Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Loni

Zbog čega gej prava i deca ne bi mogli da budu u istom kontekstu?
Jos ovoliko, iako me drug smara da ga smaram.

..

Mogu da budu u istom kontextu, i treba da budu u istom kontextu sto se tice prava na roditeljstvo.

..

Ali zeleti vise dece po domovima da bi gejevi imali vise sanse da usvoje,
je, izvini,

sick.

..

Idem, drugar kaze pusti pesmu neku i bezi sa foruma.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by svejedno

da, u toj davnasnjoj temi,
pored tog mog skoro-pa-religioznog stava da je trenukak zaceca veoma bitan,
kao i da li ima ljubavi tu

dotakao sam se i cinjenice da bi dete gej roditelja bilo stigmatizovano & ismevano & da bi mu se zivot napravio neprijatnim na hiljadu nivoa.

Eh, po tebi ispada da gejevi nikad ne bi mogli biti roditelji.

Ja smatram da je trenutak začeća vrlo nebitan.
Kod mnogih je reč o čistoj strasti. Kod drugih ima ljubavi, ali do začeća ne dolazi.

Jes' tačno da bi deca gej roditelja bila stigmatizovana, ali U POČETKU.
Sve je na nekom početklu bilo stigmatizovano, dok se nije izborilo za svoj položaj.
Jedino borba rađa napredak.
Korisnikov avatar
By deran

hm,popajev uticaj... :hmm:

:rotflmao:
Korisnikov avatar
By Dina
J...,
ja sam pisala vise puta pa zvucim kao pokvarena ploca :lol: ali posto si pitala - singl osobe mogu kod nas da usvajaju decu.

Za gayeve sam po nekim stranim sajtovima citala da npr usvoje dete od 12 god, to mozda znaci da u praksi mogu da usvoje samo decu koju strejteri nece jer teze da dete bude manje. No mozda ima i raznih drugih otezavajucih okolnosti. Npr kod nas se ne gleda toliko materijalno stanje a u Rusiji se to vrlo gleda ili npr u Nemackoj. Ja sam pitala drugaricu koja zivi u Nemackoj i ne moze da ima svoje dete zasto ne usvoji a ona kaze da nema dovoljno finansijskih sredstava i nema sanse da bi dobila dete. U tim razvijenim zemljama i nema dece na usvajanje nego se npr u Nemackoj cesto usvaja iz Kolumbije. A za to opet su potrebne silne pare.

To sa bitnim momentom jeste zanimljivo. Momenat zaceca je jedan od svakako presudnih ali ako je seks u pitanju sumnjam nesto bas da su u tom casu roditelji mislili na dete. Ako je vto u pitanju opet to vise lici na neku operaciju, ali je neka prednost upravo to sto se od prvog casa misli na zacece. Takodje na mnogim klinikama praktikuju da mogu da se vide embrioni na ekranu pre nego sto ih ubace. A u nekim zemljama npr u Portugalu i muskarac je prisutan prilikom vto. E tu mislim da su oba zahteva ispunjena, i roditelji su tu a oboje misle na buduce dete. Medjutim mnogo veci znacaj cini mi se ima radjanje i prvi susret. Ali kada je usvajanje u pitanju mislim da se taj najznacajniji trenutak od svih znacajnih pomera na prvi susret roditelja i deteta. I tu sam citala da iako se savetuje da se u prvom susretu ne ponese foto aparat usvojitelji to ipak ucine jer to jesu kasnije vrlo znacajne slike, narocito kad dete pocne da se raspituje kako je sve to bilo...
Korisnikov avatar
By Loni
Singl osobe mogu da usvajaju decu sam ona papiru.

U poslednjih 40 godina samo dve žene su usvojile same dete i to tako što oba deteta nisu bila najzdravija.
Jedno nije čulo, drugo je imalo epilepsiju ili neku sličnu bolest.

Nikad dom neće singl osobi dati dete sve dok su u konkurenciji i strejt venčani parovi.
Korisnikov avatar
By Dina

dotakao sam se i cinjenice da bi dete gej roditelja bilo stigmatizovano & ismevano & da bi mu se zivot napravio neprijatnim na hiljadu nivoa.

