Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Azdaja
Popeye napisao:
Azdaja napisao:
a kritika pada obicno od osoba koje ni ne zive u srbiji...jadno:)
jadno je sto iz srbije nema vise kritike.

a vidis, ja da sam aktivista, granice mi ne bi bile problemus...

iz fotelje je jako lepo prodavati pamet, ne bitno gde si...;)
Korisnikov avatar
By blenta
azdaja ne lupetaj

svi se mi bavimo necim i stremimo u tome cime se bavimo biti sto bolji
i naposletku potencijalno najbolji

za one koji se bave aktivizmom nije i ne moze da bude veciti izgovor
ako znate bolje a vi uradite

ako si se neceg prihvatio ne otaljavas
pogotovo ako neko ovisi o tome
Korisnikov avatar
By Azdaja
lupetala ja, ne lupetala, blento jesi li aktivista i u srbiji si? ne kakaj...
Korisnikov avatar
By blenta
azdaja ne lupetaj.

nisam, sto?
jel to daje onima koji jesu ekskluzivnost
da budu uzasno losi u svom poslu?
Korisnikov avatar
By Srklet
Azdaja napisao:
lol. itekako bi ti bile, jer se aktivizam ne moze raditi na daljinski. radis ga tamo gdje zivis i gdje se nalazis.

rekao bih da je razlog vece kriticnosti onih izvan srbije jer su vidjeli kako se to radi drugdje i koliko je bolje.
uostalom, sve sto ja spomenuh u svom epskom postu je doista strasno banalno: pripremi se za nastup na TV-u, komuniciraj s LGBT zajednicom, ne najavljuj stvari koje neces realizirati, ne zapocinji stvari koje neces privesti kraju.
ono, the basics. :shrug:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Šutim i citam, ignorisem... e, puk'o movie

ne daje im pravo, a vec ako zelis to promenIti, cepaj brale u srbiji i po aktivizmu, menjaj jbt...

izdrkavanje po forumu sa ostalom grupicom koja ne zivi u srbiji, a jedina zanimacija im je kritika po svemu srpskom, "mrzim sebe ujuTro, a komplet svet popodne" je za bljuc...

svako ima svoje misljenje, svacije misljenje postujem, ne bitno ko je osoba i kakvo je misljenje...al ovo ovde... neka lupam, ne lupam toliko da bi naskodila nekom, a da skrenem paznju da od vaseg lupanja nema nista i da je kurtoncic...tako + poz ;)
Korisnikov avatar
By Azdaja
Popeye napisao:
Azdaja napisao:
lol. itekako bi ti bile, jer se aktivizam ne moze raditi na daljinski. radis ga tamo gdje zivis i gdje se nalazis.

rekao bih da je razlog vece kriticnosti onih izvan srbije jer su vidjeli kako se to radi drugdje i koliko je bolje.
uostalom, sve sto ja spomenuh u svom epskom postu je doista strasno banalno: pripremi se za nastup na TV-u, komuniciraj s LGBT zajednicom, ne najavljuj stvari koje neces realizirati, ne zapocinji stvari koje neces privesti kraju.
ono, the basics. :shrug:

radim ga gde god da sam, a najmanje sam u srbiji...;)

moZ jedno pitanje...da li ti to sve praktikujes kao aktivista u hr?
Korisnikov avatar
By blenta
azdaja ne lupetaj(za ove sto mi poslase u2u sta je-classical conditioning je)

ja sam u onome cime se bavim najbolji u svojoj zajednici
kad mi neko kaze sta radim da ne valja razmislim o tome
ne kazem e znas sta ako ti mislis da mozes bolje e onda ti to radi

o tome sto radim ovisim samo ja
na pamet mi ne bi palo da se ponasam nista manje odgovorno
i sa jos jacom voljom da to radim dobro
u slucaju da to sto radim utice na druge ljude
Korisnikov avatar
By Azdaja
odgovorih ti par postova iznad...mene ne interesuje u cemu si ti najbolji, a ne trubim ni ja u cemu sam najbolja...

