Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
bas bleu napisao:Slika
:love:

ne znam zašto, ali zamišljam te kao bibliotečnu radnicu. :)
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ah, ti mladi odrasli u svetu krajnosti...
Taman posla da je sve dosadnije ili kompikovanije od toga jesi li cetnik ili partizan...

Ovi protesti nisu levicarski, M.Moor nije levicar, tako bi ih najradije opisali na FOXu ili ovi sto sede gore u Wall streetu: "levicari protestuju, nista ozbiljno, Amerika i ovako nikad nije bila na njihovoj strani...".
Korisnikov avatar
By svejedno
Popeye napisao:uvijek se kenjka kako nije jasno sta ti prosvjednici hoce, da se nema program, da nisu artikulirani zahtjevi, bla fakin bla...
e pa evo! :crveni:

na bhs-u:
http://www.radiosarajevo.ba/novost/6474 ... ma-svijeta

na engleskom:
http://nycga.cc/2011/09/30/declaration- ... york-city/

pokusavaju da uoblice zahteve, da smisle neki opipljiv cilj protesta etc.

ne ide im najbolje za sada, al su bar poceli:

http://occupywallst.org/forum/proposed- ... st-moveme/

..

i na stranu ko organizuje, ko podrzava, prica koju furaju je, prvo, arguably najrelevantnija prica u ovom trenutku na celom svetu, i ono sto je jos bitnije - ljudi koje niko ne organizuje pocinju da se pridruzuju.

a furaju 'moju' pricu. stoga podrzavam svesrdno.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Vel boy napisao:
speedygonsales napisao:У, појавио се Мајкл Мур :D
Генијалан човек са, ретко, нормалним филмовима/емисијама/серијалима како год можемо назвати његов медијски производ. :)
Уживао сам када је смарао дуванску индустрију!
Drago mi je da ti se svidja Moore-ov drushtveni angazman. Iskreno i meni.

Samo se nadam da bi isto tako stao na stranu i nekog srpskog progresivnog drushtvenog reformatora. Ali, bi li ti, samo ti znash.
Апсолутно да бих! Све што иде у корист државе ја бих оберучке подржао и помагао како год могу!
Нажалост, такви људи код нас још нису испливали.
Мислим да би студентски протести били најефектнији по том питању, више него ангажман једног човека. Мада, бојим се да не прођемо као кинески студенти...
Korisnikov avatar
By Srklet
speedygonsales napisao:Мада, бојим се да не прођемо као кинески студенти...
bojis se da bi srbija vojskom izvrsila masakr nad studentima? :hmm:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
То је можда требало склопити као
Не знам што не би прошли као кинески студенти...
Више је иронија која показује глувоћу власти за питања народа него реални страх. Мада...
Korisnikov avatar
By BoB 123
Stripi napisao:
BoB 123 napisao: Podrzava ih Soros :grin:
Nema mesta ironiji
Vidim da ta paranoja o belosveckim zavjerama toliko zna bit ukorijenjena, makar nisi u Srbiji.
Ono sto ti mislis da ja mislim je pogresno :grin:
Cinjenica je da Soros podrzava ove proteste,a on je svi znamo "pomagac demokrata" i Obame,kao i desna ruka Obame Nancy Pelosi koja je isto izrazila simpatije za ove ljude
Zasto??
Zato sto DS vise nema kongres i moraju da negdje rove i vrte.
Ko zivi u USA zna da se Husseinu drma stolica u White House.
Korisnikov avatar
By Srklet
BoB 123 napisao: Ko zivi u USA zna da se Husseinu drma stolica u White House.
odnosno, to zna svatko tko iole prati svjetske medije, bez obzira gdje zivio.
Korisnikov avatar
By BoB 123
antibiotic napisao: Ovi protesti nisu levicarski, M.Moor nije levicar, tako bi ih najradije opisali na FOXu ili ovi sto sede gore u Wall streetu: "levicari protestuju, nista ozbiljno, Amerika i ovako nikad nije bila na njihovoj strani...".
Nisam ni rekao da je M.Moore ljevicar,ali znam da nikada na svom jelovniku nema pasulj od dva dana :wink: i da veoma dobro zaradjuje i da je veoma bogat.

