@Vel Boy
kada se tako apriori i unapred polazi s tim kataklizmichkim ubedjenostima koje sluze kao pretext da se odbije razumno reshenje, onda tako obichno i bude, nazalost.
gledaj, ja jako dobro znam da ima albanskih ekstremista i naci-shovinista koji bi se onako ponashali prema Srbima. meni je ta zalost jasna i meni to ne trebash objashnjavati. ali, ako aludirash na pogrome iz 2004-e tada su kos.albanskim ekstremistima paradoksalno ali stvarno na ruku ishli i koshtunichini srpski ekstremisti koji idu "logikom" - shto gore to bolje. srecom, sada su koshtunica, radikali i s njima povezani ochiti ekstremisti na marginama mada buchni a vlast je u Srbiji (uz sve njene mane i vrline) na Zapadu i u MZ-i ocenjena kao partnerska, proevropska i prozapadna shto chini da se i Zapad i MZ postave josh vishe od pomoci da reshenje o autonomiji za Sever Kosova zaista uspe- ali prvo to treba tako prihvatiti i odstupiti od ludjachkog koshtunichinog ustava!
Oво није песимизам, већ говор поучен животом Срба ових десет година. Чак и нисам мислио на 2004. него на свакодневно шиканирање Срба од стране косовске полиције када иду тамо, рецимо, на посао...
Слажем се да екстремисти само одмажу и индивидуални приступ не подржавам!
i ne mozesh negirati, speedygonsales, da je sve vishe glasova na Zapadu koji pozivaju da se treba postaviti fer prema obe strane a ne samo i uvek za kos.albansku, bilo kroz ovo reshenje o autonomiji za Sever Kosova bilo kroz podelu Kosova (koja na veliku zalost vishe nije opcija u opticaju a moglo se i tako reshiti da i srpska strana nije bila ishla na sve ili nishta).
Ја то нисам приметио! Не знам која држава је рекла дајте аутономију северу Косова. Нажалост, воз за поделу Косова је отишао, а ја сам био за то и, чак, дан данас јесам да би то било компромисно решење које би задовољило обе стране.
znachi ti si najblizi koshtunica-rezonu? nemamo onda shta puno da prichamo
da te obavestim- koshtunica, selja ilic i njihovi pajdashi vishe nisu na vlasti a kao da njihovu vladavinu upravo opisujesh. ne kazem da ZES nije za opravdane i konstruktivne kritike, ali ti speedygonsales je ochito na koju i chiju vodenicu gonimish....
Не, ја апсолутно не подржавам политику било којег од горенаведених. Категоричан сам по питању тога да нама треба потпуно нова странка. Не ротација која се, по распореду, дешава, него сасвим нови људи. Имам неке сличне ставове са појединим партијама али нисам ни за једну. Гласао сам за ДС и опет бих то урадио јер су они били најнорманија опција, а опет врло далеко од добре ствари за Србију.
a to su predpostavljam- aca vuchic, toma nikolic, selja ilic, koshtunica, karici, julovci, milan beko.....
Да л' је могуће да си ме упоредио са лоповским шљамом Беком? Енивеј, не, они тек нису решење! Мада, мрзео сам СРС невиђено, али Тома се драстично променио.
ma da koga briga za tamo neka ljudska prava...... preshnije je sve samo to cushnimo tamo dole dolika.......
Није тачно! Просперитет је изнад људских права, она су одмах испод! То сам и написао! Како бих могао тако нешто да тврдим када су и моја права на коцки?
Ово сигурно!
onda si totalno kontradiktoran jer si gore iznad rekao sve uglavnom suprotno od tog.....
Ово је била иронија...
@Ulyx
A što bih imao osećaj pripadnosti bilo kom narodu?
Па да се не би осећао као тиква без корена. Не знам, то је филозофско питање. Можда да би се осећао као фин делић неке велике слагалице... Можда из поштовања према држави која те је едуковала бесплатно 12 година и нуди бесплатно студирање. Ко зна због чега су људи патриоте... Има доста разлога.
Ako je nekonkurentna, onda neka propadne.
То је хлеб наших људи, наших привредника и не може се са таквим ставовм водити политка!
Sprovođenje zakona - zatvaranje i kažnjavanje fašista.
Не можеш 60% народа да затвориш. Ово што си написао је апсолутно и моје мишљење али то није начин да се обрађује већина, то мора кроз едукацију!
I mislim da bi nam dobro došlo da interese Srbije malo stavimo na drugo mesto ili na sto pedeset peto mesto, a da na prvo mesto izbiju interesi građana.
То су неодвојиве ствари. Што је држава просперитетнија и народ ће бити!
Dakle ne onanisanje o teritorijama, ideologijama, naciji, religiji, svetskim zaverama i tako to što slušamo svaki dan i što i ti pišeš. Već interesi građana, ono što sam već rekao - ljudska prava, standard života.
Територија - људска права и сама егзистенција људи на Косову су угрожени. Дакле, овим територијалним питањем се морамо позабавити!
Идеологија - и борба за људска права и просперитет су вођени неком идеологијом.
Религија - секундарна ствар, зависи од тога да ли је народ жели или не пошто неки и право на религију сматрају основним људским правом!
ovako providno za tomanikolic-acavuchic-koshtuniica-radikali
Ово везе нема... Ја сам толико био против СРС да сам их пљувао када год сам стигао... И сада сам, да ме не схватите погрешно, против али данас је та странка пропала од кад су отишли главни егзацербатори, и овако лошег, стања.
dobili smo novog srpskog forumskog ueber-nacionalistu.