti kažem sem da si upao u sopstvenu zamku. Buniš se kada ti se kaže da su Hrvati ustaše, fašisti... a istim aršinom deliš lekcije drugima.
Ne, nisam upao u nikakvu zamku. Govorili smo o obrazovanim ljuima, right?U SANU sjede obrazovani ljudi, right? U SANU su napravili plan Velike Srbije a time su otpočela i nacionalna trvenja. O tome sam govorio, ja ne vidim zašto bi se bilo ko osjećao prozvanim.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Zato što je nema. Da bi ti bio veseliji neko bi ovdje morao reć "da, u Hrvatskoj ima ustaške prakse" (šta god li mu to značilo) da bi ti bio sretniji. I pazi, u čitavom ovom threadu ti nije hto udovoljiti :lol:

U Hrvatskoj retardirani ljudi poput tebe, koji su nacionalno ostrašćeni, smatraju NDH nekim ostvarenjem hrvatskog sna a to što bi u Zadar išli sa putovnicom malo ih brine. Da, postoje ljudi koji razbijaju auta sa stranim registracijama (ne nužno srpskim), međutim, njih zakon i država ne podržavaju u tome da bi to bila organizirana praksa, ustaška praksa kako ti tvrdiš. Za takvo nešto postoje zakoni koji se takvom ponašanju protive.
Slepci ne vide, a retardirane ustaše ne priznaju.

I ne čuju Tompsona "Za dom spremna", kome kliču krcati stadioni širom Hrvatske.

Zapravo, nikakvo iznenadjenje od tebe, koji se svesno ili nesvesno sve više svrstavaš u novokomponovane pristalice ustaša i njihove pogubne, nacističko-fašističke ideologije.

Istina, očekivao sam da ćeš bar danas, na Dan sećanja na žrtve holokausta, biti umereniji u znak pijeteta prema stotinama hiljada žrtava koje su Hrvati ustaške NDH pobili samo zato što su druge vere i nacije ili antifašisti.

Na žalost, za tebe postoje samo žrtve koje su Srbi počinili. Za hrvatske uvek imaš ili opravdanje ili ih jednostavno prećutkuješ, a pojave ustaštva u današnjoj Hrvatskoj niti uočavaš, niti želiš da prepoznaš i priznaš kako bi se to zlo jednom za svagda iskorenilo medju samim Hrvatima. A, ne može se iskoreniti sve dok je takvih kao što si ti, koji to ne prepoznaju, niti žele da prepoznaju, već tim pojavama objektivno pružaju podršku...

U Srbiji je, medjutim, sasvim drugačije, što je i za očekivati. Jer su Srbi oduvek bili poznati po svojoj antifašističkoj opredeljenosti, a srebreničku mrlju su priznali i skupštinskom rezolucijom jasno uputili izvinjenje Bošnjacima.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja stvarno nikako da dobijem odgovore šta ja to prešutkujem, šta ja to negiram. Te jeftine floskule da se ja svrstavam na tamo neke nacifašističke ideologije ostavi za svoj klub umirovljenih naci penzionera, ovdje ti to, moram neprestano ponavljat da to shvatiš, baš niko ne puši ili je klub štovalaca tvog lika i djela vrlo mali, Iznimno mali. Vjerojatno to boli i pitaš se kako je to moguće, kako to da svi Srbi ne razmišljaju kao ti ali eto, opet se potvrđuje ono što ja stalno ponavljam da je većina građana Srbije savršeno normalna a da ti...eto...upadaš u neku glasnu mrziteljsku manjinu kojoj ne odgovara kada je sve mirno i kada se ljudi slažu.
Onaj ko bi trebao biti umjereniji u mržnji prema svemu što nije srpsko i koji tako olako, ko Hejdi po brežuljcima, skakuće preko tuđih žrtava, jesi ti. Jer ti si uistinu blizak naciskom viđenju svijeta a i na njihov način prenosiš istibnu - laž, laž, pa će postati istina. Ti si jedno obično, jeftino fašističko smeće i ništa višw.
Srebrenica nije jedina mrlja koju su vajni "ratnici" u ime Srba i srpstva napravili na području bivše Jugoslavije. Srebrenica je samo jedna od točaka na i, ali nije jedina.
Isto tako se može reći da je Hrvatska, kao zemlja u kojoj je pokrenuta KP na ovim prostorima, u kojoj su pokrenuti prvi partizanski odredi, odrađene prve partizanske diverzije i uopće počela NOB, opće poznata po svom antifašizmu.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Ja stvarno nikako da dobijem odgovore šta ja to prešutkujem, šta ja to negiram. Te jeftine floskule da se ja svrstavam na tamo neke nacifašističke ideologije ostavi za svoj klub umirovljenih naci penzionera, ovdje ti to, moram neprestano ponavljat da to shvatiš, baš niko ne puši ili je klub štovalaca tvog lika i djela vrlo mali, Iznimno mali. Vjerojatno to boli i pitaš se kako je to moguće, kako to da svi Srbi ne razmišljaju kao ti ali eto, opet se potvrđuje ono što ja stalno ponavljam da je većina građana Srbije savršeno normalna a da ti...eto...upadaš u neku glasnu mrziteljsku manjinu kojoj ne odgovara kada je sve mirno i kada se ljudi slažu.