Kod mnogih je reč o čistoj strasti. Kod drugih ima ljubavi, ali do začeća ne dolazi.

Sve je na nekom početklu bilo stigmatizovano, dok se nije izborilo za svoj položaj.
Ali i deca Romi su diskriminisana i deca sa invaliditetom i deca drugih nacionalnosti i sigurno jos ima mnogo osnova po kojima ce mali divljaci ismevati svoje drugare jer su po necemu drugaciji. Pitanje je onda da li svi ljudi koji su po nekom kriterijumu razliciti treba da odustanu od roditeljstva iz straha sta ce se sa detetom desiti sutra...
By J...
Ukoliko bi postojao zakon da gay parovi mogu da usvajaju, uvek postoji i mogucnost da se dogovore s nekom zenom da za njih rodi dete (a to mogu inace i strejt parovi). Zar nije bolje tako da dodju do deteta, nego na bilo koji nacin zakonski ili apelovanjem na savest terati zene da radjaju pa onda da dete ostavljaju u dom a onda da se neko nada da ce se politika usvajanja zbog velikog broja dece promeniti i da ce gejevi izvuci neku korist od toga a sve preko ledja te dece? To nije humana opcija.
Korisnikov avatar
By Dina

Singl osobe mogu da usvajaju decu sam ona papiru.

U poslednjih 40 godina samo dve žene su usvojile same dete i to tako što oba deteta nisu bila najzdravija.
Jedno nije čulo, drugo je imalo epilepsiju ili neku sličnu bolest.

Nikad dom neće singl osobi dati dete sve dok su u konkurenciji i strejt venčani parovi.
To je tacno sem tog podatka od 40 god, singl osobe mogu da usvajaju decu od pre neku godinu :) Taj zakon je relativno nov a to budi nadu da ce se vremenom to i menjati tj da ce se deca davati cesce na usvajanje singl osobama...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by J...

Ukoliko bi postojao zakon da gay parovi mogu da usvajaju, uvek postoji i mogucnost da se dogovore s nekom zenom da za njih rodi dete (a to mogu inace i strejt parovi). Zar nije bolje tako da dodju do deteta, nego na bilo koji nacin zakonski ili apelovanjem na savest terati zene da radjaju pa onda da dete ostavljaju u dom a onda da se neko nada da ce se politika usvajanja zbog velikog broja dece promeniti i da ce gejevi izvuci neku korist od toga a sve preko ledja te dece? To nije humana opcija.
Kod nas sada ne mogu da se dogovore jer surogat materinstvo nije dozvoljeno. Naravno mogu da se oni dogovore i bez zakona ali to je vrlo rizicno jer dok se nije na zapadu doneo cvrst zakon o tome mnogi problemi su se desavali. To je ono sto sam ja pominjala vec, jedna je pozicija kad zena ne vidi dete i druga kad ga ugleda. Neke zene koje su mislile da mogu da budu surogat majke predomislile bi se kad ugledaju dete. Ali kad je to zakonski regulisano slazem se sa tobom da je to jedna od dobrih opcija za ostvarenje gay roditeljstva.
Korisnikov avatar
By Loni

Kada bi gej roditeljstvo bilo svedeno samo na to da se dogovore sa strejt ženom da im rodi dete, to bi bilo vrlo jadno.

U tom slučaju samo gejevi, koji imaju mnogo para bi postali roditelji.
(Primer - Riki Martin, a možda čak i Majkl Džekson).

Dakle daš ženi 50 000 evra i ona ti rodi dete.

Valjda do deteta treba da dođu i normalni gejevi, koji nemaju toliko para, ali imaju dovoljno da detetu pruže sigurnost i ljubav.

Gejevi treba da budu u pravnom zakoniku kao ravnopravni pretententi na ulogu roditelja.

Roditelj treba da bude onaj, ko ima idealne roditeljske osobine, a
ne da se gleda ko ima penis ili vaginu.
By J...
Originally posted by Dina
Neke zene koje su mislile da mogu da budu surogat majke predomislile bi se kad ugledaju dete.

