Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Da li ćete od 01. januara 2010...

Zahtevaću da mi ambasade zapadnih zemalja izdaju vizu; u suprotnom ću se samospaliti i to će biti moj visoko moralni čin priznavanja celovitosti i nedeljivosti Srbije
3
6%
Ne pada mi na pamet da putujem na Zapad; svakojako zlo tamo ima koren, pa i homoseksualnost
2
4%
Umesto u Brisel, putovaću u Peć, umesto u Berlin, putovaću u Prizren
2
4%
Konsultovaću sove pre svog puta na Zapad
2
4%
Pošto se Milijana Baletić vratila na TV Vojvodine, gledaću neprestano TV i nema potrebe da putujem na Zapad
2
4%
Pošto se Milijana Baletić vratila na TV Vojvodine, gledaću neprestano TV i nema potrebe da putujem na Zapad
2
4%
Umesto da putujem, ja ću svakoga dana svoje vreme kreativno trošiti tako što ću otvarati nove naloge koji će izraziti moj kritički stav prema Wilhelmini, Lepoj Krepi, Simoru i ostalim virtuelnim entitetima koji ne ispunjavaju moje patriotsko Vjeruju
7
15%
Mislim da je ukidanje viza jedan od koraka približavanja Srbije Evropskoj uniji i podržavam ga
28
58%
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Tomek
Proslog meseca su mi predaju dokumenata za lk i pasos zakazali za sredinu septembra... :ubise:
Gde može da se zakaže (telefonom)?
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Tomek
Proslog meseca su mi predaju dokumenata za lk i pasos zakazali za sredinu septembra... :ubise:
Gde može da se zakaže (telefonom)?
Ja zakazao u SUPu licno...
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Nisam patriota "svuda je trava zelena", i smatram sebe pacifistom. Takodje sam i apolitichna,te mi sav taj termin koji se "vrti u krug" sengen, i sl. nije bas najjasniji. Ali evo da izrazim svoj stav o svemu tome.
mi smo,na zalost, kao drzava pretrpeli jedan uzasan period pod sankcijama.to nije samo "oduzimanje slobode putovanja",to je bila potpuna izolacija od celog sveta, sto je horor za ljude koji su mladi zeljni zivota i u neku ruku pod tim "zivotom" podrazumevam i putovanje po svetu.Da li cemo govoriti o stavu prema demokratiji ili demokratiji kao vrednosti zavisi od toga sta podrazumevamo pod demokratijom.Ja demokratiju kapiram kao pozeljan nacin uredjivanja medjuljudskih odnosa u jednoj drzavi i to je neka moja vrdnosna orijentacija, medjutim ovo sto se putem medija promovise kao demokratija je potpuno pogresno.prepuno socijalnih predrasuda,odnosa prema kulturi,formiranje nezadovoljavajucih komponenti koje su nas oslepele i prosto smo dobili "isto sranje drugo pakovanje'. dobili smo novi rezim samo mnogo lepse upakovan,demagogiju "sa kichastom masnicom", i mnogo ljudi koji su deo politicke scene a da pritom nisu uopste adekvatno pripremljeni da se bave tim poslom. "Prodali" smo Kosovo u zamenu za sta?!?Za malo samilosti prema ovom napacenom narodu, i dodeljena nam je lista obaveza koju su sastavili isti oni koji su nam do juce bacali bombe na glavu da bi smo ih mi danas ljubili u dupe. e, to je nesto sto se nikada nece promeniti u Srbiji.Uvek imamo nekog :cowboy: na vlasti ili jos gore :seljak: koji uopste nisu zalozeni za ideologiju koju propagiraju, vec su tu da nas uvuku u govna, kradu i dalje samo na malo prefinjeniji i perfidniji nacin (PDV) i rade potpuno isto sto su radili i njihovi prethodnici -dovode nas na ivicu egzistencije!
Svakako da sam za to da treba da se ukinu vize, da imamo bar neka "otvorena vrata", jer to nudi ipak neke opcije za recimo bolji zivot.Ako ne ovde,onda u nekoj drugoj drzavi, zavisi od afiniteta. Nadam se da ce makar nasoj deci biti malo bolje, i da cemo mi uspeti da vidimo malo "belog sveta", dok nas ne pokopaju sa enormnim cenama i jos enormnijim niskim platama!:cupakosu:
Korisnikov avatar
By HARP
Kada izgovorim reč politika to me uvek asocira na nešto što je veštačka tvorevina. Možda ja volim samo onaj zakon prirode i ne razumem te društvene odredbe i pravila koje je čovek smislio.
Razumem da kada bi u Kini uveli demokratiju nastao bi opšti haos, ali ni ova politika štapa i šargarepe kod nas mi nije rešenje za pohvalu.
Ljude morate da kontrolišete na neki način, ali ne da stvarate od njih sivu masu.
Nemoj da vas zavarava ta sloboda putovanja, pogledajte kako su Poljaci prošli kada su pohrlili na Zapad za boljim životom. Naišli su na diskriminaciju u svim segmentima društva. Šta mislite kako će reagovati na Srbe. Turistički će putovati ko može sebi da priušti. Ko krene trbuhom za kruhom naleteće na niz neprijatnosti. To vam je ona stara priča o jeftinim Srbima, Bugarima, Poljacima protiv Nemaca, Francuza itd...
Jeste velika neprijatnost čekati satima na prozivku ispred konzulata sa gomilom papira u strahu da niste sakupili baš svaki detalj koji će vam drsko tražiti na šalteru. Vreme između predaje papira i čekanje vize je ravno psihologiji izricanja neke kazne. Uvek se završi ravnodušnošću.
Nismo idealni mentalitet ali svako od nas ima pravo da vidi sve prirodne lepote koje se nalaze na našoj lepoj planeti Zemlji.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by FireGox
Kada izgovorim reč politika to me uvek asocira na nešto što je veštačka tvorevina. Možda ja volim samo onaj zakon prirode i ne razumem te društvene odredbe i pravila koje je čovek smislio.
Jos je Dusan Radovic predlagao da se uklone svi saobracajni propisi, ukloni sva saobracajna milicija, ukine i polaganje vozackih ispita i dozvoli prirodna selekcija i vozaca i kola. Dusan Radovic je bio pametan, zanimljiv i duhovit.
Originally osted by FireGox
Razumem da kada bi u Kini uveli demokratiju nastao bi opšti haos, ali ni ova politika štapa i šargarepe kod nas mi nije rešenje za pohvalu.
Ljude morate da kontrolišete na neki način, ali ne da stvarate od njih sivu masu.
Jel zaista mislis ovo sto si napisao? Ako da onda ne moras da citas dalje.
Nemoj da vas zavarava ta sloboda putovanja, pogledajte kako su Poljaci prošli kada su pohrlili na Zapad za boljim životom. Naišli su na diskriminaciju u svim segmentima društva.
Ovo nije tacno.
Šta mislite kako će reagovati na Srbe. Turistički će putovati ko može sebi da priušti. Ko krene trbuhom za kruhom naleteće na niz neprijatnosti. To vam je ona stara priča o jeftinim Srbima, Bugarima, Poljacima protiv Nemaca, Francuza itd...
Ni ovo nije tacno.
...koji će vam drsko tražiti na šalteru. Vreme između predaje papira i čekanje vize je ravno psihologiji izricanja neke kazne. Uvek se završi ravnodušnošću.
Jok. Sori. Ni ovo. Bar ne u irskom konzulatu u BGD.
U irskom konzulatu u Beogradu su vrlo ljubazni i pocansi konzul govori srpski.
Nismo idealni mentalitet ali svako od nas ima pravo da vidi sve prirodne lepote koje se nalaze na našoj lepoj planeti Zemlji.
A ne...Samo idealni mentaliteti imaju pravo da putuju...:bye:
Korisnikov avatar
By Madonna
Originally posted by smaug
Šta mislite kako će reagovati na Srbe. Turistički će putovati ko može sebi da priušti. Ko krene trbuhom za kruhom naleteće na niz neprijatnosti. To vam je ona stara priča o jeftinim Srbima, Bugarima, Poljacima protiv Nemaca, Francuza itd...
Ni ovo nije tacno.
rekao bih: oh, yes it is. :lizalica: potvrdjeno tudjim losim iskustvom
ali nisam tako iskljuciv, zavisi od slucaja do slucaja.
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by shut
Ni ovo nije tacno.
rekao bih: oh, yes it is. :lizalica: potvrdjeno tudjim losim iskustvom
ali nisam tako iskljuciv, zavisi od slucaja do slucaja.
Hm shut...Tudje lose iskustvo..
Al ajde de. Jel taj neko stvarno bio 'jeftin' a drugi bolje placeni ili je moooozda istinica maaalko drugacija.

