Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By mythe
@Velboy and Angra Marina - Vojvodina je bila i bice "Europa" u poredjenju sa Bosnom; Hercegovinom, Crnom Gorom i ostatkom Srbije....pa Vojvodina se i geografski ne nalazi na Balkanu, do 1918. bila je sastavni deo Austro-Ugarske monarhije (ta lepa vremena...) i uvek je i u bivsoj SFRJ i sada, postojao taj rivalitet izmedju Vojvodjana i onih koji prihvataju Vojvodinu kao svoj zavicaj i prilagodili se i adaptirali s jedne strane i onih koje sam ja opisao u mom gornjem postu, onih koji su se dovlacili na razne nacine u Vojvodinu (najpre 8. ofanziva, pa dolazak Crnograca, pa dolazak "na studije" , pa zatim najnoviji rat i 9a ofanziva...) i ne samo da se nisu hteli prilagoditi, nego su jos i ocekivali da se Vojvodjani prilagode na njih. E nece moci, mozda Vojvodjani nisu ratoborni i 'kurcheviti' kao oni, ali imaju Vojvodjani jedan odgovor na te i takve - BOJKOT!
Korisnikov avatar
By Vel boy
opet mythe nastavlja po totalno istoj matrici koja nije medjutim upitna totalno izbegavajuci da se osvrne na poente koje ja istichem.
a shta cemo s onim Bosancima. Hercegovcima, Crnogorcima koji su originalno adaptabilni te onim koji su hteli i zele i zelece da se potpuno adaptiraju u Vojvodini sa svim tim evropejstvom, pa im odredjeni vojvodjanski glupaci i rasisti koji polaze sa fatalistichko determinacistichkim rasistichkim stereotipno-difoltnim polazishtima (sve su ovo eufemizmi za idiotske predrasude) opet ne daju?

uz to, mythe, koliko te ja poznam (a iz cyber iskustva nije da te ne poznam), tebi i jesu najslichniji bash oni tipovi Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca na koje toliko navodno lajesh...... iliti, tvoja milan bandic "pamet" i rodja- (shta je, sad cesh da negirash da si se ovako obracao hrvatskim gejevima kumeci ih da glasaju za bandica? :trep: ) -kluk :giggle:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by mythe

@Velboy and Angra Marina - Vojvodina je bila i bice "Europa" u poredjenju sa Bosnom; Hercegovinom, Crnom Gorom i ostatkom Srbije....pa Vojvodina se i geografski ne nalazi na Balkanu, do 1918. bila je sastavni deo Austro-Ugarske monarhije (ta lepa vremena...) i uvek je i u bivsoj SFRJ i sada, postojao taj rivalitet izmedju Vojvodjana i onih koji prihvataju Vojvodinu kao svoj zavicaj i prilagodili se i adaptirali s jedne strane i onih koje sam ja opisao u mom gornjem postu, onih koji su se dovlacili na razne nacine u Vojvodinu (najpre 8. ofanziva, pa dolazak Crnograca, pa dolazak "na studije" , pa zatim najnoviji rat i 9a ofanziva...) i ne samo da se nisu hteli prilagoditi, nego su jos i ocekivali da se Vojvodjani prilagode na njih. E nece moci, mozda Vojvodjani nisu ratoborni i 'kurcheviti' kao oni, ali imaju Vojvodjani jedan odgovor na te i takve - BOJKOT!
To da je Vojvodina "u Evropi" a da Balkan "nije Evropa" je budalaština koju što pre izbaciš iz glave, bolje ćeš se osećati. Ideja da je centralna Evropa nešto samo po sebi dobro je takođe budalaština. A ta Cvijićeva granica Balkana Sava-Dunav niti je jedina, niti opšteprihvaćena.

Takođe, imaj u vidu da i tvoji preci, po svoj prilici, spadaju u one koji su se "na razne načine dovlačili u Vojvodinu", samo malo ranije -- i to verovatno ne više od nekoliko decenija, pošto je najveći priliv slovenskog stanovništva bio posle prvog rata.