Ovo je verovatno razlog zasto mnogi roditelji ne zele da se odreknu deteta cak i u slucaju ako je ono u domu jer se sigurno nadaju da ce jednom moci da ga vrate kuci. A to je glavna prepreka usvajanju, tako da ne vidim da bi veci broj dece u domovima tu nesto promenio sem sto bi morali da se grade novi domovi.
Korisnikov avatar
By Loni
Upravo to J.

Ženi stave potpis pred oči da se odriče. Ona to ne želi.
Blokira usvajanje deteta, a ne seti ga se do 18 godine.
Možda ga poseti dvaput godišnje i to je to.

Najbolje bi bilo da se akon prema tim ženama pooštri.
Ako ne možeš da vratiš dete kod kuće u roku od 2 ili 3 godine, dete ti se oduzima i daje na usvajanje
onima, koji ga žele.
Korisnikov avatar
By Dina
Ima tu raznih prica. Npr moja majka je imala prijateljicu cija je majka bila prostitutka. Ali prema prici te prijateljice nije bio razlog za prostituciju sto ona ne moze da nadje posao nego je to bio najlaksi nacin zarade. Nju je smestila u dom i dolazila da je poseti svakih nekoliko meseci. Ako bi je pitala ko je otac odgovorila bi otkud bi znala ona to od tolikih muskaraca. I ta mamina prijateljica se mucila po domu pa onda se udala, zavrsila i visu nekako, sredila svoj zivot i dobila dete. E onda se majka pojavila. Ostarila pa se setila da joj treba porodica. Neki od ljubavnika joj je sredio da dobije neku penziju i stancic tako da joj bar nije pala na grbacu da je jos izdrzava nakon takvog zivota. Ali majcina prijateljica je bila besna sto se sad opsetila pod stare dane da je vidja kad je nije vidjala kad je bila mala i kad joj je bilo potrebno. Ali njeno dete odnosno unuce obozavalo je baku pa mu je dopustala da je vidja sta ce... Iz toga se vidi da ima raznih ljudi i roditelja ali opet... zar ne bi bilo bolje da je tu majcinu prijateljicu neko usvojio pa da je imala mirnije i srecnije detinjstvo? Treba li ljudima dopustati da ostaju vecno roditelji samo zato sto imaju neka osecanja i povremeno bi da vide dete a narocito kad ostare?
By J...
Zar i ocevi nisu roditelji, zar se i oni ne pitaju u vezi odricanja od deteta?

Ali to je sad posebna tema i nema nikakve veze s abortusom a narocito s oduzimanjem prava zenama na isti.
Korisnikov avatar
By Dina
Pitaju se ako je otac poznat, ako je nepoznat ne mogu da ga pitaju.
By Hans

Povodom ovoga - zasto se samo od zene ocekuje da ima "emotivno vidjenje trudnoce" dok muskarca koji je napravio to dete najcesce boli ona stvar za to?
:odlicno:

Morao sam da iskoristim smajli. Odličan je.

Zar ne?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Kada bi gej roditeljstvo bilo svedeno samo na to da se dogovore sa strejt ženom da im rodi dete, to bi bilo vrlo jadno.

Dakle daš ženi 50 000 evra i ona ti rodi dete.
Vrlo interesantni stavovi. U lonijevoj glavi sasvim je u redu zenu primorati da radja (zabranom abortusa) ali je vrlo jadno platiti joj za to. Mene jedino plasi sto takvi stavovi nalaze na podrsku od ostalih forumasa, bilo onih sa kojima je on u realnom zivotu blizak, a i onih sa kojima nije. I jadan je prvo onaj koji tako nesto moze da smisli, pa oni koji ga podrzavaju, pa onda i zemlja gde se takve ideje uopste mogu roditi.

