Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
kako hala moze biti mejnstrim Vela majke ti?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2629775#p2629775]kartografija napisao:[/url]Bregović je ponekad imao običaj da koristi delove tuđih pesama i da ih ispreplete sa onim što je on komponovao.

Što se tiče razlike između Čavoglava i Sivi sokole ritam je malo ubrzan, aranžman je drugačiji, on zavija kao kojot, tekst je idiotski. To je sve dovoljno da upropasti pesmu i malo prikrije plagijat za šta je ovaj hohštapler jedino talentovan. Međutim, radi se o istoj stvari. Ono što je vredno u pesmi je ukrao, a ono što je loše je njegovo.

Obrati pažnju:

"Na kanjonu Tito stoji, gleda ranjeneee..."

"Nećete u Čavoglave dok smo živi miiii"
A to je ono što je vrijedno u cijeloj pjesmi?
:lol:
Meni je ipak vrjednije ono što je Bijelo Dugme izvuklo.
Em je bilo veći hit, em je za šire mase.
Znamo mi ja je Thompson plagijator, već odavna, znamo i da je plagirao koješta, ali ovo je toliko beznačajno, da nije vrijedno trudno dokazivanja.
Stripi, ti kao moderator ne bi trebao da ohrabruješ nadovezivanjem se na sixterkove nonsens troll flejm offove koji su ništa drugo nego tipični njegovi lični pokušaji podjebuckavanja mene jer mu se u momentu ćefnulo tako.
to prvo.
drugo, dakle, ukoliko treba nekome bilo kome objašnjavati jasno, "mejnstrim hala" je skraćeno za halu u kojoj se mejnstrim (ili bar, relativno govoreći, "obični", ne-kontroverzni, neproblematični po savremeno civilizovano iole ljudskopravno društvo) događaji, koncerti, pevači, umetnici.... dešavaju i nastupaju. :doh: :eureka:
By Sixto
Hale se odabiru valjda po uslovima koje pruzaju i broju ljudi koje primaju... izuzev ako nisu namenske za nesto specificno.

Napravi ti od hale Royal Albert Hall...
i, ko je to dovodio u pitanje? ja? nope!
dakle, to se podrazumeva da se upravo podrazumeva, između ostalih stvari, u kontekstu "mejnstrim" hala. pod ostale stvari spada i ono što već rekoh tj. hale gde se mejnstrim (ili bar, relativno govoreći, "obični", ne-kontroverzni, neproblematični po savremeno civilizovano iole ljudskopravno društvo) događaji, koncerti, pevači, umetnici.... dešavaju i nastupaju, pa i bez obzira na uslove koje pružaju i brojeve ljudi koje primaju.
summa summarum, može tupson da ima svoju stvar ali u nekim neonaci prostorijicama nejavnog tipa, podrumima i mišjim rupama, a NE u hali (bez obzira na uslove koje pružaju i brojeve ljudi koje primaju) javnog tipa.

šta imam ja praviti od hale Royal Albert Hall, sixto temerute jedan budalasti?
sixto, ja neću da se sustežem više prema tebi i par tvojih satelita ni da te /vas tretiram s ikakvim respektom više-- sve dok ne prestaneš/te da mi se ikako obraćaš! dosta više!
video sam ja i da je neki dan moderatorica morala da zatvori temu "đe je vel boj" pošto ju je jedan od vas aktuelizovao, ti sixto se odmah nadovezao da pljuješ u njoj po meni, tvoj satelit nsc spamovao s masama smajlija... i sve to čak još i dok sam bio smanjio svoje prisustvo na forumu tj. nisam ni bio na forumu. znači, ne pomaže ništa, tj. kada sam na forumu uhodite me i šikanirate, kada nisam na forumu opet me uhodite i šikanirate, pa to su stvari koje svako može da vidi samo ako obrati pažnju šta radite. sve sam ja to video i suzdržao sam se da uopšte ne reagujem te potpuno sam ignorisao sve to. ali, ti i tvojih par satelita ne prestajete da se stalno prvi obraćate meni provocirajući me a znaš/te da te/vas ne podnosim. znači, taj vaš manijakalni način ponašanja više neće prolaziti bez mojih reakcija koje neće biti fine. ova tvoja zabava, sport i razonoda zvana šikaniranje vel boy-a će ti skočiti na nos sixto, i trebala je još odavno!
i, da se u ovoj temi ne napravi još jedan i još dublji haos kojeg anticipiram učen iskustvom s vama nekim, preporučio bih moderatorima da ovu temu zatvore ili bar bace sve (s eventualnim izuzetkom Stripijeve polemike s kartografijom, u to ja uopšte ne ulazim niti me je briga) s ove druge strane ove teme u dyr što pre! ionako je sve što se imalo reći rečeno.
Korisnikov avatar
By Stripi
Koliko je meni poznato, dvorana je zgrada u kojoj nastupaju oni koji to mogu platiti.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630674#p2630674]Vel boy napisao:[/url]i, ko je to dovodio u pitanje? ja? nope!
dakle, to se podrazumeva da se upravo podrazumeva, između ostalih stvari, u kontekstu "mejnstrim" hala. pod ostale stvari spada i ono što već rekoh tj. hale gde se mejnstrim (ili bar, relativno govoreći, "obični", ne-kontroverzni, neproblematični po savremeno civilizovano iole ljudskopravno društvo) događaji, koncerti, pevači, umetnici.... dešavaju i nastupaju, pa i bez obzira na uslove koje pružaju i brojeve ljudi koje primaju.
summa summarum, može tupson da ima svoju stvar ali u nekim neonaci prostorijicama nejavnog tipa, podrumima i mišjim rupama, a NE u hali (bez obzira na uslove koje pružaju i brojeve ljudi koje primaju) javnog tipa.