Ako zelis da cujes pametnog amera,slusaj Noam Chomsky-a,a ne debelog Moore-a
Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.guardian.co.uk/commentisfree ... NTCMP=SRCH

Let me urge the occupiers to ignore the usual carping that besets powerful social movements in their earliest phases. Yes, you could be better organised, your demands more focused, your priorities clearer. All true, but in this moment, mostly irrelevant. Here is the key: if we want a mass and deep-rooted social movement of the left to re-emerge and transform the United States, we must welcome the many different streams, needs, desires, goals, energies and enthusiasms that inspire and sustain social movements. Now is the time to invite, welcome and gather them, in all their profusion and confusion.
Korisnikov avatar
By bas bleu
The Misfit napisao: ne znam zašto, ali zamišljam te kao bibliotečnu radnicu. :)
i am the ultimate lesbrarian ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
vuk :love:

http://www.radiosarajevo.ba/novost/6523 ... a-cemo-sad

Pojedini „uspješni ljudi“ su se odmah uzvrištali da se radi o gomili besposličara, vječnih studenata i potencijalnih staljinističkih glavosječa, zavidnih jer nisu „uspjeli na tržištu“, pa su željni otimanja onima koji su „stekli“.
Drugu skupinu čine, kao i uvijek, cinici, koji navodnim razumijevanjem „ljudske prirode“ „velikim životnim iskustvom s ljudima“ i priglupim podsmijevanjem iz prikrajka, hrane svoju apatiju, bezvoljnost i „normalnost“ sistema u kojem žive. Oni se, ustvari, iz dubine duše dive „jakima“ i „uspješnima“. Čak i oni koji uspješnost mjere brojem leševa preko kojih su pregazili, kod ciničnih kritičara neće biti tolikim predmetom podsmjeha, koliko „utopisti“, koji su predmet pošalica jer se ne vode onom „da im nije loše, kako im može biti“. Linija manjeg otpora je razumljiva, no tu psihološku odbranu takvih „otporaša“ od vlastite mizerije ne čini manje vrijednom prezira.
Treći će, opet, izmišljati svakojake zamjerke, tipa „Zar Sarajevo već jednom nije bilo okupirano?“, „Ovdje je bio rat. Ne želim okupaciju ponovo.“, „Što bih ja podržavao Amerikance“, i tome slično.
Četvrtima, opet, smeta što ima više organizatora skupa, baš kao da u zemljama daleko razvijenije političke pismenosti od BiH, nije savršeno razumljivo da se različite političke grupe razlikuju po svojim ubjeđenjima, da žele na nešto drugačiji način organizirati skupove, ali da ih to ne smeta da sarađuju u onome što im je zajedničko.
Korisnikov avatar
By antibiotic
BoB 123 napisao:
antibiotic napisao: Ovi protesti nisu levicarski, M.Moor nije levicar, tako bi ih najradije opisali na FOXu ili ovi sto sede gore u Wall streetu: "levicari protestuju, nista ozbiljno, Amerika i ovako nikad nije bila na njihovoj strani...".
Nisam ni rekao da je M.Moore ljevicar,ali znam da nikada na svom jelovniku nema pasulj od dva dana :wink: i da veoma dobro zaradjuje i da je veoma bogat.

Ako zelis da cujes pametnog amera,slusaj Noam Chomsky-a,a ne debelog Moore-a
Hvala na preporuci, ne znam zbog cega se uopste povezuje Moor sa 'okupacijom' ovoliko puta na ovoj temi. Prvi ste poceli :)
Mnogi ucesnici protesta ne moraju da gule pasulj od dva dana, vec dobro jedu po restoranima (gore citirani Zizek np.). Njihovo nezadovoljstvo dolaze sa neke druge strane, ne zato sto se nisu najeli. Ova podela na gladne i site ucesnike mi se uopste ne dopada.

Ispravka gore citiranog: Protesti jesu levicarski ili "leviji"- u odnosu na one iz 1930ih u SADu, koji su takodje bili levicarski po sebi, ali su vlast preuzeli desni populisti. No, to "levo" ce biti glavno oruzje korporativnih mudonja i njiovih marioneta - politicara, pri zastrasivanju ljudi kao sto su to cinili cetav 20 vek do danas.