Valjda do deteta treba da dođu i normalni gejevi, koji nemaju toliko para, ali imaju dovoljno da detetu pruže sigurnost i ljubav.
Zvucacu bezobrazno, ali 'normalni gejevi' koji nemaju para da plate surogat majku, neka blagoizvole da svoj organ metnu u odgovarajuci organ zene koja zeli dete sa pederom. Toliki napor i bol mogu da podnesu, zarad visih ciljeva, kada vec nece to dete gurati kroz svoj porodjajni kanal.
Da, a vise dece u domovima znaci i jednostavnije usvajanje, pa cak i usvajanje od strane pedera, bas kao sto visak nezaposlenih istoricara umetnosti znaci i vise muzeja.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Upravo! :up:

@ svejedno, sve kontam shta govorish i realno si opisao, ali drushtvo ce i ostati takvo podlo i nezrelo sve dok mu dozvolimo bez borbe da ostane takvo. svakako da u toj borbi, deca gej roditelja moraju biti poshtedjena stresova i shtete koju mu nanosi to drushtvo.
Originally posted by Dina

Ali i deca Romi su diskriminisana i deca sa invaliditetom i deca drugih nacionalnosti i sigurno jos ima mnogo osnova po kojima ce mali divljaci ismevati svoje drugare jer su po necemu drugaciji. Pitanje je onda da li svi ljudi koji su po nekom kriterijumu razliciti treba da odustanu od roditeljstva iz straha sta ce se sa detetom desiti sutra...
Takodje sve savrsheno recheno, samo adresirati @ svejedno.

@ Wilhelmina, jesi preterala s napadima na Lonija.

a ja lichno sam vishe puta i rekao da- kad bih hteo decu- svakako da bi u opciji bila i upravo telesna oplodnja tj. to stavljanje mog djoke u njenu pi... kad vec volish da blagoizvolish podsetiti "pedere shta trebaju". toliko hetero telesnosti mogu - samo i jedino zbog zacheca deteta. ali- niko nema prava da gejeve prisiljava na to niti ucenjuje time samo da bi im/nam se omogucilo roditeljstvo, Wilhelmina, znash!

i jesi zazvuchala bezobrazna i van topic-a offtopic-a ovde.
a, zapravo- zakon treba dozvoliti i gej roditeljima korishcenje surogat opcija. i tu je Loni totalno upravu!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Vel boy

@ Wilhelmina, jesi preterala s napadima na Lonija.

a ja lichno sam vishe puta i rekao da- kad bih hteo decu- svakako da bi u opciji bila i upravo telesna oplodnja tj. to stavljanje mog djoke u njenu pi... kad vec volish da blagoizvolish podsetiti "pedere shta trebaju". toliko hetero telesnosti mogu - samo i jedino zbog zacheca deteta. ali- niko nema prava da gejeve prisiljava na to niti ucenjuje time samo da bi im/nam se omogucilo roditeljstvo, Wilhelmina, znash!

i jesi zazvuchala bezobrazna i van topic-a offtopic-a ovde.
a, zapravo- zakon treba dozvoliti i gej roditeljima korishcenje surogat opcija. i tu je Loni totalno upravu!
Meni licno bi itekako islo u korist da homoseksualni parovi mogu da usvajaju decu i da koriste vestacku oplodnju, pa i surogat materinstvo, ali je i tuzna realnost da homoseksualnim parovima u Srbiji mnogi ne bi dali ni da prezive, a kamoli da imaju decu. Stoga, jedina opcija koja preostaje i jeste ta hetero telesnost, ako vec postoji zelja za potomstvom. A Srbija je svetlosnim godinama daleko od priznavanja istopolnih zajednica, te zasto da se zavaravamo i sanjamo neke snove koji se nikada nece ni ostvariti, bar ne za naseg zivota?
A podseticu te da je Lonijev stav da je surogat materinstvo nesto 'vrlo jadno', jer se placa. Sto je notorna glupost, jer se takve usluge placaju uvek i svuda. I naravno da bih platila surogat majku, da moja materica ne funkcionise, jer ona bukvalno nosi i hrani moje dete devet meseci, pa je i placanje vrsta kirije. I opet, ko za to nema para, ne ostaje u potpunosti bez opcija, te nema niti jednog razloga zasto bi to bilo 'jadno'.
A radjanje sto vise nezeljene dece kako bi drzava popustila i dozvolila usvajanje pederima je poseban biser.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
more, tema je niska bisera.
gej-frendli štancanje neželjene dece za usvajanje i gej-anfrendli abortus, te kontraceptivni feminizam pomešan sa strašću prema prolaženju kroz muškom rukom otvorena vrata. lele...

