Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by hlaefdige

takoreci, NIKADA nece u ovom blatu biti bolje dok 'seljak' ne bude ziveo kako treba. nikome. ... ni popu ...
i reckon these fellas are doing just fine the way it is now.
Korisnikov avatar
By Herald
LDP

Vlada Srbije pravi ogromnu grešku tako što pokušava da posvađa poljoprivrednike iz Vojvodine i one koji se poljoprivredom bave u ostatku Srbije i tako opravda svoju pogrešnu politiku. Nije tačno da nema para u budžetu i postoje mnoge pozicije sa kojih je moguće naći sredstva koja navodno nedostaju. Država krije da će samo kroz skandalozno povećanje naftnih akciza dodatno zaraditi preko 100 miliona evra. Neka bar taj novac i deo subvencija koje se razbacuju na partijska javna preduzeća uloži u subvencije.

Srpsku poljoprivredu neće spasiti namera vlade da vodi porcijašku politiku državnog kazana u kojem će subvencije, umesto socijalne pomoći, biti podeljene isključivo malim proizvođačima kojima imanja služe samo za preživljavanje ili prodaju na malo. Našoj poljoprivredi treba jasan plan i ulaganje u renidustrijalizaciju proizvodnje i njenu tehnološku modernizaciju. I seljaci su prozreli da je evropska politika vlade samo fraza i zato opravdano traže da se i u Srbiji sprovodi evropska politika subvencija za ozbiljne i krupne proizvođače.

Subvencije treba usmeriti u one koji mogu da proizvedu i izvezu mnogo, da imaju stabilnu količinu proizvodnje, a one koji ne mogu da prežive od prinosa sa svojih malih poseda treba zaštititi kroz preciznu socijalnu politiku, a ne rasipanjem siromašnog agrarnog budžeta.

Umesto što kažnjava one koji su sposobni da razvijaju našu poljoprivredu, neka vlada odustane od povlađivanja ruskoj državnoj kompaniji i neka podigne rudnu rentu na naftu i gas koji strana kompanija eksploatiše uglavnom u Vojvodini sa sadašnjih ponižavajućih 3 odsto. Milijarde dinara smo samo prošle i ove godine izgubili iz budžeta zbog toga što je rudna renta u Srbiji desetostruko niža nego svuda u Evropi i samoj Rusiji. Zbog takvih političkih promašaja danas cenu plaćaju svi u Srbiji.
LDP

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) je naglasio da LDP zahteva da se hitno sazove zajednička sednica skupštinskih odbora za poljoprivredu i finansije.

Na sednici, na koju bi došao ministar poljoprivrede Dušan Petrović, bi trebalo da se preisptala "apsolutno neprihvatljiva" agrarna politika Srbije.

U odnosu Vlade prema agraru vidimo uvod u izbornu kampanju, kroz nastojanje Vlade da uništen agrar i ponižene seljake milostinjom, koju deli, veže za sebe i kupi glasove, rekao je Jovanović.

"Poljoprivredni proizvođači su žrtve vladinog licemerja i odsustva strategije i potrebe da se seljak kupi subvencijom, koja je socijalna pomoć i milostinja, a ne ekonomski podsticaj onima koji nešto stvaraju da bi bili uspešniji u takmičenju sa konkurencijom", ocenio je lider LDP.

Jovanović tvrdi da nije tačno da nema novca u budžetu. On je naveo da su od 750.000 poljoprivrednih domaćinstava, trećina registrovana, a samo 10 odsto rade na posedima većim od 100 hektara i stvaraju vrednost.

"Kažnjeni su oni koji rade i stvaraju, jer su verovali državi", zaključio je Jovanović.

Jovanović je rekao da srpski seljak ne može da postane konkurentan sa subvencijom od 23 evra po stanovniku u odnosu na Hrvatsku, gde je ta podrška 100 evra, u Mađarskoj 250 evra, a evropski prosek je 150 evra po stanovniku, rekao je on.

Država jeftinom izbornom matematikom kupuje male poljoprivrednike, koji rade na parcelama ispod 10 hektara, koji neće ni videti tu pomoć, jer nisu registrovani, upozorio je Jovanović.

