Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by FireGox
Nravno da nije profi da se preskače sa gostima jezikom, ali treba da drži emisiju pod kontrolom...

Ne interesuje me njen istraživački novinarski rad, već sam pomenuo njen način vođenja emisije, ma kog ona karaktera bila.
Voditelj i treba da održava atmosferu emisije koja treba da dobije svoj efekt zbog čega i postoji.

E bas bih volela tebe da vidim kako bi ih ti iskontrolisao u nekoj emisiji. Bar se nisu potukli, a buduci da je predizborna kampanja, nije iskljuceno da se i to moze dogoditi.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Delete
E bas bih volela tebe da vidim kako bi ih ti iskontrolisao u nekoj emisiji. Bar se nisu potukli, a buduci da je predizborna kampanja, nije iskljuceno da se i to moze dogoditi.
Ja nisam novinar, niti bih ikada bio. Uvek bio u režiji...

Sve je to stvar režije :smug:
Korisnikov avatar
By spliff
a shta zna firegox shta je to istrazzivachko novinarstvo.... :wcsolja:
By RACABG
ma sjajna je ;)
kad radikali krenu da te pljuju onda si siguran da si uradio pravu stvar
By Storm
Brankica je korektno radila autorske emisije (mislim na raniji Insajder sa snimljenim materijalom). Mada su i te emisije mogle da budu zanimljivije. To važi i za intervjue sa Bebom i ekipom.
Što se tiče jučerašnje emisije, uspela je da dovede u emisiju odlične goste, tj skoro sve ljude koji se spominju u vezi sa Bagzijevim svedočenjem. A onda se potpuno pogubila, terala ljude da pričaju tačno šta ona kaže, uopšte im nije dozvoljavala da govore...
Emisije uživo joj ne idu. Uopšte ne kapira koncept.
:pilence:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by ZvezdasBG
Smesni su mi samo oni koji tvrde da su Brankica i Olja novinarke.
Olja nije novinarka.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Lakiboy_ns
mislim da se ona bavi istrazivackim novinarstvom u pravom smislu te reci

Nikako.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Mars

Mislim da treba da se drzi vanstudijskog koncepta emisije, i O DA - ITEKAKO NOVINARSTVA. To sto neki ovde prisutni to ne vide i ne smatraju novinarstvom - njihov veliki problem.[/size]
Ok, ne znam zasto Delete 'ne dozvoljava' Firegox-u da ima misljenje iako nije novinar. Ja jesam 15 godina, cesto na nekim mestima......i tvrdim da je Brankica Stankovic los novinar. Ne zbog onoga sto je vecina navela vec prosto sto nije naucila osnove znata. Novinarstvo jeste zanat koji se uci, bogami mnogo dugo.

Zoran Ostojic je novinar sa velikm N (iako sad radi nesto drugo, novinar uvek ostaje novinar), Danijela Segan je odlican novinar, ona je par ekselans novinar....u elektronskim medijima ima mnogo dobrih novinara. Izjednacavati bezobrazluk uz skupljeno mnostvo materijala nije novinarstvo. Jelena Veljkovic je itekako kvalitetniji novinar a, eto, radi kao pomocnik, u Insajderu.

Svelana Lukic i Svetlana Lukovic su najbolji novinari koje znam u ovoj zemlji iako se sa mnogo cim u koncepcijama njihovih emisija ne slazem.

No, ovde je mesta za ostrascenost i previse.

Kako bi bilo da ja ili ko god od nas NEbiologa komentarise Jukie-a ili MinuHarker? Misljenje da ali kvalifikacije da li su dobri ili ne....skoro pa nedopudstivo za nekog ko sebe smatra intelektualcem, obrazovanim covekom....
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Kupper
Ok, ne znam zasto Delete 'ne dozvoljava' Firegox-u da ima misljenje iako nije novinar.
U pravu si...ne znas zasto! Prema tome...
Korisnikov avatar
By ::fy::
Originally posted by Super Mario
A Brankica je odlična, makar samo zbog toga što iritira latentne radikale poput Zvezdaša.
:up:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Sta sad, svako ko iritira radikale, i "latentne radikale" (a to su verovatno oni koji ne preziru cinjenicu da su Srbi, koji veruju da su Srbi pobijeni na Kosovu, ali iz nekog nepoznatog razloga ne podrzavaju Mladica i Seselja) je odlican novinar?
Dobri su vam kriterijumi...
Korisnikov avatar
By Frizerka
BRANKICA INSAJDER - PRVA DRUKARA SRBIJE
Dragan J. Vučićević

Insajderka Brankica Stanković, ona profesionalna televizijska pridržavačica Bebinog i Čedinog mikrofona, proslavila se ove nedelje i kao policijska drukara! Nasela je mučena Brankica na foru pinkovske skrivene kamere. Pokazala je Insajderka sa B92 da nije ništa drugo nego rigidna neokomunistička društveno-politička radnica.