šta imam ja praviti od hale Royal Albert Hall, sixto temerute jedan budalasti?
...
Halu koristi ko moze da plati. Retke su ustanove koje dan danas biraju izvodjace.
Ako su u jednom Royal Albert Hall-u nastupale Spajsice skrnave, onda tesko mozemo govoriti o "mejnstrim halama" ma sta ta floskula znacila. Mozemo ih podeliti samo na hale, dvorane za veci ili manji broj ljudi.
Nije odbijen od Opere Garnier pa da mozemo da kazemo da je kultura odnela pobedu.
Nije nasao tu prostor, naci ce ga vec negde drugde svakako.

Drugi paranoidni deo posta ne komentarisem, zadrzao bi se samo na koncertnoj temi, fala lepo...
Korisnikov avatar
By blenta
ovo mi se nekako cini kao ontopik
munuo sam od spliff-a na fejsu

Counter-protesters disrupt Swedish 'neo-Nazi' march
http://stream.aljazeera.com/story/201405011944-0023692" target="_blank

I trenutno policija (iliti mejnstrim cuvari reda) pod kritikama jer je mars prvobitno dozvoljen
uprkos apelima lokalnih vlasti i kojekakvih organizacija i na kraju zaustavljen lokalnim gradjanstvom
i policijom koja se pojavila za slucaj kurslusa
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630694#p2630694]Vel boy napisao:[/url]taj utilitarizam i materijalizam bi trebao da ima granice, takođe. jer, nikakve pare ne mogu da aboliraju one koji su ofenzivni prema žrtvama genocida, holokausta, etničkih čišćenja i ratnih sukoba te inadžijski manijakalno likuju.
Da, to stoji. Međutim, izjaviti da je neka dvorana "mainstream" je pomalo...pa bedasto.
Jer da je to tako, onda bi to izgledalo ovako.
Pokuca organizator Thomsponovog koncerta na vrata te nekakve mejnstrim ustanove i pita ih da li bi mogao organizirati koncert. Onda oni vele "ček da malo pogledamo koji je taj". Onda ustanove da je to neki fašist iz tamo neke Rvacke i kažu "žao nam je, mi smo mejnstrim dvorana i mi ne želimo da on kod nas nastupa."
Eto, to bi tako nekako išlo da je dvorana "mejnstrim".
Međutim, to nije tako. Oni su se prvo sve dogovrili, pa kad su svi digli dževu, e tek su onda oni otkazali.
@sixterko, u vezi "halu koristi ko moze da plati" sam apsolvirao s Stripijem. ne tupi iznova ono što je već diskutovano i na šta sam rekao šta sam imao reći. :kuckuc:
primeri koje si ti dao (a za koje se izražavaš tim tvojim džiberskim rečnikom i na način na koji čovek uopšte ne konta o kome pričaš..."spajsice skrnave... nije odbijen od Opere Garnier...." :wtf: slabo povezano laprdanje) ne mislim da su primeri umetnika ili "umetnika" koji šire mržnje i netrpeljivosti niti likujući veličaju genocide, holokauste.... tako da fulaš sixterko i u nekim kao paralelama i poređenjima koje vučeš.
u vezi mog "paranoidnog dela" i pokušaja da me tom laži i izvrtačinom kao intimidiraš, ha, ha, i sam znaš da samo govorim o onom tek najnovijem (da i ne pominjem godine tvog šikaniranja mene) što si činjenično činio u "đe je vel boj" temi (svako može da vidi o čem govorim http://www.gay-serbia.com/forum/d%CC%B5 ... 74s90.html" target="_blank, ništa ne umišljam niti izmišljam da bi bilo paranoidno), čak i dok sam bio odsutan, ali namerno da ja vidim kad se pojavim. namerno i inadžijski, psihopatski, sociopatski, bully (baš kao tupson- jedan gnjavator koji slavi najgore zločine i još ima nerva da preti ljudima koji mu se imalo suprotstave) nastavljaš da me gnjaviš iako sam ti puno puta rekao da te NE podnosim! :odbij:

