Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
ne izgovor, nego etničko čišćenje ;)
By tasa
Originally posted by Stripi

Najtragičnije od svega jest to što Haag u čitavom slučaju nije tražio prave krivce, jer, svako normalan ne spori da su se zločini dogodili, a i sama država je poslala one za koje misli da ih se treba riješiti dok su pravi krivci i pravi zločinci skoro do jučer sjedili u vrhu HDZ (ili su njegovi utemeljitelji) te su još uvijek ili na funkcijama ili uspješni poduzetnici.
konacno objektivan odgovor
ali mi jos uvek nije jasan onaj post sa slikama vukovara
Korisnikov avatar
By bern
It makes my heart full.

Nadam se da će Hrvati konačno "ozdraviti" od masovne histerije zvane domovinski rat.

Da će shvatiti da oni nisu jednine žrtve, a ni jedini "heroji"/heroji.

Da je počinjeno etničko čišćenje.

Da su počinjeni zločini.

I da ne postoji kolektivna krivica.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by bern

It makes my heart full.

Nadam se da će Hrvati konačno "ozdraviti" od masovne histerije zvane domovinski rat.

Da će shvatiti da oni nisu jednine žrtve, a ni jedini "heroji"/heroji.

Da je počinjeno etničko čišćenje.

Da su počinjeni zločini.

I da ne postoji kolektivna krivica.
Vjeruj mi, ozdraviti neće, bit će samo gore :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by tasa

konacno objektivan odgovor
Moji odgovori glede ove teme su uvijek isti (takozvana ustaška praxa by Sheytan).
Isprike tipa "mi smo se samo branili" ne prolazi niti na jednom sudu. Ekvivalent tome je da očekuješ da te sudac ne kazni jer si u dućanu krao zato što si bio gladan i nemaš novaca. Međutim, činjenica jest i dalje da ni "Bljeska" ni "Oluje" ne bi bilo da trećina zemlje nije bilo okupirano, spaljeno a stanovništvo protjerano.
I ne bi bilo histerije domovinskog rata da tog rata nije bilo, valjda je to jasno? Ja se slažem da je već defitivino dosta vremena prošlo ali čitavu tu priču kao as iz rukava koristi upravo HDZ, pa njemu možemo biti zahvalni na tome.
Kad već pričamo o histerijama, kad se završio drugi svjetski rat a tu na forumu malo-malo čitamo u ustašama?
Kad smo kod kolektivne krivice - nisu li svi Hrvati ustaše?
ali mi jos uvek nije jasan onaj post sa slikama vukovara
E ako ti to ne možeš shvatiti ja ti tu zaista ne mogu pomoći.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Presuda da se odnosi na konkretno masovno proganjanje i ubijanje ljudi bez obzira sta se pre toga desilo i da li neko opravdava oluju zbog zlocina srpske vojske.
U ovom ratu nema pobednika, vec samo gubitnika, a u Srbiji ce barem uvideti da haski sud nije toliko antisrpski, te ce tako mozda doci do drugacije klime kada dodje do hapsenja Mladica (ako je ziv) i preostalih koji zasluzuju da budu tamo.

A sto se kosmicke pravde tice, well, u Srbiji su sami sebi dovoljna kazna, bilo je dovoljno gubitaka i ponizavanja i sada treba konacno krenuti napred.
Samo da se svi lepo osobodima govana oko nas i u nama.
Korisnikov avatar
By Stripi
Naravno, o tome sam i govorio da nema opravdanja, bez obzira jesi li se branio ili napadao. Ne može ti ništa biti izgovor, kao što ne moš policajcu koji te je zaustavio zbog prebrze vožnje reći da je onaj ispred tebe vozio brže a on ga nije zaustavio.
By Hans
Originally posted by kyrgyz

tak mi je drago da vidim hrvate ko posrane:smeh:
:up:

Sve po zasluzi.

