Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
:roll: sreca tvoja te nisi mene citirao ovde iznad. :)
By mythe
ne, jer vi, uprkos politickim razlikama, ne prelazite jednu granicu i ne spustate se na osobni nivo (osim ponekad ;) ) ....
Korisnikov avatar
By Stripi
PA kako da to drugačije nazovem ako te ja krstim a ti prdiš? Ja govorim ono što i ptice na grani znaju, ono što je vidljivo golim okom a ti mi pričaš o nekim "promjenama" u HDZu? Njihove "promjene" osjećaju radnici kojih svakodnevnom stotinjak ostane bez posla a oni se sad sjetili da rade gospodarsku strategiju? Nakon 18 godina?
By mythe
znaci, sa Gotovine prelazimo na radnike. Okey. Samo pre toga da kazem da sam ja vrlo dobro znam i svestan sam sto je Sanader 2001. govorio (vikao) na Rivi i da ga je nepunih 5 godina nakon toga dao uhititi. Mozes to zvati ovako, onako, mozes reci licemjerje ali cinjenica je da je Gotovina bio uhicen. Ostalo meni jednostavno ne smeta, mozda sam ja samo malo manje gadljiv na neke stvari nego ti ;)

Govoris o ekonomskoj situaciji etc...Da, teska je, isto tako je cinjenica da je od zadnjih 20 godina, 16 godina HDZ imao vlast, a SDP 4 godine. Tocno. Ali pogledajmo i druge stvari:

- u kojem je stanju bila hrvatska ekonomija maja 1990. , kada je HDZ preuzeo vlast. (Polu)propali socijalisticki giganti sa viskom radnika, nesposobni kadrovi koji su na ta mjesta dolazi po partijsko-nacionalnom kriteriju(sjeti se samo Bore Mikelica npr.), isto tako lose stanje u sudstvu, policiji...Mnoga poduzeca su se odrzavala samo tzv. "sivoj emisiji novca", tiskanju novca bez pokrica sto je i u jednom periodu dovelo do ogromene inflacije. I naravno ako imamo situaciju, da pasiva (dugovi) jednog poduzeca premasuju njegovu aktivu (novac na racunu plus vrijednost osnovih i obrtnih sredstava), onda smo stvarno mogli biti sretni da netko uopce zeli preuzeti to poduzece, pa i za 1 kunu kako je govorio pokojni Predsjednik Dr. Franjo Tudjman, a ne jos traziti da netko plati za neko propalo poduzece. Tocno je da su se tijekom privatizacije u Hrvatskoj mnogi obogatili nezasluzeno, ali to je sa jedne strane neizbezni dio svake privatizacije i tranzicije (posebno ako se to dogadja u ratnim uvjetima), a opet dio toga je ponisten (npr. privatizacija NK Dinamo koji je u jednom momentu postao vlasnistvo Miroslava Blazevica, no posle ipak vracen gradu), a dio lopova je kazneno gonjen i osudjen. (Miroslav Kutle, Gucic...). Zato na te stvari treba gledati sa vise strana, a ne samo ponavljati izlizanu spiku "HDZ lopovi, HDZ lopovi...blablabla"
Korisnikov avatar
By Stripi
Da. I onda su oni preuzeli tu polupropalu ekonomiju i napravili sve da propadne do kraja. Ponašali su se na vlas isto kao i socijalistička ekonomija do tada, samo su oni to prozvali slobodnim tržištem i uništili ga do kraja.
Privatizacija u sred rata? Odličan potez, samo kako za koga. Recimo, za Franju je to bilo super, kupio je kuću za neke smiješne novce i to samo dan prije nego je Sabor izglasao zakon o denacionalizaciji.
Da ne pričam o silnim poduzetnicima poput Luke Rajića koji je jedan dan vozio kamion u "Dukatu" a već koliko sutra je kupio cijelu tvornicu. Valjda je to zaradio izazivajući inflaciju u BiH prije početka ratnih igrarija furajući kamione sa jugo dinarima da bi ih promijenio u njemačke marke.
Da ne pričamo o "Plivi" koji su uništili podobni kadrovi HDZa. Da ne pričamo o razvoju unutarnjeg duga (mogao bi ti o tome, iz osobnog iskustva nešto reći i 2kune), da ne pričamo o zamršenoj birkoraciji za sve one koji su htjeli napraviti privatan biznis neovisno o stranci. PA je tako tip odlučio sredinom devedesetih napraviti pržionicu kave negdje dole u Dalmaciji i sve bilo pet dok nije trebao riješiti komunalije. Otišao fino u vodovod da sredi vodu pa su mu rekli da prvo mora otići u HEP da sredi struju. U HEPu su mu rekli neka prvo riješi sa vodovodom pa će vidjeti...naravno da je nakon par krugova čovjek odustao.
I šta sa "Podravkom", aferom koja se nije razvila odnikud i iz ničeg, to tako traje godinama.
Kutle? Šta se njemu točno dogodilo? klikni pa provjeri Kutle oslobođen povratkom HDZa na vlast.
Gucić? Nakon što su se sjetili da ga napokon i optuže Gucić fino otperjao u Srbiju i tamo se fino čoek skrasio.
http://www.rtl.hr/gucic-optuzen-za-mili ... lanak-9658
http://www.rtl.hr/gucic-optuzen-za-mili ... lanak-9658
Zvuči poznato? Pa kao kada su pustili Branimira Glavaša da se brani sa slobode pa on sad gradi kuću u Ercegovini.
Tako da, prvo provjeri pa pričaj o nekakvim stranama i dimenzijama, umjesto što lupaš na pamet.