što b' reko popaj - freakshow.
Korisnikov avatar
By Incubus
:pucaodsmeha: ''Štancajte klince da bi gejevi i lezbe dobili pravo na usvajanje'', nova paradigma. Minirajte da bi demineri imali posao ili nešto tako...

Podržavam abortus, iz više razloga.
Korisnikov avatar
By svejedno
ne merem citiram..

Loni: Ja smatram da je trenutak začeća vrlo nebitan.

Ocigledno nisi upucen u misterije Izide & Ozirisa ,)
Lol, salim se.

Dina: Ali i deca Romi su diskriminisana i deca sa invaliditetom i deca drugih nacionalnosti i sigurno jos ima mnogo osnova po kojima ce mali divljaci ismevati svoje drugare jer su po necemu drugaciji. Pitanje je onda da li svi ljudi koji su po nekom kriterijumu razliciti treba da odustanu od roditeljstva iz straha sta ce se sa detetom desiti sutra...

Jesu.
No, pitanje borbe za nesto ne treba ici preko ledja dece.
And thats all i'm sayin'.

Prosto, ko sto je Mina lepo napisala - postoji mnogo nacina da se dobije dete. Licno poznajem par gejeva koji imaju dete/decu.
Napravili na staromodni nacin. A ima i drugih opcija.

Ubaciti decu u ..borbu, jbg...decu neduznu & nepovezanu sa tom borbom...je, brate, sebicno.
A tek pozeleti visak dece bez staranja zarad te borbe je...vise nego sebicno.

Deca nemaju veze sa borbom za gej prava.
Stoga - nek se gej ljudi bore za svoja prava, za pravo na decu, pravo na ljubav & all those wonderful & great things....samo ne preko ledja deteta.

Npr...ko sto kazu 'practice what u preach' - koliko ovde od vas koji bi zeleli decu za autovane gej ljude je zapravo autovano?

Ko jeste - svaka cast.

Ko nije - nek se pokrije usima i nek ne prica o deci, nego o sebi, za pocetak.

Vel:@ svejedno, sve kontam shta govorish i realno si opisao, ali drushtvo ce i ostati takvo podlo i nezrelo sve dok mu dozvolimo bez borbe da ostane takvo. svakako da u toj borbi, deca gej roditelja moraju biti poshtedjena stresova i shtete koju mu nanosi to drushtvo.

Uuuuuuupravo. Bas to.
Ali borba gejeva ne podrazumeva da neko dete trpi maltretiranja u zivotu zbog toga sto je drustvo, na nesrecu, nezrelo.

Vel:Takodje sve savrsheno recheno, samo adresirati @ svejedno.

mislim da i jeste bilo adresirano na moju adresu ,)

Al i pored toga, sto adresirati @ me?

Nista ja ne branim, niti sam u mogucnosti da branim, niti zelim da branim ikome.

..

Ja samo imam svoje Izis & Oziris tripove ,)
I drzim ih se u svom zivotu.

..

So, poJenta - borba je borba & borite se & kapiram ja to...ali ubacivati decu u borbu...pa, ne treba to tako.
-Uvek se potruditi da se nadje najbezbolniji & najprijatniji nacin vaspitanja & odgajanja deteta-
Ne praviti maskotu od dece.

Jer u mojoj glavi - svaka borba odraslih je nistavna u poredjenju sa borbom za lepsi zivot dece.
Jer - to su, izmedju ostalog, i buduci gej roditelji, jel. I buduci 'gej-frendli' strejteri i to.

To je buducnost.
Deca.

Bitnija su. I jedino ona ne mogu da biraju u koje borbe ce biti uvucena - ko sto ne mogu da se brinu o sebi - stoga treba najvise paznje usmeriti prema tome kakve ljude pravimo od malih ljudi & na koji nacin.

..

A onaj, zaista biser o vise unesrecene dece zarad koristi gej populacije necem ni da komentarisem ubuduce.

