Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Uff...prvo sam dao pare za izdavanje izvoda iz maticne knjige rodjenih i uverenja o drzavljanstvu, a onda oko 3100 dinara za pasos i lk. Dakle, oko 50 evra.
Korisnikov avatar
By deran
dakle,nisi dobio...to sam 'teo reći...:kokice:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by biotherm

@Sunce

fotografije su grozne... Trebali su na kurs fotografije ovi iz MUP-a

Resenje: nemoj gledati fotografiju :D
Kuukuuu!
A to svi kažu!

A ja problem imao sa fotografijama i kad sam ih ja nosio i slikao se kad i kako sam hteo.
Kako li će tek sa ovim novima da me pretresaju na granicama... :cupakosu:

A može li iz više puta da se slika, pa da izabereš? :maca:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moze vise puta, ali svejedno. Meni se toliko :piski: -lo, da sam se predao. A da ne pricam da sam cekao od pola 5 ujutru do pola 8 samo da bih dobio raspored kada da dodjem na fotografisanje i ostalo. :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Neki ljudi su tako ispali na tim slikama da su rekli kako ni cariniku na granici neće da pokažu pasoš.

Tata, moje paranoično zlato, tvrdi da smišljeno tako slikaju kako bi svi ličili na teroriste (tj. njegovu predstavu kako terorista izgleda).

I uglavnom koliko sam video svi gledaju negde GORE. Kažu - tako su nam rekli.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ne znam da li smišljaju, ali ja bez greške svaki put ličim.
I bez greške me vade iz redova i skidaju i pipaju :zev2:
Korisnikov avatar
By Mars
O bože. Nije jedini koji vidi zaveru sa teroristima...

Mene brine da opet neće da nas puste preko granice, prvu mene, kada nam vide slike u pasošima. To nije normalno. Svi izgledamo kao teroristi. Ja sam gledala par ljudi koji su izvadili pasoše, ti ne možeš da izgledaš normalno. Bred Pit bi izgledao kao budala da je prošao torturu koju mi prolazimo. Ti imaš mogućnost ili da poraniš, u pola šest da se nacrtaš negde, jer od pola osam dele brojeve, pa onda popuniš neko vreme dok ne dođeš na red, pa još malo sačekaš, pa onda uđeš pa te slikaju. Znači, ti si izbezumljen jer si morao da ustaneš u pola četiri da bi stigao u stanicu milicije u pola šest ili kao što sam se ja odlučila za drugi put, to je stanica milicije koja ne deli brojeve nego dođeš pa čekaš. U mom slučaju četiri i šest sati. Prvi put četiri bezuspešno, jer je žena odlučila da skrati sebi radno vreme i da nas pošalje kući, ja sam se tu naravno pobunila jer je to bio trenutak kada je trebalo ja da dođem na red i onda sam otišla sutradan, u nadi da neće ona da bude, naravno, bila je ona. Promenila je smenu i opet sam kod iste žene. I sada, kako to funkcioniše, to ponižavanje i mrcvarenje, ja čekam u redu znači šest sati i sve vreme razmišljam, ako me bude upamtila, pa me maltretirala, ja ću da tražim njeno ime i broj i onda se setim da je nekada Ivica Dačić dao broj mobilnog da ga zovemo, jao zašto nisam upamtila? Koga da zovem da mi kaže. Onda ću njoj da zapretim, ja ću da zovem Ivicu Dačića, pa će ona da vidi Ja se tako pumpam šest sati, na kraju tako izmrcvarena, napolju se čekalo, ulazim i potpuno sve zaboravljam i shvatam da počinjem da se ponižavam pred njom, da je šarmiram, da se nadam da me nije upamtila po zlu, šta god ona kaže, ja izvršim. Sedite, sednem, jer sam shvatila, ako me ponovo istera, što može, znači tu se ja isponižavam i dobijem pasoš. Dobro, putovaću naravno, željna da vidim taj svet koji želi možda i mene da vidi, samo ako pređem granicu. Kažem ti, ja izgledam kao kreten i svi ljudi čije sam slike videla, izgledaju onako, znaš one užarene oči, onako otvorene širom, kao došao sam na red, ma ne, pa stvarno.

