Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
Ma ne govorim ja tebi ništa :kiss: samo kažem da je faktor iznenađenja trebao biti manji, pogotovo sa Slobodanom na vlasti ;)
Mi amo, primjerice, sa Francom skoro krajem devedesetih dogurali do sanskcija i niš me ne bi čudilo da smo ih i zaradili. No imali smo sreću da je vrisnuo na vrijeme :D
By XanaX
Originally posted by Stripi

ko je htio saznati da je protjerana masa ljudi, da su postojali masakri za vrijeme rata, da su postojali incidenti koji su prethodili ratu, da su postojali egzodusi
Lol, sorry. (moj Tourette). Nisam imao ništa htjeti, sve se odvijalo praktički pred vratima, ljudi koji nestaju preko noći, glasine i sl. Protjerani Srbi i te kolone su izašli svi gledati i to je bio krajnji poraz, "nas".

Susjedi su psovali, neki i napadali, u stilu, napokon - nemaju oružje? sigurno? - Tarzani i Janice - hrabri odjednom, a sve ih se sjećam iz rata, kada su doslovce jedno drugo šupirali, krdo po uskim stepenicama i kada nas je rokalo.

(najbolja je bila susjeda koja se opijala do besvjesti, zadnja dolazila, sjela, grmi, trese, pada mort, a ona leži ... i padne 'ko klada, svi je okružili, oh, a ona mrtva pijana, samo se prevalila s klupe na pod).

Bombardiranje Srbije, i osobne priče (dajte, možda jednog dana postanete dio povijesti književnosti, tko zna kamo će dogurati topic!) - u Hrvatskoj je doživljeno s nekim omaložavanjem NATO-a, btw., klasika, nije njima ništa i sl. Mene bilo strah za babu u Beogradu i njene, baba - ne znam koji čin ima, ali devet banki prešla, i još se drži; kordunske zemunice iz 2. s.r. i ustaše s šipkama koji "sondiraju" odozgora - to ju je prekalilo za sva vremena.

Velboyev Mostar je bio strava; dio bližnjih mi je tamo dugo ostao, samo ženska čeljad, molim; nisu bili dovoljno brzi. Tada se povremeno znalo omogućiti izlazak, i onda "Bitka po Neretvi" - da se dođe do mora... Pa ih čupati iz te mase, tražiti i lifrovati u Germaniju koja je postalo, u totalno idiotskom scenariju, spas - barem ovog puta. Hvala drugu Titu što je protjerao vojvođanske Švabe...

Still, fuckin' projektant rušenja Starog mosta u Mostaru, dokopao se bolničkih dnevnika i objavio spisak u nekoj svojoj žvrljotini i 'ko da mi je opsovao... (f___, što je trebala, ne pružati pomoć ranjenicima i legitimirati ih prvo, i da, bila je glupa s idejom o Nevesinju, ali svi griješimo). C'est la vie.
Korisnikov avatar
By mmiki
Meni je bilo fino. Bio sam mali (3. ili 4. razred), nije bilo nastave, pustali crtace po ceo dan...:)
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by XanaX
Lol, sorry. (moj Tourette). Nisam imao ništa htjeti, sve se odvijalo praktički pred vratima, ljudi koji nestaju preko noći, glasine i sl. Protjerani Srbi i te kolone su izašli svi gledati i to je bio krajnji poraz, "nas".
Upravo tako. I nema tu šta da te pošteno iznenadi.
Korisnikov avatar
By deran
sad sam preleteo malo temu...ako ti pet ili šest ljudi kaže da su bili iznenađeni,zašto se ti iznenađen?niko nema potrebu posle deset godina da laže u vezi toga....

da li smo bili glupi-možda i jesmo,ali onda tako napiši...
Korisnikov avatar
By Azdaja
ne znam, preskacem ovu temu danima....

s jedne strane je bilo zabavno, u Somboru je radila diskoteka Zebra od 17h do 21h, a posle toga svi TRK kuci... ko nije bilo u Zebri, nikad nece ukapirati kako je to mesto bilo KUL, sta smo sve tamo doziveli i zasto meni licno vrati osmeh na lice svaki jeb put kad je neko spomene, vidim slike ili snimke...