Vreme je da narod pocne da okupira institucije. Vidim da je vec bilo nekih tragicnih polu-pokusaja.
Bas me zanima cije ce ime do kraja godine da ispliva kao "bitno za pokret", posto do sada sve tece manje-vise sindikalno.
Korisnikov avatar
By Mars
Jesus, koje tikove i OCD radnje ima ovaj čovek.
Korisnikov avatar
By antibiotic
To je, nazalost, prvo sto mnogi primete u njegovom nastupu.
Preporuka: ignorisati.
Korisnikov avatar
By Misfit
Mars napisao:Jesus, koje tikove i OCD radnje ima ovaj čovek.
Kako ne bi imao tikove kada je uzbuđen. Njegovo vreme napokon dolazi. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Kao i u svakoj drugoj provinciji - manifestacija, akteri, ikonografija (i na kraju sveukupni doprinos) imaju komičan karakter.
Korisnikov avatar
By Vel boy
crni90 napisao:kao sto je neko rekao: demonstranti na wall streetu znaju sta nece a ne znaju sta hoce

izvinite molicu lepo, sami ste potpisali kreditne ugovore sa bankama bez ikakve prisile i usli svojevoljno u duznicko ropstvo. sta sad hocete :) da vam banke daju kredite na lepe oci i da ne morate da ih vracate? :) preko 'leba pogace

btw. http://news.yahoo.com/why-nazis-communi ... 00304.html
elementarno nepoznavanje chinjenica i glenn beck-ovsko izvrtanje. :roll: :barf:
je l' to i tebi crni90 ambasade stranih drzava placaju sve na gotovo pa si u Americi, ne troshish ni dolare ni dinare, vidish sve pink naocharima te ne kontash?

Puna podrshka OWS-u!
Korisnikov avatar
By crni90
Vel boy napisao: elementarno nepoznavanje chinjenica i glenn beck-ovsko izvrtanje. :roll: :barf:
ništa nisi rekao. nisi dao nikakav kontraargument
ne svidja ti se cinjenica da si se nakrkao kredita, lovu potrosio za nista pametno (umesto za biznis ti si letovao i krkao), pa ti sad ne valja sistem jer banka trazi da joj vratis ono sto si joj uzeo/ono sto joj pripada? :D a da stvar bude jos gora, isti taj "ozloglašeni i izrabljivački" kapitalisticki sistem je izgradio ameriku u kojoj zivis :)
ako ti se ne svidja, predlazem da dodjes u srbiju koja je i dalje de facto vecinski socijalisticka zemlja (vlada kontrolise 60% cena). moze i kina, gde ljudi rade 12 sati za 5 dolara dnevno

objasni mi kako bi ti uredio ekonomske odnose u americi i svetu, i kako bi od amerike napravio funkcionalnu socijalisticku drzavu
sve drugo su prazne price, odnosno znate sta necete a ne znate sta hocete
ako mi uspesno elaboriras, ja cu istetovirati petokraku na celo :trep:
je l' to i tebi crni90 ambasade stranih drzava placaju sve na gotovo pa si u Americi,
oh da :) ovaj fini gospodin
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... s_2010.jpg
ne troshish ni dolare ni dinare, vidish sve pink naocharima te ne kontash?
Slika
Korisnikov avatar
By Vel boy
nishta ja tebi ni bilo kome ko ne konta ili nece da konta necu vishe da troshim energiju ni vreme objashnjavati ni kontraargumentovati. ko god hoce da skonta moze da ode na OWS sajtove i informishe se, prochita s razumevanjem i voljom da razume zivotne priche obichnih 98-99% Amerikanaca, obichnih stanovnika SAD-a, ukjuchujuci i obichne imigrante u SAD-u. ja josh jedino mogu da ovde (nastavim) da iznosim materijale s mog aktivistichkog webmail-a koji mi masovno stizu svaki dan u inbox mog webmail-a danima, mesecima i godinama.
primeri kojeg mi progresivni ljudi dajemo za Ameriku da se vishe ugleda sigurno nije Kina, Srbija ni nishta slichno vec- Nordijske zemlje, Holandija, Kanada i slichno. nikakav socijalizam per se vec socijalno pravedniji i poshteniji reformisani kapitalizam.
za tebe i tebi slichne maliciozne cinike i banalizatore, dovoljno sam elaborirao bez ili sa petokrakom ti na chelu....... :odbij:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!