@Stripi, uhvatili ste se i ti i sixterko za moju upotrebu riječi "mejnstrim" k'o pijani plota pa kenjate li kenjate. no, dobro. evo, neko je dao primjer nečeg relativno usporedivog u Švedskoj i kako se dobro odigralo. ali, Njemačka ima istorijsku iliti povjesnu odgovornost i breme da još odlučnije suzbija neonacifašizme, ultradesničarske i ultrareligijozističke ekstremizme, (zato i prvim mojim postom na ovu temu i rekoh da je Njemačka morala sama da učini da Columbiahalle odjebe tupsona, i prije i bez da se i morala dići dževa od strane Antifa ljudi), bilo njemačke bilo istočnoeuropske bilo bliskoistočne, bilo koje! jer, činjenica jeste da nije Švedska imala odn. nije dala svijetu pošast nacizma i hitlera i njegove saveznike i genocide i holokauste već Njemačka je to imala i dala :eureka:. stoga Njemačka jeste i pod većom lupom odgovornosti od npr. Švedske.
ovo su tako elementarne stvari da mi je muka da ja trebam ovo tupiti i to na jednom gej i ugroženom od neonacifašizama i ultradesničarskih ekstremizama bilo kojih, forumu. :doh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Ti si uvijek bio naš prosvjetlitelj, pa je sasvim očekivano da stalno nešto tupiš.
Pa da, nas Velboy se stvarno uziveo u njegovoj "prosvetiteljskoj" i "otvaranja ociju" misiji , on je najpametniji, on sve zna najbolje a on licno je navodno cisti, neiskvareni i superprincipijelni zastitnik ljudskih prava svih ugrozenih i manjinskih skupina diljem (sirom) zemaljske kugle :party: :tea:

Well, od diskusije ko je i kako zabranio koncert Thompsona u Berlini, dodjosmo na zakup sale (dvorane) , kao da zakupodavac zna ko je i sta Thompson peva :D

A sto se tice zabrane i ko je sve uticao da se koncert zabrani, moram dodati da pojedini precenjuju svoju (ili Antifinu ulogu)...mislim oni su poslali mailove, zvali i obavestavali odredjene institucije ali nisu oni bas toliko mocni i vazni da ishode zabranu koncerta, verovatno je presudan bio uticaj jevrejskih organizacija koje su npr.imale kljucni ulogu u zabrani Thompsonova koncerta u Rotterdamu 2003 (a ne navodno organizacije 'izbeglih Srba'). Oni su mnogo uticajniji nego bila koja organizacija sa podrucja bivse sfrj.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2631033#p2631033]Denni85 napisao:[/url]Pa da, nas Velboy se stvarno uziveo u njegovoj "prosvetiteljskoj" i "otvaranja ociju" misiji , on je najpametniji, on sve zna najbolje a on licno je navodno cisti, neiskvareni i superprincipijelni zastitnik ljudskih prava svih ugrozenih i manjinskih skupina diljem (sirom) zemaljske kugle :party: :tea:

Well, od diskusije ko je i kako zabranio koncert Thompsona u Berlini, dodjosmo na zakup sale (dvorane) , kao da zakupodavac zna ko je i sta Thompson peva :D

A sto se tice zabrane i ko je sve uticao da se koncert zabrani, moram dodati da pojedini precenjuju svoju (ili Antifinu ulogu)...mislim oni su poslali mailove, zvali i obavestavali odredjene institucije ali nisu oni bas toliko mocni i vazni da ishode zabranu koncerta, verovatno je presudan bio uticaj jevrejskih organizacija koje su npr.imale kljucni ulogu u zabrani Thompsonova koncerta u Rotterdamu 2003 (a ne navodno organizacije 'izbeglih Srba'). Oni su mnogo uticajniji nego bila koja organizacija sa podrucja bivse sfrj.
nikad nisam tvrdio da sam naj, naj...., ali ja jesam kristalno čiste savesti, neiskvaren i zalažem se bez pardona za principijelnu zaštitu ljudskih prava svih stvarno ugroženih i manjinskih skupina, kako ti reče, diljem (širom) zemaljske kugle. ti ili bilo ko iznađi neki "materijal", nešto, bilo šta da to kao nije tako, pa ga iznesi pa ću da vidim i razmislim, ali pošto tog diskreditujućeg materijala nema, sasvim stoji ovo što rekoh. a, znam da je to jednom wannabe makijavelističkom nihilisti Denni85-om nepojmljivo i za rugati se.