Izvori novca za finansiranje poljoprivrednih proizvođača su povećanje rudnih renti ili prihodi od akciza, rekao je Jovanović. Samo prošle godine Gasprom je u Srbiji izvadio naftu i gas u vrednosti od 500 miliona evra, a platio je rudnu rentu od samo tri odsto, aona je u Rusiji 60 odsto.

"Tražimo da se poveća rudna renta na ekspoloatisanje nafte i gasa u Srbiji, od čega se može obezbediti najmanje četvrtina novca za srpski agrar i da se rasporedi 110 miliona evra, koji je Vlada Srbije zaradila nekorektnim oporezivanjem dvostrukim akcizama na uvoz benzina", dodao je Jovanović.
SPO
Smatramo da ne postoji realan povod za ovako drastičan vid protesta, jer su poslednjim predlogom ministra poljoprivrede Dušana Petrovića praktično zaštićeni proizvođači sa posedima manjim od 30 hektara, a takvih je preko 90 odsto, dok se restriktivne mere odnose isključivo na veleposednike", navodi se u saopštenju SPO-a.
SNS

Član Predsedništva SNS Zoran Mašić je na konferenciji za novinare rekao da nije tačno da u okviru agrarnog budžeta za ovu godinu nema sredstava za subvencije, navodeći da je vlada na dve sednice početkom godine usvojila raspodelu tog budžeta tako što je 11 miljardi dinara planirano za subvenconiranje po hektaru obradive površine.

Prema njegovim rečima, bilo je predviđeno i da se izdvoji 700 miliona dinara za subvenciju kamata na kratkoročne i dugoročne kredite.

"Vlada i Ministarstvo poljoprivrede mora da objasne poljoprivrednim proizvođačima gde je taj novac", rekao je Mašić, koji je i poslanik SNS i predsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije.

"Neprihvatljivo da se sredinom godine menjaju uredbe i način isplate agrarnog budžeta", rekao je Mašić i ocenio da unutar DS "postoje sukobi po pitanju agrarne politike, pa tako i bojazan da se is toga reflektuje ovakvo postupanje prema poljoprivrednim proizvođačima".
LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje.

Očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede Srbije, koje se na tako težak potez odlučilo pod pritiskom krize, u razgovoru sa predstavnicima poljoprivrednika hitno nađe način kako bi olakšalo situaciju sa kojom se oni već dugo nose i koja je sada kulminirala.

Takođe, veoma je važno i da vojvođanski poljoprivrednici koji su noć i dan proveli na traktorima, u protestu, smognu snage da dijalogu pristupe bez bez tenzija i konflikta. Da budu svesni svih ekonomskih teškoća sa kojima se država susreće i nosi.

To je najbolji, najbrži i jedini put za rešenje ove krize.
Slika
Korisnikov avatar
By spliff
podrzavam proteste poljoprivrednih proizvodjacha
Korisnikov avatar
By Herald
Ovce i koze:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nGgAUmSq ... er&list=UL[/youtube]

Juce uvece:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f_qrjewz ... er&list=UL[/youtube]

Danas: Bez dogovora, protest nastavljen

Asocijacija: Ratari ne žele da prekinu štrajk

U međuvremenu, oglasila se i Asocijacija poljoprivrednika, koja je ranije pozvala da obustave protest i blokade puteva. Ta asocijacija je saopštila da poljoprivrednici nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom sinoćnih pregovora u Vladi Srbije

"Ljudima smo preneli šta nam je rečeno u ministarstvu i to ih ne zadovoljava. Mi smo ih pozvali da odustanu od protesta, ali oni to ne prihvataju", naveo je predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

On je dodao da na drumovima širom Vojvodine ima puno nervoznih poljoprivrednika sa mehanizacijom i da je zabrinut zbog moguće
eskalacije problema.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=06&dd=02&nav_category=9&nav_id=515846
Korisnikov avatar
By colorado
Voleo bih da znam koliki su troskovi po hektaru...

Seljak koji ima 50 hektara i dobije 14.000 dinara po hektaru, znaci da dobije 700.000 dinara godisnje... i posle naravno dobije pare i od otkupa proizvoda... ne znam koliko.