mozemo se mi iz inostranstva praviti tose, kritikovati ovu paradu, aktivizam- kakav god da je...stisni mosnice, pa uradi to sam - tj budi aktivista... :)

lako je biti udaljen 1000km i kakati kako bi trebalo biti - bez njakanja da za to niste placeni i to ne zelite raditi, lupala ja ne lupala - tako je
Korisnikov avatar
By blenta
nema veze
jednostavno ti prelece poenta iznad glave, izvan domasaja
Korisnikov avatar
By Azdaja
ma da, proletela...nadam se da ce vama jednom doleteti u glavu...:D

e tako, nadam se da se niko nije uvredio...svako ima svoje misljenje...

lepo spavajte :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
blenta napisao:azdaja ne lupetaj(za ove sto mi poslase u2u sta je-classical conditioning je)

u2u ti nikad ne poslah, a ostalo - ne razumem "engleze" :)

deckic :)
Korisnikov avatar
By smaug
EYA napisao:@smaug
pretpostavljam da ti je izvor neko u vrhu srpske policije, posto i oni imaju tako neka SAZNANJA o desavanjima na LGBT aktivistickoj sceni, ponekad cak i o desavanjima u Srbiji.

p.s. pozdravio te Kostunica :kiss:

edit:
slobodno me gadjate paradajzom, treba mi za salatu :mljac:
Dakle istina je sve sto sam rekla pa te sad samo zanima kako znam i ko mi je rekao.

Tebi nije problem kakve ste uzase cinilil nego ko se drznuo da o tome prica.

Toliko o tome.

Ali mozes odmah da pocnes da panicis - lose pretpostavljas. (Ali ti sve radis lose pa ovo i nije iznenadjenje).

A na pitanje 'kako te nije sramota' ne moras da mi das odgovor. Znam kako te nije sramota - nemas ti to.

Iskreno se nadam da je ovo pocetak kraja 'bavljenja aktivizmom' svih vas iz OO Prajd.
Meni je sva ta priča o aktivizmu postala prilično otužna. Aktivizam nije zanimanje, to bi valjda trebalo da bude dobra volja i bunt za boljitak. Ne mislim da su aktivisti keširani direktno za svoj rad, ali aktivizam im daje određene društvene pozicije sa kojih mogu pristojno da srede svoj život.

Boris je drug član parlamentarne stranke. Da li je on u glavnom odboru zato što je dobar političar?! Lazar je, takođe, u politici, samo sa stanovišta NVO. Sem toga, jasno nam je da su Dizzy Queers i Loud & Quur žurke sa sve obaveznim plaćanjem ulaza, plaćanjem čuvanja garderobe i sl. odličan poslovni potez, a taj potez ti je omogućen ako si društveno pozicioniran. A homoseksualci željni vlastitog prostora za ašikovanje i dernečenje ne razmišljaju da je sve što dobiju goli prostor i zidovi koji ih štite od strejt očiju. I ta privatnost se skupo plaća. Boban ima medijskog prostora kao bloger na posećenijim sajtovima kao što su B92 i Peščanik, rame uz rame sa nekim velikim umovima i ne zato što to dobro radi, već zato što je gej. Da se ne lažemo. Da je Boban strejt sa onim njegovim pismenim zadacima iz osnovne, vratili bi ga nazad u klupu. Azdejković je estradni gej. Pomogao je zajednici tako što je mahao lepezom sa duginim bojama i bojio političare u fotošopu. A uz sve to se igrao visoke politike i mlatarao tupim perom o Kosovu i Srebrenici umesto da što bolje osmisli aktivističku strategiju. Goran Miletić gradi političku karijeru, doduše imao ju je i pre, prajd je još jedan dodatak CV-u. Kad se sutra bude opet kandidovao za Poverenika za ravnopravnost građana imaće još jedan adut da bude ovoga puta prihvaćen. Do tada će Jovanka Todorović da prima platu u Labrisu za 'lobiranje i zagovaranje' kako joj se vodi zvanična pozicija u toj NVO, Majda će nam mahati iz Amerike gde je razume se otišla kao slepi putnik u potpalublju jednog broda, a Marija Savić i Dragana Vučković će nam se priviđati, jer eto, mi smo umislili da one postoje. Milica Đorđević je u biti ili ne biti došla do zaključka da je korisnije pozabaviti se svratištem nego gej aktivizmom.