Nadežda Milenković, Peščanik
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Marvin

Mene jednom samo i bilo je baš zanimljivo :klap: I grupica koju su izvukli bila je super, lepo smo se zezali...SLO granica.

Nije bilo pipkanja, lepo smo ćaskali sa tetom a ona je ličila na Bjork od 150 kila pa je sve bilo još prijatnije.

:B
Korisnikov avatar
By Sunce
Upravo tako. Samo sto ja nisam zeleo da ponovim fotografisanje. Dokurcilo mi cekanje...

Na slici su pojacane crte. Nekako podocnjaci dolaze u prvi plan - crno da crnje ne moze biti. Ali ne radi se o tome, nego o izrazu, pogledu. Mnogo smesno! :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Mars
Originally posted by Marvin

Mene jednom samo i bilo je baš zanimljivo :klap: I grupica koju su izvukli bila je super, lepo smo se zezali...SLO granica.

Nije bilo pipkanja, lepo smo ćaskali sa tetom a ona je ličila na Bjork od 150 kila pa je sve bilo još prijatnije.

:B
Mene je tako na aerodromu odvojila zena, i rekla da otvorim torbu. Naravno, to sam ucinio. Onda me je pitala da li postoji nesto novo sto sam uneo u nju. Kad sam joj odgovorio da ima, da sam kupio neke poklone i sl., pustila me je bez daljeg pregleda. :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Sunce

Na slici su pojacane crte. Nekako podocnjaci dolaze u prvi plan - crno da crnje ne moze biti. Ali ne radi se o tome, nego o izrazu, pogledu. Mnogo smesno! :lol:
Eno Nadežda kaže: Brad Pitt bi ispao kao idiot.

:smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ja sam ispao kao da cu zaplakati od srece sto dobijam pasos. :lol: Kao neka majka koja posle pola veka ugleda svoje dete, e tako.

Mnogo smesno i tuzno. :elvis:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
@Marvin: mozes da poneses svoju sliku, samo treba da odgovara standardima (bleda pozadina, bez senke, lice na sredini itd. ima da se nadje opis na sajtu).
Korisnikov avatar
By Marvin
Ako sam ja dobro shvatio- možeš da poneseš, ali neće tu da ti mete.
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam znao da može (i teoretski) da se koristi svoja.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sunce

Upravo tako. Samo sto ja nisam zeleo da ponovim fotografisanje. Dokurcilo mi cekanje...

Ima to svoj razlog... to je da te granicari prepoznaju kada se sa ekskurzije vracas u zemlju. Vecina nas vajnih apsolvenata je tako izgledala po povratku iz Spanije - tamni podocnjaci, rascupane kose, bledi kao krec.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Mars

Nisam znao da može (i teoretski) da se koristi svoja.

Pa ne može.
Nego je udruženje fotografa tražilo da se kaže da ljudi mogu doneti svoje fotografije, da oni ne bi ispali potpuno iz posla.
Fotografije koje ničemu ne služe!!! :zid:

Meni je ovo zvučalo kao najdebilnija izmišljotina... ali kako bilo ko ko ih odnese ništa ne uradi sa njima, biće da je to.

Srbijoooo oče i majko :peva:

:krezavi:
By Storm
Dobro je što su vize najzad ukinute, ali ostaje neprijatna činjenica da su uopšte trajale tako dugo.
Šta to postoji u Srbiji danas što nije postojlao pre 5 ili pre 10 godina?!
Vize su sve vreme predstavljale iživljavanje briselske birokratije.

Ipak, divno je što danas ljudi mogu slobodno da putuju po Evropi, taman da se upoznaju/podsete koliko su fantastični kulturni prostori Evrope.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Storm

Dobro je što su vize najzad ukinute, ali ostaje neprijatna činjenica da su uopšte trajale tako dugo.

