Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By HARP
Posle 3god. kako ima od kada sam otvorio ovu temu samo želim da se ispravim. Nisam se dobro izrazio. Brankica ne radi loše svoj posao istraživačkog novinarstva, već sam je tada davno gledao u prvom izdanju žive emisije "Insajder" u kojoj se nije najbolje snašla. To je bio momenat treme pred prvi live nastup. Mislim da bi joj sada dobro išao i program uživo.

Mada, svako ko barata svim tim podacima i može da ih iznese u javnost ja pozdravljam.
Korisnikov avatar
By blabla54380
da. na moj post. ajmo iz pocetka:

kaze ovako: dok su druge kvalitetne sudije (bar prema recima njihovog sindikata, sto verovatno moze i statisticki da se argumentuje) nisu reizabrane.
ti kazes da sindikatima nikad ne treba verovati na rec, pa onda da ako imaju arhumentaciju da je iznesu i da to mora da se proveri.

znaci oni su to vec uradili-izneli.
u svom saopstenju naveli su primere sudija (samo neke od njih sam ja pomenuo) koji su reizabrani, dok sudije koje nemaju ni jedan zastareli slucaj, brzinu postupka i sl. nisu reizabrane. zato su izmedju ostalog i trazili pismeno obrazlozenje, da bi posle mogli da se ceraju do strazbura.

znaci postoje kvalitetne sudije na cija mesta su dosli ili novi ili reizabrani stari.

novoizabrani sudija u smedervu (ili pozegi nisam siguran) nikad nije radio u pravosudju, vec je godinama unazad radio u predskolskoj ustanovi. veoma sumnjam u obrazlozenje da u tom mestu nije postojao ni jedan kvalitetniji kandidat. e o tome se radi, nisu oni napamet pricali nesto kao interesna strana jer je neko izvisio za posao, vec o skandalu visokog saveta koji je reizbor sudija napravio ocigledno po nalogu kriminalne vlasti.
By wilmott
Pocetak nije ni moj ni tvoj post, nego politicka igra - cime su obe strane motivisane da tako nastupaju sa svojih pozicija. Npr. iz ponasanja clanova Drustva sudija pre i posle rezibora, i nacina iznosenja argumenata, ocigledno je da nastupaju upravo sa pozicija onih koji su izgubili posao.

Uz to, mislim da privatna lica udruzena u takve interesne grupe tesko da mogu da se bore za javni interes (sta god on bio). Zato i jesu skloni manipulaciji podacima koje iznose - pristrasno obavestavanje uz iznosenje parcijalnih podataka itd. Vrse pritisak na javnost i vlast pokusavajuci da kompromituju ceo izbor. To je veoma bitno.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Vel boy

shto se tiche urosha mishica, samo ako se je iskreno pokajao i stvarno promenio nabolje, mislim da se moze eventualno razmotriti ublazavanje kazne mu. samo pod tim uslovima.
ukoliko ne, treba da izdrzi kaznu koja je zakonom propisana za njegov zlochin pa taman chitav zivot on trunuo u zatvoru.
Ironije li, taj monstrum je dobio najminimalniju mogucu kaznu predvidjenu za delo koje je pocinio. Da mu se kazna smanji, bilo bi to ruganje svima nama. Za pokusaj ubistva i to sluzbenog lica svega 10 god...
draga moja Serifovicka...pardon Wilhemina - vi LAZETE, to nije najmanja moguca kazna zaprecena za to krivicno delo. Dalje, odbrana trazi prekvalifikaciju krivicnog dela jer ne postoji ni jedan dokaz da je Uros Misic hteo da ubije tog pandura, dakle za krivicno delo pokusaj ubistva nema subjektivnog elementa , a za objektivan neka kazu eksperti jel bilo moguce na taj nacin ubiti pandura. Iz svega proizilazi da je to krivicno delo treba kvalifikaovati kao "nanosenje teskih telesnih povreda"! A svakako bi kao uslov za blazu kaznu trebalo da Uros Misic isplati nadoknadu panduru za pretpreljeni bol i strah, bio bi red da coveku plati njegov bol i povrede.