Ono što je takođe budalaština a u šta mnogi Vojvođani hoće da veruju, jeste ta ideja o nekakvim "zlatnim vremenima" Austro-Ugarske monarhije, što pre svega pokazuje njihovo elementarno nepoznavanje istorije.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Vel boy

pa, vidi, ne znam shta vishe da kazem sem da zamislish sebe kao Crnogorku (koja svojim zivotnim primerom i ponashanjem ne samo da nema/sh nishta zajednichko s onim Crnogorcima/kama kakve opisa mythe, vec si zapravo sve suprotno u pozitivnom smislu od njih, a OPET Crnogorka i sve i da hocesh ne mozesh da izbegnesh da te etiketiraju tako jer te drugi samim tvojim chinom rodjenja u Crnoj Gori i pripadnosti crnogorskom narodu automatski etiketiraju kao Crnogorku) i lezbijku ujedno- napadaju te generalni crnogorofobi s jedne strane te lezbofobi s bilo koje i chije antigej strane.

Da, ne bih volela da me etiketiraju, naravno nisu svi crnogorci isti... ali ja sam videla ono, i nekako dozivela sve to sto je mita napisao.. pa sam samo otkacila to, zato sto mi je bila dosta detaljno opisano...
Znam kako sam se ja ponasala u Crnoj Gori... Znam kako se oni ponasaju ovde.. eto to je sve sto sam htela napisati...
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Black Lady
Originally posted by Wilhelmina

Recimo da kod Balasa i dalje mogu da razgranicim taj njegov profesionalni deo licnosti od onog privatnog i daleko losijeg (na stranu sve izvale, a imao ih je da glava zaboli, najvise mrzim njegov jebeni nepotizam i njegove glupe, netalentovane tjurke od cerki koje bi on po svaku cenu da ubaci da budu glumice i rediteljke. Ne moze! I ne ide! Kupi im jebene cvecare i neka prodaju cvece).
Mina... jbte, al si popizdela na Balasevicku....
U ostalom ja nemam nista protiv one, koja se ne fura toliko u medijima, i mislim da nije ni malo glupa..
Pa, ne bas. Ne kazem da je bas retardirana, ali mislim da se maksimalno provlaci jer ima poznato prezime.
Zapravo, isto mislim za generalno svu decu nasih poznatih osoba, uz nekoliko izuzetaka koji potvrdjuju pravilo.
Pa cek, sta da napisem na ovo.. ja nema nista protiv dece poznatih...
Korisnikov avatar
By Blady

samo se chudim da Black Lady nije vec uochila u kakvu je shemu upala slagajuci se s tobom.
Ja sam procitala post, koji me je podsetio, opet se ponavljam.... kakvo semljenje... ni sa kim se ja ne semim...
Korisnikov avatar
By Vel boy

pa, vidi, ne znam shta vishe da kazem sem da zamislish sebe kao Crnogorku (koja svojim zivotnim primerom i ponashanjem ne samo da nema/sh nishta zajednichko s onim Crnogorcima/kama kakve opisa mythe, vec si zapravo sve suprotno u pozitivnom smislu od njih, a OPET Crnogorka i sve i da hocesh ne mozesh da izbegnesh da te etiketiraju tako jer te drugi samim tvojim chinom rodjenja u Crnoj Gori i pripadnosti crnogorskom narodu automatski etiketiraju kao Crnogorku) i lezbijku ujedno- napadaju te generalni crnogorofobi s jedne strane te lezbofobi s bilo koje i chije antigej strane.

Da, ne bih volela da me etiketiraju, naravno nisu svi crnogorci isti...
dovoljno lepo recheno.
ali mythe ni toliko namerno ne htede.

ali ja sam videla ono, i nekako dozivela sve to sto je mita napisao.. pa sam samo otkacila to, zato sto mi je bila dosta detaljno opisano...
i ja sam video i osetio na svojoj kozi kako se neki, pojedini, razni, pa recimo i mnogi npr. Crnogorci ponashaju, ali to uopshte ne znachi da cu ikada negativno generalizovati npr. taj chitav jedan narod.
By mythe
a shta cemo s onim Bosancima. Hercegovcima, Crnogorcima koji su originalno adaptabilni te onim koji su hteli i zele i zelece da se potpuno adaptiraju u Vojvodini sa svim tim evropejstvom, pa im odredjeni vojvodjanski glupaci i rasisti koji polaze sa fatalistichko determinacistichkim rasistichkim stereotipno-difoltnim polazishtima (sve su ovo eufemizmi za idiotske predrasude) opet ne daju?

