Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by shut
Originally posted by antibiotic
Pa nisu odustali zbog bezb. rizika nego nisu hteli da pristanu na kompromis da se parada odrzi na uscu, pa je zato otkazana.
kako nisu, pa zbog bezb. rizika je premestena, i to je saopsteno prekasno da bi se odrzala tog dana kad je skup prijavljen plus su ih bacili na usce gde zive duse nema
bash htedoh ovo opet objashnjavati antibiotic-u, kad eto ushtedio si mi posla.
By Ulix
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Ulix
Originally posted by shut
hahaha neka nekA! :uljenavatru:
Tako je. I treba da dobiju lošu ocenu. I jedno jasnu i glasnu opomenu. Poslednju, pred isključenje.
ne dobijaju ONI losu ocenu, nego MI. a mislim da je ipak bolje da kako tako udjemo u EU, laksa ce biti borba sigurno od ove sada
Uopšte "mi" ne ulazimo u EU da bismo postali bolji, to se naprosto neće desiti samo od sebe niti zato što smo postali deo EU. Nama su potrebni standardi EU sa ili bez nje. Zato nije važno da prvo uđemo. Važno je da prvo dostignemo taj nivo demokratičnosti društva.

I to "mi" ide pod navodnike jer ja nisam ta Srbija koja ide da tuče pedere i, samim tim, nisam ja taj koji će da dobije opomenu pred isključenje. Ja ću trpeti posledice te opomene, ali jbg. Život nije fer, to sam shvatio onog trenutka kada sam video gde sam se rodio, ni kriv ni dužan.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ulixe ja se slazem sa tobom, ali
ti imas drzavljanstvo republike srbije, tako da kakav god da si ti, ja, pera, mika, zika i laza losa ocena se odnosi na sve nas sa tim drzavljanstvom.

jesu nama potrebni standardi eu i bez teme oko samog pridruzivanja, ono sto sam hteo reci da kad bi zadovoljili taj neki minimum standarda za upad u eu, onda bi lakse isla dalja borba nego da nismo u eu, zato kazem da je lose navijati iz revolta da nam daju tu negativnu ocenu u izvestaju.
By XanaX
Originally posted by kal zakath
Koliko je Europa trenutačno nesklona proširenju, zajebavat če vas i za prava kišnih glista.
...gujavica, ne glista...

Mislim da sam nešto slično pročitao. Uglavnom, EU je, uslijed niza komplikacija, od problematike Lisabonskog sporazuma, tvrdokornog stava stava Nizozemske, opće procjene demokracija na zap. Balkanu, odustala od priče o daljnjem proširenju...

Čini se da je dominatnom postala "struja" koja smatra kako pitanje zap. Balkana treba jednostavno "zatvoriti", zajedno s ostalim potencijalnim kandidatima, poput Ukrajine ili Gruzije. EU nudi alternativu u nekom "užem" povezivanju s EU...

'Rvacka levitira u abisu... jedine nade o 2011. - 2012., sada se oslanjaju na činjenicu da je čitava procedura pregovora u ulasku RH u EU ipak donekle odmakla i donekle, američku sveopću naklonost spram EU proširenja (priča o Hrvatskoj kao "primjeru" (!) ostatku zap. Balkana...)
Korisnikov avatar
By Vel boy
ulixe ja se slazem sa tobom, ali
ti imas drzavljanstvo republike srbije, tako da kakav god da si ti, ja, pera, mika, zika i laza losa ocena se odnosi na sve nas sa tim drzavljanstvom.

jesu nama potrebni standardi eu i bez teme oko samog pridruzivanja, ono sto sam hteo reci da kad bi zadovoljili taj neki minimum standarda za upad u eu, onda bi lakse isla dalja borba nego da nismo u eu, zato kazem da je lose navijati iz revolta da nam daju tu negativnu ocenu u izvestaju.
pa, bilo bi logichno da EU razluchi na koga i kakve u Srbiji bi losha ocena trebalo da ima punitivne uchinke. Da se kazne srpski antievropejci i desnichari, a da se izadje u susret olakshicama za progresivne i (pro) gej Srbe i gradjane Srbije.
'Ajde da ovako izvrshimo/te uticaj na EU (istina, EU bi to trebala tako da se postavi svesno i bez da joj se i govori) da se ovako postavi, umesto da se gleda na razocharenje EU-a Srbijom kao navodno neshto protiv bash svih u Srbiji.