Ni Poljaci, ni Srbi ni Bugari odje nisu manje placeni. Nisu to ni ostali narodi i narodnosti. Tj za isti posao su svi isto placeni 'no matter if you're black or white'.
Korisnikov avatar
By Madonna
Jel taj neko stvarno bio 'jeftin' a drugi bolje placeni
bas to.

istinica...
Ni Poljaci, ni Srbi ni Bugari odje nisu manje placeni. Nisu to ni ostali narodi i narodnosti.
pa lepo.
'no matter if you're black or white'.
hahaha istinica je ipak malo drugacija/..
Korisnikov avatar
By smaug
Jel taj neko stvarno bio 'jeftin' a drugi bolje placeni ili je moooozda istinica maaalko drugacija.
bas to.

istinica...
Ni Poljaci, ni Srbi ni Bugari odje nisu manje placeni. Nisu to ni ostali narodi i narodnosti.
pa lepo.
'no matter if you're black or white'.
hahaha istinica je ipak malo drugacija/..
Sori za jeftinu radnu snagu...
Radila sam za razne i sa raznima - nikad se nije 'brojalo' (ni meni ni drugima) nista osim kakav si na delu.
Bice da nemam pojma...Ili da imam srece... ili da poznajem 'pogresne' poslodavce i radenike. :uplasen:

:uplasen: :uplasen:
By Bombina
i da budem ravnodusna Simore i je li oce da ce ukidati vizu u Grckoj
Korisnikov avatar
By Madonna
Sori za jeftinu radnu snagu...
:smeh: :smeh:ma nista, ali nemoj da ti se ponovi... :pokazuje:
Bice da nemam pojma...Ili da imam srece... ili da poznajem 'pogresne' poslodavce i radenike.
nah it's
zavisi od slucaja do slucaja.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ljudi situacija u inostranstvu, evropskoj uniji, za strance se svakom godinom pogorsava. Ukidaju nam vize sada u sred svetske krize kada se sve manje isplati biti gasarbajter, jer su porezi, kirije i ostale dadzbine sve vece, jos uvek taman toliko da izadjemo knap na kraj meseca s troskovima i event. priustimo 1 godisnje neki odmor.

Inace, bez obzira na ukidanje viza, nece jos dugo moci da se radi u razvijenim zemljama ili ostati duze od np. mesec dana. Jedino ako udjemo u ilegalu i kriminal.

Turisticki ce moci da se ide, ali to podrazumeva da trosimo, a ne da zaradjujemo pare, jeli...

Pozitivna stvar u svemu ovom je ta, gde ce neke generacije konacno i po prvi put otici na zapad i videti u kakvoj to, zapravo, bedi i zaostalosti zivimo i mozda nesto nauce iz toga, mozda im se otvore novi vidici, steknu iskustva, i ne budu vise tako zatucani, vide da ima vecih, bogatijih nacija u svetu od Srba kojih bas zabole za nacionalizam i patriotizam... i da biti drugaciji je biti napredan, a ne crna ovca.
By Ulix
Originally posted by antibiotic
Ljudi situacija u inostranstvu, evropskoj uniji, za strance se svakom godinom pogorsava. Ukidaju nam vize sada u sred svetske krize kada se sve manje isplati biti gasarbajter, jer su porezi, kirije i ostale dadzbine sve vece, jos uvek taman toliko da izadjemo knap na kraj meseca s troskovima i event. priustimo 1 godisnje neki odmor.

Inace, bez obzira na ukidanje viza, nece jos dugo moci da se radi u razvijenim zemljama ili ostati duze od np. mesec dana. Jedino ako udjemo u ilegalu i kriminal.
Vize se i ne odnose na rad u inostranstvu, za to ti je potrebna posebna dozvola.
Vizna liberalizacija se odnosi samo na putovanja (turistička) koja traju do tri meseca.
Korisnikov avatar
By HARP
Šta god bilo tačno ili ne to je stvar mog mišljenja, ne onako kako možda jeste :)

Današnje društvo je jedno lepo upakovano zlo. Ne znaš šta je unutra dok ne zaviriš...
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Ulix

Vize se i ne odnose na rad u inostranstvu, za to ti je potrebna posebna dozvola.
Vizna liberalizacija se odnosi samo na putovanja (turistička) koja traju do tri meseca.
To i kazem, mada mi je sumnjivo ovo za (cak) tri meseca.... mada je za hrvate slicna situacija, cini mi se.
Bez obzira sto se odnosi samo za turiste, prvi talas putnika ce biti oni siromasni koji ce hrliti trbuhom za kruhom. Znaci, teska ilegala, ko sto su sad rumuni i bugari koji su jadni napunili evropske zatvore.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Šta god bilo tačno ili ne to je stvar mog mišljenja, ne onako kako možda jeste :)
a da ti poradis jos malcicko na ovoj recenici, pa da nam se javis kasnije, sta kazes? :nokti:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Ulix

To i kazem, mada mi je sumnjivo ovo za (cak) tri meseca.... mada je za hrvate slicna situacija, cini mi se.
Bez obzira sto se odnosi samo za turiste, prvi talas putnika ce biti oni siromasni koji ce hrliti trbuhom za kruhom. Znaci, teska ilegala, ko sto su sad rumuni i bugari koji su jadni napunili evropske zatvore.
Mogucno, u nekom promilu ili procentu.

Bila sam na apsolventskoj ekskurziji u Barseloni, i srela neke poznanike iz BG, koji su tu bili na ekskurziji nekog drugog organizatora i rekli su mi da je iz 8 autobusa cetvoro ljudi prosto nestalo, da su zapalili jer su i krenuli s namerom da ostanu tamo. Tako da se te stvari desavaju trebale nam vize ili ne, samo ce sad takvi imati vise prilike.
Korisnikov avatar
By antibiotic
U najvecem broju slucaja - bice proterani ili ce sami da se vrate.
Najvecu sansu da ostanu imaju ipak oni obrazovaniji koji pricaju barem engleski i koji ce naci nekog da im pomogne. Ako je neko gay i dobro izgleda ima jos vecu sansu :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!