Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Abortus

ZA
75
80%
PROTIV
19
20%
Korisnikov avatar
By Loni
Na raznim forumima, a primećujem i po fejsbuku pričaju se gluposti o domovima za nezbrnitu decu.

Tako je Nbegi jednom o Lepi Lukić rekao - Umesto što plače za onom lutkom, mogla je 5 puta da usvoji neko dete.

KLASIČNO NEZNANJE.

Nije tačno da se lako može usvojiti dete.
Ništa netačnije od toga.

Parovi, koji bi da usvoje je 5 puta više od slobodne dece.

Par, koji bi da usvoji mora da dostavi papire iz policije da nikad nisu osuđivani,
da vade krv i pregledaju se, zbog zdravlja,
da idu na psihološke preglede...

Zatim se čeka godinama,
a ma koliko da izgleda da su domovi puni dece, dece za usvajanje je malo jer...

1) Na usvajanje se daju samo deca, kod kojih su biološke majke došle i dale potpis da ih se odriču.
Majka dva puta u dva različita perioda mora dati taj isti potpis.

Na žalost majkama je to psihološki teško, tako ima žena, koje su dete dale u dom,
koje ga posete samo jednom godišnje, i koje verovatno to dete neće vratiti nazad ni do 18.godine,
ali ipak nikad se ne odvaže da stave svoj potpis.

Takva deca su blokirana za usvajanje.
Ona mogu imati samo staratelje, ali to nije to. Ne mogu biti usvojena nikad.

Tako blokirana ona ostaju po domovima, pa kao imaju majku, a u praksi nemaju.

Parovima, koji bi da usvoje, takva deca ne daju se u razmatranje već samo ona, od kojih se majka odrekla, a njih je u odnosu na parove vrlo malo.

Ako je ovog časa u Srbiji 1000 parova na čekanju, dece sa sređenim papirima je samo 200.

Tako da svakom, ko Lepi Lukić ili bilo kome kaže - mogla si da usvojiš dete - treba zafrljačiti šamar, pa nek se malo raspita nešto o usvajanju, pre nego što počnbe da osuđuje.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Dina

Koliko ja vidim Loni je rekao "kad bi bio bezobrazan..." ali ne da i to jeste ;)
Istina.

Al opet .... mislim...sto bi dovodio u vezu gejeve sa decom po domovima?
Koja je povezanost? i zasto bi veci broj dece po domovima znacio nesto dobro za gej ljude, pa samo i u 'bezobraznom razmisljanju'?
Sem toga teznja je da se domovi ukinu te price o jadnoj deci u domovima mogu da budu samo o jadnoj deci u hraniteljskim porodicama.
Jel poznajes nekoga ko je odrastao u domu?

Ja poznajem. Zapravo domovima, ne domu, posto ih precesto premestaju iz jednog u drugi.

Nije to lep zivot.

A ako bi krenuli o razmisljanju o zlopacenju najbolje da se deca uopste ne radjaju posto je zivot uglavnom tezak i ko zna sta ga u njemu ceka.
Licno zaista imam trip da ne pravim greh dovodjenja jos jedne duse na ovaj napaceni svet kada ima toliko dece koja nisu imala srece pa su se vec rodila ,)

Ali ko zna sta buducnost nosi, sto se tice tih bioloskih imperativa & to....mozda nekada pozelim svoj offspring.
Bioloska majka koja odmah po rodjenju deteta potpise da se odrice roditeljskih prava moze biti sasvim sigurna da ce dete biti usvojeno upravo jer toliko ljudi ceka na usvajanje. Nije razlog sto se deca ne usvajaju komplikovana procedura, ona jeste komplikovana ali kamo lepe srece da se i bioloski roditelji podvrgnu istoj. Nije dete igracka i zato provere i treba da budu takve. Razlog sto ne dolazi do usvajanja je sto deca nemaju ciste papire, tj npr to sto ih se bioloski roditelji nisu odrekli, a kod nas se uglavnom trude da dete ostane sa bioloskim roditeljima ako ikako moze.

Pri tom ja ne podrzavam Lonijev stav o radjanju deteta da bi se dalo na usvajanje ali iz sasvim drugog razloga a taj moj stav on zna iz realnog zivota. Naime zena koja rodi mozda ne bi dala to dete na usvajanje kada bi iznela vec trudnocu i ugledala to dete. A opet to je njeno telo i odluka i ako nije zelela da iznosi tu trudnocu to joj se ne sme nametati.
Ponavjam - njena odluka bez spora jeste - al samo njeno telo nije.

