Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
Ajd, u horu sada napad na Srbe i Srbiju. Ali, džabe dižete glas gde mu mesto nije. Ako o nacizmu u Srbiji želite temu, vi je otvorite kao što uvek otvarate kontra teme kada se povede reč o teškim ratnim zločinima koje su počinili Hrvati.

Samo pre godinu dana doživeli ste dvostruki šok i od evropske Slovenije. Evo teksta, uz napomenu da se u medjuvremenu ništa nije promenilo u odnosu Hrvatske prema ustaštvu i NDH.

Slovenija traži da se Hrvatska odrekne NDH

Odluka gornjeg doma slovenačkog parlamenta da poslanicima preporuči da odlože ratifikaciju ulaska Hrvatske u NATO nije iznenađenje za hrvatsku javnost. Ali jesu izjave Blaža Kavčiča, predsednika Državnog veća (DV – gornji dom), koji je na manifestaciji povodom obeležavanja dana sećanja na holokaust, u prisustvu šefa države Danila Tirka, sa mesta svečanog govornika prozvao Hrvatsku i upozorio javnost da se Hrvatska ni dan-danas nije distancirala od baštine NDH i ustaštva.

Označivši holokaust kao tragediju nevinih, Kavčič je apelovao na „očuvanje sećanja na nevine žrtve” koje kao „opomena mora biti predato budućim generacijama”. Osudio je one koji poriču holokaust, upozorivši na opasnost i posledice radikalnih ideologija koje su utemeljene na totalitarizmu, netrpeljivosti, šovinizmu i rasizmu.

„Očekivali smo da su netolerancija, diskriminacija i rasizam stvar prošlosti. Nažalost, nije tako”, napomenuo je Kavčič, poučen „nedavnim iskustvom zločina koji su se dogodili na teritoriji nekadašnje Jugoslavije”. Tu je slovenačkoj javnosti objasnio zašto je DV „podigao (kaži)prst upozorenja” o pitanju uključivanja Hrvatske u NATO. Podsetio je da su najviši predstavnici Hrvatske u neprilici svaki put kada treba da se celovito distanciraju od nasleđa NDH i ustaštva. Podvukao je da Hrvatska kao društvo ima probleme na terenu suočavanja i raščišćavanja sa tradicijom NDH. Zato Kavčič veruje da će sa susedima biti moguće „mirnije i konstruktivnije razgovarati kada počnu da obeležavaju dan sećanja na holokaust”, na žrtve nacifašizma.

Predstavnici hrvatske vlade ogorčeno su reagovali na ove izjave predsednika Državnog veća Slovenije. Predstavnik za štampu hrvatske vlade je u izjavi za Hrvatsku televiziju odbacio Kavčičeve optužbe rečima da je „Hrvatska nastala na temeljima antifašizma”.

Kavčič je za ljubljansku POP TV potom zaoštrio kritiku na račun službenog Zagreba, objasnivši da je stav DV da „želimo što pre da vidimo Hrvatsku za zajedničkim evropskim stolom”, bilo da je to sto EU ili NATO-a, ali pod uslovom da „taj sto, bez obzira na to da li je to trpeza za ručavanje ili radni sto, prvo mora biti počišćen”, znači Zagreb prvo mora da raskrsti sa balastom ustaštva. Hrvatska, upozorava Kavčič, iako je kandidat za ulazak u EU, nije dovoljno učinila u poricanju državnog kontinuiteta sa NDH. A time se nije odredila ni „prema evropskim vrednostima ili, ako gledamo negativno – prema ideološkim ostacima nacizma i ustaštva u Hrvatskoj i entitetu NDH”. Što je za Kavčiča prepreka za hrvatske napore sticanja prava sedenja za zajedničkom sofrom.

„U savremenoj hrvatskoj državi nisu na pravi način vrednovani svi vidici nastanka, opstanka i propasti Nezavisne države Hrvatske. Ta ustaška tvorevina (NDH) na neki način je dan-danas konstitutivan deo hrvatske nacionalne svesti”, piše u zapisniku sa 13. sednice DV, na čijem je čelu liberal Kavčič. To nije sve – većnici slovenačkog Državnog veća podsetili su i da „Hrvatska zbog greha NDH još nikome nije isplatila ratnu štetu, niti se izvinila oštećenim državama i narodima”.

