Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li ste ikada odbijeni za vizu, kada, i zasto?

Jesam, bar jednom
11
20%
Jesam, vise puta
Nema glasova
0%
Nikad
23
42%
Nikad nisam ni trazio/la vize jer nisam putovao/la tamo gde su potrebne
3
5%
Ja cu samo uci na ovu temu da se pohvalim (?!) da imam bar jos jedno drzavljanstvo
9
16%
Ja cu samo uci na ovu temu da se pohvalim (?!) da imam bar jos jedno drzavljanstvo
9
16%
Korisnikov avatar
By Mikili73
Mogao si Deni. Za Mađarsko državljanstvo znam da je dosta dug proces. Potraje nekada i čitavih 5-10 godina. Komplikovani su kao crna zemlja, pa čak i za Mađare u Srbiji, a ličnu kartu si mogao u svakom slučaju, no verovatno znaš da to nije lična karta u klasičnom smislu, nego se time stiče neka vrsta raznih povlastica u Mađarskoj. (Prevoz, kulturni događaji, školovanje....)
Korisnikov avatar
By *deni*
Pa vidiš, čini se da si u pravu - i dobro je izgleda što je nisam tražio, nikada je nisam ni trebao, jer nisam ni planirao nikada da idem u Mađarsku, osim u šoping, a to je već obavila moja mama kad je bilo aktuelno. :lol:
Druge stvari u Mađarskoj me ne interesuju, jer se mogu naći i ovde.
A ako se uželim kulturnih znamenitosti, tu je, Bogu hvala, internet, pa ću ih posmatrati, mada me ne interesuju ni preko interneta da ih vidim.
A ljudi kao ljudi - svuda su isti - na svakoj tački kugle zemaljske se ljudi dele na podjednake kategorije - glupe i pametne, ružne i lepe, obrazovane i neobrazovane, iskrene i licemerne, uticajne i neuticajne etc.
Ovakve podele ne poznaju geografske ili političke granice.
:deni:
Korisnikov avatar
By Mikili73
U pravu si donekle, ali ipak ako voliš putovanja i imaš mogućnosti, ponekada treba malo "zvirnuti" i napolje :) I kod nas ima mnogo stvari da se vidi po Srbiji......ja ni pola još nisam video, a voleo bih i nameravam da odvojim uvek po neki slobodan vikend za jednodnevne ili dvodnevne obilaske naših lepih mesta.
Korisnikov avatar
By *deni*
Uf, pa ja sam Srbiju obišao uzduž i popreko, zato mi se toliko i dopada.
:srbin:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ns.happy
nalaz od lekara da imas tetovazu? :qqlele: mada, ako si istetovirala cica drazu... :smeh:
Nesto ti tu nisi najbolje razumeo. :evilgrin:

Ali kapiram da to nije ni vazno, jer za vecinu zemalja i viza nije nephodan lekarski pregled.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Delete
nalaz od lekara da imas tetovazu? :qqlele: mada, ako si istetovirala cica drazu... :smeh:
Nesto ti tu nisi najbolje razumeo. :evilgrin:

Ali kapiram da to nije ni vazno, jer za vecinu zemalja i viza nije nephodan lekarski pregled.
Ma pusti ga, Delete, on je malo zanesen, ali nije glup. To ne.
No, lako se zanese, pa onda tako ima potrebu i nameru da bude duhovit i to na jako sladak način radi.....
Ali dobar je u duši, jebi ga...:dude:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by *deni*
No, lako se zanese, pa onda tako ima potrebu i nameru da bude duhovit i to na jako sladak način radi.....
Ali dobar je u duši, jebi ga... :dude:
Zaboravio si da se osvrnes na njegov fizicki izgled. :) A to je ono sto mene sustinski najvise interesuje- je l` dobar za po... il` nije. :lol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Zaboravio si da se osvrnes na njegov fizicki izgled. :) A to je ono sto mene sustinski najvise interesuje- je l` dobar za po... il` nije. :lol:
Dečko je radnik u tom smislu i zato ga cenim.
:zen:
Korisnikov avatar
By KiWi
Jesam, kada sam trebao da idem na neko venčanje u Italiji. Pitao sam zašto sam odbijen, nisam dobio konkretan odgovor
Korisnikov avatar
By KiWi
Jebo te, pa i ja sam mogao da tražim i dobijem svojevremeno mađarsku ličnu kartu, jerbo mi je otac Mađar.
Isti slučaj samo je kod mene u pitanju majka.

I sada možemo da "konkurišemo" za mađarske lične karte i pasoše, ali je procedura malo teža nego ranije (tako sam bar ja načuo)

P.S. Nikad po prezimenu ne bih provalio da ti je otac Mađar. To ti je umetničko prezime (jako je lepo i specifično, pa ne bi čudilo da je umetničko :) )?
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by KiWi
P.S. Nikad po prezimenu ne bih provalio da ti je otac Mađar. To ti je umetničko prezime (jako je lepo i specifično, pa ne bi čudilo da je umetničko :) )?
To nije nikakvo umetničko prezime, već prezime koje stoji u mojim dokumentima.
Moje prezime u prevodu na srpski jezik glasi - " Onaj koji pravi buriće "....

