Ja se u principu slazem
skoro sa svim sto je izneo/la valerija, posebno sa ovim:
posted by anavalerija
Ono što ti mogu reći, objektivno, jeste da su Amerikanci od 9/11 nadalje izgubili veliki broj sloboda, da u Americi vlada klima političkog ekstremizma (sa sve pozivima na ubistvo Asanža) da je policijska brutalnost u porastu, da imaju zatvorsko-industrijski kompleks koji zatvara ljude zbog malih prekršaja jer su se zatvori privatizuju...
A da ne govorimo o extrajudicial assassinations, extraordinary rendition, Gvantanamu, Abu Graibu, ratovima koji se vode zbog profita u kome stradaju siromašna američka deca i nevini civili, et cetera, et cetera.
Uzeti u obzir samo 'Patriot act' posle 9/11 & Busevo krsenje clana 3. Zenevske konvencije u Gvantanamu, npr.
^ pravo na privatnost je ljudsko pravo. I clan 3. ZK nije preterano
nejasno napisan, na osnovu cega se Bush izvukao.
..
a za ovo:
Oh i da, ako želiš da letiš moraš da pustiš da te ili skeniraju do gole kože skenerom koji možda a možda i ne izaziva rak ili da ti ispipaju jaja i bulju. To se finim rečnikom zove cavity search, inače.
..cujem mnoge gadne stvari, i odbijanja pretresa, i zabrane letova zbog odbijanja,
i ne mozes da uneses flasu vode jer mozda sadrzi nepoznatu antrax similar supstancu,
pa moras kupis u avionu ako oces pijes & to...
...al to samo cujem, od drugara & citam preko vesti, nemam licna iskustve,
te nisam kvalifikovan, jel.
..
..al i dalje nemam osecanja.
Imam misljenje.
..
mozda sam bezosecajni skot.