„Skandalozno je i nedopustivo takvo vraćanje na neke momente iz istorije”, kaže Jadranka Kosor povodom zahteva Ljubljane za denacifikaciju Hrvatske uoči primanja u punopravno članstvo EU. Potrebu da Hrvatska prođe kroz „denacifikaciju” lansirao je slovenački poslanik Zmago Jelinčič u „TV klubu”, podsetivši da je i nekoliko stotina Slovenaca stradalo u logoru Jasenovac.

Ivo Banac iz Hrvatskog helsinškog odbora, tvrdi da Hrvatska „jednako glupe rasprave (kao sa Slovenijom) ima praktično sa svim susedima”, s tom razlikom da je „spor sa Slovenijom najozbiljniji, jer nas najviše košta”.
By Lutvo
Originally posted by Sheytan

Srbi iz Hrvatske, i deset godina posle rata, pod pritiskom intezivno prelaze u katoličanstvo. Istina, prelazaka u katoličanstvo ima manje nego za vreme minulih ratnih i poratnih godina, ali je i dalje jako prisutno.

Pritisci na Srbe su veliki.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan alarmirao je Sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve, uputivši mu pismo u kojem obznanjuje da je „prekršteno više desetina pravoslavnih Srba u nekoliko parohija Arhijerejskog bjelovarskog namesništva”. Mitropolit tvrdi da je u Hrvatskoj dosad prekršteno više od 30.000 Srba i da taj proces i dalje traje.

Iako mitropolit Jovan nije naglasio o kojem periodu je reč, jedan od vodećih hrvatskih intelektualaca i predsednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić javno je utvrdio da je od 1991. do 2003. samo u Zagrebu 20.000 dece pravoslavne veroispovesti prevedeno u katoličanstvo.

Od predratnih 150.000 Srba u Zagrebu danas ima samo 19.000 onih koji se tako izjašnjavaju. Paroh zagrebački otac Milenko Popović koji 25 godina živi i radi u glavnom gradu Hrvatske, nekada je imao 700 pravoslavnih kuća u koje je odlazio, a danas ih je samo 36.
Da parohijani ne bi imali problema, otac Milenko zaobilazi njihove domove.

Prekrštavanje se najčešće dešava iz straha da se ne izgubi posao, ili da bi se lakše zaposlili.

Isto tako,da deca ne bi imala problema u školi, roditelji ih upisuju na katoličku veronauku i tako ona postaju katolici. Takodje se pravoslavnim sveštenicima masovno obraćaju roditelji sa zahtevima da deci izdaju potvrde da su krštena. S tim papirima idu kod župnika i daju mu saglasnost da su njihova deca dobrovoljno prešla u katoličanstvo.

Ni stariji Srbi iz Hrvatske, koji su čitav život proveli kao pravoslavni vernici, nisu sigurni da će biti pokopani po pravoslavnom obredu, naročito ako imauju decu u mešovitom braku.

- Na sahranama se okupi dosta ljudi, pa mnogi ne bi želeli da se tom prilikom otkrije da u porodici imaju nekog pravoslavnog.

- Slično je kod venčanja. Nedavno nam je jedan naš vernik rekao da ne može da se venča u pravoslavnoj crkvi, jer je župnik zapretio njegovoj devojci katolkinji da je više nikada neće ispovediti i pričestiti – kaže paroh zagrebački Milenko Popović.
ha, ha.., pa isti vam je to kurac; i mitropolit, i monsinjor
By XanaX
Sheytane, srpske neonaciste si ti uveo u cijelu priču, i još ih pokušao prikazati kao nekakve, drugačije - je l' "ne sudjeluju u CD projektu". Zato sam i pisao o odnosima Kraljevine Jugoslavije i kneza-namjesnika (iz jugoslavenske, a prvotno srpske vladarske kuće) i Hitlerove Njemačke.

NDH je bila užas. Vjerojatno, nitko od nas ne može niti pojmiti kakav užas. Naučio sam se pameti, pa više ne pišem o vlastitim iskustvima i onome što sam čuo, po forumima, ali protrnem kada se sjetim priče o ustašama koji ulaze tj. provaljuju u kuću (u kojoj su jedna žena i njezina kći) i viču "Ima li ovdje čifutske krvi da se napijemo?" ...

