Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by mythe

uzas, unistili zivot jadnom decku :(

Poredjenja radi - pre neki u Visem sudu u Novom Sadu, izvesni Racic, sin 'uglednog novosadskog bankara' dobio 5 godina jer je mrtav pijan ubio dvoje ljudi, tacnije zgazio ih autom vozeci po gradu 130 km/h. Pre neki mesec onaj pandur Miljan dobio 7 godina za mucko ubistvo. A sada jadni Uros Misic mora da plati za sve :( . Mogu samo decko da porucim da se drzi i da ipak smogne snage da pri izlasku iz zatvora postale koristan clan drustvene zajednice.

A onaj zandar Trajkovic je ljiga nevidjenja, smrad hteo da iz svega dobro profitira, da zaradi dobru penziju.

A ti pao s kruske?:smirk:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ima jedna stvar...ako neces da se "kola slome" na tebi...ne PRAVIS SRANJA!

nije ga niko pokupio sa ulice kao slucajnog prolaznika i osudio ga na deset godina eto tako...
Korisnikov avatar
By Mage

A onaj zandar Trajkovic je ljiga nevidjenja, smrad hteo da iz svega dobro profitira, da zaradi dobru penziju.
Ne mogu da verujem da neko može ovako nešto da napiše :shok: Čovek ni kriv ni dužan zamalo ubijen i osakaćen verovatno za ceo život, a ti ga još kriviš!

Možda je trebao tebi Uroš da nabije baklju u usta pa da se malo dozoveš pameti? :hmm:
By mythe
to sto je on u ovom slucaju zrtva je jedna stvar, ali ne treba da preteruje i trazi, da mu daju, skoro pa nacionalnu penziju. Nije prvi put da se neka zrtva prenemaze i folira kako bi izvukla sto vecu korist iz jednog tuznog dogadjaja. Znam ja dobro o cemu pricam jer sam pre neku godinu ja udario nekog lika kolima, pa se smrad na Sudu se tako prenemagao da je to bilo strasno. Ali na kraju ispao ja pametniji, jer sam mu turio u ruke neku crkavicu od 2000 eura, on potpisao papir da je time nas spor okoncan. Ali nakon par meseci, stigla ga kazna Bozja za njegovo foliranje, poceli pravi bolovi u ledjima, on otisao opet na Sud da trazi jos odstete, ali bilo kasno ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nadam se da mu nisu smanjili kaznu do sada... :klap:

@mythe

Niko ne izaziva saobraćajne nesreće namerno... ali te to ne čini manje opasnim po ostale učesnike saobraćaja.
Dakle, ja bih te kaznio oduzimanjem dozvole.
Novčana kazna pod obavezno, a zatvor može, ali bih se dvoumio oko dužine trajanja :awesome:
By mythe
pa zamisli, i oduzeli su mi bili dozvolu na 15 dana :( plus sto morao da odradim 20 sati drustveno korisnog rada u administraciji opstine :(
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kazna ni približno dovoljna.
Ali to je čar predivnog pravosudnog sistema drage nam Srbije. :seronjo:
Korisnikov avatar
By Mage

Ali nakon par meseci, stigla ga kazna Bozja za njegovo foliranje, poceli pravi bolovi u ledjima, on otisao opet na Sud da trazi jos odstete, ali bilo kasno ;)

Pa izgleda da se ipak i nije prenemagao... Ali kad je halav i prima mito... pa sam je sebi kriv jbg.

Nego, na stranu što su unakazili jadnog pajkana, šta misliš šta bi Uroš i njegova ekipica (kao i svi ostali njima slični) uradili tebi da znaju da si peder i da te negde sretnu? :misli:
Korisnikov avatar
By Delete
Znam ja dobro o cemu pricam jer sam pre neku godinu ja udario nekog lika kolima, pa se smrad na Sudu se tako prenemagao da je to bilo strasno. Ali na kraju ispao ja pametniji, jer sam mu turio u ruke neku crkavicu od 2000 eura, on potpisao papir da je time nas spor okoncan. Ali nakon par meseci, stigla ga kazna Bozja za njegovo foliranje, poceli pravi bolovi u ledjima, on otisao opet na Sud da trazi jos odstete, ali bilo kasno ;)
I nemas grizu savesti zbog toga? Ne osecas moralnu odgovornost da tom coveku, kojem si unistio zivot, danas mozda priskocis u pomoc? Mislis da ce "crkavica od 2000 evra" biti dovoljna da pokrije njegove troskove ublazavanja posledica tvoje neopreznosti? :flaming:
By mythe
Originally posted by Mage

Ali nakon par meseci, stigla ga kazna Bozja za njegovo foliranje, poceli pravi bolovi u ledjima, on otisao opet na Sud da trazi jos odstete, ali bilo kasno ;)

Pa izgleda da se ipak i nije prenemagao... Ali kad je halav i prima mito... pa sam je sebi kriv jbg.

