Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390392#p2390392]TauCeti napisao:[/url]Polovina gastarbajtera ode negde i ne uklopi se u to novo društvo u kom se nađe. Ne smuva nijednu devojku, ne nađe nijednog lokalnog prijatelja, ne nađe kupus salatu i pečenje, i onda im samo ostaje da budu ogorčeni na tu "novu" zemlju i da pljuju po njihovom načinu života i vrednostima, a da veličaju Srbiju iz koje su tako rado pobegli, ali u koju se ne bi tako rado opet vratili.

I onda je sve što se u Srbiji radi savršeno, a stranci su skrenuli. I onda, ako je Srbija homofobna, to je onda zato što tako treba, a stranci su moroni. I naravno, uvek ali uvek su svi mnogo glupi. Srbi su najpametniji narod, pogotovo kad su u inostrantstvu i imaju osnovnu školu i kupe govna bečkih kučića po ulici.
Pre nekih dva meseca mi je bio brat kog prvi put vidim iz Ciriha u Novom Sadu.
Sta reci. Covek od svojih 22-23 koji je rodjen gore, koji ne zna sta je rat, nemastina, glad. Sedi i palamudi o Siptarima, Kosovu, pederima... sav bitan sto je zaduzio pusku kao clan rezervnog vojnog sastava iako bi ga na jedan metak opaljen iz nje strpali u prdekanu da ne vidi svetlost dana na pet godina... neopisivi konzument teorija zavere od 'Prokletstva Tutankamonove grobnice' preko 'masonerije' do 'svodjenja Srbalja pod jednu sljivu'.

Retard koji je zavrsio srednju skolu u rangu zanata jer mu se nije islo u gimnaziju pa sad radi u prodavnici mobilnih telefona kao salterusa. Razmislja da upise fakultet politickih nauka (gde ga odma docekah sa pricom kako to misli da uradi bez propisno zavrsene srednje skole) jer, avaj, voli da palamudi o Velikoj Albaniji i malo mi to razumemo i 'videcemo sta je govorio kad "zauzmu" sve'.

I dzaba mu Cirih kad je tu pamet odnekud posisao iako u kuci ima oca koji je proputovao staru Jugu kao muzicar sa zavrsenom akademijom.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Mislim da smo apsolvirali to da stepen obrazovanja ne mora imati veze s necijom homofobijom. Koliko samo homofoba/ultra-nacionalista ima, recimo, na filozofskom fakultetu?!

Ne mora cak ni religija, oni pobozni sto se svake nedelje mole u crkvi ce u najgorem slucaju misliti da ce nam dusa otici u pakao, da ce nas "bog kazniti", tako da oni ne moraju da previse intervenisu...

Socijalni faktori, okolina, porodica, siromastvo mogu, ali ne moraju. Znamo mnoge koji su sazreli da se veoma razlikuju od sredine u kojoj su odrasli...

Ono sto je najverovatnije - a to se tice i zemljaka u dijaspori jeste ta cuvena kriza licnog identiteta.

Ne kazem da je za svakog preko potrebno da pronadje neki svoj licni identitet, ali u nedostatku (a potrebi) identiteta ljudi se cesto zaludjuju preuzimanjem modela identiteta serviranog za mase, kao sto je to nacionalni identitet, verski , ideoloski itd.

U zemljama gde ne postoji tradicija individualistickog razmisljanja ( bivse socijalisticke zemlje, bliski istok itd.) ili je izgubljena, kriza identiteta u savremenom dobu je najprimetnija, a srazmerno s tim i visok stepen homofobije.

Identiteti za mase su pretezno tradicionalni, a oni ne gaje veliku ljubav prema razlikama - ili se barem danas tako interpretiraju da ne postuju razlike medju ljudima, ... ili ih prihvataju sve dok su oni superiorniji, a razlike marginalizovane.

Oni ce svoj identitet braniti svim sredstvima, jer im je to jedino sto im je preostalo usled globalisticke papazjanije. Mozda je najveca zabluda ta sto oni misle da ih razlicitost drugih na neki nacin direktno ugrozava.

Nacionalisti iz dijaspore tako ,moze se reci, sami sebe marginalizuju - ne toliko zbog sto nemaju dovoljno slobode u zemljama u koje su dosli, vec zato sto je to odnos koji oni sami primenjuju. Kada dodju u svoj zavicaj oni zele da budu ti "glavni" i superiorni, a ne jednaki.

Romi iz Srbije u inostranstvu, recimo, ce biti manje homofobni od srba sve dok prihvataju svoj romski identitet bez kompleksa.