uz to, mythe, koliko te ja poznam (a iz cyber iskustva nije da te ne poznam), tebi i jesu najslichniji bash oni tipovi Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca na koje toliko navodno lajesh...... iliti, tvoja milan bandic "pamet" i rodja- (shta je, sad cesh da negirash da si se ovako obracao hrvatskim gejevima kumeci ih da glasaju za bandica? :trep: ) -kluk :giggle:
najpre, prvi dio - svi oni koji su se adaptirali i zele da se adaptiraju su dobrodosli, uostalom i moj deda je 1942. koloniziran iz Hercegovine u Srem, moj otac je vec rodjen u Sremu itd...i lepo se cela familija adaptirala, svi se osecaju i ponasaju kao pravi Vojvodjani. Tako trebaju i drugi koji dodju u Vojvodinu, ili neka se prilagode ili nek se vracaju odakle su dosli.

drugi dio - ne , ja nisam nikoga 'kumio' da glasaju za Bandica, ja sam samo rekao da ja budem glasao (sto sam i ucinio) za Milana Bandica. I dalje sam uveren da bi Bandic bio bolje resenje od dosadnog i bezlicnog Josipovica, pa Bandic ti je primer Hercegovca koji se prilagodio, cak govori (delimicno) i kajkavskim dijalektom. Bandic je covek akcije, covek biznisa i uveren sam da bi on vise ucinio za Hrvatsku, nego ovaj suhoparni Josipovic, za koga je samo pitanje dana kada ce mu se netko obratiti kao onaj britanski poslanik u EU parlamentu, koji je rekao 'Predsedniku' EU Herman van Rompay sledece" tko ste vi, predsednik Europe??? Vas niko ne poznaje, niko nije cuo za vas a i nije ni cudo jer imate harizmu jednog dronjavca i izgled nizerazrednog bankarskog sluzbenika..." Takav slican je i Josipovic.
By mythe
Originally posted by AngraMaina

Da utuviš dobro u tu tvoju glavicu: ne postoji primitivan akcenat, postoje samo primitivne misli.

najpre, akcenat i nacin na koji opisani u mom postu pricaju je itekako primitivan (ili najblaze receno ne prilici vojvodjanskoj kulturi). To je onaj poznati akcenat kada se prica povisenim tonom, skoro naredbodavnim, bez postojanja reci "molim" i "hvala" u govoru, ulazak u caffe na nacin da svi vide, primete i cuju da je Momir/Radoje/Veso/Ranko usao, i zapovednim glasom kaze konobarici "daj mene balantines i kishjelu". Znas sta, mi u NS smo to znali reci na lepsi i kulturniji nacin "molim vas jedan balantajn i kiselu"...
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Znas sta, mi u NS smo to znali reci na lepsi i kulturniji nacin "molim vas jedan balantajn i kiselu"...

:smeh:

joj.
ili ovaj forumski naci trešeraj postaje sve zabavniji, ili sam ja fakat preumorna ovih dana.
Korisnikov avatar
By *deni*
Šta, ova tema skliznula u raspravu o tome koji narod je kulturan, a koji nije ?
Straobalno !
:awesome:
Korisnikov avatar
By deran
ja mišljah da se taj balantines pio sam i bez kisele-htedoh reći mineralne vode...:deni:
Korisnikov avatar
By Vel boy

najpre, prvi dio - svi oni koji su se adaptirali i zele da se adaptiraju su dobrodosli, uostalom i moj deda je 1942. koloniziran iz Hercegovine u Srem, moj otac je vec rodjen u Sremu itd...i lepo se cela familija adaptirala, svi se osecaju i ponasaju kao pravi Vojvodjani. Tako trebaju i drugi koji dodju u Vojvodinu, ili neka se prilagode ili nek se vracaju odakle su dosli.
ali, ja opet kazem: a shta cemo s onim Bosancima. Hercegovcima, Crnogorcima koji su originalno adaptabilni te onim koji su hteli i zele i zelece da se potpuno adaptiraju u Vojvodini sa svim tim evropejstvom, pa im odredjeni vojvodjanski glupaci i rasisti koji polaze sa fatalistichko determinacistichkim rasistichkim stereotipno-difoltnim polazishtima (sve su ovo eufemizmi za idiotske predrasude) opet ne daju?