Onaj ko bi trebao biti umjereniji u mržnji prema svemu što nije srpsko i koji tako olako, ko Hejdi po brežuljcima, skakuće preko tuđih žrtava, jesi ti. Jer ti si uistinu blizak naciskom viđenju svijeta a i na njihov način prenosiš istibnu - laž, laž, pa će postati istina. Ti si jedno obično, jeftino fašističko smeće i ništa višw.

Srebrenica nije jedina mrlja koju su vajni "ratnici" u ime Srba i srpstva napravili na području bivše Jugoslavije. Srebrenica je samo jedna od točaka na i, ali nije jedina.

Isto tako se može reći da je Hrvatska, kao zemlja u kojoj je pokrenuta KP na ovim prostorima, u kojoj su pokrenuti prvi partizanski odredi, odrađene prve partizanske diverzije i uopće počela NOB, opće poznata po svom antifašizmu.
Ti možeš nekome drugome izigravati nevinašce, meni zasigurno ne. Ne da prećutkuješ, već obilato podržavaš ustaštvio primereno ovom vremenu. To radi, na žalost, većina Hrvata jer da je drugačije odavno bi raskrstili s tim, kao što je Srbija raskrstila sa onima koji nisu doprineli boljitku srpskog naroda devedesetih.

Tačno je da mrzim sve ustaše, opogotovu one koji se javno prave da to nisu, a iz petnih ćila se upinju da dokažu kako Hrvatska nije počinila nikakve zločine, ne samo u Jasenovcu i četrdesetih godina, već ni devedesetih.

Da sam obično fašističko djubre, rekao si mi već bezbroj puta. Ponavljaš to kao papagaj. Kada to dolazi od ustaše kao što si ti i tvoja bulumenta, mene ni najmanje ne dotiče. Šta više, godi mi jer znam da sam ispravan gradjanin, demokratskih, civilizacijskih vrednosti medju koje svakako ne spada fašizam i nacizam u kome se i današnja Hrvatska batrga kao svinja u blatu. A ti to podstičeš nemajući snage da se suočiš sa stvarnošću i pokušavajući da one koji ti na to ukazuju diskredituješ kao normalna ljudska bića. Kome takve osobine pripadaju, kojim demokratskim i civilizacijskim dostignućima Evrope, dobro je poznato.

Srebrenica jeste jedina mrlja na srpskom narodu. Kako li samo zaboravljaš mrlje svog proustaškog naroda i tvoje lično!? To ti je glavna osobina u ovim diskusijama. Veliki nedostatak kojui te u startu diskvaluifikuje kao ozbiljnog učesnika u demokratskoj raspravi.