..

Malo sam konfuzan, al nesto mi se cini da sam uspeo da prenesem poentu onoga sto mi ide kroz glavu u manje-vise razumljive reci...
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, svejedno, mislio sam da smo/si zavrshili/io s diskusijom o ovom off-u, ali ti nastavljash.
choveche, u onim drushtvima gde je dozvoljeno gejevima da usvajaju decu i koji odgajaju decu postoje nezavisni struchnjaci i studije koji se ne slazu/ne bi se slozili s tobom da se tako gejevi bore za svoja prava preko ledja, na shtetu.... dece. da je tako- ne bi se ni dozvolilo, ali nije tako. nijedna nezavisna studija tako to ne karakterizuje kako ti to karakterizujesh, vec, naprotiv, ukazuju da deci nije nishta loshije nego shto je i u hetero porodicama. a, zloci drushtva se ne popushta vec se hvata u koshtac s tim- ali, deca su poshtedjena tog hvatanja u koshtac, s strane gej roditelja.

ti svejedno ovde pokazujesh ili tvoju neinformisanost ili tvoju nevoljnost da uvazish sve te struchnjake i studije (a bilo je i vishe tema na ovom forumu i kolumnama ovog foruma koje su iznosile kopi-pejstovane ili linkovane studije o kojim pricham).
svakako da nazalost Srbija i ostale zemlje ex-Yu te istochna polovina Evrope ne spadaju i dalje u ta drushtva pa govoriti o ovome u uslovima Srbije izgleda kao saj-faj or something. ali, ni ta drushtva koja su uspeshno omogucila roditeljstvo gejevima isprva nisu bila bolja ako ne i gora od npr. Srbije. pa su gejevi zajedno s nauchnicima, drushtenim radnicima itd.... radili i saradjivali u cilju stvaranja uslova i poboljshavanja drushtva. nije se stalo na tim prichama tvojim i Wilhelmininim.

ja stvarno mislim da smo iscrpli ovaj off za sada. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
ma zavrsili ga davno, no se ja igrao malo..

I eto, bas sad moram krecem napolje na cichu zimu & snijeg, i ne mogu se igram vise... da, iscrpli smo sve, slazem se, sve je to ok & sve se slazem..... abortus bese tema, ne gej roditeljstvo, izide & ozirisi & to..

pozdrav .)
Korisnikov avatar
By Vel boy
:lol: ja se tek vratih s jutarnjeg "aerobika" napolju na -11 C. lepota, vetra jutros nema nakon ovih dana windchill-a i oko -20 C, samo sneg, vishe led i mraz. love it.
pa, uzivaj i ti. :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Vel boy

pa su gejevi zajedno s nauchnicima, drushtenim radnicima itd.... radili i saradjivali u cilju stvaranja uslova i poboljshavanja drushtva. nije se stalo na tim prichama tvojim i Wilhelmininim.
Sta konkretno nije u redu sa mojim postom ili postom korisnika svejedno?
Ne vidim niti jedan dovoljno dobar razlog zasto bih saradjivala sa bilo kim kako bih dokazivala homofobima da sam i ja, eto, ljudsko bice. Jos manje bih u to uplitala svoju biolosku ili usvojenu decu (a deca me jos uvek ne zanimaju, a posebno ne kao socioloski eksperiment).
Ako gej covecanstvo na bilo koji nacin od mene zavisi, savetujem da nadje drugu crkvu da se prekrsti. Sto se mene tice, sem moje sopstvene pozadine, boli me za sve ostale. Pederske i lezbejske alike.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ona i dalje burgija. :radosnice: ako nije ona jes' on ako nije on jes' ona. :radosnice:

na kraju je stvar da cemo se sloziti da se necemo moci sloziti u potpunosti ovde. :eureka:

'ajmo sad o nechem drugom. moze se valjda josh koji off otvoriti u ovoj novoozivljenoj senzacija temi....... :bye:
Korisnikov avatar
By nsc
i on i ona su sasvim razlozni i (meni bar) jasni, jedino ti i Loni se ubiste filozofirajuci, a tema je abortus
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!