Ako radis u prosveti, dobijes 960.000 *bruto* zarade godisnje, sto znaci 480.000 godisnje. U zdravstvu isto toliko... mozda malo vise zbog diplome viseg stepena.

Ne kazem da je posao seljaka lak, ali isto tako on moze da dobije te pare, da zemlju u arendu, i nista ne radi... zar ne?

(Ovo ja vise razmisljam na glas nepotkovan nekim cinjenicama. Voleo bih da mi ih iznese neko ko se detaljnije razume u problematiku.)
Korisnikov avatar
By horus.
pa da je sve tako bajno, sumnjam da bi se bunili...
kontam da su ulaganja ogromna, a prinos zavisi i od vremena (suse, kise, grad...)...

+ miskovic & co. da bi privukli kupce u svoje markete, voce i povrce daju u bescenje... a koliko sam uspeo da vidim pijace propadaju... kako to da se maxiju isplati da povrce prodaje 3x jeftinije... isplati se, jer dovuku kupce u prodavnicu, pa im se naplati razliku na drugim proizvodima, jer niko ne ide u prodavnicu da kupi samo salatu...

i vrhunac svega mi je to sto se dosta toga od voca i povrca uvozi... iz makednonije i iz turske... svakako da je neko primio debele pare za to...
Korisnikov avatar
By Herald
Evo ovde se lepo vidi da Policija ima nardjenje da blokira traktore.

ОПОВО - Незадовољни резултатима преговора у Влади Србије, пољопривредници су синоћ покушали да пробију барикаде на мосту у Опову. Наиме, после поноћи тракторима су кренули на полицију и дошло је до сукоба. Како смо сазнали има и повређених.
Како сазнајемо од мештана, продавнице у Опову су полупразне, мањка меса, млека и млечних производа, хлеба има само из локалне пекаре, а Оповчани стрепе да ако се блокаде наставе да ће и то мало што има нестати.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BPh51Ocq ... er&list=UL[/youtube]
Korisnikov avatar
By Herald
@ultraviolet Stavio sam i to, i b92 uz svaku novu vest stavlja i tu informaciju.

Sad sam procitao na RTV.rs da ce drzava izgubiti zbog blokade Policajaca vise nego sto Poljoprivrednici traze, jos pise:

Унија послодаваца Србије не разуме како је могуће да у буџету Србије постоје средства да се четврти пут у последње четири години повезује стаж запосленима у државним и јавним предузећима која не плаћају порезе и доприносе и дугују само ПИО фонду преко 200 милијарди динара, као и за зараде запослених у јавном сектору које су за 30 одсто веће од зарада у привреди, а 55 одсто веће од зарада пољопривредника, а истовремено нема новца да се у довољној мери помогне развој пољопривреде, једине привредне гране у којој постоји суфицит у спољнотрговинској размени са иностранством.
http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/veliki-gubici-zbog-blokade-vojvodine_256969.html

Синдикат Војводине критиковао министра пољопривреде:

Савез самосталних синдиката Војводине критиковао је данас министра пољопривреде Душана Петровића и оптужио га за нестручност и за недостатак стратегије према пољопривреди, што је, како је оцењено, изазвало масовне протесте ратара у Војводини. "Уместо да кроз производњу и извоз пољопривредних производа наша земља изађе из кризе, са овако 'стручним' министром доведена је на ивицу колапса", навео је тај синдикат у саопштењу за јавност. Синдикат је оценио да министар Петровић са пољопривредом "нема никакве везе" и изразио жаљење што је смењен претходни министар, иако за то "није било разлога".
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
O tome u kakvom je stanju poljoprivreda u Srbiji nema potrebe trositi reci.
Sta god da se usled ovih strajkova odluci- 'obicnom' poljoprivredniku nece biti bolje.
Seljaci se ne bune, bune se monopolisti. Subvencije su odobrene za sve koji imaju do 30 hektara zemlje.
100 hektara zemlje niko nikada, na ovom podrucju, nije mogao naslediti niti kupiti. Mozes naslediti koji hektar i kuitit jos koji. Znam ljude kojima je profesija da kupuju zemlju i to tako ide. Kada neko kupi do 10 hektara u komadu to je senzacija. Godinama se prepricava. I to uglavnom budu strane kompanije koje pokrecu ili prosiruju svoju proizvodnju.
Hektar 5000e, pa da vidim ko moze kupiti 100 hektara. Obicni seljak sigurno ne moze.
Dalo bi se diskutovati o tome kako je 90% obradivog zemljista Vojvodine dospelo u ruke par tajkuna. 100 poljoprivrednika, 30 preduzeca, 1 vlasnik. Kako su to propadala drzavna preduzeca, ko ih je i pod kojim uslovima kupovao na tenderima. Taj modus (valjda) nakon svih Insajdera znamo kao pesmicu. I ko to sada rusi vladu sa nekim svojim ciljevima (makar i jeste za rusenje).
Znamo da Vlada nije Vlada, da stranke nisu stranke.. sve to na gomili na kraju jesu par ljudi.