To što se hrvatskim Srbima kitiš da su u Hrvatskoj osnovani prvi antifašistički partizanski odredi, na tvoju čast. Sve te Srbe i njihove potomke proterali ste ilipoubijali devedesetih. Završni udarac ste im dali akcijom "Oluja", koju sada slavite kao nacionalni, državni praznik. Takvo licemerje moguće je sresti samo kod tebe i sličnih tebi hrvata, savremenih poklonika ustaškog pokreta NDH koji se odlikovao ideologijom uništenja srpskog naroda po svaku cenu.

Ustašo, zato ućuti već jednom. Bar na današnji dan pokloni se senima ubijenih od ustaške ruke. Nemoj biti toliki krvnik da ni danas - na Dan sećanja na žrtve holokausta - širiš mržnju prema Srbima i promovišeš ustašku politiku uništenja srpskog naroda u Hrvatskoj.

Budi toliko fer, ako si u stvarnosti bar jedan posto od onoga kako se želiš ovde predstaviti - "pravednik medju narodima".
Korisnikov avatar
By Stripi
Nisi ti nikakav ispravan, ni pošten a kamoli građanin demokratskih nazora. Ti si jedno fašističko siročeto koje je zaostalo u nekom vakumu pa ne zna ni kud će, ni pta će, ni s kim će. U biti, onako ćeš kako kaže Boris Tadić. Vjerojatno je tako bilo i sa Miloševićem, kako je on rekao, tako je i bilo. Te ti se posljedice vide i danas pa ponavljaš gomilu besmislica, kao u nekom bunilu. KAo ono kad su Beograd okupirali demonstranti a na RTSu govorili da je to nekakva bijedna šačica plaćenika. E to si ti, spikerka sa RTS koja čita ono što su joj dali da čita, bez obzira što sa realnošću nema nikakve veze.
A da si građanin opasnih a ne dobrih namjera, to se sjećamo još otprije par godina kada si ovdje na forumu objavljivao Unic0rnovu privatnu adresu i ostale podatke. Toliko o tebi, kao dobrom građaninu.

Ne kitim se ja hrvatskim Srbima. No oni nisu sami osnovali partizanske odrede, nego u suradnji sa svojim hrvatskim kolegama. Ako je taj antifašistički pokret bio tak jak u Srba, zašto se pokret nije razvio prvo u Srbiji? Situacije su bile slične, vamo ustaše, tamo Njemci a opet se u Hrvatskoj osnovao i začeo partizanski pokret na području Jugoslavije, još onda dok se knez PAvle vozikao sa Hitlerom po Parizu i Berlinu. Da ne kažem da je Aleksandar bio taj koji je zabranjivao rad KP i porganjao članove po Zagrebu i pakirajući Titu onaj bombaški proces. Tako da si to moš okačit o klin te tvoje isprazne priče

Slika
Korisnikov avatar
By Sheytan

Nisi ti nikakav ispravan, ni pošten a kamoli građanin demokratskih nazora. Ti si jedno fašističko siročeto koje je zaostalo u nekom vakumu pa ne zna ni kud će, ni pta će, ni s kim će. U biti, onako ćeš kako kaže Boris Tadić. Vjerojatno je tako bilo i sa Miloševićem, kako je on rekao, tako je i bilo. Te ti se posljedice vide i danas pa ponavljaš gomilu besmislica, kao u nekom bunilu. KAo ono kad su Beograd okupirali demonstranti a na RTSu govorili da je to nekakva bijedna šačica plaćenika. E to si ti, spikerka sa RTS koja čita ono što su joj dali da čita, bez obzira što sa realnošću nema nikakve veze.
A da si građanin opasnih a ne dobrih namjera, to se sjećamo još otprije par godina kada si ovdje na forumu objavljivao Unic0rnovu privatnu adresu i ostale podatke. Toliko o tebi, kao dobrom građaninu.

