Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Behemoth
Originally posted by castor
Originally posted by Behemoth
Originally posted by svejedno

To.

Zapravo i petu i sestu ali..ono.

Mlad si, ne secas se ti koliko je ljudi zapravo STVARNO glasalo za Milosevica, a koliko je protestvovalo jer nije a ispalo je da jesu.

Po celoj Srbiji.
Sećam se da je Milošević redovno pobeđivao, a Šešelj bio večiti vicešampion.
:doh:
pa podebdjivao je zato sto je namestao izbore
2002. godine Koštunica+Šešelj su imali najviše glasača. Koštunica i Šešelj se ne razlikuju puno od Miloševića... Ko je za njih glasao? Marsovci?

Sloba je imao podršku Srba za sve vreme vladavine. Pao je samo zbog bombardovanja.
Korisnikov avatar
By svejedno
Deder, behemoth, procitaj poslednji post by smaug, i pokusaj da razmislis o tome sta ti kaze.

..

out.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by smaug

Što se tiče bombardovanja SRJ 1999. - zaslužili smo.

Nismo.
'Mi' nismo.
A ti dela od sad samo u svoje ime....
Ko je glasao za Miloševića? Marsovci, Indonežani? Ne! Glasao je srpski narod!
Milošević je naredio proterivanje Albanaca. Ne može jedan narod da bira pogrešnu politiku, a da ga ta politika ništa ne košta.
Opet neki dupli nalog.

Ja mislim da si ti zaslužio bombardovanje, Srbija sigurno nije!

Te Natovske podvale ostavi za po kući.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy

jedino ovde se slazem s Blair-om, citiram: "ali i da je neintervenisanje takođe rizično i naveo kao primer Bosnu i Hercegovinu početkom devedesetih godina."

- da. da je Zapad intervenisao u BiH na progresivan, poshten nachin, na nachin gde bi svi narodi i gradjani BiH bili zashticeni od bilo chijih ekstremizama i maksimalizama, mnoge stvari i zlochini se ne bi bili izdeshavali kako su se izdeshavali. no, sad je kasno o tom, je l' te, gosp. Blair.

ne svidja mi se Blair-ova pristrasnost u vezi Kosova.
Rat u BiH je izazvala Srbija, a ne narodi Bosne i Hercegovine.
Što se tiče bombardovanja SRJ 1999. - zaslužili smo. To je bila mera NATO pakta kako bi se sprečio genocid nad Albancima. Vojska i policija SRJ i Srbije su proterale preko 700000 kosovskih Albanaca u Makedoniju i Albaniju, u periodu novembar 1998 - maj 1999.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Brisanje_identiteta http://www.facebook.com/topic.php?uid=1 ... 2&topic=95
raspravljaj to s shejtanom, ucuprijem, Angra Mainom (nemoj se ljutiti, "zakopali smo ratne sekire" :giggle: ) , sprinterom, burak-BL-om itd....
nije da je manjak ovde onih s kojim to trebash da raspravljash, Behemoth-e. :)
mene, smauge, svejedna itd... se okani, Behemothe! :odbij:
Korisnikov avatar
By Stripi

Sloba je imao podršku Srba za sve vreme vladavine. Pao je samo zbog bombardovanja.
Zar nije pao zbog zadnjih namještenih izbora koji su bili godinu i pol nakon bombardiranja?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Zoran Milenković, otac devojke koja je poginula u Varvarinu, ne žali NATO pilota

„Stigla ga je božja kazna!“

Porodice civila koji su poginuli kao „kolateralna šteta“ u NATO bombardovanju 1999. nije pogodila vest da se američki pilot Harold Majers ubio zbog zločina koji je počinio nad nedužnim Srbima.

Samoubistva pilota, koje je na kraju ubila savest, prihvataju mirno, poput božanske ili kosmičke pravde.

Jedan od onih čije je dete, ni krivo ni dužno, postalo „kolateralna šteta“, jeste i predsednik opštine Varvarin Zoran Milenković. Njegova petnaestogodišnja ćerka Sanja bila je matematički genije. Imala je sve petice i taman je upisala Matematičku gimnaziju u Beogradu. Tog kobnog 30. maja 1999, na krsnu slavu Varvarina Svetu Trojicu, bila je među desetoro ljudi koji su nastradali na varvarinskom mostu, koji je gađan iz vazduha s četiri projektila. Pored Sanje, poginuli su Dragoslav Terzić, Tola Apostolović, Zoran Marinković, Stojan Ristić, Milivoje Ćirić, Ružica Simonović, Ratobor Simonović, Milan Savić i Vojkan Stanković.

