Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deželaš
Nikad mi nije bio zanimljiv, samo mi je postajao sve odvratniji...

Mislim da je redak primer toga kako licemerje može postati estetika za sebe, toliko da služiš kao potpuno bezbrižni idejni soundtrack i vojvođanskim matronama i klincima koji, mo'š misliti, seku vene na neku kao inter-klasnu ciguljicu o Vasi Ladačkom.

Mislim, kako objasniti ovoliku sladunjavost? :katemoss:

''

Obratite pažnju da iz ove perspektive, po nedostatku distance, ovakav treš nije skoro zapamćen...

Mi smo bar imali stare gitare... Poneki bedz na reverima...
Glupo bi zvucalo Je-Je! uz sve ove dileje s revolverima...
Al' zastavu sezdesetih vezle su gramofonske igle...
I put od zute cigle prostr'o se pred nas...
Mi smo bar imali razne Ce Gevare... O-o, i vece prevare...
To mladost piri u dahu kao secer u prahu sa bundevare...
Protesti sedamdesetih vise su bili odraz mode
Jer bokal pun slobode tocen je za nas...
Mi smo bar imali putovanja... Perone, suze, cmakanja...
Crveni pasos bez mane sto prolazi grane bez puno njakanja...
Dnevnici osamdesetih svrljani su na jarke razglednice
Svet je lice sminkao zbog nas...
Mi smo bar imali one snove koji se tesko ostvare...
A snovi najcesce vrede tek kad s tobom osede... Kad s tobom ostare...
Nije bas sve na kantaru... Citavo cudo kupi lova Ali snova nema piratiranih...

Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne... Opake...
Gospod je barut primirisao pa ladno zbrisao za oblake...
E, kad vec puknu ustave nema nam spasa dok se reke ne zaustave...
No, i taj dan ce svanuti...kad-tad
Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne... Fobicne...
U udzbenike i u citanke usle su bitange... Obicne...
Kasno je da se panici... Dali smo sansu da se ludilo ozvanici...

A sad smo prosto zgranuti? Mi smo bar imali neke veze s planetom i sa ljudima...
Znalo se ko togu nosi a ko cvetic u kosi... O, blago ludima...
Danas se laz odvazila... A zadnja bagra kroji moral...
Pa je OK koral dignut oko nas...
Ma, jebite se, Devedesete, vas mogu jedino psovati...
Za vama niko nece zaliti niti vam stihove kovati...
Jednu ste mladost sludele, budite sretne ako vam i strofu udele...
Pred crkvom pravih vrednosti...
Ma, jebite se, Devedesete, i vasa prica je gotova...
I dabogda se nikad ne sete svih ovih protuva i skotova...
Kad zakon metlom zamane... Ili ih pusti da se medjusobno tamane...
Sto ima svojih prednosti.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Uf, ta pesma je bas jedna od gadnijih. Famozne Devedesete su tek tako pale s neba i sta sad ti "mi" iz pesme mogu nego da lamentiraju. Mislim, :bljak:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Dušan Maljković

Evo dva navoda iz njegove knjige "Tri posleratna druga":

1. ""Povod za sve bilo je Kosovo. Zlo je tamo. Nakotili se dosljaci iz susednog mraka, iz zemlje bez istorije, bez ptica, bez slikara, balerina, violoncelista... I to je nesretan narod, ne kazem, ali nismo mi krivi sto su uvek bili nesretni, i ne znam kojoj budali je palo na pamet da ih usreci bas sad, i to ovde, kod nas."

2. "Nikad ne mozes neke vojvodjanske Srbe, pravoslavce, usporediti s nekim iz Knina, Leskovca ili Sumadije. To su civilizacijske razlike."

Mene sada zanimaju da li će ga se obožavaoci na ovom forumu sada odreći, da li će kritički pristupiti ovom tekstu i ograditi se od navedenog i samo do toga (ne odbacujući ga u celosti) ili će pokušati da ga nekako opravdaju?

Vredi sačekati i videti.
Eh, tačno je da je ovo vrlo nekorektno rečeno, ali kad bismo tako gledali, kompletna Srbija iz 90-tih (bar 95 %) potpalo bi pod taj nivo.

