[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2423995#p2423995]Berserker napisao:[/url]Malo mi je žao, ali ništa strašno... To je Rusija, to je zaostalo... 
kako nishta strashno? ruska GLBTIQ braca i sestre su ti nevazni, MALO ti ih je zao?
zashto neki kad nemaju shta pametnije reci bar ne cute?
stvarno ne bih da uspanichavam (

da ne uspanichi) filozofiju palanke kojom ochito obiluje na veliku zalost i srpska gej zajednica, ali ovo shto putinov rezim i sistem radi u Rusiji te time shiri uticaje na veliki deo istochne polovine Evrope (pogotovo, koincidentalno ili ne, na onaj deo istochne polovine Evrope u kojim je pravoslavlje)- se moze nazvati Ugandom na evropskom kontinentu. horor i uzas.
ortodoksistichki antigeji su pozvali na dvoboj gej populaciju cele istochne polovine Evrope u kom je pravoslavlje zastupljeno, i ja preklinjem gej zajednicu Srbije (koja je, zbog pro-putinovske nove vlade Srbije, prva na udaru putinovih uticaja) na dodatnu solidarnost izmedju sebe i dodatno izuzetno mudar a uchinkovit stav protiv ochito narastajuce homomrznje i antigej terorizma u srpskom pro-putinovskom drushtvu.
prvi i najbitniji korak upravo jeste izbegavanje putinofilskih zamki za optuzivanje svih vas/nas, koji smo protiv putina, za neku generalnu rusofobiju, jer upravo od putinovog rezima/sistema silovani ljudskopravni gej Rus/Ruskinja treba vashu/nashu pomoc, maksimalnu povezanost i saradnju (jednom rechju- uchinkovitu solidarnost), a ne izjave ni stavove - nishta strashno, ne zalim ih puno, to je Rusija, nije Evropa.... jer time se putinofili upravo hrane.
edit: p.s. jedan od vaznih koraka bi trebalo biti jache povezivanje srpske gej zajednice s ruskom gej zajednicom npr. uchestvovati na
http://gay.ru/" target="_blank (ja zapravo upravo zbog tog sve cheshce uchim ruski jezik da komuniciram s progresivnijim, ljudskopravnijim i gej Rusima/Ruskinjama, predlazem to i vama!). jednako bitno kao i povezivanje gej zajednica celog ex-Yu regiona mora biti i povezivanje gej zajednice svih slo(a)venskih zemalja uklj. rusku kao i inache istochnoevropskih pogotovo onih u kom je pravoslavlje najveca ili jedina religija.