Svima njima je zajedničko da su overili dat im medijski prostor u udarnim terminima (a znamo kolika je cena sekunde na televiziji!) da kažu koju o ubogoj sudbi lgbt zajednice i da im je aktivizam bio sredstvo za vanaktivističke ciljeve. I dok su oni bili Domanovićev slepi vođa lgbt populacija je poslužila kao topovsko meso vabljeno na Prajd ne zbog samog Prajda već da bi se videlo koliko oni stado imaju iza sebe. Zbog lošeg aktivizma smo još više omraženi i ubogi dok jaz sa razumevanjem čak i onih dobronamernih postaje sve veći. Prosto je, imaš medijski prostor, imaš reč i ti to ne koristiš.

Tako da, problem srpskog gej aktivizma je što on nije samom sebi cilj kao takav već je izvesni purgatorijum po kojem se šetaju pojedinci dok ne dođe čamac koji će ih prevesti do željene obale.

Da se razumemo, ja jesam za Prajd, jesam za aktivizam, volim da posetim gej klub, autovana sam velikom broju ljudi, ali mislim da se sve navedeno može organizovati sa malo više stila i veštine.

Sad nam ostaje da se međusobno gložemo na GS forumu i da glumimo generale posle bitke, citiramo jedni druge, repliciramo na repliku i dobijamo opomene i banove sakriveni iza avatara i nikova do nekog novog aktivizma, novih aktivista i nekog novog Prajda.
Korisnikov avatar
By Blady
smaug napisao: A evo I zasto tacnije evo ti samo nekoliko ‘zato’:
Zato sto ste stali iza coveka koji je ispod zita prijavio organizaciju Prajda. A to je uradio zato sto para za sopstvenu organizaciju vise nema pa odakle uzeti neku kintu ako ne od Prajda, a ne zato sto ga zabole za prava manjina. Zato sto niste komunicirali sa zajednicom. Zato sto niste na vreme, azurno, jasno I glasno obavestavali zajednicu I siru publiku ni o cemu. Zato sto niste sposobni da apdejtujete sopstveni sajt. Zato sto niste u stanju da objasnite zasto je Prajd potreban I znacajan. A najvise zato sto ste IMALI informacije da se fasisti naouruzavaju I da nije bezbedno da se odrzi Prajd mnogo pre narecenog petka kada je isti otkazan. I ne samo da ste te informacije imali od policije nego su vam I drugi aktivisti skretali na to paznju. I ne samo da nista tim povodom niste uradili nego vam nije palo na pamet da kazete onima koje ste pozivali u Prajd da stvari stoje tako I tako pa vi ako hocete i mozete i smete, vi dodjite – mi cemo biti tamo. I ne samo da nikoga o ovim saznanjima niste obavestili, nego ste ljudima govorili da moraju da dodju na Prajd.

A sto se konstruktivnih kritika tice – samo ovde na forumu je nekoloiko ljudi dalo konstruktivne kritike. A pre Prajda sugestije. Ti si se licno na njima zahvalila. Tako da ‘ do kojih ja ne stigoh’ izjava takodje, blago receno, nije tacna.

Od vas se nije ocekivalo da budete savrsena bica, nema potrebe za patetikom. Od vas se ocekivao miminum - da ne lazete I da ne zrtvujete ljude u sopstvenu korist.
Te bi zaista bilo lepo da se , ako vec nemas nameru da se izvinis I objasnis sta ste to tacno radili, ne javljas na ove teme.
:up:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!