Hajd prvo da izanaliziramo rečenice...

1. NAKOTILI = nedopustiva reč. Zaista grozno.

- DOŠLJACI IZ SUSEDNOG MRAKA. IZ ZEMLJE BEZ (pa nabraja umetnosti)..

E ova rečenica zaista može da stoji. (Osim ovog došljaci jer Albanci su bili tu i pre tog Enver Hodžinog mraka)

Patriot-komunistički režim (napominjem PATRIOT-komunistički režim jer neću da napadnem ANARHO-komuniste, koji su ipak drugo u odnosu na PATRIOT komuniste i kojima Maljković pripada) Envera Hodže zaista i jeste bio mračan.

EVROPSKI KOMUNISTI bili su podeljeni na 3 dela.

Komunisti pod Titom (SFRJ), kojima i nije bilo baš tako loše

Komunisti pod Rusima (SSSR, Poljska, ČSSR, Rumunija, Mađarska, Bugarska), kojima je bilo mnogo gore

i

Komunisti pod Kinezima (u Evropi je to bila samo Albanija), a u svetu su tu još i Severna Koreja, Vijetnam, Mjanmar i tada Kambodža i Butan).

- Ovi poslednji, među kojima i Albanija bili su DNO DNA.
Nigde puteva - sve makadami,
retko gde hleba,
nigde umetnosti ni na vidiku.

Enver Hodžina Albanija zaista nije imala ni balet, ni slikarstvo, ni estradu.
Najstarija albanska pevačica danas ima 35 godina. Stariji od nje ne postoje, a da su počeli karijeru pre 1990.

Kad zamislimo koliko je tamo bilo mraka najmanji mogući mrak je da nazoveš stvari pravim imenom.

2. Ovo o civilizacijskim razlikama takođe mu nije trebalo.
I opet razumevanja za sukob oko posla i mesta pod suncem između starosedelaca i dođoša, trebalo je da pazi malo šta priča.

UMETNIČKO DELO

- Svakako da ne mogu da kažem da je loš kao kantautor.
KAO BANE, CITRON ŽUTA, JA NISAM LOOSER... i još par komada su pesme, koje žive bar 2 decenije.
To nije lako napraviti.

Posle 2000 ( u stvari već posle neke 1995) Balašević kao i mnogi rokeri (Rambo Amadeus recimo) kao gube inspiraciju.

Ne daju ništa novo i kao da se gube u konkurenciji. Pod naletom drugih žanrova taj blagi rok bez sintisajzerskih dodataka, ali i primesa DANCE, POP-ORIJENT stila, HIP HOP-a itd , više nije mogao da se nosi s tim da će opstati kao popularan žanr.

Šta god da naprave u današnje vreme i Balašević i Bajaga teško da će moći da se porede s popularnošću predstavnika novog pop-orijent talasa predvođenim JK, Sekom, Indirom il' Milanom Stankovićem.
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Loni

Posle 2000 ( u stvari već posle neke 1995) Balašević kao i mnogi rokeri (Rambo Amadeus recimo) kao gube inspiraciju.

Ne daju ništa novo i kao da se gube u konkurenciji. Pod naletom drugih žanrova taj blagi rok bez sintisajzerskih dodataka, ali i primesa DANCE, POP-ORIJENT stila, HIP HOP-a itd , više nije mogao da se nosi s tim da će opstati kao popularan žanr.
Pojela su ih sopstvena deca. A deca su, po pravilu - informisanija :D
Korisnikov avatar
By Loni
Da ne grešimo dušu ima tu i nepravde. Đole zaista zaslužuje da bude cenjeniji od raznoraznih reperčića - Marčela, Ša-Ile, Struke, Skaj Viklera i onog homofobičnog i albanofobičnog govećeg sindikata.

Al' od Indire, JK i Milana Stankovića?
San!

Stanković peva o fejsbuku, nokijama.
JK ubacuje horor elemente u spotove. Peva o ljubavi ka zatvorenicima.
Zahvaljujući pesmi ,,Tetovaža (Štikle na noge!)'' Indira postade progresivna gej ikona.

