Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
ju naopako mako, kako tvrdje u guzu?! pa guze su delikatne...
Korisnikov avatar
By maka
nemoj mene da pitas srecko,nisam ja peder. :) tako sam cula,a i videla na netu da su svi ti za guzu uglavnom tvrdji.
Korisnikov avatar
By maka
mlohava ćuna

:rock:

:gadise:

:smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By maka
ej da imam ćunu samo jedan dan,samo jedan dan,samo jedan dan..
pa da znam,sve sto zena zna :peva:

''
Korisnikov avatar
By unic0rn
bila bi maki, glavni bachje grada chikaga :misici:
Korisnikov avatar
By ns.happy
sta znam, ja sam oduvek bio za Slika
pre nego za plastiku...
:lol:
Korisnikov avatar
By maka
u jeeeee moze to da stane tamo? pa dobro,kad se setim velike nužde... moguce

:smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By maka
izvini,hepi,a sta mu je s tim patrljkom od piše? evo blenem vec 2 minuta,nije mi jasno.
By ...Sitnicava...
Sad me ovo podseti na strategiju moje bivše koja mi je govorila da ne idem u tako kratkim šortsevima jer ću sama biti kriva ako me neko bude silovao.

Razume se da ona nije ljubomorna već ja PROVOCIRAM.

E, Boga mu.

...

I ja mislim da ova anketa nije najvalidnija.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by ...Sitnicava...

Sad me ovo podseti na strategiju moje bivše koja mi je govorila da ne idem u tako kratkim šortsevima jer ću sama biti kriva ako me neko bude silovao.

Koja li je ta kretenka, to moja recenica nije?! :roll:
Korisnikov avatar
By Blady
Pa kad su nadrogirane i pijane pa vole da se taslace....
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mental note to myself: NE DORUCKUJ DOK LISTAS FORUM!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
@happy...izgleda kao da mu dupe peni...

on: slazem se sa wilhelminom i armandom u vezi anketa...moze to bas lako da se "namesti" da tako deluje...

....nek i 20% zena tako misli.....koze...glupe...
Korisnikov avatar
By Mariška
Promenih naslov teme i uvodni post, pošto me još nešto interesuje.

Naime, šta mislite, da li je uspeh feminizma u pogledu emancipacije žena uzrok tome da polovina Britanki smatra da su silovane žene same krive?

Konkretno, mislim na Hepišin komentar:
Originally posted by ns.happy

za ocekivati je da zene koje su emancipovane misle da mogu upravljati svojim zivotom i sudbinom, i da daju takav odgovor. kod njih je proslo vreme kad su zene smatrane slabijima, one su ravnopravne, te i same sposobne da se odbrane. kontam da je to ta logika.
By J...
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

Naime, šta mislite, da li je uspeh feminizma u pogledu emancipacije žena uzrok tome da polovina Britanki smatra da su silovane žene same krive?

Konkretno, mislim na Hepišin komentar:
Originally posted by ns.happy

za ocekivati je da zene koje su emancipovane misle da mogu upravljati svojim zivotom i sudbinom, i da daju takav odgovor. kod njih je proslo vreme kad su zene smatrane slabijima, one su ravnopravne, te i same sposobne da se odbrane. kontam da je to ta logika.

To veze nema s feminizmom. Nedopustivo je da se i najmanji deo krivice svaljuje na zrtvu i da se time pocinitelj zlocina oslobadja. Ovakva izjava je u suprotnosti sa tim i vrlo je nazadna. A ako je neko povezuje s feminizmom onda ga ocigledno slucajno ili namerno jako lose tumaci.

A sto se tice teme - ne verujem mnogo takvim anketama, obicno su izjave izvucene iz konteksta.
Korisnikov avatar
By Loni
FEMINIZAM i POLITIČKA KOREKTNOST su istorijski mlade kategorije.
Zapravo u biti to su pozitivne ideje, ali je problem u tome što niko ne može tačno da odredi šta je zaista u interesu feminizma.
Postoje toliko različitih tuzmačenja.

Recimo po pitanju seksi sajma, koji se održava u Budimpešti (a par puta je bio i u Beogradu), jedna grupa feministkinja kaže da je ženska golotinja DEGRADACIJA ŽENE.

Druga grupa feministkinja kaže da je ženska golotinja SLOBODA ŽENE.

I kako sad mi da znamo ko je u pravu?

Jesu li u pravu ove prve ili su upravo one, nasele na tradicionalsitički patrijarhalan koncept po kome je ženska golotinja degradacija.
Ako su u pravu, ok, ali onda su na istoj strani kao i islamisti ili hrišćanski konzervativci. Da se zna.

A ako su u pravu ove druge feministkinje, koje kažu da je ženska golotinja izraz slobode žene, da li i to smemo da prihvatimo bez preispitivanja ili da
prvo uradimo ispitivanje da li te žene zaista to rade jer uživaju u slobodi ili zato što nemaju nijedan drugi posao?
(Striptizete su ipak većinom iz siromašne istočne Evrope - Moldavije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske itd).

Kad bi feministkinje same znale šta je zapravo ispravno tumačenje, lako bismo.

Što se silovanja tiče, to jeste zločin, ali nije najveći.
Nikako nije za kastraciju ili robiju od preko 10 godina.