Videli ste već kako je ova Autsajderka iz prve, ne časeći časa, policiji ocinkarila lažnog Karadžića. Dok se, na jednoj strani, "Radovanovim glasnicima" klela da ga neće izdati, dok je čoveku za koga je verovala da je Radovanov izaslanik objašnjavala kako "strašno poštuje" i žarko želi da upozna njegovog šefa, na drugoj strani je sve i odmah ocinkarila pandurima! Odrukala je Brankica bez razmišljanja i bez imalo blama. I još se usput raspitivala koliku bi nagradu možda mogla da dobije od Amerikanaca za pomoć u hapšenju najtraženijeg haškog begunca?!

Ni za trenutak Brankica nije pomislila da bi možda trebalo da postupi kao novinar. Ni na kraj pameti joj nije palo da pokuša da napravi intervju sa Radovanom. Ni sekunde ona nije bili u dilemi. Jer, šta tu ima da se razmišlja? Brankica i njeni pravoverni šefovi sa B92 imaju veoma prostu logiku. Oni, naime, smatraju da im je "zakonska obaveza" da uvek i u svakom trenutku drukaju! Ništa novinarstvo, ništa profesionalni izazov, ništa ekskluzivna informacija zarad koje je vredno i rizikovati... Ništa od toga - treba, uvek i na svakom mestu, drukati, cinkariti i prijavljivati! Nisam znao, ali eto, pokazalo se da profesionalni moto kolega sa B92 glasi: "Gde god nađeš zgodno mesto, ti sve ocinkari, murija je blagodarna, pa će da nagradi!" Mis'im, stvarno...

I umesto da se, posle svega, pokrije ušima i da zaćuti, napaljena Autsajderka sa svojim gazdama besramno kreće u medijsku hajku protiv autora skrivene kamere! Odmah su momke sa "Pinka" optužili za "namernu diskreditaciju istraživačkog novinarstva"?! Naravno, nisu propustili priliku ni da, onako u paketu, zapljunu i Kurir. Saopštili su, naime, da su producenti skrivene kamere isti oni koji su zimus uz Kurir prodavali film o "crvenim beretkama". To je notorna laž, ali njima je, eto, fino poslužila da naprave još jednu teoriju zavere i pokušaju sebe da prikažu ne kao policijske cinkaroše, već kao sirote žrtve strašne medijske harange...

Priča o Branki Autsajderki i njenoj šifrovanoj televiziji poslednji je dokaz u prilog tvrdnji da je profesionalno i nezavisno novinarstvo u Srbiji poodavno mrtvo. To je još jedna priča koja potvrđuje da je u srpskom novinarstvu mnogo više društveno-političkih radnika nego novinara. Konačno, ovaj primer je najbolji pokazatelj dokle je dovela negativna selekcija u današnjoj Srbiji!

Slika
I još nešto - slučaj Brankice Drukare pokazao je da B92 definitivno funkcioniše kao bebističko-čedistička sektoidna organizacija koja ne može da živi bez teorija zavere. Jer, kao što ste videli, sa njima čovek ne sme ni da se našali! Oni i od skrivene kamere prave ozbiljan društveni problem, a sebe prikazuju kao večite žrtve nekakvih mračnih zavera. Oni, bre, sami sebe doživljavaju kao višu rasu, kao svete krave koje je zabranjeno i spomenuti. Oni iskreno veruju da je njima i samo njima poverena sveta misija opismenjavanja divljih srpskih plemena! I kao takvima, njima, šifrovanim društveno-političkim radnicima, dozvoljeno je sve. Oni u svojim emisijama mogu sa svojim istomišljenicima da se bacaju govnima na sve koji im nisu po volji. Njima je sve unapred dozvoljeno i oprošteno. A, mi ostali, obični, nedostojni smrtnici ima da slušamo, trpimo i ćutimo. Svaki pokušaj sporenja njihove istine ima se odmah proglasiti za najcrnju jeres! I mračnu zaveru, naravno.

Samo, prevarili su se u računici. Džaba im sve medijske dimne bombe, džaba im svi bezobrazni kontranapadi. Posle svega, velikoj većini Srba postalo je sasvim jasno ko su drukare, a ko novinari! A jednom drukara, zauvek ostaje drukara!