Ne kitim se ja hrvatskim Srbima. No oni nisu sami osnovali partizanske odrede, nego u suradnji sa svojim hrvatskim kolegama. Ako je taj antifašistički pokret bio tak jak u Srba, zašto se pokret nije razvio prvo u Srbiji? Situacije su bile slične, vamo ustaše, tamo Njemci a opet se u Hrvatskoj osnovao i začeo partizanski pokret na području Jugoslavije, još onda dok se knez PAvle vozikao sa Hitlerom po Parizu i Berlinu. Da ne kažem da je Aleksandar bio taj koji je zabranjivao rad KP i porganjao članove po Zagrebu i pakirajući Titu onaj bombaški proces. Tako da si to moš okačit o klin te tvoje isprazne priče
Uvrede koje mi stalno upućuješ ostavljam tebi i tvom društvu iz GS tima. Mene ni najmanje ne zanimaju. Drugo od tebe ni ne očekujem. Od GS tima reagovanje bi, mislim, najzad bilo neophodno, jer non-stop vredjaš na ličnoj osnovi. Samo onako kako ti znaš i - izgleda - jedino umeš kada ti ne polazi za rukom da argumentima diskutuješ.

Oko hrvatskih Srba, antifašističkog pokreta, te Srbije - očigledno je da nemaš znanja ni za srednjoškolca sa mršavom "dvojkom".

Zato ti, ipak, više priliči i "stoji" da vredjaš i psuješ svoje ideološke protivnike.
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim da bi gdinu šejtanu trebalo dati vremena za odmor... Iz čisto zdravstvenih razloga, jelte... Već su mu i uvrede postale nečitljive od tipfelera... :giggle:
Daklem, da rezimiramo... Ovu temu smatram izuzetno uspjelom jer je jasno pokazala gdje se danas nalazi ustaška praksa u današnjoj Hrvatskoj: u glavi korisnika šejtana. :sudija:
Isto sam tako zadovoljan i velikim izvoznim uspjehom hrvatske privrede: umjesto bijelih miševa i ružičastih slonova, gdin šejtan se izgleda doživotno pretplatio na ustaše, svuda i svagdje... :awesome:
Korisnikov avatar
By Stripi
Hoćeš reći da je gornja fotografija morti montaža?
a ova?
Slika

znam ja da se ti lako sa time ne miriš ali tako je. -osim toga, nisu Njemci kolaborirali sa samima sobom u Srbiji, nego sa Nedićem i njegovom kompanijom. A znam šta se pod tom vlasti događalo. Jesu li onda svi Srbi, analogno tome, potencijalni njemački kolaboracionisti i fašističke sluge koje su počinile zla kako svom, tako i tuđem narodu? Mislim da nisu, no služeći se tvojom logikom, oni to ipak jesu. To ćemo ostaviti na tebi da se potuku u tvojoj glavi Boris Tadić, Vojislav Koštunica, Slobodan Milošević, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj.
By XanaX
Ja nisam skužio ono "Za dom spremna!" na Thompsonovim koncertima. Je li to zaista tako (možda kako bi se izbjegao izvorni ustaški pozdrav, a ovako bi se odnosilo na Hrvatsku koja je za dom spremna)? Ili je tipfeler? Queer-verzija Thompsona ipak je neozbiljno razmišljanje.

Ili možda Hejdi (sad i Stripi zaoštrio, dakle ili Hajdi ili Heidi, ali ne Hejdi, iako, možda se tako piše u Švicarskoj ili u nekoj drugoj off-verziji njemačkog), dakle Heidi je ta koja uzvikuje "Za dom spremna!".

(petne žile - opet, koliko god sam na ovom forumu naiđem na izraz srpskog standarda kojeg nikada nisam čuo, pa pitam, jesu li zaista "iz petnih ćila"?)

A sad, ozbiljno.

