Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Menstrualna krv je imala taboo status mnogo, mnogo, mnoooooooooooooooogo pre nego sto su se pojavile reklame na temu ulozaka. Sve i da hodamo okolo gologuze, dok nam se niz noge sliva crveni trag, muski ce jednako biti sablaznjeni krvarenjem iz intimnih delova kao i ako vide makar naznaku krvi na donjem vesu.

A sloboda je biti i raditi ono sto zelis.

Hoces da se slikas gola i tvitujes sliku? Vazi. Bravo. Hoces da budes opatica? Odlicno. Poenta je... svako je vlasnik sebe. Kako svog duha i uma, tako i tela. I nemam nista protiv da neko zeli i da ga pokaze.
Korisnikov avatar
By m..
barni011 napisao:@popaj
Sad si karikirao ono sto sam rekao.
Evo ponovicu...biti obucen ili go potpuno je nebitno, u predstavljanju sebe nije dobro.Jer ako je ovo horojski cin, onda je i Jelena Karleusa heroj kad stavi kostursku glavu na svoju glavu.
Meni je sve to egzibicionizam i pokazivanje svoje slabosti.
Za mene je to losa poruka, kontraproduktivna
Kao i reklama za uloske...zene znaju zasto :)

Muskarcima mogu da objasnim...

@Vel Boy

ja ne pokusavam da opravdam islamsku zatucanost kod muskaraca
kazem samo da je ovo losa poruka zenama, nista vise, ne samo zenama nego svima
hoce neko da mu objasni sta je kontekst?
Korisnikov avatar
By m..
u jbt u jbt, sve posle 1. strane. U JEBOTE!
Korisnikov avatar
By barni011
jel mozes ti da mi objasnis njenu poruku?
Uzmi u obzir sliku detalje koje je obukla na sebe i tekst koji je ona napisala ispod slike.
Na sve to evo sazecu ja sam napisao, da je poruka koju je poslala losa, mogla je biti bolja da se telesno stavilo iza duhovnog, ali nije!Tom porukom daje se znacaj telesnom.Opet se telo stavlja ispred unutrasnjeg.Sloboda nije u telu vec u tebi.Takav nacin prikazivanje slobode tj oslobadjanja sebe ima vec odavno svoju sliku o olgedalu.Od plasticnih operacija, do liposukcija do ko zna cega.Danas je tesko naci fizicki zadovoljnu osobu sobom.Prosto nemoguce.Samo zato sto se telo stavlja ispred svega.Kao i u ovom.
Korisnikov avatar
By barni011
Ne znam kako je u Egiptu ali znam kako je u nekim drugim zamljama.
Ovde u Srbiji je udarna vest kad se kamenuje zena na Bliskom istoku do smrti a uveren sam da pola te sokirane Srbije ne zna da je u Srbiji u prvoj polovina ove godne samo u braku ubijeni 29 zena!Naravno to nije vest jer je ubistvo pistoljem valjda manje brutalno i humanije je od kamenovaja.To je to razmisljanje zapadne kulture kojeg se grozim.
Postoje neke stvari u tom delu sveta koje su itekako dobre za zenu i svaka druga u Srbiji bi joj mogla pozavideti.Ne mozete porediti zapad i taj sistem vrednosti sa sistemom recimo u Jordanu, Siriji,Iraku,Iranu.
Sve je drugacije, zena nema uticaj u drustvu ali ima u porodici.
Ako ima neko na forumu islamske veroispovesti moze to svakako bolje da objasni.Naravno govorimo o zdravom odnosu u zajednici takve kulture.
Veujem da je vas dosta bilo u Turkoj, mada ona nije prava slika ovoga o cemu pricam, ali primetili ste da ima jako malo zena koje rade.Od njih se to ne trazi.Cak u imucnijim porodicama muz je obavezan da joj obezbedi pomoc u kuci itd. Ovde se uzimaju za primer ekstremni slucajevi siromasne porodice i neobrazovane, a toga ima i u Srbiji.Treba da uporedjujemo iste stvari, znaci neki srednji sloj drustva i onda da diskutujemo o vrednostima jednog i vrednostima drugog.
Korisnikov avatar
By *deni*
A što si ti, barni011, zapeo da se duhovno mora stavljati ispred telesnog i da je poruka koju gola Egipčanka šalje pogrešna ?
Što uvek imate potrebu da pretendujete da nešto što vam se ne sviđa, ili vam nije po volji - NE TREBA, NE VALJA, da je POGREŠNO itd. ? Iz toga se brzo rode želje i namere da se zabrani sve to što NE TREBA, NE VALJA i što je POGREŠNO.
Šta tebe ugrožava gola Egipčanka, pa si zapeo da je kritikuješ uzduž i popreko ?
Apsolutno te ni u kom pogledu ne ugrožava, ali bez obzira na to - ona NE TREBA tako da se slika gola, zato što se to tebi ne sviđa.
Korisnikov avatar
By barni011
Deni ja sam rekao kako bi imala ta poruka smisla, da je tekst drugaciji i evo sad da dodam da nema na telu pojedinih detalja koji aludiraju na odredjene stvari koje ce svakako u Egiptu izazvati reakciju...ako je sustina ove porkue da se izazvoe reakicja odredjenen ciljne grupe, svojim telom onda je to popuno ok.
Dakle nisam ja za nikakvu zabranu nicega, samo sam napisao koja je druga strana ove poruke, dugorocna poruka koja ne valja.To su te poruke koje ostaju u podsvesti.
O tome zaso je duhovno bitnije od telesnog, napisane su tolike knjige, i to je svuda oko tebe.Telo treba dozivljavati kao recimo bozicnu jelku koju kitis, to je samo deo jednog velikog i radosnog praznika.Pa eto tvoje bice je praznik a telo je jelka.
Treba naci harmoniju svoga bica sa telom a ne obozavati svoje telo.Kad si mlad to je normalno da se vise kitis, ali ne valja ako to radis u 60toj.banalizujem...taj tvoj odnos prema telu se vidi u kasnim godinama.Uglavnom su takvi ljudi nesrecni do smrti.
Korisnikov avatar
By Tungi
barni011 napisao:jel mozes ti da mi objasnis njenu poruku?
Uzmi u obzir sliku detalje koje je obukla na sebe i tekst koji je ona napisala ispod slike.
Na sve to evo sazecu ja sam napisao, da je poruka koju je poslala losa, mogla je biti bolja da se telesno stavilo iza duhovnog, ali nije!Tom porukom daje se znacaj telesnom.Opet se telo stavlja ispred unutrasnjeg.Sloboda nije u telu vec u tebi.Takav nacin prikazivanje slobode tj oslobadjanja sebe ima vec odavno svoju sliku o olgedalu.Od plasticnih operacija, do liposukcija do ko zna cega.Danas je tesko naci fizicki zadovoljnu osobu sobom.Prosto nemoguce.Samo zato sto se telo stavlja ispred svega.Kao i u ovom.
Ja ću donekle 'skrajnuti s teme, a apropo tvog duhovnog života