i sad nadodajem- ne d'o Bog da od tebe mythe-e i tebi slichnih i/ili josh gorih i od tebe zavise procene koji Crnogorac, Bosanac, Hercegovac.... se je adaptirao u Vojvodini, a koji ne......

dalje, nisi li se ti mythe nedavno hvalisao u svadji s bananicom kako ti je bilo bash onako dobro za vreme smiloshevica i sheshelja u Vojvodini i kako ti je/ste taj otac i ti sa njim bio/li snalazljiv/i, pragmatichan/i, preduzimljivi/i, pametan/ni ? pa. po chemu ste toliko to ti i tvoj otac bolji od tih Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca na koje toliko navodno lajesh a koji su slichno tebi i tvom ocu eto mozda isto tako snalazljivi, pragmatichni, preduzimljivi, pametni ? :trep:
drugi dio - ne , ja nisam nikoga 'kumio' da glasaju za Bandica, ja sam samo rekao da ja budem glasao (sto sam i ucinio) za Milana Bandica. I dalje sam uveren da bi Bandic bio bolje resenje od dosadnog i bezlicnog Josipovica, pa Bandic ti je primer Hercegovca koji se prilagodio, cak govori (delimicno) i kajkavskim dijalektom. Bandic je covek akcije, covek biznisa i uveren sam da bi on vise ucinio za Hrvatsku, nego ovaj suhoparni Josipovic, za koga je samo pitanje dana kada ce mu se netko obratiti kao onaj britanski poslanik u EU parlamentu, koji je rekao 'Predsedniku' EU Herman van Rompay sledece" tko ste vi, predsednik Europe??? Vas niko ne poznaje, niko nije cuo za vas a i nije ni cudo jer imate harizmu jednog dronjavca i izgled nizerazrednog bankarskog sluzbenika..." Takav slican je i Josipovic.
eto, tvoja tipichna tipika od "pameti".
al' nek' si ti kivan na Hrvatsku shto nije izabrala tvog mentalnog rodju bandica, pa makar.... :trep:
Korisnikov avatar
By kal zakath

... za koga je samo pitanje dana kada ce mu se netko obratiti kao onaj britanski poslanik u EU parlamentu, koji je rekao 'Predsedniku' EU Herman van Rompay sledece" tko ste vi, predsednik Europe??? Vas niko ne poznaje, niko nije cuo za vas a i nije ni cudo jer imate harizmu jednog dronjavca i izgled nizerazrednog bankarskog sluzbenika..."

nemoj nas uskratiti za nastavak priče

Mr Farage - known for his outspoken interventions - did, however, admit that he thought Mr Van Rompuy was "competent and capable", adding that this made him "dangerous".

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8535121.stm
Korisnikov avatar
By gossip
meni je taj lik jako iritantan
By Kragi
Joj deco aj lepo lady gagin album na winamp listu i ne oglasavajte se ovde :spank:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
cela je tema izlisna: pa zar taj covek nije odavno izgubio svaku vrstu kredibiliteta?

...ali, sa druge strane: gde bih ja to jos mogla citati tezu o primitivnom akcentu? :awesome:
By Kragi
it's not right but it's ok

Slazes li se Popeye?

:smeh:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja toliki animozitet imam prema tom prdi, da je to strasno.
Dobar deo njegovih pesama mi je ok, mada nisam nikada bio na njegovom koncertu. Taman kad on ima koncert, meni se ne ide.

Inače, ova preseravanja o vojvođanštini, kao i to primitivno sakrivanje hrvatskih ili srpskih šovinističkih nagona iza nekakve tolerancije i kulture, prosto vređa.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!