Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Zibro
... maksimalno podrzavam navedeni pristup ali mi je jako zao sto ne postoji nista bolje i pametnije sto bi se moglo uciniti
Otprilike ovako i ja mislim. Inace, citala sam da je u zapadnim zemljama ta metoda imala efekta u smanjenju obolelih od side, tako da je svakako pozitivna.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Zwezdica
Hm.. Droga nije legalizovana, ali se postavljaju aparati za drogiranje?! Kontradiktorno!
Onda su kontradiktorni i postojeci programi lecenja narkomana ?
Korisnikov avatar
By spliff
Hm.. Droga nije legalizovana, ali se postavljaju aparati za drogiranje?!
aparati nisu za drogiranje, vetj za prevenciju shirenja infektivnih bolesti
Korisnikov avatar
By Minie
Originally posted by spliff
Originally posted by istok
Svejedno mi nisi odgovorila na pitanje.
e pa sad...
odgovor na tvoje pitanje iziskuje odredjeni intelektualni napor
i znanje engleskog
chini se da je to previshe za korisnicu minie
:prst:
get a life.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by bakalar
Hm.. Droga nije legalizovana, ali se postavljaju aparati za drogiranje?! Kontradiktorno!
Lecenje narkomana samo to je dovoljno kontradiktorno!
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Hm.. Droga nije legalizovana, ali se postavljaju aparati za drogiranje?!
aparati nisu za drogiranje, vetj za prevenciju shirenja infektivnih bolesti
Aparati su za izvolte, uradite se bilo gde, postavicemo vam i shpriceve, chiste, da budete bar zdravi i zivi jos koji mesec duze!:prst:
Korisnikov avatar
By bakalar
bas si humana :radosnice:
Korisnikov avatar
By svejedno
O cemu pricas ti?

..

Mislim, jel znas uopste?
Korisnikov avatar
By Modesty
Ideja je odlična jer zaraženi ovisnici nisu opasnost samo za druge ovisnike nego i za svoju obitelj i šire...koliko ima djevojaka koje se zaljube u iste i popuše hepatitis ni krive ni dužne.
I ako neko misli da je ovo grozna ideja,jioš groznije je što ne mli broj farmaceuta(a upućeni su u medicinu) neće da prodaju špriceve ovisnika iako pri tome znaju da će oni morati da se snađu ovako ili onako.
Podjelom sterilnog pribora se ne širi narkomanija nego se sprečava širenje prenosivih bolesti.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Nisam ni rekla da jesam humana kada su narkomani u pitanju.. :nokti:

Ocigledno nam se misljenja razlikuju, drasticno.. Tako da vam zelim lepu diskusiju na ovoj temici.. :grouphug:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Istina je da su paraziti,budale,shupljoglavi....ali ipak,to je bolest,kao i svaka druga. Podrzavam ta chuda sa shpricevima...da se makar bolest ne shiri.
Korisnikov avatar
By Dina
Nisam ni rekla da jesam humana kada su narkomani u pitanju.. :nokti:

Ocigledno nam se misljenja razlikuju, drasticno.. Tako da vam zelim lepu diskusiju na ovoj temici.. :grouphug:
Ako humanost moze tako da se deli od slucaja do slucaja prema nasem nahodjenju, onda npr i nekog homofoba mozemo smatrati humanim - on je inace human samo ne kad su gayevi u pitanju.
Korisnikov avatar
By Delete
Zna li neko da li su postavljeni ovi aparati?
By Ulix
Ja mislim da je to odlicna ideja.

Ako ih ne mozes naterati da odu na odvikavanje, onda im bar mozes omoguciti da se drogiraju na najbezbedniji moguci nacin. Ucestalost hepatitisa B i C i HIV/AIDS medju narkomanskom populacijom je uzasno visoka i ovo bi moglo da doprinese tome da se njihovo zdravstveno stanje popravi.

Svaka cast na ideji! :hail:
By Ulix
Originally posted by Blond Brat
Istina je da su paraziti,budale,shupljoglavi....ali ipak,to je bolest,kao i svaka druga. Podrzavam ta chuda sa shpricevima...da se makar bolest ne shiri.
Istina je i da su pederi bolesni, je l' da? :whatever:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Minie
e pa sad...
i znanje engleskog
get a life.
ovo je možda najbesmislenija upotreba "get a life" rvačkog zahvata koju susretoh na ovom forumu. :lol:

enivej, me'š čini da mini & ostatak narkohejterske ekipe prosto voli da izražava svoja intenzivna osećanja glede heroinskih zavisnika jerbo joj/im se sviđa drama koja prati rečenu temu, pa ih još preplavi taj osećaj zajedništva u borbi protiv zla, da i ne govorimo o naletu moralno superiornog feelinga kad se čovek ufura u moralnu paniku.
nažalost, ta vrsta horskih pevača/ica teško shvata da time nekoga diskriminiše i dehumanizuje, nekmoli to da im se zajednički poklič ne razlikuje previše od "ubi* ubi ubi pederaaaaaaa"...