i, evo jednog sjajnog teksta o šminci HDZa

http://www.e-novine.com/stav/34269-Posl ... -Srzi.html
tekst je zajebancija ali i nije tako daleko od istine
By XanaX
Originally posted by mythe

Govoris o ekonomskoj situaciji etc...Da, teska je, isto tako je cinjenica da je od zadnjih 20 godina, 16 godina HDZ imao vlast, a SDP 4 godine. Tocno. Ali pogledajmo i druge stvari:

- u kojem je stanju bila hrvatska ekonomija maja 1990. , kada je HDZ preuzeo vlast. (Polu)propali socijalisticki giganti sa viskom radnika, nesposobni kadrovi koji su na ta mjesta dolazi po partijsko-nacionalnom kriteriju(sjeti se samo Bore Mikelica npr.)

...
Ispada kao da je Hrvatska i prije 1990. bila neovisna, a ne u jugoslavenskoj federaciji. Štoviše, SR Hrvatska je pripadala razvijenijem (barem ekonomski) dijelu ex-Yu. Ima možda ovdje onih koji o tome puno više znaju. Poveći dio Hrvatske pripadao je gospodarski elitnom društvu ex-Yu, zajedno sa Slovenijom, Vojvodinom i Beogradom. Zašto je Slovenija uspjela sačuvati gotovo sve, a Hrvatska gotovo ništa?

A partijsko-nacionalni kriteriji...

("Gavrilović" je, za Mikelića, koji jest bio mali diktator Petrinje i okolice, ostvario najbolje rezultate upravo '80-ih, do početka rata.)
Korisnikov avatar
By Stripi
ma moš ti trubit do sutra, on će derat po svojem.
By mythe
kak lepo da slusamo pohvale na racun tog srbo-cetnika Mkelica koji se otvoreno stavio na stranu cetnika i jedno vreme bio i premijer one tzv. "RSK". A njegovo poduzece jeste belezilo dobre rezultate, da, ali zato jer je najveci dio proizvodnje Gavrilovica po nacionalno-partijskom kljucu kupovala bivsa tzv. JNA kao i tadasnji SUP SRH pa onda nije ni tesko postici dobre rezultate.
Korisnikov avatar
By Vel boy
eto, Xanax-e i Stripi, sada "hvalite tog poznatog srbo-chetnika" Mikelica, :shamar: , kako se samo usudjujete? :hyper:

seriously, dokle s mythe-om vishe?
Korisnikov avatar
By Stripi

kak lepo da slusamo pohvale na racun tog srbo-cetnika Mkelica koji se otvoreno stavio na stranu cetnika i jedno vreme bio i premijer one tzv. "RSK".
Koliko sam ja uspio pročitati, a to je više od onoga što si ti uspio shvatiti, xanax je govorio o Mikelićevim uspjesima osamdesetih godina a ne no njegovim "premijerskim" uspjesima.
A njegovo poduzece jeste belezilo dobre rezultate, da, ali zato jer je najveci dio proizvodnje Gavrilovica po nacionalno-partijskom kljucu kupovala bivsa tzv. JNA kao i tadasnji SUP SRH pa onda nije ni tesko postici dobre rezultate.
Da, mi ostali nismo jeli Gavrilovićeve paštete i zimsku kobasu i ostale mesne prerađevine jer nismo radili u SUPu :roll:
Molim te, nemoj se zakopavati sve dublje i dublje.
By mythe
ili ne kuzis sto sam hteo reci ili se pravis da ne shvatas, zato budem napisao malo jednostavnijim recima, razumljivo i za one sa nizim IQ :D - lako je biti "uspesan direktor bre" kada ti 75% proizvodnje otkupe drzavne institucije (dakle, sto JNA sto SUP sto 'Savezna' direkcija za robne rezerve)...Sva sreca da su takvi kao Mikelic i njemu slicni pocisceni jos u prvim mesecima nakon demokratskih promena 90e, cak je i financijska kontrola nasla ogromne nepravilnosti u poslovanju Gavrilovica a drug Mikelic nakon toga pobegao u Srbiju.

- VelBoy says "seriously, dokle s mythe-om vishe?" - iz ovoga se jasno vidi vase razumevanje demokracije i drugacijeg misljenja, vi bi ste bili najsretniji kada bi se DIP na gay-serbia pretvorio u debatni club clanova i simpatizera SDU, LDP i Natase Kandici, gde bi se zabranila sva druga misljenja. Jel bi onda bili sretni gospodine?
Korisnikov avatar
By Stripi
Ma šta 75%? U pitanju je 275%.
Ajde matere ti, vidiš da ti ne ide. Pusti s milim Bogom i piši o onome što znaš.
Korisnikov avatar
By Vel boy

- VelBoy says "seriously, dokle s mythe-om vishe?" - iz ovoga se jasno vidi vase razumevanje demokracije i drugacijeg misljenja, vi bi ste bili najsretniji kada bi se DIP na gay-serbia pretvorio u debatni club clanova i simpatizera SDU, LDP i Natase Kandici, gde bi se zabranila sva druga misljenja. Jel bi onda bili sretni gospodine?
citiracu Stripija ovde: Ajde matere ti, vidiš da ti ne ide. Pusti s milim Bogom i piši o onome što znaš." s dodatkom da ne znam shta mythe zna.....
Korisnikov avatar
By 2kune
i kakve sve ovo veze ima sa Sanaderom? :sveca:
opet je posluga foruma lenja... :lepeza:
By mythe
pa nema nikakve veze sa Sanaderom...uostalom Sanader vise nije bitan, on je definitvno gubitnik i luzer, izvisio iz svih kombinacija
Korisnikov avatar
By 2kune
ondak što sve to radi u njegovoj temi? zašto nema svoju temu? i koja bi to tema uopće bila? :offtopic:
Korisnikov avatar
By deran
...kune,pusti decu da uživaju...:dude:
Korisnikov avatar
By 2kune
mora biti da je Srbija u neviđenom kurcu kad joj djeca u Sanaderu uživaju... :shok:
kod nas u tome uživaju samo penzioneri, a i to tek u kratkim trenucima odmora od igranja na partizane i ustaše...
Korisnikov avatar
By deran
ne uživaju u sanaderu,već u svom pisaniju... :srbin:

a koliko znam,deca su bosansko-srpsko-hrvataska:andjelak:
Korisnikov avatar
By 2kune
nisu, nisu... sve su to jugoslaveni :lol:
Korisnikov avatar
By deran
tako nekako...a nas dvojica ima kvarimo igru...

dakle,doste choveche i NEMOJ oftopichkariti...choveche... :rotflmao:
Korisnikov avatar
By 2kune
ma ne kvarimo... vidiš da su jedva dočekali da ne trebaju dalje pisat... :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune
i koja bi to tema uopće bila? :offtopic:
"junak mythe na braniku poštenog hrvatstva". :orleanka:

hm, baš bi bio ql smajli "orleanka". što to nema?
da jaše na konju u predvodničkom maniru, a plašt joj se vijori onak' sasvim uzbudljivo.
Korisnikov avatar
By 2kune
e ne može! jerbo je bila djevica! a takva ođe nema šta da traži!!! :sudija:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Islam Grchki, Islam Latinski, ah ta zavodljiva ravnokotarska sela :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!