Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
ZlatnaPtica napisao:Bolje zovi, za svaki slucaj :) I samo popuni ono najosnovnije, nista te ne kosta. :)

Mene inace bez pitanja upisao kao pravoslavca (ja bio odsutan tokom popisa, a nije ni pitao moje), morao sam da zovem telefonom da ispravi. Debil jedan. A moji zainteresovani za popis 0,3%, nisu ni obracali paznju sta upisuje - moju majku upisao kao Milenu (a zove se Vesna), i da slucajno nije zavirila u ono sta je pisao pre nego sto je otisao, ostala bi tako popisana :tragikomedija: :lol:

zar nisu korigovani listovi nevažeći?

i otkud znaš da je uopšte prepravljao-onako,na reč...?
Korisnikov avatar
By Herald
Zoey napisao:Da, u pravu si....hvala. Pokusacu da nadjem kontakt fon., ali honestly, necu da se pretrgnem-ako se ne popisem ko ga jebe. Ima toliko ljudi koji nisu bili kod kuce a koji zive sami i putuju as a job, pa nista...
Homen: Država će kazniti sve koji su bojkotovali popis link
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, Zoey, nemoj ti ništa sa radiš. Ako se slučajno desi da te pozovu na odgovornost zato što si odbila da učestvuješ u popisu, ti reci da nije tačno da si bojkotovala popis, nego da si odbila da sarađuješ sa popisivačicom, koja je došla u vidno pometenom i rastrojenom stanju nalik na stanje teške alkoholisanosti, tako da je jedva stajala na nogama i bila očigledno nesposobna da u tom momentu obavi svoju dužnost. Kaži da si joj rekla da ide kući da se istrezni, pa da dođe sutra, a ona se više nije pojavila, jer je verovatno zaboravila da te nije popisala. Reci da si više puta sa javne govornice pokušala telefonskim putem da prijaviš ovu neregularnost, ali da niti jednom nisi uspela da dobiješ vezu, zato što je slučaj hteo da su službenici s druge strane svaki put u vreme tvog poziva verovatno bili na zakonskoj pauzi od pola sata u toku osmočasovnog radnog vremena. Dodaj da je sve ovo tebi, kao samohranoj majci, oduzelo dragoceno vreme i donelo brojne neprijatnosti, zbog kojih si prilično ogorčena, da se pitaš ko će tebi da plati tvoje izgubljeno vreme i da savetuješ državi da sledeći put serioznije bira osobe kojima će poveriti dužnost popisivača.
:hvala:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
svejedno napisao:pa prva stvar, uopste nema opcije 'nezaposlen' kao takve, kolko sam video, a ima sviiih drugih opcija za ..prezivljavanje (izdavanje stana, socijalna pomoc, ustedjevina cak)...hevi.

nezaposlenih u ovoj drzavi nema.
Paaa... popis se radi svakih 10 godina, tesko da ce neko zdrav i normalan ostati nezaposlen celih 10 godina, tj. da je bio nezaposlen prethodnih 10 godina. A i pitanje je jasno formulisano, da li je radio/la nesto, bilo sta, sto je placeno. Ako i nije, postoji pitanje da li je ikada radio/la.
Znaci, delimo se na radno aktivne i radno neaktivne.
A i obrazac je iskoriran od nekih evropskih drzava, ko da smo mi neka evropska drzava. Isti se popunjavao u Cg i Hr.
Korisnikov avatar
By Zoey
*deni* napisao:Ma, Zoey, nemoj ti ništa sa radiš. Ako se slučajno desi da te pozovu na odgovornost zato što si odbila da učestvuješ u popisu, ti reci da nije tačno da si bojkotovala popis, nego da si odbila da sarađuješ sa popisivačicom, koja je došla u vidno pometenom i rastrojenom stanju nalik na stanje teške alkoholisanosti, tako da je jedva stajala na nogama i bila očigledno nesposobna da u tom momentu obavi svoju dužnost. Kaži da si joj rekla da ide kući da se istrezni, pa da dođe sutra, a ona se više nije pojavila, jer je verovatno zaboravila da te nije popisala. Reci da si više puta sa javne govornice pokušala telefonskim putem da prijaviš ovu neregularnost, ali da niti jednom nisi uspela da dobiješ vezu, zato što je slučaj hteo da su službenici s druge strane svaki put u vreme tvog poziva verovatno bili na zakonskoj pauzi od pola sata u toku osmočasovnog radnog vremena. Dodaj da je sve ovo tebi, kao samohranoj majci, oduzelo dragoceno vreme i donelo brojne neprijatnosti, zbog kojih si prilično ogorčena, da se pitaš ko će tebi da plati tvoje izgubljeno vreme i da savetuješ državi da sledeći put serioznije bira osobe kojima će poveriti dužnost popisivača.
:hvala:

:klap: :klap: :klap:

Jao, Deni, pa ti si :carica:
Svaka ti je zlatna...:dance:
Korisnikov avatar
By Zoey
Ahh, pa pazi ovo:" Objašnjavajući proceduru za pokretanje prekršajnog postupka za lica koja su odbila da se popišu, načelnica Odeljenja za popis stanovništva Republičkog zavoda za statistiku Snežana Lakčević, kaže da zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu podnose opštinska, odnosno gradske popisne komisije.

– Ako i pored ubeđivanja i upozorenja popisivača, građanin neće da se potpiše, na teren izlazi i popisna komisije, sa najmanje dva člana, koja opet upozorava građanina da se popiše. Ako i dalje lice odbija da bude popisano, opštinska, odnosno gradska popisna komisija, sačinjava zapisnik i pokreće prekršajni postupak."

Znaci, ipak ce oni doci :hvala:
Korisnikov avatar
By Mars
Ti su mi omiljeni, što se izdrkavaju na ljudima tako.
Smestio bi ja njemu set i scenario da ga snimim pa da se pita šta ga snašlo.

Dzukac.

Nego sad vidim ima i after party...neka provera, neka randomizacija, pa ako te izvuku - dodju ti opet, valjda da uporede iskaze...
Korisnikov avatar
By Herald
Поводом објављивања коначних резултата Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. у Републици Србији на тему „Становништво према националној припадности“ биће одржана конференција за новинаре 29. новембра 2012. у Прес сали Владе Републике Србије с почетком у 12 часова.

http://popis2011.stat.rs/?p=1049" target="_blank
Korisnikov avatar
By acid drop
Serem se na popis i ostale građanske dužnosti.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Meni nije jasno kako je zakonito da se punoletna osoba popisuje u odsustvu, tj posredstvom drugih. Ja saznah da sam uredno popisan kao pravoslavni srbin iako vrlo dobro znaju kako se (ne) izjasnjavam.
To mi je totalni hit em te sramota em te sramota od nekoga koga vidis prvi i poslednji put u zivotu.

(imam osecaj da sam ovo vec negde napisao, al sam i dalje frustri sto je ona crkvena gamad dobila moj +1)
Korisnikov avatar
By Neutron
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2478910#p2478910]unic0rn napisao:[/url]Meni nije jasno kako je zakonito da se punoletna osoba popisuje u odsustvu, tj posredstvom drugih. Ja saznah da sam uredno popisan kao pravoslavni srbin iako vrlo dobro znaju kako se (ne) izjasnjavam.
To mi je totalni hit em te sramota em te sramota od nekoga koga vidis prvi i poslednji put u zivotu.

(imam osecaj da sam ovo vec negde napisao, al sam i dalje frustri sto je ona crkvena gamad dobila moj +1)
To nikome nije jasno, valjda zato sto je u ovde sve moguce? :neznam:
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2478910#p2478910]unic0rn napisao:[/url]Meni nije jasno kako je zakonito da se punoletna osoba popisuje u odsustvu, tj posredstvom drugih. Ja saznah da sam uredno popisan kao pravoslavni srbin iako vrlo dobro znaju kako se (ne) izjasnjavam.

Ma zabole te, bitno da su povrsinu kuhinje popisali kako treba :surfer:
Korisnikov avatar
By Herald
Књига 1.Национална припадност, 29. новембар 2012.

Књига 2. Старост и пол, 14. децембар 2012.
Korisnikov avatar
By Herald
Број лица која су се изјаснила као Шумадинци,
Војвођани, Врањанци, Ужичани и слично (према својој
регионалној – локалној припадности) приказан је у колони
„Регионална припадност“.

Od oko 30.000 u Vojvodini je oko 28.000. Bas me zanima koliko je Vojvodjana :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!