[size=-2] *transkripcija autentičnog antigramatičnog povika, a i više puta se uverih da ga mlade fašističke snage uglavnom ovako zapisuju.[/size]
Korisnikov avatar
By Momo
mene cudi da neki ljudi koji su pisali na ovoj temi jos uvek nisu banovani...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by Minie
e pa sad...
i znanje engleskog
get a life.
ovo je možda najbesmislenija upotreba "get a life" rvačkog zahvata koju susretoh na ovom forumu. :lol:

enivej, me'š čini da mini & ostatak narkohejterske ekipe prosto voli da izražava svoja intenzivna osećanja glede heroinskih zavisnika jerbo joj/im se sviđa drama koja prati rečenu temu, pa ih još preplavi taj osećaj zajedništva u borbi protiv zla, da i ne govorimo o naletu moralno superiornog feelinga kad se čovek ufura u moralnu paniku.
nažalost, ta vrsta horskih pevača/ica teško shvata da time nekoga diskriminiše i dehumanizuje, nekmoli to da im se zajednički poklič ne razlikuje previše od "ubi* ubi ubi pederaaaaaaa"...

[size=-2] *transkripcija autentičnog antigramatičnog povika, a i više puta se uverih da ga mlade fašističke snage uglavnom ovako zapisuju.[/size]

:klap: :up:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja podržavam uvođenje takvih aparata.
Zdravstvenom sistemu se više isplati da se narkomani overe prekomernom dozom nego da se duuuugo leče od komplikacija, na prvom mestu, hroničnog hepatitisa C, HIVa, a i hepatitisa B.
Takođe bi trebalo naterati apotekare da bez pogovora prodaju igle i špriceve, jer je neretko i meni bio problem da ih kupim. Kad sam skoro kupovao Diklofen da dam bratu kad je ima 40 stepeni temperaturu (grip i gnojava angina u tandemu) i kad sam tražio 2 igle po ampuli apotekarka me je pitala: "a šta će ti dve igle"? Mislim se kozo jedna, sa jenom iglom se navlači lek, a sa drugom se daje, sterilnosti radi, ali ajd sad. Tom mom istom bratu nisu hteli da daju igle dok nije objasnio da mu trebaju da izvlači fiziološki iz boce za detetov inhalator. Jedva su mu dali jednu iglu... Prema tome, treba malo kultivisati i apotekare.
Korisnikov avatar
By Rei
Ovo za apoteke je dobra ideja, mozhda chak i bolja. Apoteke su dostupnije, a postavljanje aparata u odredjene delove grada mozhe da napravi problem u smislu koncentrisanja narkomanije i stvaranja opasnosti za stanovnike, posebno decu... Aparati se mogu stavljati po kojekakvim vukojebinama ali da li bi se narkomani cimali za to 'samo' zbog igle...
Korisnikov avatar
By .L O S T
Originally posted by Momo
mene cudi da neki ljudi koji su pisali na ovoj temi jos uvek nisu banovani...
mene ne, ovde je sasvim dozvoljeno da hejtujes sta god hoces i prodjes:odbij:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Koliko god zvucalo degutantno, bolje i to nego nista... makar dok tim ljudima ne pomognu na neki drugi nacin... sto ce biti najverovatnije nikad.
By Sixto
Gledajuci nacin zivota intravenskih narkomana, zivotne navike i nacin razmisljanja kontam da njima puca kurac da sad uzimaju cist spric i iglu i sto kaze REI predju dva kvarta da ga uzmu! Lakse uzeti od ortaka koji je pored njega!
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by Ulix
Originally posted by Blond Brat
Istina je i da su pederi bolesni, je l' da? :whatever:
Bas si sladak kad pokusavas da skrenes paznju na sebe:sladoled:
By Ulix
@deriste
Nisam pokusavao da skrenem paznju na sebe, vec tebi da skrenem paznju na to kakve gluposti pises. :prst:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Sixto
Gledajuci nacin zivota intravenskih narkomana, zivotne navike i nacin razmisljanja kontam da njima puca kurac da sad uzimaju cist spric i iglu i sto kaze REI predju dva kvarta da ga uzmu! Lakse uzeti od ortaka koji je pored njega!
Zato se mnoge organizacije i drzave bore za to da se i injekcioni korisnici droga edukuju po pitanju zdravlja.
U BiH se u zadnje vreme dosta ulaze u programe smanjenja stete od upotreba droga, uglavnom, primenom razmene igala i sprica, tako sto korisnik donese iskoriscen pribor, a dobije novi, te se na neki nacin vrsi i kontrola tog otpada i smanjuje mogucnost da se npr. klinci iz kraja igraju iglama, koje bi neki korisnici upotrebili i bacili.
Na srecu, vlasti u BiH su uocili pozivitne strane ovakvih projekata, jer je, uglavnom, zastupljeno misljenje da deljenje besplatnog pribora podstice masovnije injektiranje.

A nacini na koje se radnici u drop-in centrima dovijaju da, na pocetku, privuku korisnike su razliciti, od beslatne hrane do dopuna za tel., ali mislim da je to pozitivno i nadam se da se nece pojaviti neki pametnjakovic, koji ce da razmislja kao neki forumasi, pa da zabrani i to.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by Ulix
@deriste
Nisam pokusavao da skrenem paznju na sebe, vec tebi da skrenem paznju na to kakve gluposti pises. :prst:
Ko je rekao da je homoseksualnost bolest?
Imas sto godina a prepires se sa deristem,okani me se...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!