Što bi moja fanatična tetka adventistkinja rekla 'Duša ne postoji, život je samo dah Božji, udahnut u čoveka, koji naposletku, kada telo umire, parloži u gustom mraku, spava, čekajuci na drugi Hristov dolazak kada će vaskrsnuti, oni s leve Hristove strane otići će u vatru, pravednici s desne pronaći će raj..' Koliko prljav je taj bog, i kakav mu je zadah koji ispuni glinenog čoveka dahom raspomamljenog serijskog ubice, pedofila, razvratnika, kurve..? Ili ih ima vise od jednog? :) Govoreći o onom u 'nama'.
Korisnikov avatar
By barni011
ne znam sto u ovu pricu ubacujes sada religiju, to sto sam rekao duhovno, moze se reci i emotivno, sustina, tvoje ja...bla bla
pomalo mi smeta sto se meni uvek obracate kao nekom fanatiku.Moj stil pisanja je takav kao sto pojedini imaju svoj stil pisanja izgradjen na nekim svojim uverenjima.Pojedine ljude ja ovde uopste ne razumem sta pisu.Mene bar svi razumete :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:Postoje neke stvari u tom delu sveta koje su itekako dobre za zenu i svaka druga u Srbiji bi joj mogla pozavideti.Ne mozete porediti zapad i taj sistem vrednosti sa sistemom recimo u Jordanu, Siriji,Iraku,Iranu.
Ako ima neko na forumu islamske veroispovesti moze to svakako bolje da objasni.Naravno govorimo o zdravom odnosu u zajednici takve kulture.
Veujem da je vas dosta bilo u Turkoj, mada ona nije prava slika ovoga o cemu pricam, ali primetili ste da ima jako malo zena koje rade.Od njih se to ne trazi.Cak u imucnijim porodicama muz je obavezan da joj obezbedi pomoc u kuci itd.
zar je ta stereotipna uchmalost dobra za zenu- za svaku zenu? zashto samo tako mora biti bilo gde pa i u islamskim drushtvima? zashto ne vrednovati i razlichitosti pa i kontraste od ovog shto si opisao da "je itekako dobro za zenu i na shto svaka druga u Srbiji bi joj mogla pozavideti"? Shta je tebi?
Korisnikov avatar
By Vel boy
barni011 napisao:Deni ja sam rekao kako bi imala ta poruka smisla, da je tekst drugaciji i evo sad da dodam da nema na telu pojedinih detalja koji aludiraju na odredjene stvari koje ce svakako u Egiptu izazvati reakciju...ako je sustina ove porkue da se izazvoe reakicja odredjenen ciljne grupe, svojim telom onda je to popuno ok.
Dakle nisam ja za nikakvu zabranu nicega, samo sam napisao koja je druga strana ove poruke, dugorocna poruka koja ne valja.To su te poruke koje ostaju u podsvesti.
O tome zaso je duhovno bitnije od telesnog, napisane su tolike knjige, i to je svuda oko tebe.Telo treba dozivljavati kao recimo bozicnu jelku koju kitis, to je samo deo jednog velikog i radosnog praznika.Pa eto tvoje bice je praznik a telo je jelka.
Treba naci harmoniju svoga bica sa telom a ne obozavati svoje telo.Kad si mlad to je normalno da se vise kitis, ali ne valja ako to radis u 60toj.banalizujem...taj tvoj odnos prema telu se vidi u kasnim godinama.Uglavnom su takvi ljudi nesrecni do smrti.
k'o shto rekoh, Egipcanka se samo kao ljudsko bice bori na svoj nachin protiv nepravde i licemerja. a shto ti to odbijash da s hvatish te shirish neke teorije i filozofisanje preko mere i smisla, je tvoja stvar.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
barni011 napisao: Postoje neke stvari u tom delu sveta koje su itekako dobre za zenu i svaka druga u Srbiji bi joj mogla pozavideti.
Daj spisak.