Dakle, NDH je apsolvirana. Više je nema. No, ti tvrdiš kako postoji ta "ustaška praksa". Pa, koliko god da je ovo jadna zemlja, ova RH, ipak nije totalni raspad sistema. Pa ne provaljuje se više u crnim uniformama ili kolje kamom usred Zagreba djecu ako se križaju s tri prsta... (a i toga je bilo u NDH).

A ako tebi, kao Srbinu (pretpostavljam da si Srbin) trebaju Slovenci i to tipa Zmage J. objašnjavati ili služiti kao dokaz da "ustaška praksa" još postoji u Hrvatskoj... wow...

Bez ulaženja u problematiku "tko je kriv i sl." Slovenci sigurno znaju kako je bilo u Sloveniji za vrijeme II. svjetskog rata. Znaju kako je bilo pri kraju rata. Znaju za kolone i kolone koje su bježale i jame i jame u koje su bacane žrtve. Znaju o Talijanima i Austrijancima, kao što i Vojvođani (oni stariji) znaju o vojvođanskim Njemcima i Madžarima.

I kakva je to "ustaška praksa" ako Hrvati kolju i tjeraju "Balije" po Bosni? Pa, bosanski muslimani, bili su, kako ih je Pavelić prozvao, "hrvatsko cvijeće".

Gadnih stvari ima svuda. Iskreno, jedna Njemačka, koja je prošla kroz valjda sve procedure denacifikacije, više je "pro-nazi" od jedne Hrvatske. Odi živjeti u Njemačku, pa ćeš vidjeti. Ja sam vidio i čuo toliko ksenofobije u Njemačkoj, da je u Hrvatskoj još ok... Jedna je naravno stvar - pitanje prezentacije. Njemci su u tome jako pažljivi. Oni prolazeći uz sinagogu okrenu glavu, ali ne pljuju kao Balkanci...

Ili, ovaj slatki primjer - na 0:33 voditeljica njemačkog noćnog programa uživo, ohrabruje kandidata s "Arbeit macht frei" i glasno se smije... čak je i druga voditeljica, plavuša, malo blijedo gleda... Nešto kasnije, brineta se, nakon što je netko shvatio što je rekla, ispričava... Objašnjava kako se radi o "Live-Moderation", apsolutno se distancira itd. i onda ga zatuče na kraju sa "diese live-Momente, spontan... ausgeschnappt..." Tj. basically, nakon isprike lijepo sročene, izjavi kako takve riječi "izlete" pri tim "uživo"-trenucima, i to spontano...

''

Novinar na kraju kaže kako djevojka više ne radi na "Live-Moderation"...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Lutvo

:roll: evo ti pandana s one druge strane Sheytan-e. (da necu i ovde dobiti ban shto gospo'n, pardon, efendiju Lutvu opisujem onakvim kakav jeste- tj. u trojnom amalgamu ideologija enver-hodzizma-neo-ustashtva-antizapadnog i antijevrejskog vehabizma).
ko ne zna za Lutvu- nek'se informishe, na Gay.hr nik mu je Lukas, na Queer.ba opet Lutvo (pogotovo pogledati temu o poseti Biden-a Sarajevu gde se vidi antizapadni vehabizam u njegovim stavovima kao i njegova podrshka teroristi albinu kurtiju iz velikoalbanske teroristichke grupe Samoopredeljenje; te u ostalim temama na Queer. ba forumu njegovi stalni napadi na SDP BiH jer antifashizmom i multinacionalnoshcu i prisustvom ono neshto Srba u SDP BiH "zavadjaju Boshnjake i Hrvate" ).
taman dobar sagovornik za Sheytan-a. :giggle:
pa da prepustimo ovu temu odsad pa nadalje Sheytanu i velikoboshnjachkom mu bratu Lutvi. :eureka:

elem, Sheytane, niko ovde ne napada Srbe i Srbiju (dochim, cheka se na Lutvu da to tek pochne kako obichno zna....).
opet projektujesh na tvoj internalizovani nachin, Sheytan-e.
a sve shto reche Kavchich totalno je istina.
samo i za Srbiju nije da ne vazi neshto slichno.
Korisnikov avatar
By Stripi
A ne znam ni da je Slovenija cijepljena od nacionalizma i ksenofobije a članica su Unije.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Evo i jedne dobre vesti koja nagoveštava realniju sudsku praksu u Republici Hrvatskoj.