Ili je to sto se abortira deo njenog tela? Poput prsta, recimo? Nije li to neko drugo telo u tom telu?
Originally posted by Loni

Ako je ovog časa u Srbiji 1000 parova na čekanju, dece sa sređenim papirima je samo 200.
Otprilike.

I dok dete dobije, ako dobije, papire, prakticno ce vec postati punoletno. Vrlo cesto idu od doma do zatvora & nazad jer ...jbg, jer zivot po domovima zaista nije neki koji te uci lepim vrednostima u zivotu.

I zasto, molim te mi objasni, bi veci broj dece po domovima bio ikakva prednost za gej ljude, kada ti je vec jasno koje sve zajebancije postoje?
Korisnikov avatar
By Srklet
čista matematika je, dakle, kad ti izmisliš '6 djece na 5 strejt parova'? :lol:

također, na osnovu čega zaključuješ da bi se 'olabavilo pravilo' u vezi usvajanja djece? jedini argument koji navodiš su brojevi koje si sam prethodno izmislio.

nadalje, kako to da u državama svijeta u kojima je abortus zabranjen nema mogućnost da gay parovi usvajaju djecu? :trep:
jer ti tvrdis da zabrana abortusa zapravo ide u korist ravnopravnosti LGBT osoba. :)
By Hans
Protiv abortusa sam.

I ne, neću odgovarati feministkinjama koje će skočiti na mene posle ovoga jer je njihovo pravo da ubiju biće u sebi ako to žele (!). One pak nisu svesne toga da su toliko u svom svetu da je i nemoguće da zatrudne uopšte.

A i dalje se lože na to kad im muškarci otvore vrata negde.

:bouncy:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Hans

jer je njihovo pravo da ubiju biće u sebi ako to žele (!). One pak nisu svesne toga da su toliko u svom svetu da je i nemoguće da zatrudne uopšte.
ali kako se abortusi i dalje masovno traze, ocito je da isti ne trebaju samo feministkinjama (koje ionako jedva mogu zatrudniti), nego svim zenama. :)
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Popeye
ali kako se abortusi i dalje masovno traze, ocito je da isti ne trebaju samo feministkinjama (koje ionako jedva mogu zatrudniti)

[/quote]

:lol:

..

aaaaaaaaaaaaaaahahaaahahaha

..

mislim, smesno je.

Ko sto Carlin kaze: 'why is it that people against abortions are the ones u wouldnt wanna fuck in the first place'.

Ocu kazem, nista zlobno, samo smesno .)

..

LM, ja nemam trenutno sta da pisem, posto je Popaj ovde napisao isto sto bih i ja.
Korisnikov avatar
By Dina
Svejedno,
ne volim da seckam postove pa cu po odeljcima da odgovorim... Ustvari za povezanost usvajanja i gayeva bi morao Loni. Meni je samo zasmetao toliki napad na njega i prebacivanje da nista ne zna itd. To sto se ne slazemo u misljenjima ne znaci da drugu osobu treba odmah napasti i da mi nesto znamo a on/a ne zna... Kako ja gledam to Loni gleda sa drustvenog plana, slicno kao sto se gleda treba da se radjaju deca zbog nataliteta. Ovde se moze gledati i licnije npr da postoje mnogi ljudi koji se godinama bore sa sterilitetom a posle cekaju na usvajanje i mozda nikad nece postati roditelji, da postoje mnoge gay osobe koje bi bili divni roditelji ali im zakoni ne omogucavaju da to postanu... Sa druge strane postoje primeri zena koje abortiraju po ne znam koliko puta i to sto bi ovima prvima bila dragocenost njima je nista. To je neka nepravda na nivou drustva i mislim da Loni iz tih pozicija govori. Ali ja naravno ne mislim tako, svaki je zivot poseban i iako jeste tuzno i za decu i za neke ljude sto se nikad nece mozda sresti nije resenje da se drugi ljudi primoraju da im to omoguce.

Mislim da me nisi razumeo vezano za domove. U buducnosti ne bi trebalo da ih bude, upravo sto je taj nacin zivota veoma los. Teznja je drzave kako sam bar ja cula da sva deca koja nisu usvojena budu u hraniteljskim porodicama, a da se domovi ukinu. Vec sada postoji Decje selo npr gde zive deca i hraniteljke.