Idealna prilika da se počne sa širenjem tolerancije i mira i jeste ova presuda. A takođe- večeras u Zagrebu nastupa JK- nije li to dražesno? :awesome:
By tasa
[quote]Originally posted by Stripi

Međutim, činjenica jest i dalje da ni "Bljeska" ni "Oluje" ne bi bilo da trećina zemlje nije bilo okupirano, spaljeno a stanovništvo protjerano.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Dobro je da su barem osudjeni.I sama optuznica je nakaradno sklepana.Trebao je biti optuzen za zlocine protiv covecnosti.

Optuznica protiv Gotovine je podignuta da bi se stvorio privid objektivnosti te lakrdije od suda koji podize optuznice protiv hrvatskih, muslimanskih ili albanskih zlikovaca samo da bi im umanjili zlocine ili oslobodili i tako amnestirali od svakog sudskog gonjenja.

Stvarni broj pobijenih u Oluji je mnogo veci od 150 koliko je navedeno u toj sramnoj optuznici. Samo je Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava istrazujuci na terenu nakon Oluje dosao do dokaza o smaknucu 667 civila, a koliko je tek pobijenih o cijoj smrti nisu mogli pribaviti dokaze.

Gde su optuznice za Pakracku Poljanu, konc logor u sred Zagreba na velesajmu, za preko 600 civila pobijenih u Sisku,za stotinu unistenih srpskih sela na Papuku i nekoliko stotina pobijenih, za Bljesak i druge zlocinacke akcije hrvatske vojske? Da li je odgovarao na kakvom sudu iko od pripadnika onih hordi dinamitasa koji su 1991 i 1992 po hrvatskim gradovima podmetali ekspozive i bacali bombe na srpske lokale, kuce, partizanske spomenike...i ostetili preko 20 000 srpskih kuca i lokala.

Stripi, jesu li Srbi u ostalom delu Hrvatske pre Oluje takodjer bili etnicki ocisceni sto bombama, sto izbacivanjem iz stanova na ulicu, sto pretnjama?

Jesu li Hrvati iz Knina izgonili Srbe iz stanova po Sibeniku, Zadru, Splitu... i u tim stanovima ostajali i nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin? Pa sto to etnicko ciscenje ne pomenes kad si vidim toliko ogorcen zbog toboznje nepravde.Kad je tebe presuda jednom zlikovcu toliko za srce ujela i to presuda suda koji je uglavnom Srbe teretio , sta mislis koliko su ogorcene one porodice zrtava ciji se dzelati danas slave kao heroji rata i niko ih ne poziva na odgovornost.

Na hiljade srpskih civila je pobijeno u Sarajevu po raznim mucilistima i kazamatima, etnicki ociscena skoro sva srpska sela u takozvanoj "Federaciji BiH",a niko, ama bas NIKO za to nije odgovarao.

Ne znam imaju li obraza, pameti, informacija ili neceg cetrvtog oni koji tvrde da ta lakrdija od suda objektivno podize optuznice i deli pravdu. Po meni je takav stav izrugivanje zrtvama.
By Glasnik
ŠOK, NEVJERICA I OČAJ U PAKOŠTANIMA:
Teta Marija: Ante, janje moje nevino. Prodali su i izdali moje dite koje se vratilo braniti svoju zemlju!

:smeh: :smeh: :smeh:

Btw, ovo je citat naslova s jutarnjeg lista.

OT: Ako su osuđeni. Broj godina je uvek upitan, ali što se mene tiče, važno je da presude postoje. :up:
By Hans
:njami:

Daj to janje nevino ovamo!!!
By Hans
'Dete, get a job, get a life!' :lol:
By tasa
stripi
jel o ovoj trecini pricas
jel o trecini koju su cinile preko 95% srbi a zvala se kninska krajina
a da ne pominjem one koji su proterani iz unutrasnjosti hrv
i one koje je sava donela do bg-a
i gde je ta tvoja trecina danas kad je upravo ova plava trecina sa mape etnicki opustosena i pretvorena u divljinu :prst:

nego ne bih da se prisecam
a tvoj odgovor fotografijom vukovara govori sve i on me bas naljutio pa sada pistim kao ledena ali sa malo drugacijom intonacijom
i jos ovo, ta slika upravo potkrepljuje svako slovo koje je domacin ove teme napisao
da se mene pita ja bi sve kojima je do rata na neko ostrvo pa neka se ubijaju za zemlju koje ce nam svima biti puna usta
ali... nekima je istrebljivanje drugih zapisano u genima a genetika kao i mozak pa jos mozak monstruma koji su sposobni drzati decije logore to su coveku potpuno nedokucivi tereni i suludo je pokusavati shvatiti takve ljude, nacije, umove, politiku i jos mnoge stvari