@colorado- razlika je i u tome sto zaposleni u prosveti nije poslodavac. Poljoprivrednik ima 1001 trosak. Od masinerije, zaposlenih, potrebne infrastrukture.. pa na sve vremenski (ne)uslovi. pa na sve jos i monopolisticki uticaji koji duvaju sa raznih strana. Jasno je da obican zemljoradnik samostalno ne moze da prezivi.
O jebadi sa cenama goriva i turbulencijama kursa dinara... :zoran52:
Pa ljudi su sve sto je trebao biti profit izgubili i jos otisli u minus zbog kursa propale valute.
Sve je tako uredjeno da privreda propadne.
A oni koji imaju neku moc se sada bune, zbog sebe. Radi se o njihovim opranim parama, a ne o sveopstem boljitku.
Korisnikov avatar
By colorado
Znam da zemljoradnici imaju troskove. Zato i pitam koliki su.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Pa veliki :lol:
Ko ti to moze tacno odgovoriti...
Nije isto da li sadis secernu repu ili paradajz. S tim sto je za paradajz dovoljan i 1 hektar, mnogo pipav posao :yes:
Ja bih mogla pricati o lubenicama, to je moje podrucje rada bilo ( ali je tema bolna, pa ipak necu) :sigh:
Korisnikov avatar
By colorado
Dobro. Nadam se onda da neces zavrsiti u Prosveti kad ti prenosenje znanja toliko tesko pada. No, nemoj onda ni da ocekujes da neko razume problem koji iznosis, jer to ne radis dobro.
Korisnikov avatar
By Herald
Traze razgovor sa Tadicem, koji bi im omogucio Pajtic :lol:

Asocijacija Poljoprivrednika: "Protesti su poostreni i nastavljaju se"

Pancevci: "Spremni smo da cekamo i mesec dana da nas Policija pusti za BG."
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Znanje tj. podaci koje ja znam su irelevantni za ovaj konkretan slucaj. Vezani su za neka prosla vremena i neke druge drzave. Sto sam smatrala bitnim to sam i napisala, ocigledno, vrlo uopsteno, osnove.
Moj problem je isto toliko koliko i svih gradjana planete Zemlje sto ce im cene hrane odleteti nebu pod oblake.
Taj problem ne iznosim ja i mnogi ga razumeju.
By Sixto
Oko Rimskih Sanceva u okolini Novog Sada poljoprivrednici komentarisu na glas da ce da ispolivaju vodu oko blokada da ne moze da se obidje od blata.
Oko Backe Palanke su uzorali tu istu zemlju isto radi potpune blokade.

To vise nije protest, to je sadizam.
Pohapsiti, konfiskovati mehanizaciju i kad plate globu vrnuti traktore nazad!
NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja – upitao je danas u Novom Sadu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je dodao da je vizija da su paori blokirali Vojvodinu, a da je ustvari policija to učinila kada je sprečila paore da stignu u Beograd.

Slika

Policija je blokirala puteve

- Nema nijednog puta koji su paori blokirali nego je policija blokirala njih – rekao je Čanak. Predsednik LSV je dodao da je glavno pitanje zbog čega se ne dozvoljava da „vojvođanski poljoprivrednici odu da pitaju šta se događa sa stvarima koje su dogovrene početkom godine, šta se dogodilo sa praktično ustanovljenim pravilima igre za ovu godinu što se tiče poljoprivredne proizvodnje i kako je moguće menjati pravila u drugom poluvremenu“. Na pitanje novinara da da neki predlog za izlazak iz krize, s obzirom da je sinoć bilo sukoba u Opovu i Čenti, Čanak je rekao da trenutno ne može ništa da predloži, ali je apleovao na uzajamno razumevanje u cilju da se pronađe nekakvo kompromisno rešenje.