Embrion jos uvek nije telo, smatra se da ne oseca bol u tom pocetnom periodu, nema svest i stoga medicina to dopusta. Mada abortus jeste meni sporan, u smislu da ga ja ne bih nikad izvrsila, ni u jednom periodu zivota da se desila trudnoca. Kad sam ja bila u drugom stanju meni su to bile bebe od prvog trenutka. Ali nijedan lekar se ne bi slozio sa mnom, niti ja neko svoje emotivno vidjenje trudnoce mogu niti smem da prenesem na neku drugu zenu.
By Hans
Originally posted by Dina

Kad sam ja bila u drugom stanju meni su to bile bebe od prvog trenutka. Ali nijedan lekar se ne bi slozio sa mnom, niti ja neko svoje emotivno vidjenje trudnoce mogu niti smem da prenesem na neku drugu zenu.
Ne možeš, ali mi je drago da u tebi ima te ljubavi prema malom biću koje treba da se rodi jednom. Postoji i ono na šta medicina ne mora da utiče a to je naša ljudskost (valjda) i emotivno viđenje trudnoće kako si rekla.
Korisnikov avatar
By svejedno
Dina,
OK, jasno, samo ne mislim da sam licno napadao Lonija ili bilo koga, nemam obicaj to da radim.

..

A sto se tice zajebancije po domovima - to, svakako, treba cim prije resiti.

..

Al i dalje ne vidim povezanost toga sa abortusima, ma koliko da je Lonijev stav da mnogo dece bez roditelja znaci lakse usvajanje.

Po meni vise dece bez roditelja znaci samo vise dece bez roditelja.
Korisnikov avatar
By Loni

čista matematika je, dakle, kad ti izmisliš '6 djece na 5 strejt parova'? :lol:

također, na osnovu čega zaključuješ da bi se 'olabavilo pravilo' u vezi usvajanja djece? jedini argument koji navodiš su brojevi koje si sam prethodno izmislio.

nadalje, kako to da u državama svijeta u kojima je abortus zabranjen nema mogućnost da gay parovi usvajaju djecu? :trep:
jer ti tvrdis da zabrana abortusa zapravo ide u korist ravnopravnosti LGBT osoba. :)
Naravno da ne mora da znači, ali je šansa da gej paru daju neko dete na usvajanje znatno veća ako ima više dece na raspolaganju.

Najidealnije bi bilo da se ocenjuju parovi na ovnovu individualnoh kvaliteta.
Po tome bi i gej par mogao pobediti strejt par i dva fina geja bi mogli usvojiti dete umesto recimo nekih skotova, koji sad imaju prednost samo zato šso su strejt.

Svuda u svetu se strejt parovi više cene u tom pogledu i uvek će pre dete dati njima.
Jako malo, ali zaista jako malo gej parova je dosad dobilo dete.

Postoje neki Nemci, koji su usvojili crnče iz neke afričke zemlje.

Ukoliko i saznaš za neki slučaj da je gej par dobio dete,
verovatno se ispostavi da su oni možda direktno ugovorili s nekom siromašnom Induskinjom, crnkinjom i sl.
a država bila samo posrednik između majke, koja je insistirala da dete ide njima.

U situacijama kad ima mnogo deca, pravila su potpuno olabavljena, a dokaz za to je DRUGI SVETSKI RAT.
Tada su i pojedinci van parova mogli da usvajaju decu.

Postoji jedan dečji roman. Zove se ,,Šampion kroz prozor''.

Slika

Roman počinje tako što u Beograd dolazi voz, pun dece, kojima su roditelji stradali u partizanima i u ratu.
Na stanici stoje ljudi, koji su željni da ih usvoje.

Ako se ne varam sasvim slučajno, na tu stanicu dolazi čuveni srpski bokser.
Samac - švaler, ali bez zvanične supruge.

Posmatra voz i uzima (ako se sećam) četvoro musave dece, koje niko ne želi.
Vodi ih kući i odgaja kao otac.
Kasnije se tu pridružuju i neke njegove ljubavnice itd.

Da li bi muškarac, bokser van braka u današnje vreme mogao da usvoji ijedno jedino dete sam?
Nikako.

