Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Simor
Originally posted by Strix
Kako je pocelo, zemlja ce nam se na kraju zvati Beogradski pasaluk.
Nije bitno ime, bitan je karakter društva. A mi ćemo biti pristojno društvo onoga trenutka kada budemo rešavali svoje probleme i suočavali se sa sopstvenim greškama iz prošlosti a ne neprestano isijavali frustracije što nikako da Načertanije sprovedemo u delo. Znači, kada prestanemo sa kompleksom više vrednosti (Mi smo najbolji, Mi smo najstariji, svi ostali su ispod nas i bilo šta da urade je za podsmeh i sprdnju), te kada kao gorući problem identifikujemo ne jezik i pravopis u Crnoj Gori nego jezivu nepismenost i neprosvećenost u samoj Srbiji, onda imamo šansu. Do tada ćemo da se gicamo u ovom blatu, kao i prethodnih 20 godina.
Popij čaj od nane,možda gorčina i prođe... :srbin: (valjda smem da koristim ovaj smajli,nije ti i on valjda neprijatan)...

Niko ne govori o gorućem problemu,prosto diskutujemo...Znači kad prestaneš sa kompleksom više vrednosti Ja sam najmoralniji,najpametniji,najneštošta'oćeš,budi ljubazan pa se javni onda-možda rekneš i nešto u vezi teme...
By Simor
Ti si samo preneo vest iz najstarijeg podaničkog lista na Balkanu. Ti nisi kreator vesti nego si samo onaj koji ih širi dalje.

-- sem ako se iza tvog virtuelnog eniteta ne krije Kopicl glavom i bradom :uplasen: --

-- u šta sumnjam jer bi čovek svakako bio maštovitiji prilikom izbora nick namea. :serlok:

A što se tiče toga kakav emotivni sustav treba da posedujem da bih učestvovao u temi - well, smajli ne da ne smeta nego sve govori.

No, kontam ja, ti si se usprotivio što sam ja uneo dimenziju politike u tvoju čisto lingvističku diskusiju - voliš stručno da promišljaš. Ti si se samo, preko članka zvaničnog glasila Demokratske stranke i Fonda za političku izuzetnost, začudio kako to da Crnogorci poštuju upravo fonetski karakter srpskog pravopisa, pa uvode karaktere kakve uvode. I pozivaš i druge na čuđenje.

:evilgiggle:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
@Simor: Nisi ti uveo 'dimenziju' politike u ovu temu, niti je ovo lingvisticka rasprava, niti su Crnogorci prvi podredili lingvistiku politici; ne znam ko je to 'izvorno' ucinio, ali da nema veze sa razumom - nema.
Originally posted by the1whowished
http://www.montenet.org/language/karabeg.html
:up:
By Simor
Šta nema veze sa razumom? Srpski jezik ima veze sa razumom? On kada je nastajao imao je veze sa razumom, sada je postao večna kategorija i niko ne sme da ga menja?

Ne, ovo jeste politička rasprava. Čisto politička.
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Šta nema veze sa razumom? Srpski jezik ima veze sa razumom? On kada je nastajao imao je veze sa razumom, sada je postao večna kategorija i niko ne sme da ga menja?

Ne, ovo jeste politička rasprava. Čisto politička.
Prvo, sto brises postove?

Drugo, JA na to gledam jednostavno, ako se organizuje referendum i ako vecina glasa za ZA i ja sam ZA, ako se ne organizuje referendum, onda je 'politicki umRljano'.
By Simor
Prvo, ne brišem post, nego sam pripojio dva posta (pogledaj gore).

Drugo, referendum je sproveden, Crna Gora je nezavisna država, i kada to svi u Srbiji shvate, biće mnogo bolje.
By Simor
No, da ja završim na ovoj temi, pa vi nastavite "lingvistički" da ismejavate Crnogorce do mile volje: nema ništa lepše nego videti nemoć srpskih nacionalista. Do juče harali Crnom Gorom, proglašavali je srpskom, sa njom Dubrovnik bombardovali, a sada je ostalo samo sterilno lajanje protiv ovoga ili onoga što Crna Gora/Makedonija/Kosovo uradi.

:snob:
Korisnikov avatar
By scout_finch
kako je meni super kad je neko veci katolik od pape:)
Korisnikov avatar
By Tot
Nekada je srpski jezik imao morfološki pravopis koji je po svom karakteru mogao prihvatiti razlike u govoru, akcentima, postojanju, nepostojanju specifičnih suglasnika i vokala u raznim regionima itd. Takav pravopis je mnogo teže menjati na političkoj osnovi.
Jezička i pravopisna reforma je išla za time da treba isključivo poštovati narodni govor i uvažavati reči koje se čuju u tzv. običnom narodu čime je izbačen priličan fond staroslovenskih reči postojećih i dalje u nekim drugim slovenskim jezicima.

Nastajanje fonetskog pravopisa je bilo, itekako, politički podstaknuto. Ono što se tada, naravno, nije moglo ni prepostaviti je to da narod nije baš tako homogena kategorija te da će se promene u narodu odraziti i na promene u njegovom doživljavanju jezika. Upravo je nova motivacija da se stvori poseban crnogorski jezik, sa dva nova znaka za dva eksluzivno crnogorska suglasnika opravdana, barem sa stanovišta fonetskog pravopisnog principa. Piši kao što govoriš! Molim lepo! Dakle źenica, iźelica, śenokos, śever, śutra.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by hlaefdige
zjuuuuuuu
źuuuuuuu

..

lol

..

Al da, to mu dodje savrsen komentar na ovu temu.
Korisnikov avatar
By deran
No, da ja završim na ovoj temi, pa vi nastavite "lingvistički" da ismejavate Crnogorce do mile volje: nema ništa lepše nego videti nemoć srpskih nacionalista. Do juče harali Crnom Gorom, proglašavali je srpskom, sa njom Dubrovnik bombardovali, a sada je ostalo samo sterilno lajanje protiv ovoga ili onoga što Crna Gora/Makedonija/Kosovo uradi.

:snob:
Nisu trebali navodnici na lingvistički...

I šta se uskopicliš kad ne dobiješ ovacije za svaki post,bože moj...pa ne može uvek...:srbin:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by svejedno
Originally posted by hlaefdige
zjuuuuuuu
źuuuuuuu

..

lol

..

Al da, to mu dodje savrsen komentar na ovu temu.
Nije mi to bila namera,ali tako ispade...:)
Korisnikov avatar
By Madonna
toliko mrznje mozda bude kobno po tebe...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!