Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
A kad gay parada postane hit i turistička atrakcija u nekom drugom gradu, Moskva će zažaliti i promeniti odluku... jednostavno! :zastava:
Korisnikov avatar
By Kadmiel
Rofl, danas sam procitao. xD
Overreacting much lol. xP
Korisnikov avatar
By Berserker
Malo mi je žao, ali ništa strašno... To je Rusija, to je zaostalo... :nokti:
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423995#p2423995]Berserker napisao:[/url]Malo mi je žao, ali ništa strašno... To je Rusija, to je zaostalo... :nokti:

kako nishta strashno? ruska GLBTIQ braca i sestre su ti nevazni, MALO ti ih je zao?
zashto neki kad nemaju shta pametnije reci bar ne cute?

stvarno ne bih da uspanichavam ( :molise: da ne uspanichi) filozofiju palanke kojom ochito obiluje na veliku zalost i srpska gej zajednica, ali ovo shto putinov rezim i sistem radi u Rusiji te time shiri uticaje na veliki deo istochne polovine Evrope (pogotovo, koincidentalno ili ne, na onaj deo istochne polovine Evrope u kojim je pravoslavlje)- se moze nazvati Ugandom na evropskom kontinentu. horor i uzas.
ortodoksistichki antigeji su pozvali na dvoboj gej populaciju cele istochne polovine Evrope u kom je pravoslavlje zastupljeno, i ja preklinjem gej zajednicu Srbije (koja je, zbog pro-putinovske nove vlade Srbije, prva na udaru putinovih uticaja) na dodatnu solidarnost izmedju sebe i dodatno izuzetno mudar a uchinkovit stav protiv ochito narastajuce homomrznje i antigej terorizma u srpskom pro-putinovskom drushtvu.

prvi i najbitniji korak upravo jeste izbegavanje putinofilskih zamki za optuzivanje svih vas/nas, koji smo protiv putina, za neku generalnu rusofobiju, jer upravo od putinovog rezima/sistema silovani ljudskopravni gej Rus/Ruskinja treba vashu/nashu pomoc, maksimalnu povezanost i saradnju (jednom rechju- uchinkovitu solidarnost), a ne izjave ni stavove - nishta strashno, ne zalim ih puno, to je Rusija, nije Evropa.... jer time se putinofili upravo hrane. :ozbiljan:

edit: p.s. jedan od vaznih koraka bi trebalo biti jache povezivanje srpske gej zajednice s ruskom gej zajednicom npr. uchestvovati na http://gay.ru/" target="_blank (ja zapravo upravo zbog tog sve cheshce uchim ruski jezik da komuniciram s progresivnijim, ljudskopravnijim i gej Rusima/Ruskinjama, predlazem to i vama!). jednako bitno kao i povezivanje gej zajednica celog ex-Yu regiona mora biti i povezivanje gej zajednice svih slo(a)venskih zemalja uklj. rusku kao i inache istochnoevropskih pogotovo onih u kom je pravoslavlje najveca ili jedina religija.
Korisnikov avatar
By antibiotic
:up: ua vel boya

Vest se tako neopazeno provukla kao da je nepostojeca ili netacna, a ne, blago receno, skandalozna. Jedno veliko obeshrabrenje, ne samo za Rusiju. Ne znam sta bi onda druge zemlje zaustavilo da donesu slican zakon "kao Rusija"?

