Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
Originally posted by Delete
Originally posted by Sixto
Neka banje zarade aerodrome, dotle lako je stici busom!
Sa takvim razmisljanjem i nasim "kvalitetnim" putevima, tesko da ce nam stranci posetiti drzavu ijednom, a kamoli dolaziti svake godine na odmor i ostavljati svoje pare.
I da im je aerodrom perfektan nemaju gde da ostave pare!

Jedina banja u NS jeste Jodna ako izuzmemo Vrdnik. Zgrada je reprezetativne arhitekture, ali toliko ruinirana da se u prostorijama koje nisu u upotrebi kote macke, pisaju i seru. Bazen je zatvoren vec 30godina. 20ak godina ne postoji terapija blatom, hidroterapija se sprovodi u tri obicne kade i to vodom iz cesme jer je neko pre nekoliko godina neko za tepsiju ribe predao izvor Minakvi na koriscenje!

Problemi koje navode turisti koji dodju brodom u okviru krstarenja Dunavom jesu nepostojanje vece sale tj restorana u centru grada, nepostojanje odgovarajucih suvenira i radnje gde bi se mogli kupiti, nepostojanje informatora i brosura.
Najveci turisticki priliv u NS se odigra za vreme EXITa iako preko cele sezone pristizu brodovi Dunavom. Od svih lokacija mogu da vide staro gradsko jezgro, udju u pokoju crkvu, odu na tvrdjavu i vide muzejski kompleks(eventualno)...

Najmanji problem je aerodrom, veruj.
Korisnikov avatar
By Delete
Sixto, nije cela Vojvodina NS i nije centar sveta NS, samo bi aerodrom u NS turistima znatno olaksao da dodju i do drugih (potencijalno) turistickih destinacija.

Zapravo, da ja tebe pitam, koji su tebi argumenti protiv aerodroma u NS?
Korisnikov avatar
By blenta
troshkovi
funkcionalnost
isplativost
ekonomsko ekoloshko socijalna opravdanost

za pochetak

shta su tebi argumenti za?
By Sixto
Originally posted by blenta
troshkovi
funkcionalnost
isplativost
ekonomsko ekoloshko socijalna opravdanost
Izolovanost sto se tice saobracaja, blizina mnogo savrsenijeg beogradskog, opravdanost u smislu potreba za malim avionskim transportom, neatraktivnost destinacije, nepostojanje turisticke ponude ne samo u NS vec i celoj Vojvodini koja bi opravdala areodrom...

Ne mozes traziti od Svabe da ti plati avionsku kartu i dodje u Vojvodinu a ti mu pokazes memljivi Fantast.
Korisnikov avatar
By EnRage
Originally posted by ns.happy
jao laki da je meni tvoj mozak da se odmorim malo :lol:
Necu ulaziti u ova "kajlanja", ali me jako nasmijala ova recenica :lol:

A aerodrom...pa mislim da je BG preblizu da bi se takav projekt financijski isplatio. Dokaz je aerodrom u Osijeku koji uglavnom zjapi prazan.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Sad bi svako selo da mu slecu Airbus i Boeing. :lol:
Sala mala, btw pa vec imaju aerodrom. Surcin je u Vojvodini :P
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ZvezdasBG
Sad bi svako selo da mu slecu Airbus i Boeing. :lol:
Sala mala, btw pa vec imaju aerodrom. Surcin je u Vojvodini :P
Bas htedoh da napisem da, posto vec imamo Nikolu Teslu na pola sata autom, aerodrom nije od prioriteta...
Opet, razmisljam i gde bi ga smestili.... ipak bi tu trebali da slecu putnicki avioni, a Novi Sad je ionako poceo da se zbija i sabija pod naletom izgradnje stambenih zgrada, tako da se vec spaja sa prigradskim naseljima.
Nego, da ne gradi taj aerodrom onaj isti sto nam je i medjumesnu autobusku sagradio? :puzzle:
By Sixto
Jok on je u stecaju! Sjebali ga drugovi radikali! Ovaj novi ce kanda biti zut!
Korisnikov avatar
By ns.happy
sta li se desava sa tom stanicom? je l' radi ona?
By Sixto
Stecaj, banka uzima na osnovu nevracenog kredita! Sad bi bila fora da je na javnoj licitaciji kupi za bagatelu grad i dobije stanicu za jeftine pare! :lol:
Korisnikov avatar
By ZekaNS
Ajde da se i ja ukljucim u temu (mada i nemam neke opravdane razloge za to :kakodane: )

S obzirom na to da u Vojvodini ne postoji ni jedan putnicki aerodrom ovo je super ideja. Aerodrom u Somboru je trenutno vojni, a i kada bi on promenio namenu i dalje bi ostala mana to sto je "jednosmeran". Ukoliko bi se koristio u oba smera, morala bi da se prelazi granica (a to nije dozvoljeno, tako da pa-pa Sombor). :)

Aerodrom na Ceneju (kod NS-a) je vec polu izdradjen. Radi se na izgradnji kontrolnog tornja, smestajnih kapaciteta... ali ima tu jos da se radi. Prema nekim (mojim) izvorima, trebalo bi da infrastruktura bude zavrsena do polovine 2010.g. kada bi se on dao na koriscenje low cost kompanijama. Aerodrom bi bio sportsko-putnicki. Bilo bi dve piste, jedna za sportsku avijaciju (neizostavni aeromiting) i jedna za promet putnika i robe.

Naravno, ovaj aerodrom ne bi sluzio samo za putnike koje dolaze (odgovor za exit), sta je sa ljudima iz npr. Subotice koji hoce avionom na more? Skoro da im je blize do Budimpeste nego do BG-a :P
Vojvodina zasluzuje svoj aerodrom, a da to nije Surcin.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!