Naime, Hrvatska je otišla preširoko u optuživanju ljudi za ratne zločine, pre svega hrvatskih državljana srpske nacionalnosti, ocenili su sami predstavnici Hrvatske države na Međunarodnoj konferenciji u Hagu, i najavili da će takvo postupanje biti korigovano.

Takvi navodi predsednika Vrhovnog suda Hrvatske Branka Hrvatina i državnog tužioca Mladena Bajića, izrečeni na Međunarodnoj konferenciji u Hagu o nasledju Tribunala, mogli bi da budu zanimljivi za ljude srpske nacionalnosti koji žele da se vrate u Hrvatsku i da potraže svoja prava, jer je Bajić naveo da tužilaštvo ne samo koriguje optužnice već i smanjuje broj optuženih.
By XanaX
Nije "predstavnici Hrvatske države" več "predstavnici hrvatske države / države Hrvatske" itd... i bolje je reći Republike Hrvatske, ako se već govori o tužiteljstvu.

Što sad ovo postaje... "Croatie - un point" ?
By Lutvo
Originally posted by Vel boy

:roll: evo ti pandana s one druge strane Sheytan-e. (da necu i ovde dobiti ban shto gospo'n, pardon, efendiju Lutvu opisujem onakvim kakav jeste- tj. u trojnom amalgamu ideologija enver-hodzizma-neo-ustashtva-antizapadnog i antijevrejskog vehabizma).
ko ne zna za Lutvu- nek'se informishe, na Gay.hr nik mu je Lukas, na Queer.ba opet Lutvo (pogotovo pogledati temu o poseti Biden-a Sarajevu gde se vidi antizapadni vehabizam u njegovim stavovima kao i njegova podrshka teroristi albinu kurtiju iz velikoalbanske teroristichke grupe Samoopredeljenje; te u ostalim temama na Queer. ba forumu njegovi stalni napadi na SDP BiH jer antifashizmom i multinacionalnoshcu i prisustvom ono neshto Srba u SDP BiH "zavadjaju Boshnjake i Hrvate" ).
taman dobar sagovornik za Sheytan-a. :giggle:
pa da prepustimo ovu temu odsad pa nadalje Sheytanu i velikoboshnjachkom mu bratu Lutvi. :eureka:

elem, Sheytane, niko ovde ne napada Srbe i Srbiju (dochim, cheka se na Lutvu da to tek pochne kako obichno zna....).
opet projektujesh na tvoj internalizovani nachin, Sheytan-e.
a sve shto reche Kavchich totalno je istina.
samo i za Srbiju nije da ne vazi neshto slichno.
Pa gde si ti četničino crnogorska. Podignem kamen i tebe nađem
Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: eto vidite.
sada kada ja bih ja ovo prijavio kao shto i trebam, bilo bi- ti puno prijavljujesh, ti chesto prijavljujesh......
pa, Lutvo, ti si dao shto na Gay.hr shto na Queer.ba puno materijala da te okvalifikujem kako sam te okvalifikovao, a ja nisam nigdje dao materijala da me iko okvalifikuje kao chetnika pa josh crnogorskog. to shto ti Lutvo ochito postupash da ako tebe neko iskritikuje razlozno ti cesh njega/nju bezrazlozno, je tvoj problem.

elem, my educated guess je da je Lutvu namerno pozvao ovde Popeye :giggle: , s obzirom na deshavanja u jednoj temi u Drushtvu i Politika foruma Queer.ba.
ako sam u krivu (u shta sumnjam), nishta, nishta
By Lutvo
Šta je? Sad ti ni Popeye ne valja?
Korisnikov avatar
By Delete
Podigni jastuk, novine, diskove...sve sto mozes da podignes i potrazi, dok ispod neceg nadjes, mozda si samo negde zaturio lekice, ali ima jos nade za tebe, samo nastavi da trazis, nisi dobar ovako str8, nisi dobar.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Šta je? Sad ti ni Popeye ne valja?
na Popeye-eve egzibicije na personalnom nivou sam se navikao.
sem toga Popeye ipak nije taj koji namece nebuloze tzv. hrvatskog prava (hsp ideologiju) da se chitaju kao vrijedno i znachajno shtivo niti napada SDP BiH i ono neshto Srba u njemu vec ti.
By Lutvo
Eto, vodi ga kući kad ti toliko pasa a od mene komotno moš odjebat
By Lutvo
Originally posted by Delete
Podigni jastuk, novine, diskove...sve sto mozes da podignes i potrazi, dok ispod neceg nadjes, mozda si samo negde zaturio lekice, ali ima jos nade za tebe, samo nastavi da trazis, nisi dobar ovako str8, nisi dobar.
Kojisi ga bre sad pa ti majkoviću?
Korisnikov avatar
By Vel boy

