Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Popeye napisao:a što ako nekome prijeti smrt tamo gdje ga se deportira?a bože moj, ta zar još i o tome brinuti? pa nije fetus u pitanju da se sad tu grizemo 'oće li preživeti or jok.
Denni85 napisao:a zasto bi se neka gayevska organizacija oglasila?ono, da bude "prst
u oko" i samo da smo kontra? Sta imamo mi (gayevi) sa "azilantima" plus jako me
zanima kakvi su stavovi tih "azilanata" o nama (gayevima)?
Vel boy napisao: ipak treba bar boriti se protiv stereotipa i predrasuda (tipa, "svi su oni isti, siluju, kradu, crni, smrde...") prema tim azilantima u srpskom drushtvu. sve zavisi od sluchaja do sluchaja tako da ovi koji protestuju protiv azilanata ne bi smeli da shire atmosferu ksenofobije, lincha, predrasuda, mrznje.Pa ja sam pitao da li se neko oglasio od neke gej organizacije, odgovor sam dobio nije niko izgleda.To me interesovalo.
onaj silovatelj azilant treba biti krivichno procesuiran, ali nisu svi azilanti kao on.
samo to i toliko i mogu reci gej organizacije u Srbiji.
eto, barni 011, nadam se da ti je odgovoreno josh bolje.
speedygonsales napisao: Србија треба да скрати време за разматрање статуса азиланата и да их по хитном поступку врати одакле су дошли.Jel bas mora po hitnom i urgentnom?
Они су овде само због безвизног режима јер им је ово пут ка Европи.
Ургентна депортација!
Denni85 napisao:Vidis ja sam protiv tog nacina razmisljanja, tzv. "solidarnost" sa svime i svakime, bez da razmotri i dobro vidi o cemu se radi...Pa i svaki peder ili lezbejka su slucaj za sebe, ali su (smo) i dalje 'issue' koji se mora generalno posmatrati.
svaki slucaj je poseban, te ga tako treba i posmatrati
Dalje, mnogi ne znaju sta znaci pojam 'azilant' - azilant je osoba koja je bila
primorana otici iz svoje države jer se tamo osecao nesigurno i ili/progonjen
zbog svog politickog uverenja/religijske pripadnosti/boje koze/nacionalnosti...
dakle, azilant nije neko koji iz razloga ekonomske teske situacije (ili kako si
ti napisao: muka ga naterala da dodje) svoju srecu trazi u bogatijim zemljama!
Mislim, kako se ono kaže - žao mi ih je, ali ne moram ja to da žalim
antibiotic napisao:Ово је смешно! Отворити могућност образовања, зараде и смештаја када то и нашем народу мањка? У ери економске кризе, катастрофалне незапослености и општег економског и криминалног расула ми да плаћамо смештај и исхрану људима од којих 1% има валидан и искрен разлог за азил!? И то им није ни била намера да добију азил у Србији али, ето, да их не би вратили по експресном поступку и, можда, ухапсили.
Jel bas mora po hitnom i urgentnom?
Azilante treba prvo saslusati ( ali ne u policiji) koje su ih muke naterale, koji su im ciljevi itd. Potom otvoriti mogucnost integracije, obrazovanja, prava na zaradu i adekvatan smestaj, kao i mogucnost povratka u svoje zemlje ili preseljenje u zapadnu Evropu ako im je to i dalje cilj.
Izricito sam protiv koncentrisanja azilanata u jednom naselju, kampu ili ustanovi, vec da vise naselja, bila sela ili gradovi, obezbede toliko kapaciteta da mogu da prime barem jednu azilantsku porodicu. Toliko bi mogli da podnesu.
barni011 napisao:diskriminacija...solidarnost sa grupom koja je diskriminisanabas to.
speedygonsales napisao: У ери економске кризе, катастрофалне незапослености и општег економског и криминалног расула ми да плаћамо смештај и исхрану људима од којих 1% има валидан и искрен разлог за азил!?ovu statistiku temeljis na necemu osim vlastite bescutnosti prema tim ljudima jer nisu srbi?
barni011 napisao:Meni se cini da je slucaj te devojke koja je silovana zloupotrebljen u najgore moguce svrhe.tim azilantima treba pomoc a ne deportacija.Nema ni jedan primer u Srbiji da je silovanje izazvalo bojkot takve vrste da se deca ne salju u skolu.
A sve je to normalno jer se ni pre nije osudjivalo takvo sto pa se evo ponavlja.