Bez abortusa, dece bi bilo više, samim tim bi se pravila olabavila, pa bi tako i dosta gej i lezbo parova moglo da dođe do njih.

Žao mi je što LGBT-ovci i feministkinje nisu na istoj strani uvek,
ali po pitanju dece jeste tako.
Dok jednima ne smrkne, drugima ne svane.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by svejedno

Al i dalje ne vidim povezanost toga sa abortusima, ma koliko da je Lonijev stav da mnogo dece bez roditelja znaci lakse usvajanje.

Po meni vise dece bez roditelja znaci samo vise dece bez roditelja.
Ok, ali nije dovoljno da ima samo više dece.
Potrebno je i da ima više dece i da neko gej parovima dozvoli usvajanje.

Danas je, zbog abortusa dece tako malo, da ti ne vrede da živiš ni u zemlji
u kojoj su priznati gej brakovi sa mogućnošću usvajanja.
Nećeš ih dočekati ako si gej, u to budi siguran.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Podrzavam abortus, zasto osuditi dete na zivot sa osobom koja ga nije zelela?
Ne razlikujem da li je zena silovana ili osoba sa kojom je spavala nije stavila prezervativ, svako bi trebao da ima tu mogucnost da abortira ako ne zeli da rodi. Nezgodno je kada plod ima 6-7 meseci, ne znam da li je tu u redu izvrsiti abortus.
By J...

:up:

Ne znam o kakvim gay parovima Loni govori uopste u Srbiji kad nemamo ni regulisane "civil partnership", ako neko sem strejt parova ovde moze da usvaja decu onda su to singl pojedinci, ne znam ni da li je to dozvoljeno, neko mozda bolje zna.

Kao da u Srbiji ima ne znam koliko gay parova koji zele da usvoje, kao da u "karton sitiju" nema koliko hoces dece a verujem da bi mnoge od njih roditelji dali na usvajanje samo se za tu decu niko ne zanima.
Originally posted by Hans

Ne možeš, ali mi je drago da u tebi ima te ljubavi prema malom biću koje treba da se rodi jednom. Postoji i ono na šta medicina ne mora da utiče a to je naša ljudskost (valjda) i emotivno viđenje trudnoće kako si rekla.
Povodom ovoga - zasto se samo od zene ocekuje da ima "emotivno vidjenje trudnoce" dok muskarca koji je napravio to dete najcesce boli ona stvar za to?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by J...
Originally posted by Wilhelmina

Jel ti nekad padne na pamet da se informises bar malo PRE nego sto pocnes da kucas po forumu?
Ne bilo ti zapovedjeno, naravno, ali sta mislis, cemu sluze domovi za nezbrinutu decu? I sta rade sva ona deca u njima? Dece ima i previse, jer je procedura za usvajanje, cak i za strejt parove preduga, komplikovana i ponizavajuca.
Procitati ovo jos jednom.

Da li ce dece biti 5 puta vise u domovima ili ne mislim da je potpuno nevazno jer se pravila usvajanja sigurno nece menjati zbog toga, samo bi u tom slucaju bilo 5 puta vise nezeljene, nevoljene i nesrecne dece zbog cijeg postojanja ti mislis da bi se mogli sprovoditi neki navodni gay interesi.
Od brige za plod, koju sam kao pokusao da proguram & cele te moje price da zaista i ja smatram da je abortus vrsta ubistva ALI da ako ne moze da mu se pruzi adekvatna briga bolje je abortirati..

..jbt, Loni, uspeo si da pricu uguras u gej prava arenu.

Jbt.
hm, a smem li te upitati- a shto tebi smeta shto je Loni "uspeo da pricu ugura u gej prava arenu" :trep: ? ovo je gej forum, svakako da ce gledishte gej prava biti primarno- mogao bih reci kad bih se povodio tim da je u ovoj eto tematici samo neko jednostrano gledishte vazno a drugi aspekti nope.......

elem, ne ulazim u ovu temu vishe, rekoh sve shto imadoh reci, ali ponekad od svejedna tachno znam i predosecam shta ce reci. :giggle:
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ma nije, ovo je prosto sebicnost.

..

Kazem, ja vrtim pricu o pravima ploda, fetusa, nerodjenog deteta, stagod, a on ladno na celu pricu 'ma pusti dete nek se zlopati po domovima, gejevima mozda tako bude lakse da dobiju jedno'.

..