Eto, vodi ga kući kad ti toliko pasa a od mene komotno moš odjebat
u poredjenju s tobom ni Popeye nije losh.
ma, odjebat cu ja od tebe, samo da vidimo koliko cesh ti s tvojim tipichnim ponashanjem ovdje durati, Lutvaga.
By Lutvo
Makar koliko i Tito u Beogradu
Korisnikov avatar
By Sheytan
Hrvati čuvaju srpske tablice kao suvenire?

U Hrvatskoj je, kada su automobili iz Srbije u pitanju, zavladala "nova moda" - krađa registarskih tablica koje se potom najverovatnije čuvaju kao suveniri.

Ta informacija je, na nedavnom predstavljanju turističke ponude Hrvatske u Beogradu, nekako promakla bez primedbi i komentara.

Dao ju je, inače, načelnik uprave hrvatske policije Zoran Ničeno koji je rekao da nije otkriven nijedan slučaj zloupotrebe ukradenih tablica, pa se pretpostavlja da se kradu da bi bile suveniri.

On je dodao da to nije specifično samo za tablice iz Srbije, već da se često radi u Zagrebu sa registarskim oznakama Splita, i obrnuto, i da je to uglavnom delo fudbalskih navijača Dinama i Hajduka.

Ničeno je predočio da je tokom prošlogodišnje turističke sezone u Hrvatskoj oštećeno 13 automobila iz Srbije, i oni su uglavnom išarani, a da su u četiri slučaja uhvaćeni i procesuirani počinioci.

Najveći broj slučajeva, precizirao je on, vezan je za blokiranje parkinga, a oštećenja su se radila i na automobilima iz drugih država, ne samo srpskim.

Kada su u pitanju napadi na državljane Srbije, prema podacima hrvatske policije prošle godine bila su dva i oba počinioca su uhvaćena, a u četiri slučaja došlo je do tuče državljana Srbije i Hrvatske u noćnim klubovima i u "veselom stanju" učesnika, pa su podnete prekršajne prijave protiv svih.

Ničeno je otkrio još jednu "specifičnost" napada na turiste, da Srbi prolaze mnogo bolje od Italijana, jer na turiste iz te zemlje ima mnogo više napada, koji završavaju njihovim - bacanjem u more.

Kada je Ničeno nastavio da priča o vrstama napada na druge turiste, prekinuo ga je hrvatski ministar turizma Damir Bajs, objašnjavajući da su u Beograd došli da pričaju o lepim stranama svog turizma, a ne o ružnim.
By XanaX
Mislim da, smiješno je - ovakvo nešto glupo postati u thread gdje jedan korisnik, poput automata, štanca svaki dan primjere "ustaške prakse" u Hrvatskoj.

Ustaše kradu tablice Srbima, a najviše se glože oko parkinga. Parking-revolucija.

No, nakon smijeha - jednostavno zaključujem kako na ovom threadu više ne treba pisati, 'cause it's pointless...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by XanaX

Mislim da, smiješno je - ovakvo nešto glupo postati u thread gdje jedan korisnik, poput automata, štanca svaki dan primjere "ustaške prakse" u Hrvatskoj.
Ne znam samo zašto se odmah srdiš. Nigde se ne govori o ustašama niti ustaškoj državi, već pojavama u sadašnjoj Republici Hrvatskoj.

A, šta je to - neka svako ceni.

Ni ja ne mislim da je to toliko strašno, ali jeste zanimljivo i korak napred u odnosu na pre par godina kada su gradjani Srbije morali da skidaju srpske tablice sa vozila. Ili, kada su ih nalazili u moru!
Korisnikov avatar
By Srklet
jedva cekam reakcije na kosovske tablice u beogradu. :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
PA ne znam, meni eto, razbili zadnju šajbu u Splitu, na autu sa zagrebačkim registarskim tablicama. Kako da to tumačim? Da u ovoj zemlji ima budala? Svakako, u kojoj ih nema? U Srbiji nema vandalizma, nema razbijenih šajbi, polupanih auta ili zašaranih lakova? U slučaju da nema, to je rekord za Guinessa.
By XanaX
Ah, svaka odluka se može poreći, pogotovo kada postane ovako zanimljivo.