Ako se neko seca pre par godina kada je pocela, kako ja to nazivam deportacija Cigana iz urbanih gradskih sredina na periferiju u kontejnere, i cuvena recenica Djilasa..."niko ne sme da koci razvitak Beograda" sto je za anale ljudskih prava.I tada je i on imao podrsku dobrog dela gradjana Novog Beograda i bili su protesi za njihovo iseljenje.Prvo ako se ne varam tamo oko Delta City-ja pa onda ispod gazele.
Problem nije resen vec samo odlozen na periferiju.
Da se mene pita te pare od mosta na Adi bi ulozio u izgradnju objekata po celom gradu za njihovu integraciju u ovo drustvo.
Nema slucaja, bar koliko ja znam da je neki ciganin napao "belkinju" al ima na stotine primera da se desilo obrnuto.I niko nije iseljavao stanare bloka 64 ili sta znam kog bloka.To je taj odnos vise i manje vrednog zivota.
U svakom slucaju pocinitelj silovanja mora biti nadjen i kaznjen.Ali ne na ovakav nacin!
barni011 napisao:Najveci Romoljub cigana je Djilas, da me ne tuzi gradonacelnik ovo sam cuostarsailor napisao:sa obzirom kako ih nazivas i sta lupetas, nemam volju da ti objasnjavamPa oni tako vole najvise da se zovu, bar meni tako kazu ove koje znam.Inace mi Srbi volimo da kazemo cigan al to nije pravilno, kaze se ciganin.
ne vredi
Rom je naziv koji sluzi kad kao se brines o njima, pa ga bas i ne gotive zato, tako oni kazu i smeju se.
speedygonsales napisao: Оно са чиме се не могу сложити то је ко тражи азил. Азил траже људи који су гоњени у својој држави из религијских, политичких убеђења, сексуалне оријентације или неког трећег разлога који спада у основна људска права.To sto nazivas "nacinom zivota" je za nekog puko prezivljavanje. Postoje regulative koje spominjes za ko moze, a ko ne moze da trazi azil, no one su teska peripetija, jer to, prvo, treba nekako dokazati, ubediti, pa tako bude da onima kojima je azil mozda najvise potreban ne uspevaju da ga dobiju. Odvazniji ce rizikovati i ici da kukaju, jer drugacije mozda ne umeju, dok ce drugi radije ostati u ilagali ako ikad uspeju da se domognu tudje zemlje.
Онај коме се не свиђа "начин живљења", ко тражи боље услове живота и рада (тај углавном не долази у Србију), подноси захтев за боравиште или држављанство другим токовима. Он не тражи азил (може да га тражи али никада га, из тих разлога, не би добио).
speedygonsales napisao:ukratko, taj 1% si izmislio.
@Popeye Статистику базирам на томе колико се, генерално, азиланата врати (притом мислим на наше азиланте који су враћени из ЕУ).
deran napisao:offIzvinjavam se za off al jace je od mene
aaaaaah,ta terminologija i politička korektnost..........
na tv-u ne smeš reći kurac i pička,a penis i vagina možeš...eh,lepo je kad svi znamo latinski
barni011 napisao:wikipedijaAh, ispadoh zadrti polit. korektni fashista.
....Роми или Цигани, су народ пореклом из Индије, коју су напустили око 10. века, а данас живе широм света, углавном у Европи.....
antibiotic, to je tebi pogrdno jer ti je tako usadjeno u svest, tako je na celom Balkanu...razmisli zasto
Ako je problem na forumu da kazem ciganin onda cu prihvatiti pravila foruma i pisacu Rom od sada.Nije problem
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2313781#p2313781]barni011 napisao:[/url]wikipedijaJa znam i da pričam ciganjski. Naučio od Cvijanovića :
....Роми или Цигани, су народ пореклом из Индије, коју су напустили око 10. века, а данас живе широм света, углавном у Европи.....
antibiotic, to je tebi pogrdno jer ti je tako usadjeno u svest, tako je na celom Balkanu...razmisli zasto
Ako je problem na forumu da kazem ciganin onda cu prihvatiti pravila foruma i pisacu Rom od sada.Nije problem
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2328677#p2328677]bern napisao:[/url]srbija je sopstveni narod htjela vratiti na ratište, da ginu, u trenutku kad su tražili azil. ovo ne iznenađuje, i samo pokazuje koliko u srbiji treba da se radi... na ljudskosti.opet ti protiv tradicije i identiteta!
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!