Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Meni je bilo kakva zabrana/blokiranje medija od strane drzave katastrofa, po bilo kom osnovu.

Pink Music je to lepo odradio - vec dva dana stoji crn ekran se natpisom 'zbog dana zalosti necemo emitovati redovan program'.
Dakle, sami sebe su cenzurisali.
Korisnikov avatar
By Mars
Svega toga ne bi bilo da u Srbiji nije vest za prvu stranu novina kada neko izjavi: Poštovaćemo zakon.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Tungi
Originally posted by Storm

Patrijarh Pavle je po mnogo čemu bio izuzetan čovek.
Posebno je bila značajna njegova uloga tokom ratova kada je predstavljao umerenu struju.
Ima vladika koje bi na njegovom mestu aktivno učestvovale u podgrevanju mržnje i uvele Srbiju u još gore sukobe.

A što se tiče ova tri dana žalosti, sve je to jedan nepotrebno preuveličan ritual. Kao da neko želi da patetično zaustavi život u celoj zemlji.
Posebno nezgodno deluje to što je ovo sve deo igre oko izbora novog patrijarha i zauzimanja raznih političkih pozicija.

Impresivno je koliko je jednostavno ukinuti bilo kakav zabavni program u ovo vreme navodnih medijskih sloboda.
@Mars
U pravu si za Ime ruže. Jorge ima pune ruke posla ovih dana.
Uzmimo za primer Amfilohija koji je blagosiljao oruzja,a posle se krio iza krstova.
Ne znam šta se bolje moglo i očekivati od Amfilohija, mitropolita crnogorsko-primorskog, dakle naslednika vladike Danila i vladike Rada (tj. Petra II Petrovića Njegoša).

Vladika Danilo je naredio "istragu poturica", dakle genocid par excellance.

Vek i po kasnije je vladika Petar II Petrović Njegoš napisao apologiju tog genocida pod nazivom "Gorski vijenac".
Korisnikov avatar
By *deni*
Iako se slažem da je to pitanje principa, opet činjenica je da u današnjim uslovima kad je internet uzeo primat nad drugim medijima, odluka da se ukinu neki tv kanali dok traje nametnuta žalost nam i nije nanela neku štetu.
Ja se zabavljam preko neta, gledam online domaće komedije i baš me briga.
Korisnikov avatar
By Tungi
A jadni ljudi izgrishce svoje dupe bez tri dana TV-a...
Korisnikov avatar
By unic0rn
ne budi kravulja :shamar:

prvo to je stvar principa, drugo, propustiti cu grey's anatomy i ochajne kutjanice...
Korisnikov avatar
By Tungi
A ja imao drugacije misljenje o tebi:doh:

A ti klasicna pederka,gledas "kucanice":sveca:
By Simor

A jadni ožalošćeni za patrijarhom će izgristi svoje dupe bez tri dana žalosti?

Ne daje se 3+1 dan žalosti jer je patrijarh bio dobar i skroman čovek, nego se demonstrira ideološka veza crkve i države.
Korisnikov avatar
By unic0rn

A ja imao drugacije misljenje o tebi:doh:

A ti klasicna pederka,gledas "kucanice" :sveca:
bratori, to je sve naravno u pauzi izmedju dva treninga!

:tegovi:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by *deni*

Iako se slažem da je to pitanje principa, opet činjenica je da u današnjim uslovima kad je internet uzeo primat nad drugim medijima, odluka da se ukinu neki tv kanali dok traje nametnuta žalost nam i nije nanela neku štetu.
Ja se zabavljam preko neta, gledam online domaće komedije i baš me briga.
Ja tv ionako jako slabo gledam pa i ne primecujem promenu a kamoli stetu ;) Ali radio mi je prvo bio shok, ali sad mi se dopadaju ovi instrumentali... mogli bi ovako da nastave i kad dani zalosti prodju, bas prijatna muzika...

:dance:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor

A jadni ožalošćeni za patrijarhom će izgristi svoje dupe bez tri dana žalosti?

Ne daje se 3+1 dan žalosti jer je patrijarh bio dobar i skroman čovek, nego se demonstrira ideološka veza crkve i države.
Slazem se. Hriscanstvo se u osnovi, koliko znam, zalaze za skromnost, a bori se protiv gordosti. Upravo zato sto je patrijarh, nije potreban ni dan zalosti. On je sebi obezbedio mesto u raju. Moze se napraviti prigodna akademija u njegovu cast, u okviru crkve, opelo, i to je dovoljno.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je simpaticna ona anegdota kad je Patrijarh Pavle dolazio na neki crkveni skup, pa ispred ugledao silna luksuzna kola i pitao cija su. Kad su mu odgovorili da su to automobili svestenika zapitao se sta li bi tek vozili da nisu dali zavet skromnosti.