Vidim, Sheytan je, opunomoćen od neke europske institucije, odobrio otvaranje još jednog, 595698. po broju, poglavlja "Svrsishodnost automobilskih tablica-frizbija u uvjetima ustaške prakse".

Iako je općenito pozitivnim ocjenjen napredak Hrvatske na navedenom području, potrebno je nastaviti se pripremati za dolazeće ljetne sezone, kada će, ponovno, jadransku obalu krasiti višenacionalni parkovi kamp-kućica.

Već sada, Hrvatska treba početi pripremati se za moguće probleme, poput hrkanja koje izbezumljuje susjeda-ustašu te isti ide provjeriti nacionalnu bazu i tablicu hrkača; ustašku praksu dalmatinskih komaraca da bodu samo srpsku kožu i osobito, ustašku praksu stanja totalnog, višenacionalnog sranja u zajedničkom sanitarnom čvoru.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Ja sam se lično uverio, da Hrvati i dan danas, kao i u vreme NDHzije piju pivo. Pametnome dokaza dosta.
Korisnikov avatar
By Sheytan
KRAJEM MESECA ODLUKA O PODIZANJU TUŽBE PROTIV HRVATSKE

Načelnik opštine Mrkonjić Grada Zoran Tegeltija kaže da će na osnovu aktivnosti stručnog tima i Advokatske komore RS, opština Mrkonjić Grada krajem ovog meseca doneti odluku na koji će način pokrenuti tužbu protiv Hrvatske zbog štete koju je nanela Mrkonjić Gradu tokom jeseni 1995. godine.

Tegeltija u izjavi „Fokusu” kaže da su poslednjih meseci najveću pažnju posvetili prikupljanju podataka u vezi s materijalnom štetom koja je nastala delovanjem hrvatskih snaga, koje su želele da ekonomski unište Mrkonjić Grad.

„Skupština opštine donela je odluku da se pokrene procedura podnošenja tužbe protiv Hrvatske zbog ratne štete, jer smatramo da je Hrvatska najodgovornija za ono što se dešavalo na području opštine pre 15 godina”, rekao je Tegeltija.

On naglašava da pripreme za podnošenje tužbe protiv Hrvatske traju već mesecima, tako da će u narednom periodu uslediti i pokretanje tužbe.

„Opštinska komisija za procenu ratne štete popisala je štetu još 1996. godine, tako da raspolažemo ogromnom dokumentacijom koja pokazuje da su hrvatske snage uništavale i pljačkale naša sela, grad, preduzeća i kuće”, rekao je Tegeltija, dodajući da je na bazi tih podataka ratna šteta procenjena na nešto više od 680 miliona tadašnjih nemačkih maraka.

Za vreme delovanja hrvatske vojske na opštinu Mrkonjić Grad ubijeno je 480 Srba.

Prema podacima Komisije za procenu ratne štete, hrvatske trupe su zapalile i porušile 3.644 kuće, 700 stanova, a 6.017 stambenih objekata je oštećeno u Mrkonjić Gradu.

Savez logoraša RS dokumentaciju o hrvatskim zločinima na području Mrkonjić Grada dostavio je Tužilaštvu Srbije, a materijali se nalaze i u pravosudnim organima BiH.
By Ulix
Originally posted by kal zakath

Ja sam se lično uverio, da Hrvati i dan danas, kao i u vreme NDHzije piju pivo. Pametnome dokaza dosta.
:up:

I ovo veoma lepo sumira svih ovih sedam strana. :lol:
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Ulix

Posebno zahvalan vama dvojici :up: Jako su zahtevni nasi forumashi sa svojim postovima pa ste me kurtalisali napora da procitamm tih sedam strana.

Vise dajdzesta na forumu!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Tot
Originally posted by Ulix

Posebno zahvalan vama dvojici :up: Jako su zahtevni nasi forumashi sa svojim postovima pa ste me kurtalisali napora da procitamm tih sedam strana.

Vise dajdzesta na forumu!
Sve mi se čini da Kala svi ne čitamo isto. :alikako:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 48
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!