par dana pre bombardovanja - dobila sam new motor (atx) koji je toliko prdeo da drugarica i ja nismo jedno popodne cule da je "protivvazdusna odbrana" nego smo mislile kako auspuh krci (cudile se zasto su svi napolju, a vozale se satima) + plus zezanje na somborskom strandu uz ONO nato je u sumi, cim cujemo puf puf -da li moram opet reci da je puf puf pvo :/ naravno nije nam padalo da idemo kuci...

to su one "lepe" stvari, divne...

moj najbolji drug na svetu se odselio u nemacku, njegova mama se jako plasila i sisterka, oni i mama su otisli - ne moram pricati tih godinu dana da smo plakali svaki dan u duetu na telefon...

e da, prvo smo culi da je drugaricin brat poginuo...prva zrtva "milosrdnog andjela" zastavnik radovan medic :( to nas je...

ali, od 78 dana bombardovanja ni jedan mi nece biti tako grozan kao onaj kad je bombara pala 3 ulice dalje od mene, na kucu cika milana - covek koji je izgubio zenu i dete 90tih godina, ziveo je sam.. poginuo je od jebenog milosrdnog andjela, a kad su raskrcili rusevine nasli su cika milanovo mrtvo telo i malo stene od 2 meseca slepo i gluvo...

i ajd sad nek mi neko kaze kako bi bilo super da se prikljucimo njima - nikad, sto se mene licno tice...

mrzecu ih dok sam ziva - zauvek!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by deran
da li smo bili glupi-možda i jesmo,ali onda tako napiši...
Kako da čovjeka prvo napadnem da je glup ako ga ne priupitam par stvari? Mene je samo nešto zanimalo i eto, Krepa mi dala odgovor. U čemu je problem?
Korisnikov avatar
By deran
Ali, nikako mi nije jasno to čuđenje, kao, otkud sad to sve? ŠTa radite, jeste li normalni? I slične komentare...

ovo i onaj komentar da je faktor iznenađenja trebao biti manji,tako nekako...

mnogo toga je trebalo,pa nije...ako ljudi kažu da su bili iznenađeni ili nisu verovali,to je činjenica-mani sad razrade zašto...

na kraju,svi su gledali u hitlera godinama šta radi,pa su bili iznenađeni i nisu verovali...
Korisnikov avatar
By Stripi
A ja sa druge strane ne bih smio dati nikakav komentar nego se skupa sa svima iščuđavati?
Korisnikov avatar
By Srklet

A ja sa druge strane ne bih smio dati nikakav kometnar nego se skupa sa svima iščuđavati?
a da jednostavno prestanes srati u ovom topicu.
Korisnikov avatar
By Srklet
topic je o dozivljajima NATO-bombardiranja srbije. ti ih nisi imao, a siguran sam da ni sam ne vjerujes kako druge masovno zanima sto ti mislis o njihovim dozivljajima.
so go flip some burgers, that's what your good at. :bye:
Korisnikov avatar
By Stripi
a ti nastavi sa sexchatom,that's what your good at. :D
enihau, mene je zanimalo nešto drugo pa sam to i pitao. Nije da me puno zaboli qrac što se tebi to ne sviđa.
I ko mi nađe prigovarat zbog offtopičkarenja :doh:
Korisnikov avatar
By *deni*
Bombardovanje 1999. sam prihvatio zdravo za gotovo.
Tu je, pa je tu.
Radio sam, studirao, kupovao cigare na crno, tešio komšike, polagao ispite, farbao i fenirao mamu i njene prijateljice....
Živeo sam.
:grouphug:
Korisnikov avatar
By maxie_ns
Sad mi smesno, al' tad su to bile traume :lol:

Priblizio se dugo iscekivani dan kad ce Esmeralda konacno progledati i skoncati sa Hose Armandom, te mojoj sreci nije bilo kraja :awesome: I konacno uvodna spica, kad - poceo da otpada malter sa plafona :cut: Zlikovci :drama:

Enivej, ceo komsiluk se sjurio niz stepenice, uz obaveznu paniku, do zakljucanog sklonista :uplasen: Kljuc nije pronadjen do sutra ujutro :lol:

U tom sklonistu sam doziveo vrhunac svog dotadasnjeg soci(j)alnog zivota :snob: Posebno zanimljivo je bilo za Djurdjevdan te godine, kad smo sedali za sto a oni osuli paljbu. Sve se treskalo, stepenice zanosile, golisava vristeca komsinica i pribrani cika Damir koji ju je samarao.. Tad sam prvi put video golisavu tetu :lol:

U sklonistu smo izabrali i novog predsednika kucnog saveta - cika Damira :balerina: Bio je to najduzi i najupecatljiviji raspust u mom zivotu :lol:

Jedino sto Esmeraldu nisam do kraja ispratio :drama:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ma ne govorim ja tebi ništa :kiss: samo kažem da je faktor iznenađenja trebao biti manji, pogotovo sa Slobodanom na vlasti ;)
Mi amo, primjerice, sa Francom skoro krajem devedesetih dogurali do sanskcija i niš me ne bi čudilo da smo ih i zaradili. No imali smo sreću da je vrisnuo na vrijeme :D
Ne budi tako strog! Alternative su postojale sa sve tri strane, ali je uvek bilo ljudi koji su birali da ostanu u neznanju (doduse, kada su se njihove guzice nasle pod bombama postali su zainteresovani, ali je to prirodna stvar). Sa svih strana slusas kako ti koje ti slusas i citas sire paniku, kako su neprijatelji tvog naroda i kako ti zele zlo. ustvari, samo ti serviraju deo price koji bi najradije bacili pod tepih ovi 'regularni'. Istina je da je i cutanje istovremeno odobravanje, ali smo svi bili prilicno mladi tada i sumnjam da je ikoga preterano zanimala istorija 90tih. Sebe uzimam kao izuzetak, ali je opet to moj licni izbor i ne smatram da sam srecnija jer sam blagovremeno upijala Vreme, Telegraf, Nasu Borbu isl novine i casopise.
Korisnikov avatar
By spliff
pa ne znam shta da kazem
pomeshana osetjanja
najvishe su me nervirali oni kreteni shto su se okupljali po mostovima u vreme dnevnika
i taxisti koji nisu hteli da voze za novi beograd
ne bih rekao da sam se plashio, vishe kao neki thrill
kada su sredinom maja skenjali struju u beogradu, otishao sam za kosovsku mitrovicu :lood: tamo je naime bilo struje
tamo nije bilo protuvazdushne odbrane i tih sranja, to je bilo strogo rezervisano za beograd
iz mitrovice sam se vratio onaj dan kada nam je sloba chestitao na tv-u
i dalje tvrdim da je dobro shto su nas bombardovali
jer da nisu, sloba bi bio na vlasti josh desetak godina (do smrti?)
a na kraju krajeva bi se taj nato obrukao, jer su pretili tim bombardovanjem od 1993 ako se ne varam
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by spliff

i dalje tvrdim da je dobro shto su nas bombardovali
jer da nisu, sloba bi bio na vlasti josh desetak godina (do smrti?)
Ovo potpisujem.

Samo ako gledamo doslovno i bukvalno ratovi ne valjaju.

Kad gledamo u praksi postoje takvi negativci, koje moraš da kazniš jer ako ne kazniš ti njih, kazniće oni tebe i sve druge.

Da se nije kaznio ni Hitler (I Berlin je bombardovan), da se nije kaznio fašistički Japan (Kinezima, Korejancima i Filipincima sekli organe gde su stigli), da se nije kaznio Musolini ili talibanski režim, danas bi u svakoj drugoj zemlji (ili češće) vladao neki novi Musolini, Hitler, Čaušesku, Dloba, Staljin...

Jedina mi je zamerka što nisu bili malo precizniji.
Trebalo je gađati samo štabove Milošević-Šešelj režima bez ijedne jedine civilne žrtve.

No od 3000 bacanja, to nije bilo moguće.

Kako bilo ZAPAD nas je oslobio Slobe i Šešelja. Ne mi sami nego zapad.
Oni su finansirali opoziciju, oni su pregovarali s Moskvom da puleni Moskve padnu, a da nova vlast DOS bude 50:50 (DSS = ruski igrač, a DS = zapadnjački).
Peti oktobar bio je samo farsa. Par dana unapred zapad je preko svojih pulena udesio prećutnu saglasnost policije i vojske. Postojale su garancije da oni neće ići na narod.