Nego, na stranu što su unakazili jadnog pajkana, šta misliš šta bi Uroš i njegova ekipica (kao i svi ostali njima slični) uradili tebi da znaju da si peder i da te negde sretnu? :misli:
draga moja, to se ne zove mito , to se zove vansudski dogovor, na koji su obe strane dobrovoljno, pri punoj svesti i bez prisile, pristale i potpisale. To sto posle toga neko zazhali a neko odahne je druga stvar. Tako je to u zivotu, jbg...

a ostatak tvog posta - pa vidi se da, kao i vecina ljudi u Srbiji, zivis u crno-belom svetu pa iz takvih predrasuda i izvodis zakljucke. Nikada nisam bio niti cu biti za crno-beli svet, za situaciju "mi versus oni" , ne ja sam uvek za dogovor i razumevanje, za dijalog kao jedini ispravni put za resavanje problema.
Korisnikov avatar
By Mage

draga moja, to se ne zove mito , to se zove vansudski dogovor, na koji su obe strane dobrovoljno, pri punoj svesti i bez prisile, pristale i potpisale. To sto posle toga neko zazhali a neko odahne je druga stvar. Tako je to u zivotu, jbg...

a ostatak tvog posta - pa vidi se da, kao i vecina ljudi u Srbiji, zivis u crno-belom svetu pa iz takvih predrasuda i izvodis zakljucke. Nikada nisam bio niti cu biti za crno-beli svet, za situaciju "mi versus oni" , ne ja sam uvek za dogovor i razumevanje, za dijalog kao jedini ispravni put za resavanje problema.
Nisam žensko ;)

Mislim da je osuda debila koji viču: "ubij, zakolji da peder ne postoji" sasvim na mestu i da bih bio lud kada bi ih branio kao ti :lood:
By mythe
ja se izvinjavam za pol, pomesao sam te sa jednom drugom forumasicom :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie

Ali na kraju ispao ja pametniji, jer sam mu turio u ruke neku crkavicu od 2000 eura, on potpisao papir da je time nas spor okoncan.
:zacepi:

:zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

ja sam uvek za dogovor i razumevanje, za dijalog kao jedini ispravni put za resavanje problema.
Je li ovo skrivena kamera? :nesiguran:

:kesa:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
mythe... ajde idi ubij se.
skoci sa mosta
obesi se
bilo sta

samo prestani da kenjas
ono, pegla mi se cim ti vidim avatar i nik
Korisnikov avatar
By walt333

to sto je on u ovom slucaju zrtva je jedna stvar, ali ne treba da preteruje i trazi, da mu daju, skoro pa nacionalnu penziju. Nije prvi put da se neka zrtva prenemaze i folira kako bi izvukla sto vecu korist iz jednog tuznog dogadjaja. Znam ja dobro o cemu pricam jer sam pre neku godinu ja udario nekog lika kolima, pa se smrad na Sudu se tako prenemagao da je to bilo strasno. Ali na kraju ispao ja pametniji, jer sam mu turio u ruke neku crkavicu od 2000 eura, on potpisao papir da je time nas spor okoncan. Ali nakon par meseci, stigla ga kazna Bozja za njegovo foliranje, poceli pravi bolovi u ledjima, on otisao opet na Sud da trazi jos odstete, ali bilo kasno ;)
:lol: :lol: :lol:lol: :roflmao: Ja ne verujem sta citam:neznam::lood:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne ulazeci u diskusiju da li je puno ili ne 10 godina zatvora koje taj Mishic dobi, samo jedno opazanje
Originally posted by *STATUS*
Inače, jedan od Mišićevih prijatelja je, dok je sudska straža propuštala novinare u sudnicu, dobacio: „Smrt novinarima"!
pa, mozda je sudija video i chuo i ovo pa mu uzeo (u glavi, pred izricanjem presude) za dodatnu otezavajucu okolnost. jer, ako su ovakvi Mishicevi prijatelji, onda je sudija imao materijala da zakljuchi da i dalje postoji teroristichko-agresivni kontinuitet u i oko Mishica, pa nek Mishic "zahvali" tom grlatom "junachkom" prijatelju shto mu kazna nije ublazena.......
By mythe
a jel moze Status necim podupreti tu njegovu tvrdnju, da je navodno jedan od Misicevih prijatelja uzviknuo "smrt novinarima"? Neki link?