Sheytane, ti si osobno uvrijedio Stripija kada si napisao, otprilike nekako ovako "zaboravljaš mrlje svog proustaškog naroda i tvoje lično". Ti si Sheytane zaboravio izgleda i srpski standard jer tvoje/svoje/sopstvene - treba znati pravilno koristiti. Nadalje, Hrvate, kao narod, proglasio si proustaškim narodom, a Stripija također okitio istim epitetom.

Već na samom početku, ovaj thread počeo je nalikovati sramnoj travestiji onog što se dogodilo nehrvatskom stanovništvu na teritoriju gotovo čitavih današnjih država Hrvatske te Bosne i Hercegovine, genocida nad Srbima, Romima, Židovima i protivnicima ustaškog režima u 2. s.r., kao i organiziranih zločina, pljački i masovnog protjerivanja Srba počinjenih od strane što legalnih postrojbi samostalne hrvatske države, a što običnih razbojničkih grupa, nažalost, i u Bosni, prvenstveno zap. Hercegovini, spram Srba i Bošnjaka/Muslimana u zadnjem desetljeću 20. stoljeća.

Hrvatski narod nije proustaški, kao što niti srpski narod nije pročetnički. Hrvatska nacija i država, kao i srpska nacija i država - ustavima, zakonima i propisima zauzimaju (danas) jasan stav protiv njekanja počinjenih zločina, jasan stav za potrebom borbe protiv pojava koje se ponekad olako krste preteškim terminima ("ustaška praksa"), jasan stav o potrebi riješavanja pitanja kaznene odgovornosti onih koji su vodili i vršili zločine.

U Hrvatskoj, bolje bi bilo reći Zagrebu, budući da je prije 2. s.r. upravo u Zagrebu živjela velika većina Židova u Hrvatskoj, rat je preživjela svega jedna četvrtina. Većina preživjelih napustili su Jugoslaviju nakon oslobođenja. Osam Sefer Tora iz zagrebačke sinagoge "spašeno" je prije nego što je sinagoga srušena (demoliranje je rađeno postupno, budući da se sinagoga nalazila u samom centru Zagreba uz susjedne stambene i poslovne objekte).

I dr.sc. Melita Švob pisala je o tome, L. Grivičić, poduzetnik blizak ustaškom vrhu i samom Paveliću, javio je dan prije završetka rušenja nadkantoru Grüneru koji je iz sinagoge uzeo samo Tore. To nije spasilo živote ljudi, no barem je spasilo malo obraza hrvatskog građanstva u ustaškoj državi.

Tako da je i među onim Hrvatima koji su prihvatili NDH postojao velik dio onih koji su ubrzo shvatili kako se radi o zločinačkoj pseudo-državi, zapravo okupiranoj od strane Njemačke i Italije. No, to nije dovoljno. Kao što se tumače Mojsijeve riječi - o jednakoj krivici onih koji ubijaju nevine i onih koji nijemo promatraju i ne čine ništa; tako niti šutnja ne spašava živote.

Ipak, hrvatski narod, kada već inzistiramo na takvoj terminologiji i u 2. s.r. , kao i u ratu '90-ih - ima ljude koji su se borili protiv silnika čija je nakana bila porobiti slabije i nemoćnije. Partizani i antifašisti, kao i branitelji gradova i sela na koje je krenula JNA zajedno s brojnim Srbima iz Hrvatske kao i srpskim i crnogorskim dobrovoljcima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by XanaX

A sad, ozbiljno.

Sheytane, ti si osobno uvrijedio Stripija kada si napisao, otprilike nekako ovako "zaboravljaš mrlje svog proustaškog naroda i tvoje lično". Ti si Sheytane zaboravio izgleda i srpski standard jer tvoje/svoje/sopstvene - treba znati pravilno koristiti. Nadalje, Hrvate, kao narod, proglasio si proustaškim narodom, a Stripija također okitio istim epitetom.

