Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Država mesečno dotira Raško-prizrensku eparhiju

Vladika raško-prizrenski Artemije prima iz budžeta platu veću i od premijera i predsednika Srbije. Od novca građana Srbije episkop mesečno „zarađuje“ 144.000 dinara, saznaje „Blic“. Ova Episkopija godišnje inkasira preko pola miliona evra državnih para, a od te sume plaćaju se i vladičini kuvari i vozač.

I oni su bolje plaćeni od vladinih službenika jer vozač episkopa prima 23.040 dinara, a vladini oko 15.000 dinara. Kako će se rasporediti državni novac, to jest kolike su mesečne plate u Eparhiji, određuje vladika Artemije.
Ministarstvo vera već treći mandat zaredom deo svog novca izdvaja za pomoć monaštvu i sveštenstvu SPC. To je praktično dotacija države. Eparhija raško-prizrenska tako od države mesečno inkasira 3.972.082 dinara ili godišnje 47.903.309 dinara, što je 516.000 evra.
„Blic“ je imao uvid u dokument Eparhije raško-prizrenske u kome su prikazane mesečne plate. U Episkopiji, a to je sedište vladike, na plate odlazi 528.960 dinara. Platu prima njegov lični sekretar protosinđel Simeon Vilovski, inače i iguman manastira Banjska na severu Kosova, koji mesečno zarađuje 69.120 dinara. Toliko je primanje i sekretara Eparhije.
Vladika ima i prevodioca jerođakona Damjana koji mesečno prima 43.200 dinara, ali i službu za informisanje u kojoj jeromonah Pimen Dejanović dobija mesečno 43.200 dinara državnih para. Ipak, najzanimljiviji su kuvari. Vladika koji umesto u Episkopiji u Prizrenu živi u manastiru Gračanica gde je sestrinstvo brojno, ipak za plate dvojice kuvara izdvoji po 23.040 dinara.

:duh:
Korisnikov avatar
By 2kune
Joj jadni ljudi! Pa kako su im male plaće! Strašno, ne mogu da gledam! :povez:
Kod nas obični saborski zastupnik ima 16 000 kn plaće a gradonačelnici seoskih općina po 20 000. Veći gradovi pak imaju samo 2000 kn više. :elvis:
Korisnikov avatar
By deran
Jok i nije... :vudu:

Gospodi pomiliu,gOspodi pomiluj...:zvizdi:
Korisnikov avatar
By gorilica
Pevam po sahranama!

Sifra: Upola jeftinije od popa
By Kragi
mnogo novca zahteva odrzavanje voznog parka doticnog :nokti:
Povisica je razumljiva :hekla:
Korisnikov avatar
By Vel boy
a, kad moze pahomije najskuplji dzip, mogu i ovi ovo.... ochito, ima se moze se....
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
I posle svega postoje ljudi koji sebe nazivaju hriščanima...dok je pre samo 2000 godina Isus propovedao da ko ima para neće ući u carstvo nebesko i tražio od ljudi da se odreknu svih materijalnih stvari ako žele da budu jedno s bogom.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by V I V I S E C T
I posle svega postoje ljudi koji sebe nazivaju hriščanima...dok je pre samo 2000 godina Isus propovedao da ko ima para neće ući u carstvo nebesko i tražio od ljudi da se odreknu svih materijalnih stvari ako žele da budu jedno s bogom.
:up:

Zato bi i bilo najbolje da svi pocnu da misle svojim glavama umesto tudjim i shvate da i u samoj Knjizi pise da ti nikakva crkva niti pop nije potreban za iskren odnos prema Hrisu i bogu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
a sto je pahomije kupio dzip od 26 soma?

"U Vladičanskom dvoru smatraju da kupovina luksuzne drumske krstarice nije neprilična, jer ju je podržao Eparhijski savet, dakle najviši vladičanski organ." a ovo je nenadjebivi argument.
By Ulix
Originally posted by Sprinter
najviši vladičanski organ.
:roflmao:

Izvinite.

Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by V I V I S E C T
:up:

Zato bi i bilo najbolje da svi pocnu da misle svojim glavama umesto tudjim i shvate da i u samoj Knjizi pise da ti nikakva crkva niti pop nije potreban za iskren odnos prema Hrisu i bogu.
:up: :up: :up:

Upravo.
Jedan od razloga zbog kojih i prolazim pored crkve kao i pored bilo kog drugog objekta.
Nisam previshe religiozan, ali verujem u osnovna hrishcanska nachela. Ovakve stvari me samo josh vishe udaljavaju od crkve.
By Çâðê_DUP
imala sam prilike da pricham sa svestenikom na moje pitanje "sto i odakle vam pravo da tako skupo naplacujete sahrane, svadbe, tj da imate svoje tarife" on mi je odgovorio da on nije monah vec svestenik, a monasi zhive na hlebu i vodi....

ministarstvo vera,ma daj....:zongler:
Korisnikov avatar
By unic0rn
A vala i ja bi da sam na njegovom mestu. :svetac:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by unic0rn
A vala i ja bi da sam na njegovom mestu. :svetac:
I to bi mi bilo malo, pa bih kukala kako je kriza i kako se nema...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ALTER_EGO
imala sam prilike da pricham sa svestenikom na moje pitanje "sto i odakle vam pravo da tako skupo naplacujete sahrane, svadbe, tj da imate svoje tarife" on mi je odgovorio da on nije monah vec svestenik, a monasi zhive na hlebu i vodi....

ministarstvo vera,ma daj.... :zongler:
Sve te pare od sa'rana, svadbi i krstenja svestenstvo deli sa Bogom.
Prvo skupe sve pare u jedno korito, i onda jako zamahnu ka nebu da Bog uhvati svoj deo, a sve sto padne na zemlju ostaje njima. Fer i posteno.

Mda, jos ce ispasti da su svestenici sirotinja.
By ...Sitnicava...
Ne sudite čoveku, možda i on ulaže u gradnju utočišta za lečenje narkomana u stilu močugom-u-leđa. :sweet:
By Çâðê_DUP
Originally posted by ALTER_EGO

ministarstvo vera,ma daj.... :zongler:
Prvo skupe sve pare u jedno korito, i onda jako zamahnu ka nebu da Bog uhvati svoj deo, a sve sto padne na zemlju ostaje njima. Fer i posteno.

Mda, jos ce ispasti da su svestenici sirotinja.
:lol: :roflmao: :zongler:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
treba ga dovesti na prajd...da da neki kesh za organizaciju :)
Korisnikov avatar
By 2kune
A zauzvrat ne treba skidati haljinu nego je samo skratiti u dopiĆnjak. :slika:
Korisnikov avatar
By blabla54380

lol
Korisnikov avatar
By Dirrty
Budale su ti "jadni" vladini ljudi koji primaju "manje" para, a njemu ustupaju vise.

Sve u svemu, ista govna... i kad se sabere van papira i na papiru, siguran sam da svi dovoljno omaste brke!
Korisnikov avatar
By 2kune
To je stara rabinska... Nemoj potkradati našu braću po Abrahamu. :mag:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by 2kune
To je stara rabinska... Nemoj potkradati našu braću po Abrahamu. :mag:
Bar smo u lopovluku svi isti, kada vec pred Bogovima nismo :opatica:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ma to ti je i isti Bog i isti lopovluk... Samo što Bog ponekad pati od potrojene ličnosti, ponekad od nemogućnosti da uzme sebi bilo kakvu formu, a stalno ima jak bipolarni poremećaj sa izmjenjujućim napadajima kreativnosti i zatirućeg sadizma. Najblaže rečeno, jelte...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!