Problem centralizacija

On je ipak naveo da je za sve što on može da pomogne uvek tu.
- Ja sam noćas bio da razgovaram sa ljudima koji su već nekoliko dana ispred Vlade Vojvodine da pitam da li mogu nešto da budem od koristi. Ono na šta se oni žale je na prvom mestu neobjektivno informisanje medija o onome šta oni zaista hoće – preneo je predsednik LSV. Kako kaže, poljoprivrednici traže i da ih primi neko ko može nešto da reši, jer oni nisu došli u Novi Sad, oni su zaustavljeni u Novom Sadu.
- U Vojvodini i Novom Sadu, nihov problem ne može da se reši – kaže Čanak, ocenivši da je to glavni problem centralizacije u Srbiji.
- Srbija je visoko centralizovana zemlja i na moju veliku žalost malo se radi na tome da tako ne bude – rekao on.

www.lsv.org.rs
Korisnikov avatar
By Herald
Ne znam, meni smesno. Smesno mi je traziti od jedne iste osobe da ti obezbedi komunikaciju sa njom samom. :lol:
Korisnikov avatar
By Elena
Večeras sam se prvi put u životu složila sa Čankom koji je na Pinku lepo rekao da nije normalno da se u BG pravi Parada ponosa, da se pravi protest podrške Mladiću, da sve može da se organizuje a da poljoprivrednicima brane da se okupe. Treba lepo da uđu traktorima kao što su ušli u Novi Sad i da blokiraju Nemanjinu dok se gospoda ne smiluje i ne isplati im obećano ... potpuno podržavam njihove proteste :ccn:
Korisnikov avatar
By Herald
Ne znam da l` su se najavili da ce da organizuju skup :protest:
Korisnikov avatar
By Herald
Inace blokade su i u Srbiji al jos ne objavljuju. Kazu na poljinfo.com da ima blokada kod Mladenovca, Arandjelovca, Topole, Braniceva. Na dssovomblogspotu kazu "blokiran put smederevska palanka Mladenovac prema BG kod sela Jagljilovo"
Korisnikov avatar
By Herald
Nekadašnja ministarka poljoprivrede Ivana Dulić Marković oštro je kritikovala Vladu, uz ocenu da je vlast kriva za aktuelno stanje. Ono što je očigledno i što mislim da je poruka svim građanima je da se ne ljute na poljoprivrednike jer oni ne blokiraju puteve. „Puteve blokira vlada jer nije dozvolila građanima da mirno izraze protest. To je s jedne strane dozvoljeno samo dan ranije političkim strankama i obožavaocima optuženog za ratne zločine, a nije dozvoljeno poljoprivrednicima za koje treba da nose granu za koju vlada kaže da je strateška i razvojna Srbije“, kaže nekadašnja ministarka poljoprivrede Ivana Dulić Marković. Kada će se i kako poljoprivrednici sa ulica vratiti na njive niko ne zna. 'Kažnjavanje' građana mukama poljoprivrednika nije najbolje rešenje. Rešenje problema poljoprivrednika je u Beogradu, ali oni u glavni grad očito ne mogu zbog policijskih blokada.

Ona je navela da je ministarstvo poljoprivrede "bacilo kosku" među ratare i da su je "mediji prihvatili", umesto da pitaju vladu zašto se iz budžeta izdvaja svega 2,5 odsto za agrar.

"Bacanjem te koske postala je jasna taktika vlade da podeli poljoprivrednika na male i velike, Vojvođane i Srbijance, stočare i ratare", kazala je Dulić-Marković i ocenila da se sukobi i nepostojanje jasne politike u vladajućoj stranci "lome preko leđa" poljoprivrednika.