@ Xanax, to shto ti reche, a nadam se da bash i ne promovirash kao odlichnu stvar, je neshto chime spekuliraju skeptici i raznorazni drugi. Treba medjutim naci jedan srednji i razumni put, put koji nije popushtanje oligarhijama zap. Balkana, ali ni otudjivanje i onih ljudi zap. Balkana koji jesu i djelaju u pravcu standarda EU-a.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by XanaX
...gUjavica, ne glista...
Aha! Aha! Ste vidli?! :shok:
:drama:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Vel boy
pa, bilo bi logichno da EU razluchi na koga i kakve u Srbiji bi losha ocena trebalo da ima punitivne uchinke. Da se kazne srpski antievropejci i desnichari, a da se izadje u susret olakshicama za progresivne i (pro) gej Srbe i gradjane Srbije.
'Ajde da ovako izvrshimo/te uticaj na EU (istina, EU bi to trebala tako da se postavi svesno i bez da joj se i govori) da se ovako postavi, umesto da se gleda na razocharenje EU-a Srbijom kao navodno neshto protiv bash svih u Srbiji.
kako da razluci? da nam u pasosima stoji pecat "diskriminisani gej" ili "ovaj drzavljanin republike srbije je proevropski nastrojen" :smeh: zivimo u jednoj zemlji, kazna i pohvala od strane EU vazi i za mene i za mladena obradovica. jedino ko moze da kazni pojedince ili grupe (politicara), a da se odnosi samo na njih, jeste biracko telo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma znam, ali ja sam logichni idealista. ali evo kako se to ipak moze razluchiti da se hoce- opseznim razgovorom i ispitivanjima u ambasadama namerenog/e putnika/ce o njegovom/oj stavu prema vrednostima tolerancije i ljudskih prava kao i o osudi nasilja prema manjinskim (ukljuchujuci nas gejeve) grupama. Ako namereni/a putnik/ca izrazi i dokaze i pokaze da je progresivnih stavova, onda napred, ako ne- odbijenica!

dalje, da Srbija ima progresivniju opoziciju (sem, nazalost, slabo popularnih LDP-a, SDU-a, LSV-a i tako) josh bih i navijao za kaznjavanje DS-a menjanjem ih s vlasti. s tzv. SNS-om sve moze i ce biti samo gore.
Korisnikov avatar
By blabla54380
eu vodi dijalog sa institucijama i funkcijama, a ne sa licnostima. institucijom predsednika drzave, ovim ili onim drzavnim organima ma koji covek da zastupa tu funkciju. sve te institucije su NASE, u diplomatiji nema moj predsednik tvoj predsednik. ako tadic kao licnost pokaze da je nespreman da se obracuna huliganima, to moze meni ili tebi da, kao bircko telo, znaci nesto. evropskoj uniji znaci da je drzava nespremna da se obracuna sa huliganima.

odredjene provere se po ambasadama vec sprovode, to svi znamo i to se odnosi na emigracije, ali ne mozemo ocekivati da ambasade preuzmu na sebe ulogu selekcije po pitanju postovanja pojedinaca evropskih standarda kao uslov dobijanja vize, dok je paralelno komisija evropske unije ocenila da drzava srbija nije iz tog i tog razloga spremna za viznu liberalizaciju.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo na ovo, jer ono pre je jasno

odredjene provere se po ambasadama vec sprovode, to svi znamo i to se odnosi na emigracije, ali ne mozemo ocekivati da ambasade preuzmu na sebe ulogu selekcije po pitanju postovanja pojedinaca evropskih standarda kao uslov dobijanja vize, dok je paralelno komisija evropske unije ocenila da drzava srbija nije iz tog i tog razloga spremna za viznu liberalizaciju.
ako komisija EU-a oceni da Srbija iz tog i tog razloga nije spremna za viznu liberalizaciju, tim vishe vredi/bi trebalo da vredi ono shto sam predhodno rekao. znam da to ne bi bilo lako za sprovoditi, ali time bi bar EU pokazala da ne zeli kazniti bash sve gradjane Srbije, vec samo one koji ne poshtuju evropske standarde ponashanja.
Korisnikov avatar
By blabla54380
i ja bi voleo da tako stvari funkcionisu, ali ne funkcionisu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
e, pa, onda neka gej organizacije i ostali progresivni politichki faktori u Srbiji uloze napore shto uzeg i shto koordinisanijeg pritiska na EU da tako poshteno i fer stvari profunkcionishu, ukoliko Srbija dobije negativnu ocenu za viznu liberalizaciju. dakle, mozda je sada josh vaznije da gej organizacije i svi ostali progresivni politichki faktori Srbije shto vishe komuniciraju s EU-om, nego chak i drzavom Srbijom koja je vec pokazala da je kapitulirala pred antigej teroristima.
Korisnikov avatar
By blabla54380
vel boy nije u pitanju ovaj konkretan slucaj i srbija, ne funkcionisu stvari na tom principu nigde.
Korisnikov avatar
By blenta
treba da daju losu ocenu, opomenu i naposletku izbombarduju
pa jos koji put, pa da lepo trazimo azil kao kvirasi
te u isto vreme odemo i zabarakadiramo "patriote" untra i cao
:nirvana:
Korisnikov avatar
By Vel boy
@ Sprinter, pa sve dok nigde niko nije ulozio napore da tako stvari profunkcionishu, zato i nisu. neka eto situacija sa Srbijom bude, ako treba, prvi sluchaj i presedan pa da ovako stvari profunkcionishu.
Ja samo dajem konstruktivne ideje i predloge. mislim da je to bolje od vajkanja kako ce se negativna ocena za Srbiju odraziti i na gejeve Srbije, te ne radjenja po tom pitanju nishta sem kukanja.
Korisnikov avatar
By blabla54380
mislim da me ne razumes. spoljna politika-diplomatija radi na nekim principima, znaci ne pravilima, nego principima tako da niko i nece uloziti napore jer to jednostavno nije u skladu sa tim principima o tome se radi. da se radi o nekakvom pravilniku ili jos bolje obicajima u diplomatiji verovatno bi te tvoje ideje i predlozi mogli da prodju, ovako ostaje samo masta koja moze da se realizuje u nekom drugom koordinatnom sistemu :D