Već na samom početku, ovaj thread počeo je nalikovati sramnoj travestiji onog što se dogodilo nehrvatskom stanovništvu na teritoriju gotovo čitavih današnjih država Hrvatske te Bosne i Hercegovine, genocida nad Srbima, Romima, Židovima i protivnicima ustaškog režima u 2. s.r., kao i organiziranih zločina, pljački i masovnog protjerivanja Srba počinjenih od strane što legalnih postrojbi samostalne hrvatske države, a što običnih razbojničkih grupa, nažalost, i u Bosni, prvenstveno zap. Hercegovini, spram Srba i Bošnjaka/Muslimana u zadnjem desetljeću 20. stoljeća.

Hrvatski narod nije proustaški, kao što niti srpski narod nije pročetnički. Hrvatska nacija i država, kao i srpska nacija i država - ustavima, zakonima i propisima zauzimaju (danas) jasan stav protiv njekanja počinjenih zločina, jasan stav za potrebom borbe protiv pojava koje se ponekad olako krste preteškim terminima ("ustaška praksa"), jasan stav o potrebi riješavanja pitanja kaznene odgovornosti onih koji su vodili i vršili zločine.

................

sve sam ja to u tom smislu josh davno "intervenirao" u ovoj temi, ali dzaba kada autor teme koristi ovo za neke njegove lichne/osobne nerashchishcene rachune (ko zna shta, mozda neuzvracena ljubav :giggle: ) s Stripijem a ovome opet kako reche je on zabavan i "qsh od nashe ljubavi".
sado-mazo erotski naboj shtrca na sve strane. :yes:
ja samo ne znam dokle moderatori misle tolerisati ovu travestiju od teme koja navodno pretenduje da je ozbiljna a zapravo je nachin diskutovanja prvenstveno od strane autora - proganjanje i shprdnja na jednog drugog korisnika who happens to be moderator nekog/ih foldera, ne DiP-a..........
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa on meni i jest zabavan, a koliko si primjetio, tu sve pršti od sexa :yes:
Voc sims tu bi a prablem?
By XanaX
Njegovi navodi, u kombinaciji s ponekad toliko drastičnim promašajima u činjenicama, načinu izražavanja i cijelom tonu kojeg daje ovoj temi - osobno me vrijeđaju, vrijeđaju moje sjećanje i moje oplakivanje jasenovačkih žrtava.

Neka Sheytan nađe kakvo drugo stratište za svoj satanski ples.
Korisnikov avatar
By Stripi
Eh, to on nikako da shvati. Saš i ti bit ustaša.
Korisnikov avatar
By 2kune
igrale se ustaše posred zemlje gejsrbije... :kolo:
Korisnikov avatar
By Sheytan

Njegovi navodi, u kombinaciji s ponekad toliko drastičnim promašajima u činjenicama, načinu izražavanja i cijelom tonu kojeg daje ovoj temi - osobno me vrijeđaju, vrijeđaju moje sjećanje i moje oplakivanje jasenovačkih žrtava.

Neka Sheytan nađe kakvo drugo stratište za svoj satanski ples.
Zanimljivo je da tebe uvek nešto vredja. Pre si molio - kada sam citirao S. Goldštajna - da vas Jevreje u ovim pričama ostavim na miru , da imate dovoljno svojih problema, što sam ispoštovao...

Navedi konkretno koji su to moji "drastični promašaji u činjenicama" koji te "osobno vrijedjaju u oplakivanju jasenovačkih žrtava"...

Kao da mi Srbi nemamo dušu i pravo na poštovanje.

A ti nadji nekoga drugoga pa mu naredjuj. Meni ne možeš. Postoji pravilnik, koga se ja striktno pridržavam. Tvoj zagrebački prijatelj Stripi, koji je na žalost moderator, obilato ga krši... Ja to trpim, vrlo retko uzvraćam, jer me ni ti, ni on, niti bilo ko od vas lično ne interesujete. Želim diskusiju o temi, ali vama to ne odgovara. Šta ja tu mogu. Niko vas ne tera da učestvujete.