Ukoliko bi silovanje bilo isto što i ubistvo, onda bi to ujedno bila degradacija samog seksa.
A dati seksu toliko važnost bilo u pozitivnom, bilo u negativnom kontekstu, nešto je, što nije deo liberalnog, već konzervativno-religijskog pogleda na svet.
Korisnikov avatar
By Dina

Ne, ne mislim zato me je i iznenadila ova anketa jer sam mislila da su Britanke uglavnom emancipovane zene, mada stoji ovo sto su vec govorili tj da anketa nije dobro sprovedena. To misljenje da je zena kriva sama za silovanje je zakljucak onih koji svesno ili nesvesno muskarce stavljaju iznad zena, zene su tu za zadovoljstvo muskarcima... Tako je zena kriva sto je isla ovako ili onako obucena, isla nocu ili isla danju, hodala pored parka ili kroz park cak itd a tu je naisao Muskarac koji je bio izazvan njenim bezobrazlukom da hoda i bude obucena pa je "morao" da je siluje.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Loni
jedna grupa feministkinja kaže da je ženska golotinja DEGRADACIJA ŽENE.
Aha, znači logika bi bila sledeća:

ženska golotinja je degradacija žene ==> žene koje idu (polu)gole doprinose degradaciji žene ==> kako je i čin silovanja oblik degradacije žene (i to jedan od najstrašnijih) znači da one, doprinoseći degradaciji žene, doprinose i silovanju ==> zaključak: same su krive ako budu silovane!

Da li sam u pravu? Ili sam načinio neku logičku pogrešku? :misli:

:modusponens:
By J...

ženska golotinja je degradacija žene ==> žene koje idu (polu)gole doprinose degradaciji žene ==> kako je i čin silovanja oblik degradacije žene (i to jedan od najstrašnijih) znači da one, doprinoseći degradaciji žene, doprinose i silovanju ==> zaključak: same su krive ako budu silovane!

Zakljucak ti je pogresan. Opet ponavljam - zrtva nikada ne sme biti kriva zato sto je zrtva. To je nedopustivo! Hocemo li praviti onda takvu logiku i za decu koja se igraju u parku da su sama kriva sto ih je napao pedofil? Ili za ljude koje je napao neciji pas koji nije imao korpu i povodac? Ko ih je terao da prolaze pored njega? :roll:

U vezi degradacije zena i golotinje, licno ne smatram da je problem sto smo okruzeni zenskom (i u manjoj meri muskom) golotinjom. Problem je kada se sve zene posmatraju generalizovano pa ih u kulturi koja je okrenuta muskarcima, sve redom pocnu poistovecivati sa polugolim manekenkama sa naslovnih strana i iz reklama. To je problem jer ljude treba posmatrati individualno i dati im sansu da se pokazu i dokazu na nacin kako zele, bez prethodnih predrasuda, konkretno u ovom slucaju, predrasuda u vezi njegovog/njenog pola/roda.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by J...

Zakljucak ti je pogresan. Opet ponavljam - zrtva nikada ne sme biti kriva zato sto je zrtva. To je nedopustivo!
Hvala J..., razmislio sam, kapiram!

Krenuo sam samo od jednog, Lonijevog, aksioma: ženska golotinja je degradacija žene.

A nisam uzeo u obzir i drugi, tvoj, aksiom:
Originally posted by J...
Nedopustivo je da se i najmanji deo krivice svaljuje na zrtvu i da se time pocinitelj zlocina oslobadja.
Pogrešio sam.
Sorry.
:jbg:
By dukkehjem
Originally posted by Loni

FEMINIZAM i POLITIČKA KOREKTNOST su istorijski mlade kategorije.
Zapravo u biti to su pozitivne ideje, ali je problem u tome što niko ne može tačno da odredi šta je zaista u interesu feminizma.
Postoje toliko različitih tuzmačenja.

Recimo po pitanju seksi sajma, koji se održava u Budimpešti (a par puta je bio i u Beogradu), jedna grupa feministkinja kaže da je ženska golotinja DEGRADACIJA ŽENE.

Druga grupa feministkinja kaže da je ženska golotinja SLOBODA ŽENE.

I kako sad mi da znamo ko je u pravu?

Jesu li u pravu ove prve ili su upravo one, nasele na tradicionalsitički patrijarhalan koncept po kome je ženska golotinja degradacija.
Ako su u pravu, ok, ali onda su na istoj strani kao i islamisti ili hrišćanski konzervativci. Da se zna.

A ako su u pravu ove druge feministkinje, koje kažu da je ženska golotinja izraz slobode žene, da li i to smemo da prihvatimo bez preispitivanja ili da
prvo uradimo ispitivanje da li te žene zaista to rade jer uživaju u slobodi ili zato što nemaju nijedan drugi posao?
(Striptizete su ipak većinom iz siromašne istočne Evrope - Moldavije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske itd).

Kad bi feministkinje same znale šta je zapravo ispravno tumačenje, lako bismo.

Što se silovanja tiče, to jeste zločin, ali nije najveći.
Nikako nije za kastraciju ili robiju od preko 10 godina.

Ukoliko bi silovanje bilo isto što i ubistvo, onda bi to ujedno bila degradacija samog seksa.
A dati seksu toliko važnost bilo u pozitivnom, bilo u negativnom kontekstu, nešto je, što nije deo liberalnog, već konzervativno-religijskog pogleda na svet.
:hail2: :hail: :klap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!