Slika
Korisnikov avatar
By 2kune

ta krajina je takva postala '91. kada je iz nje što ubijeno, što etnički očišćeno oko 250 000 nesrba. prije je bila multietnička poput bosne.
By tasa
jebes mi sve ako ste normalni
valjda znam odakle sam i koliko je koga bilo tamo i uopste u bilo kom delu hrvatske
znam i za mracne istine siska o kojima se cuti
probaj da uguglas vojna krajina pa da vidis malo istoriju te krajine iz '91.
Korisnikov avatar
By zelenabombonica
Originally posted by 2kune

ta krajina je takva postala '91. kada je iz nje što ubijeno, što etnički očišćeno oko 250 000 nesrba. prije je bila multietnička poput bosne.
2kune, izgleda da se i tebi nesto otkacilo u glavi nakon ove presude pa si pobrkao cifre.

Iz hrvatskih gradova je 1991-1992, sto ubijeno sto etnicki ocisceno, na nacin na koji sam opisala u prethodnom postu oko 250 000 Srba .Svi su oni bili mahom kukavne izbeglice u Srbiji, ziveli po izbeglickim centrima ili placali kiriju gramzivim stanodavcima. Manji broj bogatijih je napravio svoje kuce.

A ono malo Hrvata sto su ziveli po selima Like, severne Dalmacije, okoline Knina su nakon sto su bili proterani, izgonili Srbe iz stanova po Sibeniku, Zadru, Splitu...i u tim tudjim stanovima iz kojih su isterali prave vlasnike ostajali i nakon ulaska hrvatske vojske u Knin.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by zelenabombonica

Gde su optuznice za Pakracku poljanu, konc logor u sred Zagreba na velesajmu, za preko 600 civila pobijenih u Sisku,za stotinu unistenih srpskih sela na Papuku i nekoliko stotina pobijenih, za Bljesak i druge zlocinacke akcije hrvatske vojske? Da li je odgovarao na kakvom sudu iko od pripadnika onih hordi dinamitasa koji su 1991 i 1992 po hrvatskim gradovima podmetali ekspozive i bacali bombe na srpske lokale, kuce, partizanske spomenike...i ostetili preko 20 000 srpskih kuca i lokala.
Točno, nema ih i to je konstanta HDZove politike dvadeset godina. Oni misle da ako problem sakrivaju i negiraju da problema zaista ni nema, a ima, itekako. Međutim, nisam vidio da je srbijansko tužiteljstvo ikada diglo optužnicu protiv Šešelja za protjerivanje Hrvata iz vojvođanskih sela, protiv uspješnog biznismena Arkana, da ne pričam o tome da je koliko do jučer Vojska Srbije skrivala, ranila i oblačila generala Mladića a o optužnici nije ni razmišljala. Nego se i ta ista država bavila najzanimljivijim poslom na Balkanu - metenja slučajeva pod tepih i vikanjem protiv onih drugih, jer oni su svakako puno gori. Ili se možda varam?
Stripi, jesu li Srbi u ostalom delu Hrvatske pre Oluje takodjer bili etnicki ocisceni sto bombama, sto izbacivanjem iz stanova na ulicu, sto pretnjama?

