a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme, podlegao euforiji, jos nezrela licnost etc....
kapiram da uroseva odbrana vozi u tom pravcu.
medjutim,
uros misic je navijac fudbalskog kluba zvezda, on je itekako bio na pravom mestu u pravo vreme.
da li je on (ne)zrela licnost to bi valjda morali da ustanove nadlezni. a ne ti. tim pre sto ga ne poznajes. nisi se druzio sa njime da bi mogao da tvrdis o njegovoj (ne)zrelosti. mozes samo da kazes "ja mislim"
da je on gadjao pandura bakljom mogli bi da pricamo o ishitrenoj reakciji-podleganju euforiji. ali nije. a ako bi njegov postupak okarakterisali sa podleganjem euforiji onda to opravdanje mogu da imaju i svi oni drugi koji su radili strasne stvari u masi (na primer onaj decko sto je tukao kamenicom jednu lezbejku na prajdu 2001. godine, ponesen tom opstom euforijom, a on je u stvari samo krenuo kod zlate na zito sa slagom

) a i koja bi to poruka bila potencijalnim prestupnicima da se svesno przenje ljudskog bica (pa i zivotinje) bakljom moze okarakterisati podleganjem euforiji?
to sto uros misic ima samo dvadesetak godina i sto bi se jedan mlad zivot unistio izricanjem takve i takve kazne mi je najmanje bitno. a ako je ipak bitno, onda lepo treba u krivicni zakon da sa stavi da mladi ljudi do te i te godine odgovaraju za ubistvo umesto 40 godina 5 godina, da im ne bi unistili cvet mladosti.
sto se mene tice ja mislim da mu je dovoljno par godina. posto ja licno ne verujem da baljkom mozes da ubijes coveka, ne verujem da mu je ugurao baklju u usta jer bi valjda ovaj imao neizlecive posledice. sve i da vestaci donesu zakljucak da se covek moze ubiti bakljom, ne verujem da je uros imao tu svest-nameru dakle da pokusa da ga likvidira. mislim da je on imao nameru i svesno zeleo da povredi pandura i za to treba da odgovara, ali ne 10 godina. ali zato kad izadje iz zatvora, pravac u gepek