- Imala je sve petice i pred njom je bila velika i sjajna budućnost, ali... - priča za „Alo!“ Sanjin otac Zoran. Kako kaže, ta rana nikada neće zarasti. - Taj nedostatak ne može nikako da se nadoknadi. Moja ćerka je bila žrtva bez trunke krivice, a sa njom i ja... - kaže Milenković, koji samoubistva Majersa i drugih NATO vojnika koji su učestvovali u bombardovanju naše zemlje doživljava kao neku vrstu pravde.

- Svako ko ubije nekoga mora to da oseti na svojoj savesti. Samoubistva pilota, koji su ubijali decu i nemoćne, sigurno potiču baš zbog toga što im je proradila savest. Ako ih već nije stigla zemaljska, stigla ih je božja kazna - smatra Milenković.
Slično mišljenje ima i Vladimir Veliki iz Sremske Mitrovice, čija je supruga Ljiljana jedina civilna žrtva u Sremu. Poginula je od gelera u dvorištu svoje kuće prilikom bombardovanja kasarne „Boško Palkovljević Pinki“. Vladimir kaže da godine prolaze, ali da rane ostaju...

- Razumem da piloti samo izvršavaju naređenja, ali nije mi ih žao kada se ubiju! I neka se ubijaju što više! Za mene je sve to i dalje veoma bolno... Ćerka i ja smo videli kada je Ljiljana poginula, kada je taj neki pilot, kao neki bog, sejao smrt... Mi smo, posle 11 godina, i dalje ranjeni... I zato ne žalim kada podignu ruku na sebe, jer to bi moglo da se nazove božjom ili kosmičkom pravdom - smatra Vladimir.

Harold Majers je, kako su rekli njegovi prijatelji, pre nego što je ispalio sebi hitac u slepoočnicu godinama imao noćne more. Sanjao je mrtvu decu, žene, starce, izgorela i raskomadana tela...

U SRJ je od oko 3.500 civilnih žrtava Majersa i njegovih kolega bilo i 79 dece. Kakve su more imali, i kakve još imaju, roditelji male Milice Rakić (3) iz Batajnice, Bojane Tošović (11 meseci) iz Merdara, Branimira Stijanovića (6) iz Aleksinca, kao i druge nevine dece, znaju samo oni. Njima, za razliku od NATO zvaničnika i pilota, oni nikada neće biti „kolateralna šteta“.

Najkrvaviji zločini „Milosrdnog anđela“

Tokom 78 dana NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, poznatog i kao operacija „Milosrdni anđeo“, poginulo je oko 3.500 civila, a povređeno je više od 12.500 ljudi.

Najveću medijsku pažnju u svetskim razmerama dobio je napad na Ambasadu Narodne Republike Kine u Beogradu 8. maja, kada su poginula trojica kineskih državljana.

Najviše civilnih žrtava bilo je u napadima na:

- putnički voz kod Grdelice 12. aprila (11 mrtvih)

- kolonu albanskih izbeglica na Kosovu 14. aprila (75)

- zgradu RTS-a u Beogradu 23. aprila (16)

- Surdulicu 28. aprila (16)

- putnički autobus kod mesta Lužani 1. maja (23)

- Niš, koji je zasut kasetnim bombama 7. maja (20)

- drugu kolonu albanskih izbeglica kod Prizrena 14. maja (87)

- most u Varvarinu 30. maja (10)
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa kako to da onda ovi iz Haaga moraju vatat Ratka Mladića? Zaš se on nije sam ubio? Nema savjest ili ga ne peče?
Korisnikov avatar
By Vel boy
ni ja ne zalim shto se bilo chije pa i americhke ubice (bilo naredjene ili namerachene) samoubijaju. kogod ima/je imao/ce imati "hrabrosti" da nasumichno ubija bilo chije civile, i treba da se samoubije.
no, Stripijevo pitanje je totalno na mestu. jer, da rkaradzic, mladic i njihovi delatnici i simpatizeri bar imaju savesti i oni bi se samoubili josh odavno.....
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma ispada da se svi požderaše i samopoubijaše zbog nepravednog bombaridranja Srbije ali se niko nije samoubio zbog, pretpostavljam, po Shekyevom nahođenju, sasvim pravednih i opravdanih orgijanja po Hrvatskoj i BiH?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!