Iskreno? Iz urbanijih dijelova su napravili isto što i mi po Vojvodini - vidjeli da je vrag odnio šalu pa razmijenili stanove. Eno idi pitaj mog susjeda Stamenkovića na dvanaestom katu, koji i danas priča čistim niškim dijalektom kao kad je stigao iz Niša, ko je njega i kad etnički očistio? Dobro, to je jedan primjer, za koji ja eto znam. Kod mene na poslu (Studentski centar je valjda takva firma) imaš značajan broj ljudi srpske nacionalnosti, jedan od njih je i glavonja u pravnoj službi. Nazovi pa pitaj za gospodina Dušana Miškovića, broj centrale SC je +385 1 4593 501.
To dakako ne opovrgava činjenicu da je bilo svačega. I istjerivanja i premlaćivanja i fizičkih likvidacija. SAmo je čudno kako pored toliko likvidacija, protjerivanja i etničkog čišćenja mi imamo Demokratsku Partiju Srba, Novu Srpsku stranku, Partiju Podunavskih Srba i Samostalnu Demokratsku Srpsku Stranku, Srpsko Vijeće Općina, Srpsko Narodno Vijeće, Srpski Demokratski Forum. Pa ko su ti ljudi koji sudjeluju u radu tih stranaka i tijela ako su svi poubijani i protjerani? Ko su ti ljudi iz SDSSa koji participiraju u radu HDZove Vlade?
Jesu li Hrvati iz Knina izgonili Srbe iz stanova po Sibeniku, Zadru, Splitu... i u tim stanovima ostajali i nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin? Pa sto to etnicko ciscenje ne pomenes kad si vidim toliko ogorcen zbog toboznje nepravde.Kad je tebe presuda jednom zlikovcu toliko za srce ujela i to presuda suda koji je uglavnom Srbe teretio , sta mislis koliko su ogorcene one porodice zrtava ciji se dzelati danas slave kao heroji rata i niko ih ne poziva na odgovornost.
Zašto to ne spomenem? A zašto ti nikada ne spomeneš da je u ovoj zemlji bio rat u kojem je JNA sa gomilom dobrovoljaca iz Srbije okupirala trećinu zemlje za koju je tvrdila da je to srpska zemlja, da treba ostaviti samo okolicu Zagreba? Zašto ti nikada ne spomeneš da su prve barikade pale sa srpske strane? Zašto ti nikada ne spomeneš da je Vučurević rušio Dubrovnik zajedno sa generalom Zecom (koji zato također nije optužen, zar ne?) a sve uz parolu da će sagraditi i ljepši i stariji Dubrovnik? Zašto nikad ne spomeneš masakre u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu? Zašto nikada ne spomeneš da je narod na ulicama Beograda bacao cvijeće na tenkove koji su išli na Slavoniju? Zašto nikad ne spomeneš uništenu poljoprivredu i proizvodnju u Slavoniji tokom tih pet godina? Zašto nikad ne spomeneš da u Vukovaru nije pomaknuta niti jedna cigla tokom okupacije, iako je gospodin Stanimirović, kao gradonačelnik 93e obećavao da to sad sve ima da zablista a danas je zastupnik u Saboru? Zašto nikad ne spomeneš uništenih nekoliko turističkih sezona? Stvarno, zašto to nikada ne spomeneš?
I opet, to ne može negirati zločine hrvatske strane. Ono što me smeta jest to da ispada da "Oluja" sišla direkt sa neba, ničim izazvana i potpuno neopravdana. Zločini nisu bili opravdani, oslobađanje teritorija svakako jest.

Ne znam imaju li obraza, pameti, informacija ili neceg cetrvtog oni koji tvrde da ta lakrdija od suda objektivno podize optuznice i deli pravdu. Po meni je takav stav izrugivanje zrtvama.
Naravno, kad mi nismo sposobni da sami osudimo vlastite zločince, zato im se tako i može. I treba tako sa stokom.
By Sixto
''

AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA!
By Paris
Zgodna voditeljica...mora da je srpkinja.
By Hans
Zar se u Zagrebu psuje?
By Sixto
Al zamisli tu nacionalnu sramotu, garant je pljuju de stignu! ahahahaha
Korisnikov avatar
By Stripi
Ja sam samo vidio da je to neko stavio na FB ali nisam stigao danas pogledat. Skoro bih i zaboravio da je ti nisi meto ođekarce :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!