Ljudi koji su ostali u selima i manjim mestima nisu u tolikoj krizi identiteta, tako da na razlike gledaju manje-vise kao na neki fenomen, ili na neki komican nacin. Oni koji su sa sela, a nesto obrazovaniji imaju vece sanse da postanu klasicni homofobi kao oni u gradovima.
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390786#p2390786]barni011 napisao:[/url]siznaci ko ne zavrsi gimnaziju od njega nista?

aj procitaj svoj post jos jednom pa onda razmisli da li se ti zaista razlikujes od onogo sto osudjujes...
Da li sam rekao tako nesto? Ne.

Nezavrsavanje bilo kakve skole u takvom jednom prilicno savrsenom sistemu je samo znak njegovog nacina zivota jednog ugursuza i nista vise.
Da li osudjujem nekoga ko samo zavrsi dve godine ili tri srednje skole? Da, ukoliko je sposoban i moze vise. Nemanje zelje za licnom nadgradnjom i zivot lezilebovica je svakako za osudu.

A da ja tebe pitam zauzvrat jednu stvar. Da li ti uopste imas dobar temelj da kvalifikujes nekoga kome si procitao jedan post ili dva?
aj procitaj svoj post jos jednom pa onda razmisli da li se ti zaista razlikujes od Statusa.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Alejandro
Problem nastaje kada krenemo da generalizujemo stvari, ljude.
Isto kao sto imas takve manijake po dijasporama, imas i ljude koji imaju sasvim normalan stav prema LGBT zajednici ovde u Srbiji, a pritom, medju njima takodje ima onih koji "nisu videli zapad". :jbg:
Korisnikov avatar
By spliff
mislim da nije do obrazovanja...
kao shto je neko vec napomenuo ima toliko visokoobrazovanih ljudi koji naginju fashizmu
pre je do kucnog vaspitanja
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390808#p2390808]antibiotic napisao:[/url]Mislim da smo apsolvirali to da stepen obrazovanja ne mora imati veze s necijom homofobijom. Koliko samo homofoba/ultra-nacionalista ima, recimo, na filozofskom fakultetu?!

Ne mora cak ni religija, oni pobozni sto se svake nedelje mole u crkvi ce u najgorem slucaju misliti da ce nam dusa otici u pakao, da ce nas "bog kazniti", tako da oni ne moraju da previse intervenisu...

Socijalni faktori, okolina, porodica, siromastvo mogu, ali ne moraju. Znamo mnoge koji su sazreli da se veoma razlikuju od sredine u kojoj su odrasli...

Ono sto je najverovatnije - a to se tice i zemljaka u dijaspori jeste ta cuvena kriza licnog identiteta.

Ne kazem da je za svakog preko potrebno da pronadje neki svoj licni identitet, ali u nedostatku (a potrebi) identiteta ljudi se cesto zaludjuju preuzimanjem modela identiteta serviranog za mase, kao sto je to nacionalni identitet, verski , ideoloski itd.

U zemljama gde ne postoji tradicija individualistickog razmisljanja ( bivse socijalisticke zemlje, bliski istok itd.) ili je izgubljena, kriza identiteta u savremenom dobu je najprimetnija, a srazmerno s tim i visok stepen homofobije.

Identiteti za mase su pretezno tradicionalni, a oni ne gaje veliku ljubav prema razlikama - ili se barem danas tako interpretiraju da ne postuju razlike medju ljudima, ... ili ih prihvataju sve dok su oni superiorniji, a razlike marginalizovane.

Oni ce svoj identitet braniti svim sredstvima, jer im je to jedino sto im je preostalo usled globalisticke papazjanije. Mozda je najveca zabluda ta sto oni misle da ih razlicitost drugih na neki nacin direktno ugrozava.

Nacionalisti iz dijaspore tako ,moze se reci, sami sebe marginalizuju - ne toliko zbog sto nemaju dovoljno slobode u zemljama u koje su dosli, vec zato sto je to odnos koji oni sami primenjuju. Kada dodju u svoj zavicaj oni zele da budu ti "glavni" i superiorni, a ne jednaki.

Romi iz Srbije u inostranstvu, recimo, ce biti manje homofobni od srba sve dok prihvataju svoj romski identitet bez kompleksa.

