pa ne znam bash da li je Dezulovic podvukao znak jednakosti izmedju retardiranog pekara i obraza, izmedju ostalog, ovdje, (ali) : Zbunjeni su, jer u zemlju koja se odrekla nacizma dolaze iz zemlje u kojoj je nacistički resentiment službena mjera patriotizma.
Stoje tako na svibanjskoj kiši, u blatu Bleiburškog polja, pokisli i zbunjeni veliki Hrvati, najveći među svim Hrvatima, koji su od samog utemeljitelja moderne Republike Hrvatske učili da je "NDH bila i izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda", da bi im danas, dvadeset godina kasnije, nekakvi strazburški fiškali poručivali kako Republika Hrvatska uopće nije pravna sljednica Nezavisne Države Hrvatske!
Zbunjeni su, jer njihova pobjeda - pobjeda koju sanjaju šezdeset i pet godina - sada ima precizno ispisanu cijenu: pola milijarde eura. Toliko, eto, košta pravno sljedništvo Nezavisne Države Hrvatske, toliko košta "izraz povijesnih težnji", pravo na "Jasenovac i Gradišku Staru", zieg-heil, Ulicu Mile Budaka, misu za Pavelića i crne uniforme na Bleiburgu. Zbunjeni su jer bi preuzeli nasljeđe mrtvih ubojica, ali ne i njihove dugove. Jer bi, nekako, i ovce i Jasenovce.
Pa su zbunjeni jer ispada da su im pola milijarde eura uštedjeli isti oni partizani što su masakrirali zarobljene ustaše i domobrane na Bleiburgu, jer ispada da su u sporu pred Europskim sudom za ljudska prava pobijedili hrvatski antifašisti, jer ispada da u Strasbourgu nisu izgubili logoraši Jasenovca, nego njihovi koljači i njihovih koljača sljednici, najveći među svim Hrvatima.
Oni koji znaju suosjećati s mrtvim i preživjelim Srbima, Židovima i Romima, znaju i sa živim Hrvatima, onim najvećim među njima, i njihovim osjećajem zbunjenosti kad su na blatnjavom Bleiburškom polju svibnja 2010. godine otkrili da država iz koje su tu stigli nije ista ona iz koje su na Bleiburg stigli 1945, i da je njihova današnja domovina sljednica ZAVNOHA i Narodne Republike Hrvatske: kad se s Bleiburga, naime, gleda - uopće ne izgleda tako. "
dakako ovdje Dezulovic ne kaze da se Hrvatskom sluzbeno promoviraju oni "zbunjeni" (zahvaljujuci prije svega Josipovicu i prije njega Mesicu te njihovim strankama se ne promoviraju, to ja velim i mislim), ali da "Dakle, za razliku od Srbije", Hrvatska "nema nijednu organiziranu i legalno dozvoljenu neonacističku organizaciju a kamoli političku stranku čiji program počiva na agresiji i etničkom čišćenju tuđih teritorija......" (tvoje) - je vec nerealno, da ne kazem, zbunjeno

uljepshavanje.
no, toliko, i samo s blajburshkog polja; nisam josh ni dotakao nhd (nova hrvatska desnica; da, mozda srecom minorna, ali postoji), hchsp, ostale pravashke stranke, pa sijelo.com, hakave...... itd...itd..... (da josh ne pochnem o glavashu, merchepu i sl. )
a i ja zelim vjerovati da je to sve eto slabije od sr(b)pskih obraza, 1389-ih, "nashih", dveri, rasho

nalista, smradikala i ostalih smrdljivih gadosti........ radi bar djelomichnog kredibiliteta one tvoje rechenice, to zelim vjerovati