Brankicina skrivena kamera
Korisnikov avatar
By Delete
Ne znam kakve veze sad B92 ima sa tim, Brankica bi verovatno tako postupila i da radi npr. za TV Palmu, mis`im...sve me navodi na misljenje da je ovo kritikovanje Brankice posluzilo samo kao uvod u kritikovanje B92.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa ja gotivim B92, a Brankicu bas i ne. Ali svaka joj cast na informacijama koje izvuce iz ljudi, ali ne i na nacinu na koji to radi (to mi dodje, nekkao, kao Svet Plus, samo u drugom ruhu).
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by A.F.K.A.OB
Pa ja gotivim B92, a Brankicu bas i ne. Ali svaka joj cast na informacijama koje izvuce iz ljudi, ali ne i na nacinu na koji to radi (to mi dodje, nekkao, kao Svet Plus, samo u drugom ruhu).
Ja bih je rado videla kao pandurku na pojedinim informativnim razgovorima :wink:
Korisnikov avatar
By Mars
Kako bi bilo da ja ili ko god od nas NEbiologa komentarise Jukie-a ili MinuHarker? Misljenje da ali kvalifikacije da li su dobri ili ne....skoro pa nedopudstivo za nekog ko sebe smatra intelektualcem, obrazovanim covekom....
Aha. Zanimljivo. A ja mislio da je sujeta medju lekarima hirurzima velika.

Nije ti ovde recimo zasmetao izrazen stav "Smesni su mi ljudi koji Brankicu i Olju smatraju novinarima", nego moja konstatacija "Ono sto radi Brankica JESTE novinarstvo". Pa ma kako nedopeceno ono bilo, ali novinarstvo. I nisi nasao za shodno da njima, takodje NEnovinarima koliko je meni poznato, dakle podjednako kompetentnim kao i ja, kazes rec-dve, kako mogu da se mesaju u nesto sto im nije profesija, nego meni...

Takodje, ovde nije rec o tome da li je ona najjbolja, da bi ti onda krenuo da navodis svoje primere.
A SVAKA JOJ CAST sa pocetka mog posta, se ondosi na to u sta se uhvatila.
Korisnikov avatar
By HARP
Lične strasti koje gajite prema gore navedenoj voditeljki i autorki pomenute emisije ne mogu realno uticati na sagledanje njene profesionalnosti i ako se zasniva na njenom individualnom, experimentalnom radu.
Stavite se u ulogu trećeg lica, pogledajte emisiju i napravite retrospektivu.
Ona ili ima takav neiskustveni konfuzan nastup kako je ja doživeh ili ima takav stil glume, pa joj dobro ide. Mada mislim da je ovo prvo, jer da je profi u ovom drugom ne bi bila tako dobra u ovom prvom :D
Korisnikov avatar
By avalon
Montaza je cudo :nokti: I najvecu budalu moze da pretvori u Ajnstajna...
Elem, Kupper je u pravu.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by avalon
Elem, Kupper je u pravu.
Pa naravno da je u pravu :nokti:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by spliff
a shta zna firegox shta je to istrazzivachko novinarstvo.... :wcsolja:
Ne sekiraj se znam, ali nije to za svakog, zar ne???
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Koliko sam ja informisan emisija INSAJDER po novom konceptu ide uzivo kako je nebi mogli optuzivati da je JEDNOSTRANA sto je bio slucaj u proslosti.
Tu je po meni napravljena greska jer je ILUZORNO ocekivati da ce srpski politicari u emisiji uzivo otkriti bilo kakve nove informacije pogotovo u vezi skakljivih tema kao sto je ubistvo premijera!!!na kraju se sve svede na politicku svadju i sticanje politickih poena pred gledaocima!!!
Emisiji treba vratiti staru formu razotkrivanja tabu tema kroz visemecno istrazivanje.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Zaletela se ovde, slazem se.

U svojoj prici ovde sam mislio na ovde prisutne koji joj osporavaju novinarske kvalitete, generalno, nevezano za Insajdera live.
Slazem se mislim da oni koji joj osporavaju novinarske kvalitete to rade pre svega iz politickih razloga,novinarstvo kao i sve u Srbiji je ispolitizovano.Tvrdim jos jednom da je INSAJDER na srpskoj televiziji jedina emisija koja se bavi ISTRAZIVACKIM novinarstvom kroz obradjivanje kontraverznih tema o kojima se cuti i pokusava da se negira ili prikrije njihovo postojanje.
Korisnikov avatar
By HARP
Kakvo crno isterivanje istine škakljivim pitanjima kada su naši političari poznati po tome da pričaju pola sata i da ništa ne kažu :nokti:

Pitaš ga jedno pitanje 10 puta i on mlati o sporednim stvarima...