Ljudi koji su ostali u selima i manjim mestima nisu u tolikoj krizi identiteta, tako da na razlike gledaju manje-vise kao na neki fenomen, ili na neki komican nacin. Oni koji su sa sela, a nesto obrazovaniji imaju vece sanse da postanu klasicni homofobi kao oni u gradovima.
odlichan post i analiza!

uz to, chisto psiholoshki fenomen koji se sve vishe utvrdjuje - da se mozak, a tim najcheshce i chitav politichko-zivotni tj. tzv. vrednosni sistem, ultradesnih ili oportunistichkih ili sebichnih ili low-self-esteem-compensating-on-wannabe-superioristichkih ili shovinistichkih (bilo heteromushkoshovinistichkih bilo nacionalistichko-shovinistichkih ...) osoba chak i s bioloshkog i biohemijskog aspekta razlikuje od ljudi koji su tolerantni, razumni, poshteni, samoodbranbeni ali nikad napadachki, dostojanstveni ali ne sebichni, univerzalno pravedni.
stoga, vrlo chesto ima daleko vecih razlika medju osobama unutar jedne te iste nacije, rase, vere, plemena, pa chak i porodice, nego medju tim socijalnim konstruktima tj. kategorijama per se.

kao i ovo shto spliff reche. jer, homomrznja i heteroseksizam su (bili, a nazalost josh uvek su) toliko drushtveno institucionalizovani da se najpre stichu i nauche najcheshce u porodici tj. od tata, mama, stricheva, ujaka, rodjaka.....
Korisnikov avatar
By antibiotic
@vel boy, moze biti da je takodje stvar vaspitanja i porodice, mada ne mora da bude. Mnoga deca se jako razlikuju od svojih roditelja.

Nesretan je zivot homofobski. Nemaju oni puno perspektive u zivotu sem da budu outlaws.
Oni sto zele da prebiju pedera jesu takvi iz razolga sto zele da budemo jednaki kao oni, marginalizovani i bez integriteta. Zele da nas odvuku u sopstvenu propast, jer se usudjujemo da budemo normalni.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391048#p2391048]antibiotic napisao:[/url]@vel boy, moze biti da je takodje stvar vaspitanja i porodice, mada ne mora da bude. Mnoga deca se jako razlikuju od svojih roditelja.
da. to implicite i rekoh u prvom pasusu. oni chiji je mozak razvijen da pruze otpor psihozi mase i krda (pa bilo ta masa i krdo bliza ili shira porodica), sigurno da nece biti homomrzioci. oni koji u biohemiji mozga imaju balans te prevagu boljih ljudskih osobina uopshteno (figurativno recheno- dobro srce), pa bili oni i deca homomrzilachkih roditelja ili rodbine, nece potpasti pod uticaje zaludjenih roditelja ni isto takve rodbine.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391048#p2391048]antibiotic napisao:[/url]
Nesretan je zivot homofobski. Nemaju oni puno perspektive u zivotu sem da budu outlaws.
Oni sto zele da prebiju pedera jesu takvi iz razolga sto zele da budemo jednaki kao oni, marginalizovani i bez integriteta. Zele da nas odvuku u sopstvenu propast, jer se usudjujemo da budemo normalni.
to sve da. jedino, nazalost, josh uvek institucionalizovana drushtvena homofobija (tj. ti negativni vanjski faktori) bojim se chini chesto nashe gej zivote daleko tezim nego shto su zivoti homofoba. dok god se homomrzilachkom zlu podilazi i dok god ga se ohrabruje a nas gejeve maltretira i muchi kao pristupachne mekane zrtve za izivljavanja i udaranja u nash zivot, prava i interese, bojim se da je nash zivot chesto tezi pa i "nesretniji". stoga, samo odluchna borba protiv takvog uzasno nepravednog drushtvenog stanja stvari te borba za stanje stvari gde ce homomrzilachki agresor zaista biti i kaznjen i onemogucen i nesretan, a mi tj. gej zrtve i zashticeni i jednakopravni u drushtvu sa svima i sretniji, je vazna!
jedan od prvih najvaznijih koraka u tom pravcu je maksimalno moguca solidarnost i kohezija unutar same gej zajednice!
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390343#p2390343]Mali-Princ19 napisao:[/url]Postovani g. Ubico Klica, nije to stvar gladi, nego PALANACKI MENTALITET. Sve se svodi na to da to selo zivi u njima i da od te prirode mogu da pobegnu, ali nece. Zasto? Zato sto nisu dovoljno osvesceni da to urade.
Ja potpisujem da je veci broj gastarbajtera homofoba ustvari radnicko stanovnistvo koje nema visoko obrazovanje, tj. zanatlije.
Oni koji zive u inostranstvu i imali su prilike da se skoluju su uglavnom tolerantni, jer su prihvatili norme ponasanja zemlje u kojoj zive, bez nekog otpora.
Jos uvek ima slucajeva da ljudi tamo krisom peku svinju u dvoristu i nije im jasno zasto im dolazi inspekcija da im naplacuje kazne.
Homofobija me kod zaostalih ljudi ne cudi.
:up:

POdebljana poslednja recnica. plus Sto neki ljudi apsolutno ne mogu da razumeju LGBT populaciju.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390365#p2390365]gnossienne napisao:[/url]Mislim da to baš i nije reprezentativan uzorak. Komentatori kao što su Pera Sidnej, Milomir Beč, Branislava-Svedska su često ljudi koji nisu potpuno prilagođeni na svoje okruženje pa ono i nema velikog uticaja na njih. Osim toga, ono što je prihvaćeno u tom društvu, a nije u onom iz koga potiču, im postaje još odbojnije zbog te neprilagođenosti pa iskaljuju ljutnju na virtuelnom Balkanu, jer ne mogu da je ispolje u sredini u kojoj bi njihovo mišljenje bilo izvrgnuto ruglu.
Oni koji se bolje adaptiraju i nemaju toliku potrebu da vise na vesti-online.com i sličnim portalima.
Otprilike i moje objasnjenje tog fenomena.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390819#p2390819]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390786#p2390786]barni011 napisao:[/url]siznaci ko ne zavrsi gimnaziju od njega nista?

aj procitaj svoj post jos jednom pa onda razmisli da li se ti zaista razlikujes od onogo sto osudjujes...

Nezavrsavanje bilo kakve skole u takvom jednom prilicno savrsenom sistemu je samo znak njegovog nacina zivota jednog ugursuza i nista vise.
Da li osudjujem nekoga ko samo zavrsi dve godine ili tri srednje skole? Da, ukoliko je sposoban i moze vise. Nemanje zelje za licnom nadgradnjom i zivot lezilebovica je svakako za osudu.

A da ja tebe pitam zauzvrat jednu stvar. Da li ti uopste imas dobar temelj da kvalifikujes nekoga kome si procitao jedan post ili dva?
aj procitaj svoj post jos jednom pa onda razmisli da li se ti zaista razlikujes od Statusa.

ti si napisao ovo

Retard koji je zavrsio srednju skolu u rangu zanata jer mu se nije islo u gimnaziju pa sad radi u prodavnici mobilnih telefona kao salterusa.

Ne znam sta bi ja vise sa tobom pisao na ovu temu kad si sve rekao u ovome gore, ponajvise o sebi
Na ostalo u postu cu ti odgovoriti.
Da, imam dobar temelj da mogu procenim sagovornika i njegov kvalitet, ali tome te ja ovde necu uciti.Moras to sam nuciti.Potrebne su dve stvari.Da te to zanima i da volis ljude.
Ne znam sta si mislio vezano za Statusa?
On je izneo daleko manje gluposti na ovom forumu nego vecina vas nadogradjenih.
Od njega bi trebalo da se naucite komunikaciji bez uvreda.Prskocili ste vi ono osnovno na sta se covek zida.
By Ulix
Živeći u Americi upoznao sam priličan broj odvratnih četnika u dijaspori koji žive za srpstvo, najviše na svetu mrze zapad koji im je pružio sve što imaju i sanjaju da njihova rodna gruda zauvek ostane sirota prćija, jer to njima omogućava da žive u iluziji kako su nešto eto postigli u životu - ona logika, možda sam zadnji u gradu, ali ću svakako biti prvi u selu.

Ali zaista nisu svi takvi.

And I'm proud to say da ni emigrantski deo moje porodice nije takav. Štaviše, moji baba i deda su odlazili na proteste i donirali raznim kampanjama za LGBT prava još od sedamdesetih godina. I ja ih mnogo volim zbog toga.
:D
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2391439#p2391439]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2390819#p2390819]Sixto napisao:[/url]

ti si napisao ovo

Retard koji je zavrsio srednju skolu u rangu zanata jer mu se nije islo u gimnaziju pa sad radi u prodavnici mobilnih telefona kao salterusa.

Ne znam sta bi ja vise sa tobom pisao na ovu temu kad si sve rekao u ovome gore, ponajvise o sebi
Na ostalo u postu cu ti odgovoriti.
Da, imam dobar temelj da mogu procenim sagovornika i njegov kvalitet, ali tome te ja ovde necu uciti.Moras to sam nuciti.Potrebne su dve stvari.Da te to zanima i da volis ljude.
Ne znam sta si mislio vezano za Statusa?
On je izneo daleko manje gluposti na ovom forumu nego vecina vas nadogradjenih.
Od njega bi trebalo da se naucite komunikaciji bez uvreda.Prskocili ste vi ono osnovno na sta se covek zida.
Ako ne znas sta sam mislio za Statusa zasto nacinjes temu uopste...

Sto ce tice citirane recenice, ako si date primetiti deo 'jer mu se nije islo' onda bi mogli i da promenite smer u kome bljujete vatru na ovoj temi.

Hvala...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!