jedini realni predlozi se mogu realizovati na izborima, biranjem stranaka kojima je prioritetno, ne povladjujuci narodnjackom bloku, ulazak u eu. jer mi smo se jos od petog oktobra pokazali kao nesposobnim da izvedemo drustvene promene efikasno i do kraja sami.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, dobro.
samo mislim da si pomeshano postavio gde su principi a gde pravila. nazalost, diplomatija radi po (birokratskim) pravilima, a kamo srece da je humanim i progresivnim upravo principima data prednost.
izbori u Srbiji? kada? sada? kamo srece da hoce i moze LDP da ih osvoji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
opet, kamo srece da je tako. da je tako onda bi EU diplomate upravo primenili ova fleksibilna pravila bazirana na humanim i poshtenim principima (shto sugerisah shta treba), po odredjenoj situaciji.
no, nazalost, samo pare i interesi josh uvek vladaju svetom......
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa ne moze da ih primeni kad se ne resavaju stvari na takav nacin lol ae ne mogu vise nek bude da smo oboje u pravu i mirna backa :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne reshavaju stvari na takav nachin jer ochito slabo mare za poshtenje i biti fer. mare za birokratske pare, k'o i skoro svako.
pa, eno, npr. izbegle iranske gejeve koji su jedva umakli sigurnoj smrti te doshli u Evropu kao na slamku spasa, evropski i americhki birokratski govnari chesto ili hoce da deportuju ili im jedva, jedvito daju azil, dok shirom otvaraju vrata stihijskim heteroseksistichkim imigrantima koji bi josh da Evropi diktiraju da se pokori njihovim tzv. porodichnim, tradicionalnim normama i obichajima, umesto obrnuto.
da, ono shto me najvishe iritira od Zapada je njihova slabo smislena imigraciona politika. umesto da shto vishe otvore vrata progresivnim pojedincima i/ili progresivnim, liberalno-mislecim i edukovanim porodicama iz treceg sveta koji beze od terora njihovih zemalja rodjenja, evropski i americhki imigracioni mudonje prechesto samo otvaraju vrata stihijskim heteroseksistichkim tzv. porodichnim i konzervativnim porodicama iz zemalja treceg sveta. meni nikako josh ne ulazi u glavu zashto se ovoliko dozvoljava da imigriraju na Zapad oni koji dele vrlo slichne stavove s rogobatnim rezimima zemalja iz kojih dolaze ili su chak i delom tih rezima (i onda se zapadnjaci chude shto se deshavaju teroristichki napadi poput najn ileven....), dok ima na milione proganjanih disidenata i npr. gejeva koji vape za pomoci i useljenjem na Zapad.
i dok sam ja useljavao ovde, bezeci, izmedju ostalih razloga i od antigejstva drushtava zemalja ex-Yu, bilo je vec na milione itekako antigejnih imigranata sve sa njihovim porodicama udomljeno i pomognuto od Zapada. I umesto da sam bio u prilici da srecem i upoznajem meni slichne gej imigrante, nije se moglo a da se stalno ne nabasava na heteroseksistichke izbeglichke porodice i grmalje. Nervira me to. It doesn't make sense to me.
no, ochito je da chesto neki drugi interesi i principi vladaju imigracionim politikama zapadnih zemalja umesto humanih i logichnih.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!