A sad ce neko od tih da bude novi patrijarh, sumnjam da imaju jos nekog tako skromnog kao sto je bio Patrijarh Pavle :sigh:
By Simor
Upravo zarad skromnosti koja je odlikovala patrijarha (i koja ne bi trebala da bude eksluzivitet, jer bi askeza i skromnost trebale da budu odlike monaha), bio bi red da prestanu sa pravljenjem morbidnog spektakla oko smrti i sahrane patrijarha.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ma, sve što odvlači pažnju od glavnih problema vlastima odgovara, pa bila to smrt Patrijarha, svinjski grip, ili nešto treće...
Korisnikov avatar
By *deni*
Još večeras na RTS-u daju domaći film Vreme čuda.
Simbolika vrca samo tako iz programske šeme...
A iskušanice u manastiru Rakovica rihtaju i glancaju ambijent sve u 16.
:mete: :kopa:
By Simor
Originally posted by *deni*

Ma, sve što odvlači pažnju od glavnih problema vlastima odgovara, pa bila to smrt Patrijarha, svinjski grip, ili nešto treće...
A kakvo tek licemerje vrca iz 24-časovnog ispiranja mozga kako je patrijarh bio milosrdan prema siromašnima (što ni jednoga trenutka ne dovodim u pitanje) da bi onda u vestima, u jednoj rečenici, onako usput, pomenuli tri radnička štrajka, između brade Irineja i brade Amfilohija.
Korisnikov avatar
By Sunce
Crkva moze da ulozi u skolstvo, u medicinu i sl., a ne samo da gradi nove i nove crkve. Ako se ulaze u crkvu, neka se ulozi u istorijske vrednosti - neka se lepo sacuvaju fasade i freske.

Meni je priroda draza. Kad pogledam cvet kacuna, sapnem: "Ja verujem u ovaj cvet, verujem u ovu lepotu i ljubav!"
Korisnikov avatar
By *deni*
Tu ekipu crkvenih velikodostojnika što su bili oko njega i što sad nariču pred kamerama nikad nisam zarezivao ni pet posto, ali moram da priznam da mi je sam Pavle bio jako simpatičan.
Uvek sam verovao i sad verujem da je bio jako dobar čovek i voleo sam da slušam njegove mudre besede.
Imam utisak da je iskreno bio skroman i bogougodan čovek i da se prvi pridržavao onoga što propoveda njegova vera, za razliku od većine ostalih gramžljivih popa, koji bi ti zenicu iz oka uzeli da mogu, daleko im lepa kuća.
Korisnikov avatar
By Mars
Jel prikazali Šotrin "Boj na Kosovu" ili se tek spremaju?
Korisnikov avatar
By Stripi
Otpade još jedna karika "The weakest linka".
Korisnikov avatar
By unic0rn
gledam danas onu zmiju koja se proteze do terazija.. staro mlado svi stoje cekaju...

svaka cast & totalni zbun za mene
Korisnikov avatar
By *deni*
Naš narod je sentimentalan...
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by unic0rn

gledam danas onu zmiju koja se proteze do terazija.. staro mlado svi stoje cekaju...

svaka cast & totalni zbun za mene
htedoh sad da nađem sliku dok je tito tako ležao mrtav,pa ga iste te zmije obavijale (računajte da je tad u državi bilo oko 23 miliona stanovnika) i nađoh na netu KOMPLET sahranu :smeh:
Korisnikov avatar
By Tungi
Husein i mladi Tudjman(Imitator) oplakuju:lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
problem je samo sto su ljudi iz titove zmije verovatno vecinski u ovoj koju imamo ovih dana..
Korisnikov avatar
By deran
poštovanja molim-tito je imao bar tri zmije :lol:

...pa ne znam,to je ipak bilo pre 30 godina... :srbin:

intesantno je da ipak ima dosta mladog sveta...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Paki
Za teritoriju Beograda četiri dana žalosti.
Da li to znači da ni danas neće biti HRT?

Ne verujem da će neka emisija npr. posle 6 uveče (kada je sahrana davno završena i skoro svi su već stigli kući) negativno da deluje na psihu ožalošćenih
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!