A sta cemo sa zenama koje su izuzetno inteligentne i obrazovane i zapravo ZELE da imaju uticaja i na drustvenu i politicku sferu zivota? Da ih kamenujemo, na brzinu?

Naravno govorimo o zdravom odnosu u zajednici takve kulture.
A gde se zavrsava zdravo, a pocinje bolesno?
Veujem da je vas dosta bilo u Turkoj, mada ona nije prava slika ovoga o cemu pricam, ali primetili ste da ima jako malo zena koje rade.Od njih se to ne trazi.Cak u imucnijim porodicama muz je obavezan da joj obezbedi pomoc u kuci itd. Ovde se uzimaju za primer ekstremni slucajevi siromasne porodice i neobrazovane, a toga ima i u Srbiji.Treba da uporedjujemo iste stvari, znaci neki srednji sloj drustva i onda da diskutujemo o vrednostima jednog i vrednostima drugog.
A pretpostavimo da nekome, tj. vecini zena ne odgovara da budu okovane za sporet. Zapravo, u danasnjoj Srbiji, slucajevi da jedna cetvoroclana ili petoclana porodica moze da se se izdrzava od jedne plate, i to muske glave, je jako retka. Ako izuzmemo sportiste i politicare, skoro nikakva. I jebem mu Boga mu jebem, Srbija geografski Evropi pripada, a ne jebenom Bliskom Istoku.
Korisnikov avatar
By scout_finch
barni011 napisao:Ne znam kako je u Egiptu ali znam kako je u nekim drugim zamljama.
Ovde u Srbiji je udarna vest kad se kamenuje zena na Bliskom istoku do smrti a uveren sam da pola te sokirane Srbije ne zna da je u Srbiji u prvoj polovina ove godne samo u braku ubijeni 29 zena!Naravno to nije vest jer je ubistvo pistoljem valjda manje brutalno i humanije je od kamenovaja.To je to razmisljanje zapadne kulture kojeg se grozim.
Postoje neke stvari u tom delu sveta koje su itekako dobre za zenu i svaka druga u Srbiji bi joj mogla pozavideti.Ne mozete porediti zapad i taj sistem vrednosti sa sistemom recimo u Jordanu, Siriji,Iraku,Iranu.
ja sad ne znam da l' ti razumes ono sto pises. prvo, emancipacija zena je dobra stvar. neke zene ne zele da budu izdrzavana lica, ne zele da imaju uticaj samo u svojoj porodici, mada kapiram da je i daj uticaj diskutabilan. zamisli zivot u kom nemas bas nimalo samostalnosti, u kom si izdrzavano lice celog zivota, koliko onda i umes i smes da radis ili mislis drugacije od osobe koja te izdrava, i koliko mozes da utices na ljude oko sebe iz tog polozaja. i nije problem sto se od zena ne trazi da da rede, njima se ne dozvoljava da rade.
o tome da l' ima nasilja u porodici u takvim sredinama ne mozemo da znamo, jer je to porodicna stvar, pa to navodjenje 29 ubistava u srbiji namamo sa cim da uporedimo. i ja sad ovde ne pricam o tome kakva prava zena ima po serijatu, nego pricam o tome da u zemljama u kojima se zene kamenuju sigurno da mala cuska u braku i nije neki problem.
i ako ti ne razumes zasto je postupak ove devojke hrabar cin, ako ne vidis dalje od njenog golog tela, i mislis da je to sve sto je htela da (po)kaze, onda aj probaj pa razmisli jos jednom. jer veruj mi na rec, ovo nema nikakve veze za golotinjom. ima veze sa njenim pravom da to uradi, a da ne bude kamenovana, uhapsena, napadana.
Korisnikov avatar
By barni011
Hrabost je i kad skaces sa Brankovog mosta...ona jeste hrabra ali poruka koju je poslala je losa po zene na prvom mestu.Objasnio sam zasto i ne zelim vise da pisem isto nekoliko puta.
Sto se tice ove druge price vidim da ne znas.Brak u Islamu je sveta stvar.Budi uveren da nasilja u porodici ima vise u Srba i Hrvata nego u Bosnjaka tj u zamljama Islamske vere.
I jedan mali savet, kad se bavis necijom kulturom, tradicijom i donosis neke zakljucke moras onda da se izmaknes iz svoje ljusture, jer ako ti volis da jedes kavijar ne znaci da i tvoj komsija voli to, njemu je pasulj mnogo lepsi.