Well, a sada nesto o histeriji koja je kod vecine forumasa prisutna kada se prica o Urosu Misicu. Jer Uros Misic "najgori od sve dece" (kako kaze jedna izreka)??? Pa ljudi za ubistvo znaju dobiti i 3 godine (kao onaj potpukovnik iz Leskovca sto je pijan ubio dete), sudovi su u principu preblagi u odmerevanju kazne , a sada se neki namerili na Urosa Misica, kao da je on neki teski kriminalac, a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme, podlegao euforiji, jos nezrela licnost etc....Jer treba tom decku unistiti zivot samo zato jer je fudbalski navijac( sto je u vasem 'vrednosnom sustavu' nesto najgore) pa samo iz tog razloga histerishete da istog maltene treba osuditi na dozivotnu robiju??? Jel se o tome radi???
pa, pisac je mogao, da je hteo, da se malo vishe fokusira na moju poentu potrebe uroshevog iskrenog kajanja, prevaspitavanja i njegove pune promene nabolje kao apsolutnog preduslova (ako je i to moguce) za bilo shta blaze prema njemu, kad je vec pisac u replici mu citirao i moj post......
By mythe
vise sam se fokusirao na post od Wilhemina, tvoj je jos bio i razuman ali njen vrvi od zaslepljenosti, posebno sto ista ima drugacije kriterije kada se radi o policajcu ubici Miljanu Raicevicu (dobio 7 (slovima:sedam) godina za ubistvo sa umisljajem.

naravno da je iskreno kajanje jedan od preduslova za blazu kaznu, ali ne i jedini. Ja licno smatram (a i takva je praksa u dosta evropskih zemalja) da je naknada stete ostecenom jos vaznija, jer ono kajati se na sudu moze svaki a i ne kosta nista plus sto osteceni nema od toga nista, ali kada nadoknadis stetu to je vec nesto konkretno. Zato mislim da Misic na prvom mestu treba da plati stetu zandaru Trajkovicu kao uslov za blazu kaznu. Kada ima za 5 skupih advokata, treba da ima i da plati stetu.
Korisnikov avatar
By Vel boy

vise sam se fokusirao na post od Wilhemina,
a, znam da si se fokusirao tamo gde bi se mogao svadjati.
da se fokusirash na ono shto sam ja govorio tj. ako je ikako moguce (shto zavisi iskljuchivo od urosha i njegove glave) da se urosh iskreno pokaje i popravi, to ti nije palo na pamet.........

onda, mythe nadoda
naravno da je iskreno kajanje jedan od preduslova za blazu kaznu, ali ne i jedini. Ja licno smatram (a i takva je praksa u dosta evropskih zemalja) da je naknada stete ostecenom jos vaznija, jer ono kajati se na sudu moze svaki a i ne kosta nista plus sto osteceni nema od toga nista, ali kada nadoknadis stetu to je vec nesto konkretno. Zato mislim da Misic na prvom mestu treba da plati stetu zandaru Trajkovicu kao uslov za blazu kaznu. Kada ima za 5 skupih advokata, treba da ima i da plati stetu.
pa i to reci njemu tj. uroshu mishicu, umesto shto si bio izabrao Wilhelminu da joj kontrirash.......
By mythe

vise sam se fokusirao na post od Wilhemina,
a, znam da si se fokusirao tamo gde bi se mogao svadjati.
da se fokusirash na ono shto sam ja govorio tj. ako je ikako moguce (shto zavisi iskljuchivo od urosha i njegove glave) da se urosh iskreno pokaje i popravi, to ti nije palo na pamet.........
ne, ja se ne svadjam, nego polemiziram ako se sa necim ne slazem...a u medjuvremenu sam ispravio moj post (dodao deo o placanju stete)
Korisnikov avatar
By Vel boy
caps-ima si joj rekao da laze. to je ne samo svadjanje vec i vrishtanje.

a, u medjuvremenu sam i ja editovao moj post iznad, pa eto vidi, ako hocesh, shta opet rekoh.....
By mythe

a, u medjuvremenu sam i ja editovao moj post iznad, pa eto vidi, ako hocesh, shta opet rekoh.....
now, Wilhemina je navela da su na pistolju policajca ubice nadjeni otisci prstiju zrtve cime ona najpre pokusava relativizirati jedno tesko i mucko ubistvo, a rekao sam i da to nije istina a ako ona tvrdi suprotno neka mi da link da to procitam. To bi sigurno stojalo u izvestaju sa sudjenja, ako bi to bilo tacno.

Da, Uros Misic treba da plati stetu ali nemam sta ja to da mu kazem (mada bi mu to rado rekao u cetiri oka, u nekoj intimi ;) ), neka mu to kazu njegovi advokati kao u sudija.
Korisnikov avatar
By Vel boy

now, Wilhemina je navela da su na pistolju policajca ubice nadjeni otisci prstiju zrtve cime ona najpre pokusava relativizirati jedno tesko i mucko ubistvo, a rekao sam i da to nije istina a ako ona tvrdi suprotno neka mi da link da to procitam. To bi sigurno stojalo u izvestaju sa sudjenja, ako bi to bilo tacno.
a, pade li ti mozda na pamet da bi ona mogla biti bolje upoznata s chinjenicama od tebe? :trep:

dalje, zao mi je zbog smrti tog Zarica, ali ga policajac nije bash muchki ubio. Zaric je policajcu hteo da istrgne pishtolj iz ruku, dakle Zaric je PRVI bio izvrshio fizichku agresiju na policajca i njegov fizichki prostor. ko je kriv Zaricu shto je bio besan shto ga je policajac zaustavio pa nije hteo (Zaric) da se kontrolishe? shta bi bilo kad bi svi tako reagovali na policijska eventualna zaustavljanja?
policajac je takodje trebao bolje da se samokontrolishe, ali nije bash muchki ubio Zarica.
By mythe
u optuznici i presudi stoji drugacije, doslovce :

