Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by Mage

Što veća raznolikost u ishrani, to bolje (ne računajući junk food). I da, čovek može da živi bez mesa ako nađe dobru zamenu, ali koliko je to zdravo ne znam... Kažem da ima sijaset jedinjenja koja su važna, a za koje se ni ne zna tako da... jedite što raznovrsnije ;)

@dukkehjem: grrrr... promeni nick u nešto što mogu da izgovorim :P
Pa kako znas da ih ima xD ako se za njih ne zna
:vegi:

he, he, he, a za nick, dukejem se cita, nije tesko :njanjanja:
Korisnikov avatar
By mmiki
Pod utiskom sam od kad sam cuo... Bas strasno.
Razumem kad je neko kuce besno pa neko reaguje iz samoodbrane. Al u pogledu ove kuce se vidi koliko je fina... Ovo sakacenje ne mogu da razumem nikako.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma ne postoji ništa humano (kako mrzim taj pojam) u uzgajanju životinja kako bi ih na kraju ubio, pa makar i brzo.
Lov makar pruža životinji mogućnost da izbegne, a ovako se rađa predodređena za prevremenu i nasilnu smrt.

Što se tiče obuće, neizbežno je nositi kožnu obuću koja propušta najmanje, pored ribarskih čizama.
Drugi izbor nam se jednostavno ne pruža, mada je svakako moguće načiniti kvalitetnu obuću od mnogih drugih materijala, da postoji je*ena volja.
Ali sve ostalo kožno i krzneno je apsolutno nepotrebno na današnjem stepenu razvoja.

Inače je svojstveno ljudskoj naravi, da ne kažem prirodi, selektivnost.
Tako nam je ubistvo životinje koje se plašimo, koja nam se gadi sasvim opravdano, gotovo poželjno, dok one koje nam se dopadaju želimo da zaštitimo.
Tako je i u slučaju biljaka.
Ko još brine o nebitnom žbunju i travkama, jedino je drveće dovoljno "bitno" za spašavanje.
Tako je i prilikom odluke o pomoći ljudima, neminovno se biraju samo određene grupe...

Zaključak: Pomoći nema, ukoliko se svaki pojedinac ne potrudi da zaštiti makar ono što mu je u neposrednoj okolini.
A čak i tada, rekao bih da nam se istrebljenje bliži, što je svakako pozitivna stvar.
Samo je šteta što će istovremeno nestati i brojne druge vrste.
Korisnikov avatar
By _LuKa_
S obzirom da smo nacija operisana od empatije, i nepopravljivi licemeri, ne bih se čudio da čak i ako bi policija uhvatila svirepog počinioca, sutra osvanu protestni grafiti u stilu - "Pravda za Uroša!":cigareta:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by dukkehjem

Sada malo off, ali me interesuje šta to znači i na kom je to jeziku? Meni se činilo ko da si išvrljao prstima po tastaturi pa šta ispadne :smeh:
By dukkehjem
Originally posted by Dirrty

Ma ne postoji ništa humano (kako mrzim taj pojam) u uzgajanju životinja kako bi ih na kraju ubio, pa makar i brzo.
Lov makar pruža životinji mogućnost da izbegne, a ovako se rađa predodređena za prevremenu i nasilnu smrt.

Što se tiče obuće, neizbežno je nositi kožnu obuću koja propušta najmanje, pored ribarskih čizama.
Drugi izbor nam se jednostavno ne pruža, mada je svakako moguće načiniti kvalitetnu obuću od mnogih drugih materijala, da postoji je*ena volja.
Ali sve ostalo kožno i krzneno je apsolutno nepotrebno na današnjem stepenu razvoja.

Inače je svojstveno ljudskoj naravi, da ne kažem prirodi, selektivnost.
Tako nam je ubistvo životinje koje se plašimo, koja nam se gadi sasvim opravdano, gotovo poželjno, dok one koje nam se dopadaju želimo da zaštitimo.
Tako je i u slučaju biljaka.
Ko još brine o nebitnom žbunju i travkama, jedino je drveće dovoljno "bitno" za spašavanje.
Tako je i prilikom odluke o pomoći ljudima, neminovno se biraju samo određene grupe...