@Vel boy
vidim da zivis u Americi...
jesi li nekada bio u muslimanskoj zemlji, kojoj i koliko vremena?

@Popaj

Ja sam Srbin dzentlmen
Korisnikov avatar
By bas bleu
e nek si nam rekao. now if you'll excuse me my caviar is getting cold.
Korisnikov avatar
By scout_finch
prvo ne vidim sto je poruka losa po zene. ona se nije skinula u ime svih zena, nego samo u svoje. i to nista ne govori o ostatku zenskog roda.
drugo, ona je slobodna da radi sta pozeli dok god to ne ugrozava nekog drugog, i ima pravo da raspolaze svojim telom na koji god nacin ona to pozeli. to sto neko posmatra zene kao gradjane drugog reda ja ne mogu da vidim kao neciju kulturu, nego kao drustvo u kome nesto ozbiljno nije u redu. treba postovati verska uverenja, al' ja ipak mislim da je sekularna drzava dobra ideja. :) isto kao sto mi nije u redu da zenama muslimanske veroispovesti u nekim zemljama zapadne evrope brane da nose burke. svako ima pravo da radi sa svojim telom i svojim zivotom sta god pozeli. bitno je imati pravo izbora, pa ako ne zelis da radis/glasas/vozis/izadjes na ulicu bez pratnje muskarca, onda je to ok.
Korisnikov avatar
By barni011
1,2, 1,2 da li se cujemo?
Laerem napisao: Slika

"Sakrijte sve knjige o umjetnosti i uništite nage arheološke kipove. Zatim skinite svu odjeću i stanite pred ogledalo. Zatim zapalite svoje tijelo koje toliko prezirete, kako biste se oslobodili seksualnih kompleksa, prije nego što počnete vrijeđati i poricati moju slobodu izražavanja".
Ovo ima jedino smisla ako je poenta da zene u Egiptu idu gole ulicom u mrezastim carapam i sa cvetom u kosi.
samobanujem se sa ove teme
Korisnikov avatar
By scout_finch
jeste, to znaci da zene u egiptu treba da idu gole ulicom u mrezastim carapama i cvetom u kosi.

ej bre, lepo kaze "moju slobodu izrazavanja".