No peti oktobar je već neka druga tema.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Loni

...da se nije kaznio fašistički Japan...
o da,trebalo je baciti najmanje 22 ne samo 2 atomke,pogotovu kad je rat već bio praktično okončan...

divan primer pragmatičnosti...
Korisnikov avatar
By spliff

o da,trebalo je baciti najmanje 22 ne samo 2 atomke,pogotovu kad je rat već bio praktično okončan...

rat uopshte nije bio okonchan, ni u teoriji
i ako su te dve atomke doprinele njegovom zavrshetku onda su svakako bile opravdane
Korisnikov avatar
By blabla54380
i ako su te dve atomke doprinele njegovom zavrshetku onda su svakako bile opravdane
da. takvih stavova ima jbg. al ajde da si rekao da su okoncale rat, nego doprinele njegovom zavrsetku. to mi je totalni hit :smeh:

sledeci taj primer, trebalo je onda i hrvatska da baci atosmku bombu na srbiju ili srbija na hrvatsku jos 92, a ne da se jos 4 godine ratuje. u stvari dve atomske bombe.

:rock:
Korisnikov avatar
By scout_finch
da, milosevic nas nije jebo jos godinu ipo posle bombardovanja. :) trebalo je bar 6 meseci da nas bombarduju, za svaki slucaj.:yes:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by scout_finch

da, milosevic nas nije jebo jos godinu ipo posle bombardovanja. :) trebalo je bar 6 meseci da nas bombarduju, za svaki slucaj. :yes:

Not funny :shamar:

OT:

Hmmmm...pa ima istine u tome da jesu svi bili "bliskiji"
Uglavnom sam bila na sedeljkama sa drugarima, cirkalo se i muvalo. Tad sam se zaljubila :drama:
U jednog kretena, ali to je off vec:lol:

Poslednjih metar dana sam morala u fakin Budimpestu jer mi se skola tamo evakuisala :roll:

Pizdela sam sto nisam u Bgu tih metar dana, Budimpestu i dan danas ne volem.

Prvi dan se secam da se vracam iz skole i imam neobican osecaj u stomaku, i sve mi je to jako neverovatno.
Prve sirene, komsinica kod nas, uzbudjenje i frka, otvaranje prozora...

Skloniste-otisla jednom sa komsinicom i vratila se posle minut.

No way Hoze...pre da me zgekne u mojoj sobi il na zurci :yes:

A da...imala sam akciju da sam se setala u potrazi za pivom sa neke zurke sa nekim super deckicem i da smo napravili paniku medj 40 ljudi de smo i sta smo :lol:

A prazne ulice...on i ja pricamo i pricamo i pricamo... :love:

E, da nerviranje zbog pljuga, sa cariter-a na best - u najboljem slucaju :barf:
Korisnikov avatar
By blabla54380

Jedina mi je zamerka što nisu bili malo precizniji.
Trebalo je gađati samo štabove Milošević-Šešelj režima bez ijedne jedine civilne žrtve.
bili su oni dovoljno precizni koliko i milosevic poturajuci tenkove po vrticima i bolnicama.

a "zamerku" bi mogao da uputis na koriscenje kasetnih bombi i bombi sa osiromasenim uranijumom.
Korisnikov avatar
By deran

rat uopshte nije bio okonchan, ni u teoriji
ma kako je to divno-brinuti se za ceo svet...i svoje ljude,svoje vojnike...rekoh,trebali su baciti još koju,čisto da zapečate posao...

btw,si čuo kad za vijetnam i irak?
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Tada sam imao sest,sedam godina pa se bas i ne secam svega...Znam samo da samo trcali u kucu kad god se oglase sirene,a kada su gadjali nocu,pa to sam prespavao...
Korisnikov avatar
By bu
ja sam bila mala..slabo se i secam..zavrsavala prvi razred..znam da kad god bi cula sirene nocu..ja bi otisla odma pod krevet..i tu i zaspim ...a bilo je tu straha..jer preko puta kuce bila vojna baza..svaki put kad prelete avioni tripovala se da ce pogoditi tu bazu..srecom sve proslo kako treba.. :D ..dok su neki lumpovali ja spavala ispod kreveta :D ..heheh
Korisnikov avatar
By Lepi_Milojko
bio sam mali... kraj 3-4 razreda...
posto zivim u prizemlju, cela zgrada se na svaku zvucnu sirenu skupaljala u moj stan.
to je bilo kul prvih par dana... :egzorcist:
dugacak raspust i filmski maratoni su bili geeenijalni! :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!