Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Marizza
E ovako. Sedim ja kod psihologa i pričam o mojim problemima. Ulazi žena sva usplahirana i kaže kako treba sa nekim da razgovora. Psiholog je pita u vezi čega? Kaže ona u vezi nasilja u porodici. Otac je više puta krvnički istukao svoju ćerku od 14 godina. Pita je ova da li ste otišli u socijalni rad to da prijavite? Kaže ona da, kada se desilo prvi put, zar moram opet? -.-

Kaže psiholog morate, pa tek onda da dodjete kod mene na razgovor. Wtf?

Kad je žena izašla napolje, ja se rasplakala ko budala.

Zar je moguće da i pored toga što je žena prijavila nasilje jednom nadležni nisu ništa uradili?

I zar je moguće da ljudi još uvek nisu upoznati sa zakonom o nasilju? Zbog čega?

da se to desilo negede na zapadu ta devojčica bi odmah bila zbrinuta u sigurnu kuću. Pored svag toga iznerviralo me je i to što dok se neki bore kako bi mogli da usvoje decu, a ne mogu zbog zakona mislim i na LGBT osobe i na hetero parove koji žele da usvoje ali je procedura previše komplikovana da bi dobili dete, neke BUDALE poput ovog morona mogu da imaju dete i da ga fizički zlostavljaju.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
Ne bih rekla da je majka slučaj prijavila, jer su kod takvih slučajeva nadležni dužni da hitno reaguju u cilju zaštite deteta. Ne kažem da je sigurno da slučaj nije prijavljen, možda nije prijavljen iz straha, možda je prijavljen, a da proces nije izvršen do kraja, mada svakako ne treba stati na jednom prijavljivanju, pogotovo kad se o detetu radi.

Druga stvar je da je i psiholog dužan da prijavi učinjeno nasilje ukoliko je saznao za to (podrazumeva se da se ovo odnosi na to da je upoznat sa celom pričom, tj. ako mu se ista žena i ranije obraćala sa istim problemom).

O tome koliko su ljudi upoznati sa zakonima i koliko ih se pridržavaju ne želim da raspravljam, jer ću se samo iznervirati bezveze, a ni do kakve promene neće doći. Jednostavno neki ljudi nemaju savesti i sve dok nadležni nisu "raspoloženi" da obrate više pažnje na njihova dela, bahatiće se kako hoće. Jebeni idioti.

I hiljadu puta sam rekla da nije dete za svakoga i što se mene tiče na prvu prijavu ovakih dela se isto to dete treba oduzeti od maloumnika, a istom momentalno propisati kaznu zatvora na više godina, a ne kao što je po zakonu propisano na najmanje 10 dana.

Takođe nikako ne opravdavam ni majku koja se tek posle VIŠE PUTA obratila psihologu, shvatam ja da je to stresna situacija i da se verovatno i u njoj razvio strah od kretena, ali ipak je zdravlje deteta u pitanju i treba se što hitnije delovati i istrajati dok proces ne bude rešen u potpunosti.
By Kragi
Problem je u drzavi i njenim institucijama koje ne rade svoj posao kako treba. Zakoni se u praxi cesto krse jer nema ko da ih sprovodi.

Prekjuce slusam pricu jednog vozaca iz Kv-a kome je covek upao u bus pun putnika sa baseball palicom, preteci da ce da ga polomi jer mu je svirnuo zato sto je ostavio parkiran auto na sred puta te autobus nije moga da prodje.
Ok, slucaj koji se desio uz 30 svedoka prijavljen pandurima koji su izasli na uvidjaj i posle dva dana ga zvali da ga obaveste da se radi o tom i tom liku koji nece biti procesuiran jer je navodno bio iziritiran sirenom autobusa posto ga je zena varala sa nekim vozacem istog :smeh:
... 'ali mi cemo vama dati podatke pa ga vi gonite po privatnoj tuzbi' :roll:
Eto.
Korisnikov avatar
By Marizza
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446292#p2446292]Kragi napisao:[/url]
... 'ali mi cemo vama dati podatke pa ga vi gonite po privatnoj tuzbi' :roll:
Eto.
HAHAHAHA :D idioti.

O ocu neću ni da pričam jer ćemo se svi složiti da je to debil, ali država?

Država ovde ima veliku ulogu. Da ona radi na svest ljudi da nasilje nije dobro i da ga treba prijavljivati možda ova devojka ne bi dobila batine više puta.

Nego u ovoj ''verničkoj'' državi sasvim se normalno prihvata da se nasilje sprovodi, jer de bi on bio pravi tradicionalista kad ne bi udario ženu.

Još niko nije u školama dolazio da predaje o nasilju, nego nas par koji idemo na gradjansko raspravljamo o tome a gde su ovi ostali?

Ljudi se ovde ponašaju potpuno ignoranstki prema nasilju, a ne razmišljaju da oni mogu biti žrtve istog.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446287#p2446287]EnMademoiselle napisao:[/url]I hiljadu puta sam rekla da nije dete za svakoga i što se mene tiče na prvu prijavu ovakih dela se isto to dete treba oduzeti od maloumnika, a istom momentalno propisati kaznu zatvora na više godina, a ne kao što je po zakonu propisano na najmanje 10 dana.