Emisija prođe i nije se došlo do odgovora...
Klasika...
A i toliki nalet političkih emisija gde se sad većina novinara bavi nekom vrstom određene tematike počinje da guši narodnu masu...
Pogotovo pred izbore kada nam politika ima doći preko glave...
Kada Sbija prestane da bude zemlja politikologije gde se njom bavi cela nacija i opterećena je istom, tek tada ćemo biti rasterećena zemlja koja će moći da krene u neke druge sfere napredka budućnosti...
:ves:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by FireGox
Kakvo crno isterivanje istine škakljivim pitanjima kada su naši političari poznati po tome da pričaju pola sata i da ništa ne kažu :nokti:

Pitaš ga jedno pitanje 10 puta i on mlati o sporednim stvarima...

Emisija prođe i nije se došlo do odgovora...
Klasika...
A i toliki nalet političkih emisija gde se sad većina novinara bavi nekom vrstom određene tematike počinje da guši narodnu masu...
Pogotovo pred izbore kada nam politika ima doći preko glave...
Kada Sbija prestane da bude zemlja politikologije gde se njom bavi cela nacija i opterećena je istom, tek tada ćemo biti rasterećena zemlja koja će moći da krene u neke druge sfere napredka budućnosti...
:ves:
Ili pak bese pravilno "napretka"?!
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
FIRGOX zato sam i rekao da je Iluzorno ocekivati da ce u emisiji koja ide uzivo tesko docji do bilo kakvih otkrica i da treba emisiji vratiti staru formu!!!
Sto se tice toga da se u Srbiji svi bave politikom tu se slazem ali mislim da je to zbog toga sto je politika u Srbiji i dalje toliko EXTREMNA da ona i dalje predstavlja pitanje zivota i smrti umesto da se bavi temama poput ekonomije,socijalne situacije,unapredjenja obrazovanja islicno!!!
Korisnikov avatar
By Kupper
nego meni...
Veruj mi ako zelis, sasvim slucajno sam tebe citirao, valjda mi je trebala neka polazna....vidim da te zacnulo, verovatno s pravom te, stoga, izvini jer sigurno nisi bas reper za prosek.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Brankica je u ovoj emisiji bila kao skolarka koja je provalila da se direktor i spremacica kreshu i ad hoc sazvala savet skole, ne bi li, makar iz 50tog puta, nametnula svoj dozivljaj situacije.

Ali se slazem da su raniji Insajderi (kakvi-takvi) bili potrebni i zanimljivi. Pre svega nije bilo toliko pristrasnosti.

Zato je ona za taj tip emisija (sta su to, reportaze, dokumentarci?), a ove uzivo neka ostavi Oliveri Kovacevic koja to ipak odradi sa malo vishe stila i ima kontrolu nad situacijom. (mislim, bilo nekad na Pinku)
Korisnikov avatar
By Mars
Veruj mi ako zelis...
Vjerujem ti sve

:shake:
Korisnikov avatar
By Frizerka
Originally posted by unic0rn
Brankica je u ovoj emisiji bila kao skolarka koja je provalila da se direktor i spremacica kreshu i ad hoc sazvala savet skole, ne bi li, makar iz 50tog puta, nametnula svoj dozivljaj situacije.

Ali se slazem da su raniji Insajderi (kakvi-takvi) bili potrebni i zanimljivi. Pre svega nije bilo toliko pristrasnosti.

Zato je ona za taj tip emisija (sta su to, reportaze, dokumentarci?), a ove uzivo neka ostavi Oliveri Kovacevic koja to ipak odradi sa malo vishe stila i ima kontrolu nad situacijom. (mislim, bilo nekad na Pinku)
Tooo Mishu toooo u minutu stooo :up: :up:
:kolo: :kolo: :kolo: :kolo:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Super Mario
No ispraviće grešku u tvojoj rečenici Zvezdaš :pop:
Koliko poslanika ima skupstina Srbije?
Koliki je izborni cenzus kada se prevede u broj poslanika u skupstini?
Koja je razlika izmedju premijera - predsednika vlade - sefa kabineta?
Kada budes naucio odgovore na ova pitanja, onda se javi da polemisemo.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!