Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
to nije dokaz nego primer
to sam samo ovde video

i nisam rekao to sto si ti izvrnuo
neg upravo obrnuto
da je multieticnost ugnjetavana i prakticno ne postoji
ocekuje se konformizam i homogenizam
svakodnevni veliki problemi izranjaju

a pritom su lgbt prava na uzasno visokom nivou i bez ikakvih dosada primecenih ekscesa
samo na ovo
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501878#p2501878]barni011 napisao:[/url]
I slozio bih se sa blentom u raspravi sa Velom.Amerika generalno nema taj problem etnickih grupa u Evropi to je dosta komplikovanije i cini mi se tek taj problem ce nastupiti i biti veliki izazvo za EU.

a mozda i gresim, daj boze
Amerika ima ekscepcionalistichki etatizam ("we're the best, the only world-power, exceptional on the planet, most glorious, most blessed, God-given to rule and police the world..." sistem koji je narochito legacy republikanskih desnichara, bar u novije vreme) i drzavni nacionalizam (patriotism) koji je skoro pa mandatoran. republikanska i "christian-right"-tea-party verzija tih doktrina je totalitarna, slichno nachinu kako je SSSR (sada Rusija) bio/jeste totalitaran, samo na americhki i real-kapitalistichki, umesto real-socijalistichki nachin. tu nema mesta za drugachije. drugachiji (inostrani, inoverni (pogotovo, svi nehrishcani/nekrshcani)) a koji su u Americi, po toj doktrini, moraju joj biti U SVEMU lojalni i striktno amerikanizovani.
socijalliberali, progresivci, feministice, gejevi, imigranti (pogotovo ukoliko pripadaju jednoj od tih grupa), muslimani (bilo koji i bilo kakvi)..... su poshast koju treba unishtiti na razne nachine- po toj doktrini.

srecom, u poslednje 4 godine, ovi republikanci i "christian right" su, relativno recheno, u defanzivi i zabavili su se sami sobom vishe nego ikad do sada. tea-party je, relativno recheno, u defanzivi i zabavljen sam sa sobom u poslednjih godinu dana, mada i dalje, nazalost, drze House.

s druge strane, demokratska verzija americhkog patriotizma je znatno umerenija i znatno ukljuchivija, u proseku, i manje ekscepcionalistichka, vishe za saradnju s Medjunarodnom Zajednicom, manje etatistichka. ona nastoji, bar tek u novije vreme, da ukljuchi drugachije i shire slojeve drushtva u Americi.

sve u svemu, dakle, iako bi se za Ameriku (koja je i nastala imigracijom, za razliku od evropskih zemalja koje ipak nisu) u poslednjem 500-godishnjem razdoblju, mislilo da je bash onakva kakvom ju barni i blenta opisuju (jer tako bi trebalo da bude :yes: ), realnost je chesto, iznenadjujuce ili ne, drugojachija na negativno iznenadjujuci tj. razocharavajuci pa i shokirajuce iznenadjujuci nachin (shto je opisano u prvih par pasusa posta mi- i to shto je najkrace moguce) .

medjutim, u poslednje 4 godine jeste doshlo do vidnijeg progresivnijeg poboljshanja u raznim sferama zivota u americhkom drushtvu, pogotovo tamo gde se moglo suzbiti i ignorisati republikansku opstrukciju, tamo gde se moglo izmeniti tj. reformisati stvari na nachin na koji progresivno krilo DP-ja unosi progresivnije promene.

uz to, tek samo ispochetka je predmet nekog nazovi konflikta izmedju blente i mene bio u vezi vidjenja o Americi, a vishe o blentinom arogantno-predrasudljivom i snishodljivom nachinu ophodjenja prema meni, u skoro bilo kojoj temi.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2501887#p2501887]blenta napisao:[/url]to nije dokaz nego primer
to sam samo ovde video

i nisam rekao to sto si ti izvrnuo
neg upravo obrnuto
da je multieticnost ugnjetavana i prakticno ne postoji
ocekuje se konformizam i homogenizam
svakodnevni veliki problemi izranjaju

a pritom su lgbt prava na uzasno visokom nivou i bez ikakvih dosada primecenih ekscesa
blento Amerika ne moze biti primer onoga o cem sam pisao(mislio sam da ti je primer van Amerike)
razlog je prost, "etnicke grupe" koje su naselile Ameriku istrebile su 'prvonastanjenu' grupu (Indijance) i kroz vekove stvorile potpuno nov zajednicki identitet odbacivsi stari.Ako uopste mozemo porediti etnickog Amerikanca i etnickog Francuza, Engleza, Srbina itd...mislim da je to nemoguce.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!