"Kao profesionalni pripadnik policije, dobro upoznat sa propisima o upotrebi vatrenog oružja, prilikom bezazlene intervencije koja nije iziskivala upotrebu sile, iz svog službenog pištolja, bez ikakve službene potrebe, ispalio je projektil u nenaoružanog mladića, što je imalo za posledicu smrt jednog mladog čoveka", piše u optužnici.

link http://www.vesti.rs/Vesti/Policajcu-sed ... arica.html

a tek ono "nemam zbog cega da se kajem, radio sam po propisima" - podseca na one Eichmanove reci "ja sam samo radio svoj posao..."
Korisnikov avatar
By Vel boy
ako je to "prilikom bezazlene intervencije koja nije iziskivala upotrebu sile, iz svog službenog pištolja, bez ikakve službene potrebe,...." bash tako bilo, onda...... ..........., eto ubedio si me da je taj policajac pravo djubre
By mythe
eto vidis, i mi se mozemo sloziti ;) posebno ako ja za svoje tvrdnje imam (sudske) dokaze :Y
Korisnikov avatar
By blabla54380
a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme, podlegao euforiji, jos nezrela licnost etc....
kapiram da uroseva odbrana vozi u tom pravcu.

medjutim,

uros misic je navijac fudbalskog kluba zvezda, on je itekako bio na pravom mestu u pravo vreme.

da li je on (ne)zrela licnost to bi valjda morali da ustanove nadlezni. a ne ti. tim pre sto ga ne poznajes. nisi se druzio sa njime da bi mogao da tvrdis o njegovoj (ne)zrelosti. mozes samo da kazes "ja mislim"

da je on gadjao pandura bakljom mogli bi da pricamo o ishitrenoj reakciji-podleganju euforiji. ali nije. a ako bi njegov postupak okarakterisali sa podleganjem euforiji onda to opravdanje mogu da imaju i svi oni drugi koji su radili strasne stvari u masi (na primer onaj decko sto je tukao kamenicom jednu lezbejku na prajdu 2001. godine, ponesen tom opstom euforijom, a on je u stvari samo krenuo kod zlate na zito sa slagom :smeh: ) a i koja bi to poruka bila potencijalnim prestupnicima da se svesno przenje ljudskog bica (pa i zivotinje) bakljom moze okarakterisati podleganjem euforiji?

to sto uros misic ima samo dvadesetak godina i sto bi se jedan mlad zivot unistio izricanjem takve i takve kazne mi je najmanje bitno. a ako je ipak bitno, onda lepo treba u krivicni zakon da sa stavi da mladi ljudi do te i te godine odgovaraju za ubistvo umesto 40 godina 5 godina, da im ne bi unistili cvet mladosti.

sto se mene tice ja mislim da mu je dovoljno par godina. posto ja licno ne verujem da baljkom mozes da ubijes coveka, ne verujem da mu je ugurao baklju u usta jer bi valjda ovaj imao neizlecive posledice. sve i da vestaci donesu zakljucak da se covek moze ubiti bakljom, ne verujem da je uros imao tu svest-nameru dakle da pokusa da ga likvidira. mislim da je on imao nameru i svesno zeleo da povredi pandura i za to treba da odgovara, ali ne 10 godina. ali zato kad izadje iz zatvora, pravac u gepek :smeh:
By mythe
i ja mislim da Uros Misic treba da bude kaznjen za njegove postupke, ali 10 godina nije kazna nego odmazda
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Da, Uros Misic treba da plati stetu ali nemam sta ja to da mu kazem (mada bi mu to rado rekao u cetiri oka, u nekoj intimi ;) ), neka mu to kazu njegovi advokati kao u sudija.
http://www.tv-avala.biz/vesti-tv-avala/ ... stvo-zaric