A Đole bi i dalje o ljubavi na salašu.
Daj neka mu neko javi 'a se malo apdejtuje.
Korisnikov avatar
By HARP
Nije mi jasno zašto se umetnost uzima kao oruđe kojim se deluje na sve sfere života. Umetnici stvaraju izazivajući emocije kod ljudi, ako se te emocije zloupotrebljavju u svrhu interesa onda to po meni ima negativan uticaj.
Jedno je delo umetnika, drugo je njegov privatan stav, ali ako se jedno uzme u korist drugog ima svojstvo manipulacije.
Da li je ovo manipulacija ne znam, objasnite mi vi, kao konzumenti iste.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička. Ako je napolju rat a ti pišeš o cveću i proleću kao Mira, ti time izjavljuješ, vičeš: "Ja ignorišem ovo što se oko mene dešava". Ako u svojoj umetnosti slaviš mašine i automate kao što su radili italijanski futuristi početkom 19. veka, ti utireš put fašizmu i svetu u kome ratna mašina dominira životima svih. To su dosta upadljivi primeri, ima i suptilnijih, ali se svi svode na isto pitanje odgovornosti. Ako Balašević insistira da smo "mi" (tj. njegova publika koja plaća karte) "civilizovani, fini, pitomi" itd. dok su "oni" (tj. neki drugi) odveli zemlju u kurac, on te iste "nas" opravdava, politički umrtvljuje i rešava odgovornosti za ono za šta jesmo odgovorni -- stanje društva u kome živimo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by olga_diktator

Uf, ta pesma je bas jedna od gadnijih. Famozne Devedesete su tek tako pale s neba i sta sad ti "mi" iz pesme mogu nego da lamentiraju. Mislim, :bljak:
Naravno da te devedesete nisu tek tako pale sa neba, ali je bilo ljudi koji se nisu slagali sa dominantnom Slobinom politikom i nisu bili raspolozeni za ratovanje, te nisu ni odgovorni za postupke onih koji jesu.
'Krivica' ljudi (mojih roditelja, takodje) koji nisu hteli da se okupljaju na Gazimestanu i koji su bili protiv toga je to sto nisu hteli/mogli/zeleli da podignu glas protiv takve politike i ponasanja. Ne, sa stavom kako smo mi nekako iznad svega toga, normalni i civilizovani su resili da jednostavno ignorisu desavanja oko njih. Kako im se o glavu razbilo, razbilo se. Sto ne znaci da smo sada kolektivno, i ti ljudi i njihovi potomci, odgovorni za Srebrenicu, Kapiju, Markale i ostala sranja. A ne preostaje nam nista drugo osim da, ako smo ljudi, izrazimo zaljenje zbog izgubljenih zivota. Ali ne i priznamo sopstvenu krivicu (koja opet, delimicno, postoji zbog onog cutanja i pokusaja da se ignorise na samom pocetku).
Slicna stvar je i sa famoznom autonomijom Vojvodine od '74. Kada je rezim to ponistio, takodje su Vojvodjani tako stajali i cutali, pa se jos uvek upiremo da dobijemo makar delic onoga sto je Vojvodina bila ne samo u komunizmu, nego i daleko pre toga.
No, da se ne zavlacim preterano u pricu, Djordje dobro zna mentalitet ovdasnje vecine, zna i kako da im podilazi, stavise dozvoljava sebi i da uputi po koji otrovnu strelicu u pravcu sopstvene publike ('novosadjani su druga najgora publika na svetu') ali ga niko ne uzima za ozbiljno jer je on ipak, samo svirac.
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Alergican sam na doticnog od kada znam za sebe.Klasicna budaletina...
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Wilhelmina, vidis, ja mislim da takav stav, koji otprilike kaze da se odjednom pojavila neka biblijska posast, i sta smo "mi", fini, normalni, ugladjeni, gospodski, intelektualci (ubaciti po zelji) mogli da uradimo nego da se kao misevi skupimo i cekamo da prodje, itekako cini ljude politicki odgovornim. Ovde imamo Balasevica koji se kao i mnogi drugi na prvom nivoui nije slagao sa Slobinom politikom, ali je zato imao raznorazne sovinisticke i gore ispade, kao ove koje je Dusan gore naveo, ali je po meni jos opasniji sa svojim politickim stavom koji je Angra lepo artikulisao gore:

"Ako Balašević insistira da smo "mi" (tj. njegova publika koja plaća karte) "civilizovani, fini, pitomi" itd. dok su "oni" (tj. neki drugi) odveli zemlju u kurac, on te iste "nas" opravdava, politički umrtvljuje i rešava odgovornosti za ono za šta jesmo odgovorni -- stanje društva u kome živimo."
Korisnikov avatar
By Loni
Da je samo Balašević.