dakle, slava svim, bilo kojim Antifa organizacijama (bile one jevrejske ili ne) zapravo odajem priznanje dvojici već pomenutih Antifa Hrvata i jednom već pomenutom Antifa Bošnjaku koji su reagovali kao što su i trebali (stoga, ne laži Denni85 da se kao radilo o organizaciji "izbeglih Srba", a i da jeste - zar su svi od izbeglih Srba, kao što implicite imputiraš, loši i velikosrpski nacišovinisti?). bilo zabranjeno ili ne, odjebano i sjebano je tupsonovo zločinačko orgijanje bar nekoliko puta po svetu.
a to što Nemačka još uvek nije učinila no-brainer rutinske zabrane orgijanja stoke zvana tupson (isprika životinjama stoci, bolje i vrednije su od tupsona i njegove sorte), je još jedan u nizu registrovanih upitnika o naravi "nove" politike Nemačke koju primarno predvodi cdu-csu.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2630578#p2630578]Stripi napisao:[/url]
:lol:
Meni je ipak vrjednije ono što je Bijelo Dugme izvuklo.
Em je bilo veći hit, em je za šire mase.
Znamo mi ja je Thompson plagijator, već odavna, znamo i da je plagirao koješta, ali ovo je toliko beznačajno, da nije vrijedno trudno dokazivanja.
Bregović nije čitav repertoar zasnovao na plagijatima kao ovaj hohštapler.
Nije u pitanju nikakva sitnica. Neki muzički plagijati se mudro maskiraju uz pomoć drugačijeg aranžmana, ubrzavanjem ritma ili korišćenjem motiva više pesama u jednoj, tako da su na prvo slušanje neprepoznatljivi u odnosu na original. Ukrao je melodiju još jedne partizanske pesme "Nas dva brata oba ratujemo" ("Anica, kninska kraljica"), krao je od Abbe, Lenona, Iron Maiden...
Ipak, najviše je krao od nemačkih naci bendova jer se na youtube kanalima sa takvom muzikom nalazi podosta motiva njegovih hitova. Primera radi, Kletva kralja Zvonimira je više nego očigledan plagijat jedne melodije nemačkog naci benda Hassgesang Dritter weg. Sve je isto, od akorda do akorda.
Omiljen mu je još jedan naci band Landser, a od njih je recimo pokrao melodiju za svoj hit Neću izdat ja
U originalu se to zove Arisches kind (Arijevsko dete)
Ovi naci bendovi u Nemačkoj deluju u poluilegali, njihova muzika se distribuira samo online ili tamo gde se okupljaju neonacisti i skinheadsi, dok im je pristup medijima zabranjen. S druge strane, Thompson koji je pokrao njihove melodije i imidž, ima status megazvezde u Hrvatskoj, puni stadione, obara sve rekorde u prodaji, a njegove koncerte prenosi državna televizija.
Doduše, njegova originalnost se ogleda u stihovima poput : ubij, zakolji, niz Neretvu baci.... hvala ti majko što me rodi kao Hrvata....loša bila četres' peta... napadaju me za fašizam, tako brane njihov komunizam...zapaliću Krajinu do Knina....djeca se rađaju na kamenu...itd.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2637837#p2637837]kartografija napisao: Ukratko, ljubimac čitave nacije koja se zaprepasti kad mu negde u inostranstvu zabrane koncert.
eto što se čovjeku dogodi kad patološki mrzi. postane slijep na činjenice.
thomspon je ljubimac polovice nacije. ^^
nema potrebe izmišljati o hrvatima, dovoljno je sagledati ih realno da ti se pomalo zgade. kao i srbi, jel. ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2637850#p2637850]Srklet napisao:[/url]
eto što se čovjeku dogodi kad patološki mrzi. postane slijep na činjenice.
thomspon je ljubimac polovice nacije. ^^
nema potrebe izmišljati o hrvatima, dovoljno je sagledati ih realno da ti se pomalo zgade. kao i srbi, jel. ^^
Nikoga ne mrzim. On jeste trenutno najveća zvezda u Hrvatskoj po svim mogućim parametrima, a da li je ljubimac najvećeg dela nacije ne znam. Izvinjavam se ako nekog uvredih. Editovaću post.
Tebi se ne nameravam izvinjavati, mada si kao veliki domoljub povređen. Gadosti koje si ispisivao na ovom i drugim forumima su dovoljne da se okarakterišeš kao mrzitelj i fašista kojeg treba zauvek išutirati sa foruma (tebe su, na žalost, samo privremeno banovali), tako da mi nije jasno koliko treba biti lišen obraza, pa meni imputirati nekakvu mržnju pored onog što si ti ispisivao. Nemam nameru da te ponovo citiram, niti da kopam po tvojim bljuvotinama od postova, mada ćeš ti verovatno uzvratiti nekom provokacijom i manijakalnom uvredom u svom stilu. Odvratan si.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!