- 17 Apr 2011, 01:05
interesantne reakcije... forumski hrvati o zločinima su rekli sljedeće:
Gdje su postovi u kojima hrvatski forumaši negiraju zločine?
Gdje su postovi u kojima hrvatski forumaši negiraju udruženi zločinački pothvat?
Gdje su postovi u kojima forumski hrvati negiraju zločinačku ulogu Tuđmana i državne vrhuške u zločinačkom pothvatu?
Zbog čega su to hrvatski forumaši na ovom forumu crni ustaše i nacionalisti?
Jer imaju drugačiji podatak o nacionalnom sastavu krajina?
Jer imaju drugačiji podatak o onome što se u tim krajinama dešavalo?
Jer imaju neposredno iskustvo žrtve velikosrpske agresije?
Jer imaju neposredno iskustvo velikosrpskog etničkog čišćenja?
Jer imaju neposredno saznanje što se u Hrvatskoj događalo?
Jer im je Oluja stubokom promjenila život neovisno o etničkom čišćenju i udruženom zločinačkom pothvatu?
Jer imaju sumnje da su pravi krivci za udruženi zločinački pothvat još na slobodi?
Jer imaju sumnje da presuda nije dovoljno čvrsta?
Ako je za vas sva povijest i sadašnjost balkana, svijeta i univerzuma isključivo u Jasenovcu i Oluji i to isključivo u onome što se događalo tu samo srbima i nikom drugom, onda je zaista svak onaj tko napiše bilo što drugo osim toga crni ustaša i nacionalista. Ta što bi drugo i mogao biti?
Na ovoj temi jasno se pokazalo tko nije u stanju razumno promotriti stvari i tko nije u stanju o njima voditi dijalog te tko je zapravo žrtva propagande.
Ova tema toliko je prepuna jezika mržnje, mi-vi podjela, nacionalnih generalizacija, poturica, ustaša i četnika da me jako podsjeća na ovo:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L26QurCt ... re=related[/youtube]
Naprijed forumski naprednjaci!
Beogradski trgovi vas čekaju. Pridružite se svojim hrvatskim kolegama s Jelačić placa. 
Originally posted by Stripi
Najtragičnije od svega jest to što Haag u čitavom slučaju nije tražio prave krivce, jer, svako normalan ne spori da su se zločini dogodili, a i sama država je poslala one za koje misli da ih se treba riješiti dok su pravi krivci i pravi zločinci skoro do jučer sjedili u vrhu HDZ (ili su njegovi utemeljitelji) te su još uvijek ili na funkcijama ili uspješni poduzetnici.
Originally posted by 2kune
Osjećam da postoje brojne nelogičnosti i to mi nimalo nije drago...
Nemam nikakvih problema s osudom udruženog zločinačkog poduhvata. Zločini su se dogodili, oni su fakti, i za njih odgovorni trebaju odgovarati.
Ono što me smeta jest prije svega izbor generala. Zločini su se odvijali po čitavom oslobođenom teritoriju a ne samo na teritoriju pod Gotovininom odgovornošću.
Prekomjerno i neselektivno granatiranje se po svim sudskim vještacima u procesu nije dogodilo. Po izvještaju komisije stručnjaka UN-a koja je izišla na teren 3. dan nakon oslobođenja Knina, nikakvo granatiranje nije se dogodilo. Akashi izjavljuje da prekomjernog i neselektivnog granatiranja nije bilo. Tužitelji kao dokaz prekomjernog i neselektivnog granatiranja spominju jednu jedinu civilnu žrtvu. Brojne novinske ekipe strane i domaće snimaju Knin nakon ulaska HV-a i tih snimaka prepun je net. Kuće su bezočno opljačkane ali im se krovovi crvene netaknuti.
Istovremeno, prema istom sudu, prekomjerno i neselektivno granatiranje nije se dogodilo u Vukovaru i za onakav izgled Vukovara nitko nije odgovoran, ni osobno ni zapovjedno.
Nadalje, general Čermak, koji zapovjeda vojnom policijom čija je dužnost uvesti zakon i red, nalazi se u Kninu upravo u vrijeme izvršavanja najvećih zločina. Ali on je pušten. Dok je Gotovina, koji se u to vrijeme nalazi 30 km od Banjaluke, za te zločine kriv. Fakat ću morati ponovno pročitati sve one romane Agate Kristi...![]()
Postavlja se logično pitanje zbog čega sud ne poštuje fakte i izjave sudskih vještaka i svjedoka. Neće li ova osuda završiti kao Blaškićeva?
Originally posted by erkondisnA vaša većinska (99,99999%-tna) reakcija na forumske hrvate jest da su oni crni ustaški nacionalisti i da negiraju zločine. Otkud to?
tu se slazem nit sam ikoga opravdavao. Srbima iz RSK je spriječen povratak kućama i stanovima, bilo da su te kuće bile spaljene, bilo da su u iste naseljene neke druge hrvatske obitelji (+ sto dobro znamo da su mnogi bili i ubijeni) i za to definitivno treba netko odgovarati. s obzirom da su i tudjman i susak mrtvi, tu je ostao gotovina i osudjen je zbog sudjelovanja u tom planu. i tu stavljam tocku. bolesno mi je vise prepucavanje na ovu temu, i to u 2011.
Gdje su postovi u kojima hrvatski forumaši negiraju zločine?
Gdje su postovi u kojima hrvatski forumaši negiraju udruženi zločinački pothvat?
Gdje su postovi u kojima forumski hrvati negiraju zločinačku ulogu Tuđmana i državne vrhuške u zločinačkom pothvatu?
Zbog čega su to hrvatski forumaši na ovom forumu crni ustaše i nacionalisti?
Jer imaju drugačiji podatak o nacionalnom sastavu krajina?
Jer imaju drugačiji podatak o onome što se u tim krajinama dešavalo?
Jer imaju neposredno iskustvo žrtve velikosrpske agresije?
Jer imaju neposredno iskustvo velikosrpskog etničkog čišćenja?
Jer imaju neposredno saznanje što se u Hrvatskoj događalo?
Jer im je Oluja stubokom promjenila život neovisno o etničkom čišćenju i udruženom zločinačkom pothvatu?
Jer imaju sumnje da su pravi krivci za udruženi zločinački pothvat još na slobodi?
Jer imaju sumnje da presuda nije dovoljno čvrsta?
Ako je za vas sva povijest i sadašnjost balkana, svijeta i univerzuma isključivo u Jasenovcu i Oluji i to isključivo u onome što se događalo tu samo srbima i nikom drugom, onda je zaista svak onaj tko napiše bilo što drugo osim toga crni ustaša i nacionalista. Ta što bi drugo i mogao biti?
Na ovoj temi jasno se pokazalo tko nije u stanju razumno promotriti stvari i tko nije u stanju o njima voditi dijalog te tko je zapravo žrtva propagande.
Ova tema toliko je prepuna jezika mržnje, mi-vi podjela, nacionalnih generalizacija, poturica, ustaša i četnika da me jako podsjeća na ovo:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L26QurCt ... re=related[/youtube]
Naprijed forumski naprednjaci!