Ovo je velika motivacija za klerofasiste u Srbiji, i ostale protivnike parade ili uopste ljudskih prava, oni se raduju, ovo je njihova velika pobeda.
Korisnikov avatar
By bern
strašno, atrašno, strašno! kakva igračka od države. ovo je neki vic.
The Moscow city government argues that the gay parade would risk causing public disorder and that most Muscovites do not support such an event.
hehe, kao da su s dogovrali srBski i ruski političari.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19293465" target="_blank
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423998#p2423998]Popeye napisao:[/url]srbija da se ugleda. :evilgrin:
pa ona to vec cini... samo tim pritvornijim koracima i sa apsurdnim izgovorima u pokusaju da se opere pred ocima eu i mocnijeg i demokratski usmerenijeg dela sveta. da bi (ocajno) odglumila drzavu koja navodno postuje prava i svoje donete zakone (al prosto ne moze od te neverovatne mase huligana jacih od nje, mada eto nijedan nije uhapsen niti se ista radi na tome tokom cele godine..), kao da su ovi debili i ne znaju kako je ovde bedno stanje po pitanju LGBT prava, i da se politicari dodvoravaju homofobnoj vecini radi jeftinih poena. i da nije eu i tih drugih na koje politicari imaju pik zbog fondova na kojima bi parazitirali i koje bi da izmuzu, donoseci zakone - koji se i ne primenjuju, ovde o paradi ne bi bilo ni p, ni zakona o diskriminaciji. svakako to nije doslo spontano od prosvecenja, emancipacije, kolektivnog razvoja empatije itd tj. bitno znacajnije promene stavova u drustvu.
Korisnikov avatar
By antibiotic
zlo ne spava, od izbora do sada ultra desnicari, kao ni mafijasi, ne sede dokoni, vec smisljaju sta ce sledece da naprave.
Korisnikov avatar
By Misfit
ovo je kao neka parodija dečje igre. ovim magičnim kamenom imam neograničenu moć i u sledećih 100 godina kenjaću samo toblerone.
Korisnikov avatar
By antibiotic
zabranili bi oni i na 1000 godina, ali ne mogu biti sasvim sigurni da ce putin toliko dugo ostati na vlasti.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mada su za 100 godina sigurni? :krezavi:
Ta proglašenja '' u narednih sto godina '' i sl. su karakteristična za sisteme koji su diktatorski i tiranski. Taj diskurs večitosti i definitivnosti oslikava zločinačke i bezumne mozgove, koji se na kraju prosipaju po asfaltu ispred raznoraznih streljačkih vodova.
- '' Doživotni predsednik Rumunije '', '' doživotni predsednik SFRJ '', '' Zabrana parade u narednih 100 godina ''...
Tako će biti i u ovom slučaju.
:yes:
Korisnikov avatar
By Berserker
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2424000#p2424000]Vel boy napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423995#p2423995]Berserker napisao:[/url]Malo mi je žao, ali ništa strašno... To je Rusija, to je zaostalo... :nokti:

kako nishta strashno? ruska GLBTIQ braca i sestre su ti nevazni, MALO ti ih je zao?
zashto neki kad nemaju shta pametnije reci bar ne cute?
Mislio sam na Rusiju više na njihovu tradiciju, kao i establišment...
I druga stvar, ja sam prestao da marim za Rusiju kad sam video šta sve tamo prolazi kao pozitivna stvar... Naravno da mi je žao tih ljudi koji tamo žive i trpe ove gluposti, ali šta ja mogu kad je "država" u očajnom stanju...
Ovaj moj prvi komentar je bio upućen državi, ne ljudima....
Kod nas je prošla parada jer nismo toliko "zatrovani" kao oni...

Eto mog objašnjenja za komentar.
Kraj svađe između mene i tebe. I izvini :-)
dobro, ali samo preciznim targetiranjem zla i sistema kolikogod da je vecinsko u nekom narodu se ono sigurno urushava, ne nekim shablonsko stereotipnim rasno verskim.... generalizacijama chak ni sluchajno iznesenim. ovde je od krucijalne vaznosti uticati na srca i dushe imalo progresivnijih, imalo ljudskopravnijih Rusa i Ruskinja da se pokrenu za poboljshavajuce promene u svom drushtvu a ne anatemisati ceo ruski narod kao putiniste.
znam da nisi to radio, samo kazem koliko je bitno biti iskreno politichki korektan u ovakvim situacijama. :)
zabrana nije u redu, ali mislim da ruske gayeve to mnogo ne pogadja. Upravo se vratio se iz Sitgesa, tamo sam upoznao mnogo ruskih gayeva (koji su uzgred receno medju mladjima jer je kod ostatka prosek godina 40 i vise :( ) i dosta pricao sa njima - pa oni sasvim lepo zive tamo, zabavljaju se, a zabrana parade ih mnogo ne zanima, nije im to najvaznija stvar na svetu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Kako Rusi uvek zaostaju, tj. kasne, a kasnije to sa preterivanjem nadoknadjuju (npr. Petrovgrad), treba ocekivati da ce u Rusiji biti najvece gej parade.
Volim Rusiju i Ruse, njihovu umetnost, kulturu, književnost...
E, sad. Politički mi ruska vlast nije bliska, ne slažem se sa mnogim stvarima, kada je reč o unutrašnjem uređenju Rusije, bio sam u Moskvi i video razne ljude koji su nezadovoljni situacijom u zemlji. To što su zabranili gej paradu u narednih 100 godina, pokazuje samo Putinovu spremnost ka podilaženju populističkim i tradicionalističkim budalaštinama i nespremnost ka rešavanju problema ugrožene manjinske grupe u njihovoj zemlji. Štaviše, ovim aktom podstiče i produbljuje probleme tih ljudi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!