Je bo te.
a evo i ovo :smeh: nije svejedno da nisi upamcen po protivljenju da gejevi imaju decu. :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
1. zato stro decu ne treba ubacivati u gej prava arenu, ma koji forum bio.

2. sta pricas bre?

E si ti...mislim, sta pricas?

Kad sam se ja protivio da gejevi imaju decu?

..

LM, posto nemam lose pamcenje i znam tacno sta sam rekao, ja sam se protivio vestackoj oplodnji bilo gej ili strejt ljudi, i taj stav je duhovne prirode.

Jer mislim, i dalje, da je trenutak u kome se stvara zivot...pa, recimo...magican.

Trenutak, dakle, kada sperma ulazi u jajnik.

I dalje to mislim.

..

Stoga, Vel, pamti ti sta oces, al mojne lupas & se kurcis kada nemas cime.
Korisnikov avatar
By Vel boy
wow, reakcije :pucaodsmeha:

2. sta pricas bre?

E si ti...mislim, sta pricas?

Kad sam se ja protivio da gejevi imaju decu?

..
uf, zvuchi k'o da sam ub'o u zivac.

LM, posto nemam lose pamcenje i znam tacno sta sam rekao, ja sam se protivio vestackoj oplodnji bilo gej ili strejt ljudi, i taj stav je duhovne prirode.

Jer mislim, i dalje, da je trenutak u kome se stvara zivot...pa, recimo...magican.

Trenutak, dakle, kada sperma ulazi u jajnik.

I dalje to mislim.
a u veshtachkoj oplodnji nije sperma vec hidrohlorichna kiselina koja ulazi u jajnik? :nerd: :smeh:
nego, hocesh reci da je samo telesna oplodnja- magichan, duhovan trenutak? :lukavi: :giggle:

Stoga, Vel, pamti ti sta oces, al mojne lupas & se kurcis kada nemas cime.
nemam chime da se kurchim? je l' me to pozivash da- merimo kurcheve? a? :balon: :smeh: ili ... neshto... si ... hteo... reci......

ooooooh, svejedno, klasichni simptomi dirnutog zivca nechega po sredi. :galerija:
Korisnikov avatar
By svejedno
1.
jok, samo sam malo popio, pa mi zanimljivo se svadjam.

2.
da.

3.
ne.
Korisnikov avatar
By Madonna
hm, inčrsting, du ju recall any of the dream? pa evo ja kao propali abortus mogu da kažem iz iskustva da sam se x puta pokajao što je pokušaj bio fail. dakle ja sam za. mill those babies!
Korisnikov avatar
By Vel boy
@svejedno, kazu , pijan govori shto trezan misli a cuti (cuti i gaji u sebi, dok je trezan).

elem, da ti odgovorim na Kad sam se ja protivio da gejevi imaju decu?

- nemoj da skachesh defanzivno ali, jesi, svejedno. no, nishta vishe ti kao hetero od ponekih drugih latentnih (auto)homofobichnih gejeva koji su isto govorili da "gejevi ne bi trebali da imaju decu kao orudje za svoja prava jer okolina ce uchiniti pakao od zivota toj deci koja zive i odrastaju u gej porodici....". tako si/ste homofobichnu i heteroseksistichku okolinu uzimao/li za zdravo za gotovo a gejeve krivio/li shto "koriste decu kao orudje za neka svoja gej prava".

nemoj ovo shvatiti kao napad na lichnom nivou svejedno, ja te cenim i smatram kul forumskim drugarom, ali, jebiga, govorio si shto si bio govorio. :peace:

p.s. no drago mi je da sam nauchio da je nashem svejednu omiljen fetish- duhovnost i magichnost telesne oplodnje. eh, Rasputjin nash. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Vidi Vel...ok, jasno, trudicu se da ne shvatam & ne odgovaram licno i to..

..

Ja cu UVEK smatrati da deca NE SMEJU da se uzimaju u biiiiilo kom cilju za biiiiilo sta

sto nije dobrobit samog deteta.

..

I sa te strane, da , ja i dalje mislim da su oni gejevi, strejteri, kogod,
koji koriste decu kao sredstvo za ispunjenje nekog svog cilja,
debili.

..

I zauvek cu to misliti.

..

Kao sto cu zauvek misliti da je bitno da se u trenutku zaceca tu desava i ljubav, ne samo sperma-jajnik interakcija.