Sećam se 5.oktobra, koji doduše nije imao mitinge već samo akciju, ali mitinzi u danima pre njega (dok se još skupljala masa) imao je i govorancije.

Tadašnji predsenik Partije Poljoprivrednika - Dragan Veselinov (prekinuo političku karijeru zbog skandala da mu je vozač pregazio devojku, koja je prelazila ulicu), držao je govor o pravima manjina.
Pominje on Mađare, Hrvate, Bunjevce, Rome, pa se u jednom momentu seti da pomene i Kineze.

Kad su okupljeni počeli da vrište protiv Kineze spontano - UAaaaaaaaaaaaaaa!

Ej, a u pitanju su ljudi, koji se bore protiv Slobe i slobinog sistema vrednosti.
Jedino ekipa oko mene (nosili zastave GSS i SDU) nisu urlikali.

Cela ostala mase, na 1000 njih sa zastavama DSS-a, DS-a, NS-a, SPO-a, drala se protiv Kineza iz petnih žila...

Poenta je verovatno u tome da kad neki sistem aminuje neko zlo, čak ni oni, koji se definišu kao opozicija nisu 100 % opozicija jer ne mogu ni da zamisle šta to znači.

Tokom 90- razlika između pristalica režime SPS-SRS i opozicije bila je samo u tome, što su prvi prihvatili režiomski sistem vrednosti u preko 50 % stavki,
a drugi u nešto manjem procentu.

Izuzetak nije bio ni Đorđe Balašević.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by olga_diktator

Wilhelmina, vidis, ja mislim da takav stav, koji otprilike kaze da se odjednom pojavila neka biblijska posast, i sta smo "mi", fini, normalni, ugladjeni, gospodski, intelektualci (ubaciti po zelji) mogli da uradimo nego da se kao misevi skupimo i cekamo da prodje, itekako cini ljude politicki odgovornim. Ovde imamo Balasevica koji se kao i mnogi drugi na prvom nivoui nije slagao sa Slobinom politikom, ali je zato imao raznorazne sovinisticke i gore ispade, kao ove koje je Dusan gore naveo, ali je po meni jos opasniji sa svojim politickim stavom koji je Angra lepo artikulisao gore:

"Ako Balašević insistira da smo "mi" (tj. njegova publika koja plaća karte) "civilizovani, fini, pitomi" itd. dok su "oni" (tj. neki drugi) odveli zemlju u kurac, on te iste "nas" opravdava, politički umrtvljuje i rešava odgovornosti za ono za šta jesmo odgovorni -- stanje društva u kome živimo."
Da, shvatam, ali je poenta u tome da protiv razularene gomile na Gazimestanu nisi mogao tek tako, sa onim svecama i ruzama sto su ih nosali dok je Vukovar bio granatiran, dok su ostali na svojoj strani imali i vojsku i policiju. Ne mislim da je opravdanje dovoljno, ali ne moze ni da bude presuda svima zbog zlocina pocinjenih u ime Srbije i srpstva. Ili moze, pa ako je tako, hajde da se svi slozimo kako je Srebrenica bila genocid i pocnemo da placamo ratnu odstetu Bosni i Hercegovini?
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by AngraMaina

Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička. Ako je napolju rat a ti pišeš o cveću i proleću kao Mira, ti time izjavljuješ, vičeš: "Ja ignorišem ovo što se oko mene dešava". Ako u svojoj umetnosti slaviš mašine i automate kao što su radili italijanski futuristi početkom 19. veka, ti utireš put fašizmu i svetu u kome ratna mašina dominira životima svih. To su dosta upadljivi primeri, ima i suptilnijih, ali se svi svode na isto pitanje odgovornosti. Ako Balašević insistira da smo "mi" (tj. njegova publika koja plaća karte) "civilizovani, fini, pitomi" itd. dok su "oni" (tj. neki drugi) odveli zemlju u kurac, on te iste "nas" opravdava, politički umrtvljuje i rešava odgovornosti za ono za šta jesmo odgovorni -- stanje društva u kome živimo.
Koliko danas umetnik može da ostane neutralan?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička. Ako je napolju rat a ti pišeš o cveću i proleću kao Mira, ti time izjavljuješ, vičeš: "Ja ignorišem ovo što se oko mene dešava".
ili ja nisam dobro razumeo
ili u kojoj to knjizi si procitao da je duznost umetnika za takvim angazmanom. sta su svi oni koji su stvarali za vreme ratova ne angazujuci se oko istog svojim delima, recimo kadinski, vristali "boli me kurac za rat"?
By mythe

Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička. Ako je napolju rat a ti pišeš o cveću i proleću kao Mira, ti time izjavljuješ, vičeš: "Ja ignorišem ovo što se oko mene dešava". Ako u svojoj umetnosti slaviš mašine i automate kao što su radili italijanski futuristi početkom 19. veka, ti utireš put fašizmu i svetu u kome ratna mašina dominira životima svih. To su dosta upadljivi primeri, ima i suptilnijih, ali se svi svode na isto pitanje odgovornosti.
aha, a sta je trebalo? Da zamre svaka aktivnost, da se ne pevaju pesme, da trava vise ne raste, da se ne odrzavaju koncerti, da ljudi ne izlaze u kafice i diskoteke....ajde, molim te....
Korisnikov avatar
By Frey
Pokušaću da reprodukujem misli od danas kad me je Unic0rn presekao!!!!!!! :avalon: :*

Dakle, cenim Balaševića kao muzičara. I to kao kompozitora, prvenstveno. Njegov glas nešto ne gotivim, mada je slušljiv, ne iritira. Tekstovi (bilo njegovi bilo ostali) me nikad nisu zanimali (osim što ih ponekad prinudno naučim ukoliko često slušam), meni je i "ta-na-na" sasvim dovoljno. Njegove knjige (ako je izdao neku) nikad u životu ne bih čitao. Na njegove koncerte ne idem jer 70% vremena potroši na glupe i dosadne viceve od kojih mi se spava. Njegovi politički afiniteti me još manje zanimaju. Ostao bih njegov fan sve i da postane predsednik LDP-a. Bio Vojvođanin ili Šiptar, meni je isto.

Jedan je od retkih koji sami komponuju, pišu tekstove, sviraju i pevaju svoju muziku. To je raritet koji baš cenim. Međutim, niko ne može sve sam, svačija kreativnost je ograničena. Stoga, 90% pesama su kopije i linearne kombinacije prethodnih. Opušteno ume da iskopira 5 uzastopnih taktova a da i tonalitet ne promeni. Opet, onih 10% pesama i dalje obožavam i ima ih dovoljno (s obzirom na njegovu bogatu diskografiju).

Eto tako! Ljub za Dudu :***
Korisnikov avatar
By 2kune

Mene sada zanimaju da li će ga se obožavaoci na ovom forumu sada odreći, da li će kritički pristupiti ovom tekstu i ograditi se od navedenog i samo do toga (ne odbacujući ga u celosti) ili će pokušati da ga nekako opravdaju?

Vredi sačekati i videti.
Ne vrijedi... :odbij:
Pederke će vazda padati na 'patetično-dosadni kič prvog ranga, pun opštih sentimentalnih mesta'... To ide u opis rodnog mjesta... :sise:
Korisnikov avatar
By maka
Politika je jedna velika prevara,tako me i za njegov politicki bekgraund bas zabole. Moze i da bude homofob (kao sto i jeste) i da tuca macke...zabole me.
Covek pise onako kako mi bas jako prija,pa zar da se odreknem tog silnog uzivanja zbog politickog bekgraunda.. aha. Kad se bude rodio bar jos jedan kao on,onda...mozda... ipak ne,hvala. Jedan je Balash..svi koji ga hejtuju mogu samo da mu pljunu pod prozor. Uspeh se najteze prasta,znam.

