Originally posted by Lakiboy_ns
Ne.
I francuski ambasador je odmah spustio loptu napomenivsi da takvih huligana ima i u Francuskoj i svugde u svetu.
Bilo bi potpuno iracionalno kaznjavati celu drzavu i ceo narod zbog pojedinih agresivnih klosara.
Takodje policija je napadace odmah pohapsila i optuzila za tesko ubistvo u pokusaju...ako taj momak ne daj boze umre bice optuzeni za tesko ubistvo i ne gine ima maksimalna kazna zatvora.
To sam i pokusao da ukazem u temi o poslednjem nasilju nad Libijcem (ako se ne varam).
Jedna je cinjenica sto je mene uzasno sramota pred svakim buducim strancem (ali i dosadasnjim) koga cu da sretnem i upoznam (samim tim mozda i preporucim dolazak u Srbiju:D), jer je Srbija bila medijski satanizovana 90' godina u svetu (opravdano ili ne, uopste necu u to da ulazim) pa trenutno ima stranaca da ih nabrojis na prste obe ruke (neko rece da je sada gore nego u Slobino vreme, a ja kazem da tada stranaca nije ni bilo jer su znali da ce im se to desiti, a sada su ocekivali drugaciji "tretman" pa su hrabriji rado dosli da otrkiju "divlju lepotu Srbije").
Sasvim druga je cinjenica da stranci u npr. romanticnom i u snovima zeljnom Riju mogu sa daleko vecom verovatnocom da se provedu "k'o bosi po trnju" i da uz mnogo srece, u slucaju incidenta, ipak ostanu bez metka u celu, ili primera radi, u nekom arapskom ili crnackom pariskom arondismanu, ili cak u metrou (ukoliko slucajno, ne daj boze, njihov dvosekundni susret sa ocima nekog Parizana sumnjivog profila bude protumacen kao nadmenos' i diskriminacija

)... U Rimu da ne pricamo kad su kradje u pitanju, pare najbolje u gace da strpas, pa opet - mozda ti ih skinu, a kad cuju "jezik tudjina" sanse su sigurno vece...
Sasvim treca je cinjenica - ona najgrdja, da huligane i maloumnike (ima ih i maloletnih)
neko u ovoj drzavi instrumentalizuje, i koristi u svrhe politickih i nacionalnih obracuna! E, to je zabrinjavajuce!
I najcivilizovanije zemlje imaju svoje divljake, huligane, nasilnike (pocev od nasilja u porodici, pa sire), ali ja ovde ne vidim
spremnost svih drzavnih struktura da se nase domace nasilje, huliganstvo i kriminal u korenu saseku! Vidim, tacnije cujem samo prazne reci koje slusam vec X godina, u koje vise uopste ne verujem... E, to je porazavajuce, to nagoni coveka da se konacno spakuje i napusti ovu zemlju. Ja ne vidim da iko ovde znoj proliva ne bi li stanje u drzavi ucinio boljim, ma, makar pokrenuo tokove u pozitivnom smeru, "ubacio u prvu". Stalno smo "u leru", ili jos gore, povremeno krenemo "u rikverc"...
Ima i ona cetvrta cinjenica. Beograd je (bar do sada)
ipak bio koliko-toliko bezbedan grad. Nikada se nisam osecao ugrozenim. Naravno, nisam u po noci ni zalazio u parkove i budzake, ali to se ne radi ni u Njujorku, Londonu, Parizu, Barseloni, Becu...
Peta jeste (:lol:gospode, ako ovako nastavim, ima li kraja:ubise: ) da mi kao pripadnici LGTB zajednice nismo slobodni (samim tim bezbedni), i to je takodje porazavajuce, tu smo veoma nazadni, ali o tome ne treba dodatno razglabati - prilicno su se potrudili da nas uvere u to...
A sve ovo napisah jer zaista mislim da je veoma nepravedno da ceo narod ispasta (i najebe) zbog huligana, i da bela shengen lista bude dovedena u pitanje, da svi budemo kaznjeni...

Nadam se da ce francuski ambasador (i ostale vazne licnosti) ostati pri svom razboritom stavu. Nazalost, prinudjen sam da verujem da je sve ovo organizovano u tu svrhu (bas sada, a bio je i Eurosong, Univerzijada...), nekom definitivno ne odgovara sloboda kretanja nasih ljudi i upoznavanje sa vrednostima civilizovanih drustava...