Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bothways
Jos jedan diktator umro je ove godine. Ovog puta nije ubistvo u pitanju, vec zdravstveni problemi.

Kakav je ovaj dogadjaj imati uticaj na Severnu Koreju? Hoce li izaci iz izolacije?

Diskutujte.
Korisnikov avatar
By *deni*
A jeste li vi videli kako onaj podjarmljeni narod histerično žali pred kamerama za ovim skotom, koji je, prema službenom saopštenju, preminuo od iscrpljenosti radom za dobrobit svoga naroda ?!
:krezavi:
Korisnikov avatar
By crni90
Spikerka korejske televizije: Dragi vođa preminuo je u subotu od iscrpljenosti u pomaganju narodu Severne Koreje
:lol: :lol: :lol:

Inače umro je od šloga
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sve češće se zapitam, ko je ovde lud...
Korisnikov avatar
By antibiotic
a zar je neko prisutan smeo da ne zaplace?

ovo je totalno fascinantno. voleo bih da sam i ja bio tamo da se valjam po betonu u toj masovnoj histeriji i ocaju.
jedino sto bi im mozda bio malo upadljiv pa bi ih zbunilo, a mozda bi me i likvidirali.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
zao mi coveka, nije mi zao diktatora

u stvari ni coveka mi nije zao

sto u vezi sa histerijama rece moja drugarica, ,,setili se koliko se ljudi pobio, pa su suze dosle same od sebe''
Korisnikov avatar
By kurac
te slike masovnog plača imali smo i ovdje prije kojih trideset godina.
http://www.youtube.com/watch?v=bkarwj8gPCc

daleko od toga da bi se drug tito i kim jong il mogli uspoređivati u kontekstu ostavštine svojim narodima, but still...
Korisnikov avatar
By crni90
Severnokorejska novinska agencija KCNA javila je da su u toj zemlji prijavljene čudne prirodne pojave od smrti lidera Kim Džong Ila

Agencija navodi da je led na jezeru Čon "pucao tako glasno da je izgledalo da se tresu nebo i zemlja", dok je zabeležen i "čudan odsjaj na vrhu planine Paektu". Usled poštovanja kulta ličnosti, koji okružuju Kim Džong Ila i njegovog sina, oni u Severnoj Koreji imaju skoro božanski status.

"Čak i priroda žali za vođom. Snežna oluja i led podigli su se kada je vođa umro, a na jezeru Čon led je pukao nedaleko od planine Paektu", navodi agencija.

Kako prenosi zvanična državna agencija, posle naglog prestanka oluje u ranim jutarnjim časovima pojavila se svetleća poruka uklesana u steni: "Planina Paektu, sveto mesto revolucije. Kim Džong Il ".

Agencija navodi da je istog dana "mandžurijski ždral zauzeo pozu dubokog žaljenja na statui oca pokojnog lidera u gradu Hamhungu" na severu ove komunističke države.

Više od 100 pesama je napisano u Kimovu čast od kada je on preminuo, prenosi KCNA, sa naslovima poput "Ustani narode velikog generala" ili "Vojnici ne zaboravljaju generala". Novinska agencija kaže da će nakon "tmurnih dana po Kimovoj smrti proleće prosperiteta sigurno doći u zemlju zahvaljujući patriotskoj posvećenosti Kim Džong Ila koji je blokirao silan vetar istorije do poslednjeg momenta svog života".

Inače za pokojnog Kima se tvrdilo se da je kao beba prohodao već sa tri nedelje, da je njegovo rođenje predvideo labud, a najavili dvostruka duga i nova zvezda na nebu. Severnokorejska propagandna mašinerija mu je tokom života laskala pridevima poput; "Zvezda vodilja 21. veka", "brilijantni vođa", "najveća inkarnacija revolucionarne drugarske ljubavi", "dragi vođa", "savršena inkarnacija onoga što pravi lider treba da ima"…

Sjevernokorejski državni mediji javili su da je skoro pet miliona ljudi došlo u Pjongjang da oda počast Kim Džong Ilu.

Telo Kim Džong Ila nalazi se u memorijalnoj palati Kumsusan, mauzoleju, gdje je i balzamovano telo njegovog oca i osnivača nacije Kim Il Sunga izloženo u staklenom sarkofagu od njegove smrti 1994. godine.
Korisnikov avatar
By west end
Kim Džong Il i posle smrti obasipa narod "luksuzom": porcija ribe za svakoga

“Velika ljubav” Kim Džong Ila prema narodu Severne Koreje oseća se i posle njegove smrti. Naime, stanovnici glavnog grada mogu da uživaju u specijalnoj porciji sveže ribe, javljaju zvanični mediji.

Pokojni lider se pre smrti pobrinuo da njegovi sunarodnici mogu da uživaju u retkom luksuzu, i dao zadatak njegovom sinu i nasledniku Džong Unu da podeli svežu ribu ljudima koji su u žalosti.

“Uplakani prodavci i građani sjatili su se u ribarnice širom glavnog grada”, javlja dnevni list “Rodong Šinmun”.
List je objavio fotografije na kojima se vide domaćice sa suzama zahvalnosti kako stoje ispred velikih plastičnih bazena punih bakalara. Riba je, inače, veliki luksuz u izgladneloj Severnoj Koreji.

Ekonomcki zvaničnici u Pjongjangu zavetovali su se na odanost Ilovom nasledniku, rekavši da se “istorija ljubavi prema narodu nastavlja i da nijedan narod na svetu nije tako blagosloven liderima i generalima kao što su to Koreanci”.

U tekstu “Rodong Šinmuna” takođe piše da je pokojni vođa radio “srcem i dušom” kako bi njegov narod imao svežu ribu cele godine. :lol:
Korisnikov avatar
By west end
e ovakav vodja vama treba....porciju sveze ribe i to potpuno besplatno,a ovi vasi samo poreze,namete i gledaju kako da vam oderu kozu s ledja.... :saint2:
Korisnikov avatar
By *deni*
Meni su najdraže ipak one vrane što čuče po granama, žale za vođom i predviđaju mu večan život u rajskom naselju.
Tako bar javlja tamošnja državna televizija.
:krezavi:
Korisnikov avatar
By bern
a država za pokoj njegove duše časti narod... šerbetom :D
Korisnikov avatar
By *deni*
Ju, danas sam video neku histeričnu ženetinu - spikerku severnokorejske televizije kako seje hejt na neprijatelje čitajući vesti.
:kletva:
Korisnikov avatar
By Mars
To im je valjda...što više histerije, to veća odanost zemlji, partiji...jedina mera patriotizma, u koliki ćeš trans da upadneš tako, javno.

Ja videh slike izbeljenog snega sa sa'rane.
Korisnikov avatar
By Mars
Jadni ljudi.

Tako se životinje ne tretiraju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!