:cool:
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by 2kune

Vredi sačekati i videti.
Ne vrijedi... :odbij:
Pederke će vazda padati na 'patetično-dosadni kič prvog ranga, pun opštih sentimentalnih mesta'... To ide u opis rodnog mjesta... :sise:
pateticno dosadni kič..
Ako tako tumacis Balasevica.. ma ne samo ti.. ima ih puno. To mi samo govori o nedostatku vaseg kapaciteta.
Korisnikov avatar
By 2kune
ja samo razmišljam vrijedi li sačekati i vidjeti... :balerina:
Korisnikov avatar
By maka
Pravi ga fanovi nece odbaciti. (bar ne ovi sto ga ludo vole kao ja ) :D Obozavam ga.

:drama:

:kafa:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by maka

Kad se bude rodio bar jos jedan kao on,onda...mozda... ipak ne,hvala. Jedan je Balash.
zapravo rodio se i stvarao jedan za koga je balasevic rekao da kada se on povukao izgubio je jedinu konkurenciju koju je imao na teritoriji stare J.

za razliku od Balasevica ovaj nije ni sovinista ni licemer, niti plagijator

http://www.youtube.com/watch?v=IAXnicLaHuM

http://www.youtube.com/watch?v=U2saXEYoyKY
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by arwen_evenstar
Originally posted by maka

Kad se bude rodio bar jos jedan kao on,onda...mozda... ipak ne,hvala. Jedan je Balash.
zapravo rodio se i stvarao jedan za koga je balasevic rekao da kada se on povukao izgubio je jedinu konkurenciju koju je imao na teritoriji stare J.

za razliku od Balasevica ovaj nije ni sovinista ni licemer, niti plagijator

http://www.youtube.com/watch?v=IAXnicLaHuM

http://www.youtube.com/watch?v=U2saXEYoyKY
:smeh:

Ovo ne bih mogla da slusam. Mozda nakon par meseci privikavanja,al nemam ja vremena za te zajeancije :D
By mythe
a ona njegova pesma gde se spominju voz, crkveno zvono...:chilling:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by mythe

Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička. Ako je napolju rat a ti pišeš o cveću i proleću kao Mira, ti time izjavljuješ, vičeš: "Ja ignorišem ovo što se oko mene dešava". Ako u svojoj umetnosti slaviš mašine i automate kao što su radili italijanski futuristi početkom 19. veka, ti utireš put fašizmu i svetu u kome ratna mašina dominira životima svih. To su dosta upadljivi primeri, ima i suptilnijih, ali se svi svode na isto pitanje odgovornosti.
aha, a sta je trebalo? Da zamre svaka aktivnost, da se ne pevaju pesme, da trava vise ne raste, da se ne odrzavaju koncerti, da ljudi ne izlaze u kafice i diskoteke....ajde, molim te....
a to je jedina mogucnost, jel? :roll: ili o cvijecu + proljecu ili sve zamire, jel? :roll:
Korisnikov avatar
By nsc
Dušan Maljković Dark lord Sauron

Đorđe Balašević -- šovinista i kulturni rasista

Neki forumaši, koji se slove za načitane, obrazovane i sl. (i ne samo oni), uživaju u umetničkom radu "panonskog mornara", po mom skromnom mišljenju, krajnje nekritički, zanemarujući njegov politički backrground

AngraMaina Forumski Metuzalem

Zato što se, pile moje, SVAKA umetnost "zloupotrebljava u svrhu interesa" tj. imanentno je politička.

i onda su takvi i slicni osudili Zanku Stokic zbog igranja pod okupacijom na gubitak nacionalne casti

i onda su takvi i slicni proglasili Zanku Stokic za najvecu srpsku glumicu svih vremena

kazu da besposlen pop i jarice krsti

i onda takvi i slicni, koji su u zivotu najcesce besposleni (pod pretpostavkom da zivot uopste imaju,a ne samo vegetiraju u njemu) zapocinju ovakve postove
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!