..

Jbg, covek sam sa raznoraznim tripovima, znam.
Korisnikov avatar
By svejedno
pS. ko sto znas, lozim se i na astrologiju...i sad, iako ima vise pretpostavki za tacno Raspucinovo rodjenje,
jedna od pretpostavki tvrdi,
da on i ja delimo rodjendan ,)
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ja cu UVEK smatrati da deca NE SMEJU da se uzimaju u biiiiilo kom cilju za biiiiilo sta

..

debili.

..

I zauvek cu to misliti.

..
Apsolutno se slazem.
Sad mi samo josh ukazi koji tachno npr. gejevi koriste decu kao sredstvo za ispunjenje nekog svog cilja i kog cilja, ako mozesh, navedi primere

Kao sto cu zauvek misliti da je bitno da se u trenutku zaceca tu desava i ljubav, ne samo sperma-jajnik interakcija.

..

Jbg, covek sam sa raznoraznim tripovima, znam.
Ja poshtujem taj tvoj stav. To je heteroseksualni ljubavno romanticharski stav i tu nema nishta losheg.
Nadam se da i ti poshtujesh veshtachke oplodnje iako ih ne bi praktikovao.
Korisnikov avatar
By svejedno
1.
Loni i vise dece po domovima da bi gejevi mozda izvukli korist sto se usvajanja tice, recimo.
I jasno mi je da on to nije najozbiljnije mislio, ali...opet, napisao je.
Pa eto navodim kao primer.

2.
Postujem. I ne mesam se. I ne mislim da treba da se mesam.

I hvala bogu - ja se ne pitam. I ne zelim da se pitam.
Korisnikov avatar
By Vel boy

1.
Loni i vise dece po domovima da bi gejevi mozda izvukli korist sto se usvajanja tice, recimo.
I jasno mi je da on to nije najozbiljnije mislio, ali...opet, napisao je.
Pa eto navodim kao primer.

ali, dotakavshi retrospektivu o gej poroditeljstvu, ti si tada bio govorio "da deca NE SMEJU da se uzimaju u biiiiilo kom cilju za biiiiilo sta

..

debili.

".........

predpostavljavshi kao zdravu za gotovu antigejnu okolinu koja ce/bi chinila toj deci pakao od zivota a kriveci gej roditelje.

pusti sad Lonija i njegovo naochigled kalkulisanje zashto je protiv abortusa. sem toga, i u tom aspektu Loni samo ukazuje na uzasnu diskriminaciju koja se deshava svakodnevno prema gej parovima pri usvajanju dece. ne znam shta je netachno tu Loni opisao.

no, nije bitno, svejedno, zaista, nije bitno.
Korisnikov avatar
By Loni

Hm...
Ova rečenica baš i nije specifična za nekog ko je gej frendli.

Zbog čega gej prava i deca ne bi mogli da budu u istom kontekstu?
Korisnikov avatar
By svejedno
da, u toj davnasnjoj temi,
pored tog mog skoro-pa-religioznog stava da je trenukak zaceca veoma bitan,
kao i da li ima ljubavi tu

(sto se svakako ne odnosi samo na vestacku oplodnju, no licno ne bih pravio dete sa zenom koju ne
volim, i smatram da je steta sto ima mnogo dece koja se radjaju iz loveless odnosa)

dotakao sam se i cinjenice da bi dete gej roditelja bilo stigmatizovano & ismevano & da bi mu se zivot napravio neprijatnim na hiljadu nivoa.

..

I to jeste cinjenica, samo pogledaj koliko klinaca maltretira druge klince samo ako su feminizirani & sl, zamisli tek da su mu roditelji gejevi.

..

Ali NISAM rekao da bi to bila greska gej roditelja - vec nezrelosti celokupnog drustva.

I veoma je velika steta sto je drustvo toliko nezrelo, ali smatram da se uvek treba prvo uzeti u obzir zivot deteta, a ne licna zelja za detetom, npr.

..

I smatram da to ne treba tako - smatram da bi trebalo da je drustvo zrelije. Al nije.

..

Ali, ponavljam, UVEK ce u mom umu, dete biti bitnije od BILO kakvih prava bilo kojih odraslih ljudi.

Na mladima svet ostaje i to ,)

..

No, stop kazes, nebitno je, a i dosao mi ortak, ne merem se igram vise.

Pisemo se .)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!