Originally posted by mythe
najpre, prvi dio - svi oni koji su se adaptirali i zele da se adaptiraju su dobrodosli, uostalom i moj deda je 1942. koloniziran iz Hercegovine u Srem, moj otac je vec rodjen u Sremu itd...i lepo se cela familija adaptirala, svi se osecaju i ponasaju kao pravi Vojvodjani. Tako trebaju i drugi koji dodju u Vojvodinu, ili neka se prilagode ili nek se vracaju odakle su dosli.
ali, ja opet kazem: a shta cemo s onim Bosancima. Hercegovcima, Crnogorcima koji su originalno adaptabilni te onim koji su hteli i zele i zelece da se potpuno adaptiraju u Vojvodini sa svim tim evropejstvom, pa im odredjeni vojvodjanski glupaci i rasisti koji polaze sa fatalistichko determinacistichkim rasistichkim stereotipno-difoltnim polazishtima (sve su ovo eufemizmi za idiotske predrasude) opet ne daju?
i sad nadodajem- ne d'o Bog da od tebe mythe-e i tebi slichnih i/ili josh gorih i od tebe zavise procene koji Crnogorac, Bosanac, Hercegovac.... se je adaptirao u Vojvodini, a koji ne......
dalje, nisi li se ti mythe nedavno hvalisao u svadji s bananicom kako ti je bilo bash onako dobro za vreme smiloshevica i sheshelja u Vojvodini i kako ti je/ste taj otac i ti sa njim bio/li snalazljiv/i, pragmatichan/i, preduzimljivi/i, pametan/ni ? pa. po chemu ste toliko to ti i tvoj otac bolji od tih Crnogoraca, Bosanaca, Hercegovaca na koje toliko navodno lajesh a koji su slichno tebi i tvom ocu eto mozda isto tako snalazljivi, pragmatichni, preduzimljivi, pametni ?
Originally posted by mythe
drugi dio - ne , ja nisam nikoga 'kumio' da glasaju za Bandica, ja sam samo rekao da ja budem glasao (sto sam i ucinio) za Milana Bandica. I dalje sam uveren da bi Bandic bio bolje resenje od dosadnog i bezlicnog Josipovica, pa Bandic ti je primer Hercegovca koji se prilagodio, cak govori (delimicno) i kajkavskim dijalektom. Bandic je covek akcije, covek biznisa i uveren sam da bi on vise ucinio za Hrvatsku, nego ovaj suhoparni Josipovic, za koga je samo pitanje dana kada ce mu se netko obratiti kao onaj britanski poslanik u EU parlamentu, koji je rekao 'Predsedniku' EU Herman van Rompay sledece" tko ste vi, predsednik Europe??? Vas niko ne poznaje, niko nije cuo za vas a i nije ni cudo jer imate harizmu jednog dronjavca i izgled nizerazrednog bankarskog sluzbenika..." Takav slican je i Josipovic.
eto, tvoja tipichna tipika od "pameti".
al' nek' si ti kivan na Hrvatsku shto nije izabrala tvog mentalnog rodju bandica, pa makar....