Ni sanjao nisam da ću, zbog puste karijere i prokletog novca, morati u životu ne da pravim, no da jebem buriće i to ne one male, nego one baš baš velike... One ogromne ! KINGSIZE !!!
I to još ženskog pola...BLJAK !
Ponekad ipak na kratko zamrzim Srbiju što je ovo dozvolila, ali se brzo odljutim, pa sebi kažem

Šta ti je usud prezimena...
:smeh:

Ali živ se čovek na sve navikne....
:gotika:
By Hans
Nope, nikada...Hansa niko ne odbija... :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Inače, vizu nikad nisam dobio, jer je nikad nisam ni tražio.
Ne zanima me mnogo Evropa, barem dok ne uđemo u nju.
Dobro mi je za sada u majčici Srbiji i sebe smatram jednim od najkvalitetnijih Srbina. :yes:
:srbin:
Srba. Jedan od najkvalitetnijih Srba.

Ontop: jesam, samo jednom. Za Hrvatsku, 1997.
By wilmott
Do sada nijednom. Bilo je povuci-potegni za spansku da li ce odobriti jer nisam predao ni pola potrebnih dokumenata zbog stiske sa vremenom, pa sam na srecu isao, ali su izgleda bili dobre volje taj dan i odobrili sengen na sest meseci. Pretpostavljam da su progledali kroz prste zbog prethodnih sengena.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
:fancyklap:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Dečko je radnik u tom smislu i zato ga cenim.
:zen:
deni :kiss: lol
delete, ne spavam sa onima koje su odbili za vizu :-P
Korisnikov avatar
By Delete
Posle seksa mozes slobodno da ides kuci. :smeh:

Edit: Htedoh reci, nisi valjda mislio da se izlezavas nakon sto te iskoristim?
Korisnikov avatar
By unic0rn
deni :kiss: lol
[/quote]

Maca ti je potpisnica Shengen sporazuma? :smeh:
Korisnikov avatar
By Sing
Bio sam u preko 120 zemalja i putujem onim pasosem (imam 3) koji mi dozvoljava bezvizno putovanje ili najlaksi nacin do vize.

Prvi put sam bio odbijen 2004 u Iranskoj ambasadi u Jordanu (trazio sam visu sa Srpskim pasosem) i rekli su mi da nema problema za vizu na Srpskom pasosu, ali mora da je trazim u BGD-u.

2005 mi je odbijena viza za Zimbabwe sa Srpskim pasosem (koju sam trazio na granici jer je ranije moglo i bilo je besplatno), ali onda kad sam ponudio drugi pasos i platio $50 dobio sam je na granicnom prelkazu iz Zambie. Iste te godine i na prelazu iz Ohrida u Albaniu su mi rekli da idem u BGD po vizu, a uz $30 (za ulaznu 'taksu', ne vizu) i drugi pasos pustili su me da prodjem.

Zadnji put mi se desilo pre 6 meseci kad sam u Djiboutiju trazio vizu za Eritriu, i oni nisu mogli da je izdaju bez dozvole iz Asmare koja se ceka neke 2 nedelje (a ja nisam mogao da izdrzim 2 nedenje u tom odvratnom Djiboutiju).

Ah da, setih se, i odbijena mi je proslog novembra viza za Pakistan jer sam je trazio u zemlji u kojoj nemam regulisan boravak.

I tako...zivot ide dalje, i na kraju sve se moze uz malo strpljenja, kreativnosti i $.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Originally posted by svejedno
Aha..Za Belgiju, negde oko '93.
...
Kapiram da su mnoge odbijali tada, doduse... ipak, obelezen sam kao terorista ,)
Ja to tako vidim ,)
Jeste, tih godina su Belgijanci bili vrRrrrlo oprezni. Ja sam npr. imala 13 godina i isla u 7. razred kad je trebalo da putujem prvi put bez roditelja u tu zemlju, sama, pa su me odbili jer sam bila 'kriticno godiste'. Hit. Mozda su mislili da cu da naucim jezik, emigriram, uzmem 'shamaz' i budem veliki problem (to zbog radi toga jer sam vec sa 9 god. bila visa od svakog Belgijanca koga sam ikada srela [jos tada sam tamo kupovala samo na odeljenju za odrasle] :doh: ).
Moja tuzna prica i prvi i poslednji put da mi nisu odobrili vizu. :cookie:
By mythe
Originally posted by KiWi
Jebo te, pa i ja sam mogao da tražim i dobijem svojevremeno mađarsku ličnu kartu, jerbo mi je otac Mađar.
Isti slučaj samo je kod mene u pitanju majka.

I sada možemo da "konkurišemo" za mađarske lične karte i pasoše, ali je procedura malo teža nego ranije (tako sam bar ja načuo)

koliko se secam, Madjari su pre 3 godine na referendumu odbacili mogucnost dobivanja drzavljanstva Madjarske na temelju porekla roditelja. Ispravite me ako gresim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!