Zaključak: Pomoći nema, ukoliko se svaki pojedinac ne potrudi da zaštiti makar ono što mu je u neposrednoj okolini.
A čak i tada, rekao bih da nam se istrebljenje bliži, što je svakako pozitivna stvar.
Samo je šteta što će istovremeno nestati i brojne druge vrste.
za vecinu toga se slazem,
ali ne bih da budem istrebljen! :( ja sam fiiiin :(
(sto se tice koznih patika, morao sam zbog pesacenja, od skejterki bile stopala kada se predje 10+km, pa sam kupio patike neke turbulence12 Nike...) inace izbegavam kozu, ne uzimam kese u prodavnicama, ne jedem meso (ni jaja), itd.
By dukkehjem

Sada malo off, ali me interesuje šta to znači i na kom je to jeziku? Meni se činilo ko da si išvrljao prstima po tastaturi pa šta ispadne :smeh:
dukke - lutka
hjem - kuca
dukkehjem - lutkina kuca
Et dukkehjem - Lutkina kuca (Ibsenova drama, po tome sam i uzeo nick)

U pitanju je norveski... negde sam, mislim vec objasnjavao, al evo jos jedanput ;)
Sto se citanja, odnosno izgovora tice, uglavnom je neregulisano (ko u engleskom), s tim sto se, na primer hj uvek cita samo kao j, a Z uvek kao S i jos ponesto....
tako da je dukkehjem dukejem sa naglasenim k :veverica:
Korisnikov avatar
By mmiki
off vezano za ovo gore... Koliko ja znam, patike se odavno vise ne prave od koze. Sve ovo danas su bolje ili losije imitacije. A na deklaracijama su se ljudi prosto osilili i daju za pravo da na, malte ne, gumenim cizmama napisu da su kozne.
Korisnikov avatar
By Dirrty
@dukkehjem

Od čega se prave kese? :uplasen:

Ako je to za patike tačno, drago mi je.
A cipele? :/
Korisnikov avatar
By Mage
Ja se slažem sa Drrtijem da bi ljudi trebalo da izumru i bio bih presrećan da znam da će se to desiti za vreme mog života... Mi smo najveći užas koji je strefio ovu planetu (paraziti) i definitivno najbolesniji. Bolje bi bilo da nikada nismo ni postojali...
By dukkehjem
Originally posted by mmiki

off vezano za ovo gore... Koliko ja znam, patike se odavno vise ne prave od koze. Sve ovo danas su bolje ili losije imitacije. A na deklaracijama su se ljudi prosto osilili i daju za pravo da na, malte ne, gumenim cizmama napisu da su kozne.
koza, silne su mi pare uzeli baksuzi.
Originally posted by Dirrty

@dukkehjem

Od čega se prave kese? :uplasen:

Ako je to za patike tačno, drago mi je.
A cipele? :/
Auu, covece, mislio sam da si cula!
Od kucica!
Salim se, he, he, he
(pa nisu biorazgradive...)

a cipele imam jedne i kad ih kupim vucem ih po dve-tri godine... neke sa celikom u djonu i sa celicnom kapom, ali nisu martinke, nego cokule iz HTZa i prezadvoljan sam njima...
By dukkehjem