Cisto da udovoljim tvojoj znatizelji, iako vise nemam nameru da uopste komuniciram sa ljudima za koje je civilizovana rasprava misaona imenica.
Ne tvrdim da je taj policajac nepravedno osudjen, niti ispisujem bilo gde Pravda za onoga sto je ubio Zarica, ne maltretiram medije time, ne nosim takve majice i stagod... Samo bode oci to sto se zanemariju sve cinjenice tog slucaja. A ako vec stvari svodimo na licne, kako to da ja apsolutno nikada nisam imala problema sa policijom? Nikad! A demonstrirala sam, isla na utakmice, izlazila na gay mesta, vracala se kuci kasno (tj. rano), pravila zurke u stanu i vozila i nemam nijednu ni opomenu ni prijavu. Ha!
No, moj je licni stav da je 10 godina za Misica malo, tvoj je drugaciji, pa ja tebe nisam nazvala raspalom pedercinom koja se lozi na huligane.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ali,zasto samo 7 godina??Zasto Misica vracaju na ponovno(malo je 10,ajd na 40),i to pokusaj ubistva???!!!A ovo je vec tesko ubistvo!
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Tungi

Ali,zasto samo 7 godina??Zasto Misica vracaju na ponovno(malo je 10,ajd na 40),i to pokusaj ubistva???!!!A ovo je vec tesko ubistvo!
Mislim da znas odgovor. Jer nismo jednaki pred zakonom. Nakalemi na to tesko ubistvo sve moguce olaksavajuce okolnosti, sluzbene znacke i priznanja, porodicu i decu... cudno da su ga osudili uopste.
A Misica vracaju na sudjenje jer ne zele da posteno odlezi ni tih 10 godina (koje bi u slucaju dobrog vladanja sigurno bile smanjene), nego, ako moze, da ga puste da se huliganise jos malo.

Zapravo, mozda bi najbolje bilo i jednog i drugog osloboditi. I nadati se da ce se sresti. Da mozemo da sednemo i navijamo kao ljudi.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa o tome sam i pricao na prethodnim stranicama.Privilegije i "chasti" MUP-ovaca.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Tungi

Pa o tome sam i pricao na prethodnim stranicama.Privilegije i "chasti" MUP-ovaca.
Da stvari ne generalizujem, za posao koji rade moraju da prostoje odredjene privilegije.
Samo se JEDNOM desilo da plavci nisu obezbedjivali teritoriju sa leve strane stadiona. Bilans - opljackane prodavnice, polupani prozori na zgradama i automobilima, izbusene gume, iskrivljene karoserije, kamenice na sve strane. A ko je odgovoran? "Navijaci".
Da sada sprovedem anketu medju stanarima koji zive tu, vecina bi bila na strani policije, a ne huligana. Iako mozda nikada nisu otisli na utakmicu i niko im ne radi u policiji.
By Ulix

i ja mislim da Uros Misic treba da bude kaznjen za njegove postupke, ali 10 godina nije kazna nego odmazda
To je MINIMALNA zakonom predviđena kazna. Dakle, manje nije mogao dobiti.
By mythe
pogresno je okvalifikovano krivicno delo, ne radi se o "pokusaju ubistva sa umisljajem", nego nanosenju teskih telesnih povreda
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Wilhelmina

http://www.tv-avala.biz/vesti-tv-avala/ ... stvo-zaric
znachi, mythe, ipak nije bilo bash "prilikom bezazlene intervencije koja nije iziskivala upotrebu sile, iz svog službenog pištolja, bez ikakve službene potrebe,...." . al' nisi ti kriv, vishe je rts.......
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by Sprinter
a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme, podlegao euforiji, jos nezrela licnost etc....
kapiram da uroseva odbrana vozi u tom pravcu.

medjutim,

uros misic je navijac fudbalskog kluba zvezda, on je itekako bio na pravom mestu u pravo vreme.
Ali je Trajković bio na pogrešnom, sa sve pištoljem i kamerom
Mene zanima ko ga je takvog poslao na sever

Posle toga Zvezda počinje da propada, Džajića hapse pred RTS kamerama (do danas nije optužen) a Mišković ulazi u upravu kluba

Slažem se, Mišić treba da dobije nekoliko godina (ali ne 10, i to je ta pravda za Uroša), ali mislim da se nikad neće otkriti svi detalji pokušaja preuzimanja kluba
By mythe
@VelBoy says - znachi, mythe, ipak nije bilo bash "prilikom bezazlene intervencije koja nije iziskivala upotrebu sile, iz svog službenog pištolja, bez ikakve službene potrebe,...." . al' nisi ti kriv, vishe je rts

ne vidim u cemu je razlika izmedju linka koji sam ja dao i linka koji je dala Wilhemina, osim sto se u tekstu na koji ona upucuje daje i "sta je policija saopstila nkon incidenta" - ono, kome je to vazno, policija je samo jedna od strana u sporu, iznad policije su i Tuzilastvo i Sud gde svakako rade ljudi sa vise obrazovanja i pameti nego oni sto rade u policiji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa, onda, umesto shto si rekao da ga je policajac (po tebi, zandar) muchki ubio, mogao si reci da je na Tuzilashtvu i Sudu da zakljuche shta i kako je bilo.
Korisnikov avatar
By deran
žandari su se vratili u srbiju,čisto da znaš vel...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!