jbt, zabole me glava.
Korisnikov avatar
By barni011
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2319694#p2319694]scout_finch napisao:[/url]
barni011 napisao:
ja sad ne znam da l' ti razumes ono sto pises. prvo, emancipacija zena je dobra stvar. neke zene ne zele da budu izdrzavana lica, ne zele da imaju uticaj samo u svojoj porodici, mada kapiram da je i daj uticaj diskutabilan. zamisli zivot u kom nemas bas nimalo samostalnosti, u kom si izdrzavano lice celog zivota, koliko onda i umes i smes da radis ili mislis drugacije od osobe koja te izdrava, i koliko mozes da utices na ljude oko sebe iz tog polozaja. i nije problem sto se od zena ne trazi da da rede, njima se ne dozvoljava da rade.
o tome da l' ima nasilja u porodici u takvim sredinama ne mozemo da znamo, jer je to porodicna stvar, pa to navodjenje 29 ubistava u srbiji namamo sa cim da uporedimo. i ja sad ovde ne pricam o tome kakva prava zena ima po serijatu, nego pricam o tome da u zemljama u kojima se zene kamenuju sigurno da mala cuska u braku i nije neki problem.
i ako ti ne razumes zasto je postupak ove devojke hrabar cin, ako ne vidis dalje od njenog golog tela, i mislis da je to sve sto je htela da (po)kaze, onda aj probaj pa razmisli jos jednom. jer veruj mi na rec, ovo nema nikakve veze za golotinjom. ima veze sa njenim pravom da to uradi, a da ne bude kamenovana, uhapsena, napadana.
Danas je svetski dan borbe protiv nasilja nad zenama, pa evo najnoviji podatak
U Srbiji je ove godine ubijeno u braku 44 zene.Sto pistoljima, sekirama....
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2319956#p2319956]barni011 napisao:[/url]

@Vel boy
vidim da zivis u Americi...
jesi li nekada bio u muslimanskoj zemlji, kojoj i koliko vremena?
i dok sam ziveo u BiH i zemljama ex-Yu SASVIM ISTO sam mislio i govorio k'o shto govorim i pishem sada!

dakle, jako sam dobro informisan o uzasno loshem stanju ljudskih prava u velikoj vecini islamskog sveta. pa tim vishe kazem da se socijalliberalni i umereni muslimani trebaju oglasiti i pobuniti protiv islamistichkog nacifashizma ali i svih drugih religiozistichkih i nacishovinistichkih nacifashizama.
dakle, tim vishe!
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2319962#p2319962]scout_finch napisao:[/url]prvo ne vidim sto je poruka losa po zene. ona se nije skinula u ime svih zena, nego samo u svoje. i to nista ne govori o ostatku zenskog roda.
drugo, ona je slobodna da radi sta pozeli dok god to ne ugrozava nekog drugog, i ima pravo da raspolaze svojim telom na koji god nacin ona to pozeli. to sto neko posmatra zene kao gradjane drugog reda ja ne mogu da vidim kao neciju kulturu, nego kao drustvo u kome nesto ozbiljno nije u redu. treba postovati verska uverenja, al' ja ipak mislim da je sekularna drzava dobra ideja. :) isto kao sto mi nije u redu da zenama muslimanske veroispovesti u nekim zemljama zapadne evrope brane da nose burke. svako ima pravo da radi sa svojim telom i svojim zivotom sta god pozeli. bitno je imati pravo izbora, pa ako ne zelis da radis/glasas/vozis/izadjes na ulicu bez pratnje muskarca, onda je to ok.
Savrsheno sve recheno! :up:
Korisnikov avatar
By scout_finch
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2320285#p2320285]barni011 napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2319694#p2319694]scout_finch napisao:[/url]
barni011 napisao:
Danas je svetski dan borbe protiv nasilja nad zenama, pa evo najnoviji podatak
U Srbiji je ove godine ubijeno u braku 44 zene.Sto pistoljima, sekirama....
i? sta s tim? ja ne govorim ovde o pojedincima koji tuku i ubijaju svoje zene, ja govorim o sistemu i citavom drustvu, i kako je zena u istom tretirana. i govorim o tome kako verovatno i tamo ima pojedinaca koji tuku/ubijaju svoje zene, isto kao i u srbiji. ja tebi govorim o tome da je u tim zemljama ok kazniti zenu kamenovanjem. to je jedna od opcija kod kaznjavanja, razumes? u nekim muslimanskim zemljama zene ne mogu iz kuce ako nemaju musku pratnju. i onda je meni totalno nebitno sto ona kao ima uticaj u porodici. i kako to mozemo znati? gde je to ta zena vidljiva, gde se cuje njen glas?
ocigledno se ne razumemo, nije bitno.

a da, ja se ne secam i da sam rekla da je srbija bilo sta osim drzava u kojoj je sve naopacke, al' to sad nije tema.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!