Ja samo znam za primitivno i necivilizovano ponasanje tog zandara i profitera u sudnici prilikom davanja zavrsne reci od strane advokata, o tome smo mogli procitati u svim novinama, pa cak i na b92. U trenutku kada je u završnoj reči advokat Jugoslav Tintor govorio o njegovim povredama od baklje, Trajković je poluglasno, nekoliko puta rekao „Kako laže“, a u jednom trenutku je ustao sa stolice i izvadio set fotografija na kojima se vidi da mu je jedna strana lica opečena.
- A od čega je ovo? Od čega je ovaj ožiljak? Kako vas nije sram da tako postavljate stvari? - rekao je revoltirani Trajković, a onda se vratio u stolicu na zahtev sudije.

Bas primitivac jedan, ne zna seljak ni da se ponasa u sudnici.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/187174 ... stio-zivot

http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... earch=uros misic

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=427482
Korisnikov avatar
By Tungi
Treba da te je stid svojih komentara.Pitam se kako bi ti postupio da je bilo suprotno,da je tebe onaj lik udario kolima?Sta bi mu radio?Oprostio,izljubio ga..?Postavi se malo i u drugu situaciju.I ako si ti takav,da mislis,da svako zeli na taj nacin da se ovajdi,da "zgrne" pare na sudu,nisu i ostali.
By mythe
eej, ja sam moju zrtvu isplatio, dao koliko je ovaj trazio! Za razliku od 90% ostecenih koji nikada nisu videli ni zute banke od odstete uprkos pravosnaznim presudama. To je ogromna razlika. Sta bi ja radio da je situacija bila obrnuta? Pa sacekao bi malo, posavetovao se advokatom kao i lekarom koji bi mi npr. rekli da kod povreda ledja je najbolje sacekati odredjeno vreme jer se posledice povreda ne pojave odmah nego posle odredjenog vremena. To sto u mom slucaju druga strana to nije uradila ili mozda nije zelela da ceka (njegov problem) ne ide meni na dusu, nisam sigurno ja trebao da ga edukujem sta je najbolje za njega!
Korisnikov avatar
By *STATUS*

uzas, unistili zivot jadnom decku :(

Pre neki mesec onaj pandur Miljan dobio 7 godina za mucko ubistvo. A sada jadni Uros Misic mora da plati za sve :( . Mogu samo decko da porucim da se drzi i da ipak smogne snage da pri izlasku iz zatvora postale koristan clan drustvene zajednice.

То што је полицајац добио 7 година, није квалификовано као МУЧКО убиство,
јер Кривични закон Србије не познаје такву квалификацију кривичног дела убиство...

Уосталом, он је уложио жалу Апелационом суду и чека се ново суђење...

Сулудо је упоређивати различита кривична дела и санкције за иста...

Смешно ми је када видим да лаици и људи који не познају закон, почну да лупетају глупости...

2. Odmeravanje kazne

Član 54 Кривичног законика Србије каже:

Opšta pravila o odmeravanju kazne

(1) Sud će učiniocu krivičnog dela odmeriti kaznu u granicama koje su zakonom propisane za to delo, imajući u vidu svrhu kažnjavanja i uzimajući u obzir sve okolnosti koje utiču da kazna bude manja ili veća (olakšavajuće i otežavajuće okolnosti), a naročito: stepen krivice, pobude iz kojih je delo učinjeno, jačinu ugrožavanja ili povrede zaštićenog dobra, okolnosti pod kojima je delo učinjeno, raniji život učinioca, njegove lične prilike, njegovo držanje posle učinjenog krivičnog dela a naročito njegov odnos prema žrtvi krivičnog dela, kao i druge okolnosti koje se odnose na ličnost učinioca.
(2) Pri odmeravanju novčane kazne u određenom iznosu (član 50) sud će posebno uzeti u obzir i imovno stanje učinioca.
(3) Okolnost koja je obeležje krivičnog dela ne može se uzeti u obzir i kao otežavajuća, odnosno olakšavajuća okolnost, izuzev ako prelazi meru koja je potrebna za postojanje krivičnog dela ili određenog oblika krivičnog dela ili ako postoje dve ili više ovakvih okolnosti, a samo jedna je dovoljna za postojanje težeg, odnosno lakšeg oblika krivičnog dela.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Ja samo znam za primitivno i necivilizovano ponasanje tog zandara i profitera u sudnici prilikom davanja zavrsne reci od strane advokata, o tome smo mogli procitati u svim novinama, pa cak i na b92. U trenutku kada je u završnoj reči advokat Jugoslav Tintor govorio o njegovim povredama od baklje, Trajković je poluglasno, nekoliko puta rekao „Kako laže“, a u jednom trenutku je ustao sa stolice i izvadio set fotografija na kojima se vidi da mu je jedna strana lica opečena.
- A od čega je ovo? Od čega je ovaj ožiljak? Kako vas nije sram da tako postavljate stvari? - rekao je revoltirani Trajković, a onda se vratio u stolicu na zahtev sudije.

Bas primitivac jedan, ne zna seljak ni da se ponasa u sudnici.
ja ne vidim zashto je Trajkovic bash primitivac jedan, ne zna seljak ni da se ponasa u sudnici, iz ovoga prilozenog. ko se slaze s mythe-om ovde, nek' se javi.....
zrtva je samo emotivno reagovala u granicama kontrole i bez ubilachko-pretecih rechi ni psovki na potplacena izvrtanja advokata Tintora.
By mythe
advokat Tintor je samo radio svoj posao, posao za koji je placen.
Korisnikov avatar
By Vel boy
to je meni jasno.
meni je samo nejasno zashto si ti nazvao zrtvu svim onim imenima kada je zrtva samo emotivno reagovala u granicama kontrole i bez ubilachko-pretecih rechi ni psovki.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Uroše pravda je zadovoljena. O sebi i porodu svom si trebao da misliš onoga dana kada si išao na marakanu... Zaslužio si 10 godina, a iskreno se nadam da susdstvo neće sada stati.. Samo da i ostale krenu silovito da sređuju i biće nešto od ove zemlje...
By mythe
Originally posted by Vel boy

meni je samo nejasno zashto si ti nazvao zrtvu svim onim imenima kada je zrtva samo emotivno reagovala u granicama kontrole i bez ubilachko-pretecih rechi ni psovki.
evo zasto - isti Trajkovic je i pre tog napada imao psihickih problema, bio je patio od tzv. vijetnamskog sindroma jer se lecio od posledica ratova u Bosni i na Kosovu, a to je npr. bio precutao psihijatru Dr. Samardzicu sa VMA. Dalje, svedok Dr. Samardžić rekao je sudiji i da mu je Trajković ispričao kako su mu u detinjstvu prešla konjska kola preko glave. I to kada je imao tri ili četiri godine. Tada mu je samo "skinut skalp", ali nije ustanovljeno da je ta povreda ostavila trajne posledice na žandarmovo zdravlje.
Na pitanje advokata Borovića, na osnovu čega je prof. dr Samardžić zaključio da to što je Trajković tokom ratova video veliki broj leševa nije uticalo na njegovo psihičko stanje, neuropsihijatar je rekao da je to zaključio na osnovu bolesnikove izjave.

Mislim, ako zandar Trajkovic ima trajne posledice zbog Misicevog cina, to Misic treba da plati, ali ne i da dobije racun za prethodne Trajkoviceve povrede i traume. A upravo to pokusava Trajkovic, da sve svali na Misica ne bi li sto vise profitirao. To nije u redu.
Korisnikov avatar
By Tungi
Jadan Misic,koji li je on sindrom pretrpeo,pa ga je potaknuo da ugrozava druge,a time i da gura baklju coveku u usta...A to nije vidjeno jos ni kod "vijetnamskog",a cak ni kod onog drugog "vukovarskog" sindroma:serlok:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!