"Poljoprivrednici su u pravu jer nije normalno da se ne znaju pravila igre pre početka utakmice a još je nenormalnije da se pravila menjaju na poluvremenu", navela je Ivana Dulić-Marković.
Korisnikov avatar
By deran
(to ne govori ivana,već govori dinkić i g17...)

vladu boli kurac,trpi običan svet...
nek idu peške do beograda-bar u vojvodini daljina nije problem...

pare dobiti neće,jer ih nema...

više od polovine ih je danas bilo pijano,razastrli šatru i pustili muziku...

i na kraju,svako ko je bio lud da poveruje nešto vladi,neka trpi... :rafal: :rafal: :rafal:
Korisnikov avatar
By Herald
( Dinkic se nije izjasnio, i ovo nije zvanican stav njegove stranke, vec kao sto sam napisao Ivane Dulic Markovic. )

Vrh države je postigao dogovor da predloži Vladi Srbije.... :lol:

Obećanje u redu, čekamo potpis:
Poljoprivredni proizvođači proveli su celu noć na svojim traktorima na drumovima širom Vojvodine i najavili da će putevi ostati blokirani sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni i dok im to ne bude garantovao premijer Srbije Mirko Cvetković.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je da su svi ratari i jutros "na svojim mestima" i da su sve blokade puteva koje su bile juče ostale i danas, a mogu se očekivati dodatne blokade.

"Ne odustajemo od zahteva. Ne možemo prihvatiti to što se na televiziji pojavi neko i nešto obeća. Blokade ostaju dok zvanično premijer ne potpiše naše zahteve", poručio je Ivković.

Ivković je ocenio da je "sramota" što vlada pokušava da podeli poljoprivrednike iz Vojvodine i Srbije i dodao da je "naročito sramota" to što mediji, a posebno Radiotelevizija Srbije, "prikrivaju" da su poljoprivrednici blokirali i pojedine puteve u Srbiji, a ne samo u Vojvodini.

Ivković je optužio policiju da zapravo ona blokira puteve, pošto sprečava poljoprivrednike da traktorima dodju do Beograda i tamo izraze protest.

"Nijedan traktor nije blokirao put. Policija blokira traktore da se kreću putevima, ona ne pušta da se odvija saobraćaj, a paori su revoltirani pošto im policija ne dopušta da učestvuju u saobraćaju", rekao je Ivković.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=516303
Korisnikov avatar
By Herald
ZAHTEV POLJOPRIVREDNIKA UČESNIKA PROTESTNE VOŽNJE

1. Po Uredbi o regresiranju repromaterijala u biljnoj proizvodnji koja je bila na snazi u 2010. godini, gde su registrovana poljoprivredna gazdinstva dobijala subvenciju u visini do 100 ha, zahtevamo da predaja zahteva za 2011. godinu počne od 10.juna 2011. godine, a isplata najkasnije mesec dana od predaje zahteva. PIO osiguranici, kao i novi osiguranici PIO osiguranja moraju izmiriti svoje obaveze za 2010. godinu do momenta podnošenja zahteva za regresiranje repromaterijala. Sprovođenje ove Uredbe se mora izvršiti najkasnije do 1.oktobra 2011. godine, kako bi se kvalitetno obavila jesenja setva.
2. Novim Uredbama obuhvatiti sve mere definisane Nacionalnom stategijom ruralnog razvoja.
3. Ukidanje odluke o zabrani izvoza pšenice do 5.06.2011. godine.
4. Momentalno ukidanje odluke o ukidanju generalnog inspektorata i sektora za ruralni razvoj.
5. Učesnici protestne vožnje, kao izraza nezadovoljstva poljoprivrednika, se neće procesuirati ni prekršajno, niti krivično zbog učešća u protestnoj vožnji.

Poljoprivrednici i danas ostaju na svojim pozicijama kako bi se što pre izdefinisala i pravilno protumačila današnja ponuda Vlade vezano za proteste poljoprivrednika. Apelujemo na predsednika Vlade da se što pre definišu i detalji koji utiču na zahteve poljoprivrednika u protestu, kako bi se poljoprivrednici što pre mogli vratiti svojim kućama.

Asocijacija poljoprivrednika http://www.asocijacijapoljoprivrednika.rs/
Korisnikov avatar
By Herald
Jucerasnje blokade Policajaca u Centi

Slika

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!