A, ustaška praksa, na našu veliku žalost, i dalje postoji u sadašnjoj Hrvatskoj.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, sheytane, umesto shto se prepiresh sada i sa Xanax-om, mogao si, da si hteo, samo drzati se teme te izneti ovo
Uništen spomenik ubijenim civilima
23. april 2010. | 14:50 | Izvor: FoNet
Zagreb -- Nepoznati počinioci uništili su u noći između četvrtka i petka u selu Varivode kod Knina spomen obeležje devetoro Srba civila, ubijenih 1995. godine.

Polomljen je spomenik u obliku krsta, a oštećena je i spomen ploča s imenima ubijenih, postavljena u njegovom podnožju. Odmah po prijavi vandalizma u Varivode su stigli policijski istražitelji i pripadnici kriminalističke tehnike i napravili uviđaj.

Spomen obeležje stradalim meštanima Varivoda, koji su u trenutku ubistva imali između 60 i 85 godina, a među njima su bile i tri žene, podignuto je 2004. godine, na godišnjicu njihovog ubistva."

- ovo je jedna od stvari gde se vidi da su najverovatnije ovo uchinili generalni antisrbi (zovimo ih, ustashe, neoustashe, shtagod). no, nadati se je da ce Hrvatska pronaci ove vandale i primereno ih kazniti.

eto, ovako mozesh, da hocesh, bez ikakvih nekih kvalifikacija o celoj Hrvatskoj, celom hrvatskom narodu, preuvelichavanja, onda proganjanja npr. Stripija, itd...itd...

i, molim te sheytane, pokushaj da izbegavash da Srbe pominjesh nuzno i uvek u prvom ti licu mnozine. :)
By XanaX
Originally posted by Vel boy

...

i, molim te sheytane, pokushaj da izbegavash da Srbe pominjesh nuzno i uvek u prvom ti licu mnozine. :)
Skromno bih se pridružio ovoj zamolbi; Sheytane - ti jednostavno ne možeš bez "mi" -"vi" kolektivizma? Mislim da, u svim mogućim diskusijama na forumima, na kojima zaista B-gu dane trošim, još nikada nisam bio tituliran perjaničkim činom i oslovljen "Vas, Jevreje...".

Nope, you've got it wrong. Nisam niti Židov niti židov. Tek nekolicina (s malim i velikim Ž) pradjedova, i prabaka koje su prešle na judaizam. Dovoljno da ostane "sumnjivo" prezime i jedan period djetinjstva s bakom, vjernicom.

Ne pada mi na pamet tebi objašnjavati njihove životne sudbine.

Uglavnom, bye-bye, odoh ja odavde, a da tebi sretno i uspješno.

למעה עשרים

*Velboysha će korigirati ako sam pogrešno napisao :peace:
Korisnikov avatar
By Vel boy

למעה עשרים

*Velboysha će korigirati ako sam pogrešno napisao :peace:
de ti meni reci transliteracijom shta si ovo na ivritu (valjda, ako nije yiddish) rekao da vidim ima li potrebe korigirati. ja pogadjam da je druga rijech tj. prva slijeva `esrim (ili `asarim) shto je dvadeset, a prvu rijech tj. drugu slijeva neshto ne mogu detektirati, `ayin me tamo buni. :giggle:
By XanaX
Originally posted by Vel boy

`ayin me tamo buni. :giggle:
Puh, ne'am pojma, tako nekako znalo je stajati napisano, i ayin je mislim tu, ali dovoljno je i jedno slovo oduzeti / dodati i sve se promijeni.
Uglavnom, ideja je u stilu one "doživjeti stotu", dok je ovdje smisao "do stotinu i dvadeset!" Ima i latinična verzija, koja se dodaje pri pisanju uz ime... Tako nekako. Davno je to bilo.

Eto u kakve menevolje uvlačiš samo zato što sam te zamolio da mi pomogneš!

:nope:
Korisnikov avatar
By deran
google ga prevodi "dvadeset čuo"... :srbin:

a google zna SVEEEEEE... :wow:

:rotflmao:

:blush:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!