Ja se slažem sa Drrtijem da bi ljudi trebalo da izumru i bio bih presrećan da znam da će se to desiti za vreme mog života... Mi smo najveći užas koji je strefio ovu planetu (paraziti) i definitivno najbolesniji. Bolje bi bilo da nikada nismo ni postojali...
ju, bre!
Sta je sa svim velikim umetnicima i umovima proslosti i danasnjice..... a i jos sam mlad
Korisnikov avatar
By Mage

ju, bre!
Sta je sa svim velikim umetnicima i umovima proslosti i danasnjice..... a i jos sam mlad
Šta sa njima?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mi smo samo jedna od mnogo vrsta, na jednoj od beskonačno mnogo planeta... potpuno nebitni kao celina, a još manje kao pojedinci.
Korisnikov avatar
By Siguran puls Mladih
Udruženje građana Siguran puls mladih podržalo je novi Fond B92 "Mila" simboličnom donacijom.
Nadamo se da će ovaj Fond pomoći svim budućim žrtvama čovekove okrutnosti prema životinjama.
By dukkehjem
Originally posted by Siguran puls Mladih

Udruženje građana Siguran puls mladih podržalo je novi Fond B92 "Mila" simboličnom donacijom.
Nadamo se da će ovaj Fond pomoći svim budućim žrtvama čovekove okrutnosti prema životinjama.
O, pa fina neka organizacija :kiss:
By dukkehjem
A sto se ljudske vrste tice, ja sve mislim da sve u Univerzumu ima svoje razloge... pa cak i jedna tako parazitska vrsta.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Paraziti kad tad bivaju istrebljeni, i to sistematično... vreme je za nas! :cekam:
Korisnikov avatar
By Mage

A sto se ljudske vrste tice, ja sve mislim da sve u Univerzumu ima svoje razloge... pa cak i jedna tako parazitska vrsta.
Ne postoji razlog za bilo šta u univerzumu: vrste nastaju, evoluiraju i umiru bez nekog posebnog cilja...

toliko sam po svom skromnom znanju skontao.
By dukkehjem
joj, androidi moji dragi :kiss: (@mage and dirrty)
Korisnikov avatar
By mmiki

hehe
To sto su ti uzeli silne pare samo znaci da se danas mnogo placa za sminku, a sve su skajne, plasticne ili kakve vec (ako nisu platnene). I meni su baksuzi uzeli mnogo na nekim shox nike, vidi se iz aviona da je neki nesvakidasnji materijal (koji uzgred vec 2 meseca ne moze da se razgazi) a na deklaraciji naravno pise - koza. :D
Za neke ozbiljne cipele se jos uvek koristi, ali, isto kao i za patike, mnogo foliraju.
Moj cale je skoro obisao pola grada da bi nasao kozne cipele, svuda je kao fol pomenuo inspektore pa su skoro svi prodavci poceli sami da pricaju kako je sve to skaj. A kozne cipele je kupio "iza tezge".
Korisnikov avatar
By maka
Sve više verujem da je sve ovo s Milom namešteno.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Tim monstrumom bih bez problema nahranila kerove... Prvo ga malo mucila, cisto radi zabave, pa bacila coporu gladnih kerova.
By Kala
verujem da je Djilasovo maslo da ispadne faca sa donacijom grada...
By dukkehjem

hehe
To sto su ti uzeli silne pare samo znaci da se danas mnogo placa za sminku, a sve su skajne, plasticne ili kakve vec (ako nisu platnene). I meni su baksuzi uzeli mnogo na nekim shox nike, vidi se iz aviona da je neki nesvakidasnji materijal (koji uzgred vec 2 meseca ne moze da se razgazi) a na deklaraciji naravno pise - koza. :D
Za neke ozbiljne cipele se jos uvek koristi, ali, isto kao i za patike, mnogo foliraju.
Moj cale je skoro obisao pola grada da bi nasao kozne cipele, svuda je kao fol pomenuo inspektore pa su skoro svi prodavci poceli sami da pricaju kako je sve to skaj. A kozne cipele je kupio "iza tezge".
he, he, he, pa dobro :) sto se mene tice, jes da su me opeljesili, ali posto su udobne, ne propustaju i ekstra su za long distance setnje zadovoljan sam :D samo je plus sto nije koza u pitanju...
p.s. opasan ti cale :sudija:
ja ne bih umeo da se snadjem
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!