Ipak, divno je što danas ljudi mogu slobodno da putuju po Evropi, taman da se upoznaju/podsete koliko su fantastični kulturni prostori Evrope.
Trcim,lomim noge...
Korisnikov avatar
By Marvin
Dobro je Tungi, niko neće motkom da te tera... ohani.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ko kaze da me niko ne tera???Zbog toga sam to i rekao.
Korisnikov avatar
By Vel boy

pa, neshto mislim da je pre 5 godina u Srbiji bilo koshtunica-selja ilic antievropske vlade, a pre 10 godina bogme i smiloshevic-sheshelj antievropske vlade.
srecom, toga vishe u Srbiji, od proshle godine, nema.

dabome da je tuzno shto su oni oni Srbi (i ostali gradjani Srbije), koji su bili i ostali bolji od gorepomenutih predhodnih vlada Srbije, bili taoci i tih predhodnih vlada Srbije i briselske "birokratije" (koja pak ima, ili bi bar trebalo da ima, odredjena pravila za bilo Srbe, bilo kog drugog naroda zemalja ex-Yu)......
By Storm
Originally posted by Vel boy

pa, neshto mislim da je pre 5 godina u Srbiji bilo koshtunica-selja ilic antievropske vlade, a pre 10 godina bogme i smiloshevic-sheshelj antievropske vlade.
srecom, toga vishe u Srbiji, od proshle godine, nema.

dabome da je tuzno shto su oni oni Srbi (i ostali gradjani Srbije), koji su bili i ostali bolji od gorepomenutih predhodnih vlada Srbije, bili taoci i tih predhodnih vlada Srbije i briselske "birokratije" (koja pak ima, ili bi bar trebalo da ima, odredjena pravila za bilo Srbe, bilo kog drugog naroda zemalja ex-Yu)......
Znači dobro je što su vize postojale i tokom Miloševićeve vladavine a i posle Miloševića?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ne. vec nije dobro shto je pok. Dr. Zoran Djindjic ubijen vec tri godine posle smilosheviceve vlade, te zamenjen antievropskim koshtunicom-seljom ilicem koji su trajali sve do tek proshle godine.
By Storm
Vrdaš Vel.

Ja hoću da kažem da su od Miloševićevog vremena na ovamo bile razne vlade u Srbiji, i sve su bile manje ili više glupe ili problematične.
Ali držanje viza za građane Srbije nije ničem dobrom poslužilo, to je bila jedna ratardirana psedo-vaspitna mera.
Ksenofobija je pojačana do apsurda i zahvaljujući vizama.
Generacije mladih ljudi nisu nikada otišle preko grane, ali zato su svi malo jači kriminalci, pa i oni umešani u ubistvo premijera o kome govoriš, imali uredne šengenske vize.
Klinci koji se takmiče u autsajderskim sportovima su teško prelazili granicu ali su svi fudbalski navijači dobijali šengenske vize bez problema.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Da, sve kontam shto govorish, trebao si to isprva tako reci pa ne bi bilo nesporazuma izmedju tebe i mene ovde. :)

Da, slazem se, ta nepravda boli. ali, eto nadam se da je i EU uvidela da je nelogichno i nefer dozvoljavala onima kojima nije bash trebala da se shepure po Evropi, a onima kojima je bash trebala, te je diskrminisala.
To je slichno onoj nelogichnosti u vezi imigracione politike gde se chesto deshava da oni zadrti i zaostali koji bash ne zasluzuju niti bi trebali da imigriraju u Evropu, bash su oni lako imigrirali, dok oni koji zaista imaju opravdane razloge zashto bi imigrirali u Evropu i jesu adaptabilni, njima je EU chesto teshko do nikako omogucavala tu imigraciju.
I mene te nelogichnosti chude i uvek su me chudile.
Korisnikov avatar
By spliff
/me je upravo uzeo kartu za amsterdam
:yay:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!