Takođe nikako ne opravdavam ni majku koja se tek posle VIŠE PUTA obratila psihologu, shvatam ja da je to stresna situacija i da se verovatno i u njoj razvio strah od kretena, ali ipak je zdravlje deteta u pitanju i treba se što hitnije delovati i istrajati dok proces ne bude rešen u potpunosti.
:up:
Slazem se u potpunosti sa ovim..
Korisnikov avatar
By astra
Drzava nam je skroz trula. Znam slucaj gde je nasilnik hteo da ubije zenu i kada je prijavljen, odveli su ga u policijsku stanicu i mirno saslusali. Posle su procenili da je bezbedno pustiti ga.
Generalno, podnosenje prijave i sprovodjenje svega traje i po 3 meseca. Na kraju se pojavi advokat koji daje savet da se od tuzbe odustane jer ceo proces traje dugo i skupe su usluge advokata. Nisam se iznenadila sto je na kraju sludjena zena odustala od svega.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
Stvarno ne mogu da skontam kako ne možete biti iznenađeni kada neko odustane od rešavanja ovakve situacije, pogotovo kad je osoba koja odustaje o majka zlostavljanog deteta.
To što se to sve češće dešava nikako ne znači da se sa tim treba pomiriti i ne obraćati pažnju na to zato što nadležni ne deluju kako bi trebalo da deluju po zakonu.

Sigurna sam da kad bi žena odvela prebijeno dete u policijsku stanicu ili u centar za socijalni rad da se to ne bi odužilo na 3 meseca, već da bi se smesta reagovalo (Zakon o zaštiti od nasilja u porodici, Hitna intervencija). Uostalom, slučaj se može izneti i u javnost kroz medije koji žude za skandalima, a kad bi se to desilo nadležni bi reagovali momentalno, ako ni zbog čega drugog, onda samo da bi ugasili priču koja podcenjuje njihovo obavljanje poslova.

Sve u svemu NIKAKO nije opravdano odustajanje i ostavljanje problema sa strane, kada se radi o nečijem životu.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2446268#p2446268]Marizza napisao:[/url]E ovako. Sedim ja kod psihologa i pričam o mojim problemima. Ulazi žena sva usplahirana i kaže kako treba sa nekim da razgovora. Psiholog je pita u vezi čega? Kaže ona u vezi nasilja u porodici. Otac je više puta krvnički istukao svoju ćerku od 14 godina. Pita je ova da li ste otišli u socijalni rad to da prijavite? Kaže ona da, kada se desilo prvi put, zar moram opet? -.-

Kaže psiholog morate, pa tek onda da dodjete kod mene na razgovor. Wtf?

Kad je žena izašla napolje, ja se rasplakala ko budala.

Zar je moguće da i pored toga što je žena prijavila nasilje jednom nadležni nisu ništa uradili?

I zar je moguće da ljudi još uvek nisu upoznati sa zakonom o nasilju? Zbog čega?

da se to desilo negede na zapadu ta devojčica bi odmah bila zbrinuta u sigurnu kuću. Pored svag toga iznerviralo me je i to što dok se neki bore kako bi mogli da usvoje decu, a ne mogu zbog zakona mislim i na LGBT osobe i na hetero parove koji žele da usvoje ali je procedura previše komplikovana da bi dobili dete, neke BUDALE poput ovog morona mogu da imaju dete i da ga fizički zlostavljaju.

dakle, otac je vise puta krvnicki pretukao 14-ogodisnju cerku, a keva obilazi institucije i i dalje sa sve detetom zivi sa tom budalom?

kapiram da su nase institucije spore, neorganizovan je rad, procesi su beskonacno dugi, ali valjda pojedinac treba da zastiti sebe i svoje dete prvo, pa tek onda trazi pomoc institucije, a ne da zivis sa psihopatom za kog znas da je psihopata, i onda od drzave trazis da mu naredi da prestane da bude psihopata
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Jedina logika koja meni pada na pamet i kojom bi mogla da ima ta zena u uvodnom postu je ova: "Ako ja prijavim sada svog muza, pa on bude bio u zatvoru neko vreme, moze me naci posle njega i da mi svasta nazao ucini, tako da je bolje da ja cutim i nikome nista ne prijavljujem."
Decu treba oduzeti roditeljima koji ih na bilo koji nacin maltretiraju. A posebno one roditelje koji na bilo koji nacin vrse nasilje nad decom treba osuditi. Na minimum 10 godina. Pa neka tada razmislja o losim stvarima koje je uradio/la.
Dok, opet, tu istu decu koja ostanu bez roditelja treba dati osobama koje se vec toliko dugo trude da usvoje neko dete..
Korisnikov avatar
By Marizza
Ne znam tačno priču koju ova žena ima. Žena je bila potpuno sludjena i nije znala kome da se obrati prvo za pomoć. Možda su otišle od njega pa ih i dalje proganja... Neću da ulazim u tu temu, već u temu toga šta država radi da bi se nasilje smanjilo. Da li informiše javnost o tome i da li se u školama uči o takvim stvarima. Žene su kod nas malo informisane o tome i skoro sve koje su imale odredjenu vrstu nasilja nad njima nisu to prijavile iz straha, srama, ili u ovom slučaju jeste ali su nadležni zajebali stvar sa papirologijom i procesima..

Pa koliko puta treba da je isprebija neko da bi država oderagovala?

Ne govorim samo o nasilju u porodici.

Sutra mene ili vas neko može na ulici da ubije od batina, a država će to sve odugovlačiti ko slinu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Civilizovani svet se tek nedavno izborio sa fizičkim nasiljem, dok psihičko nasilje još nije ni definisano u potpunosti... a Srbija je kao i u mnogim drugim stvarima, makar pola veka u zaostatku.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!