Nisam patriota "svuda je trava zelena", i smatram sebe pacifistom. Takodje sam i apolitichna,te mi sav taj termin koji se "vrti u krug" sengen, i sl. nije bas najjasniji. Ali evo da izrazim svoj stav o svemu tome.
mi smo,na zalost, kao drzava pretrpeli jedan uzasan period pod sankcijama.to nije samo "oduzimanje slobode putovanja",to je bila potpuna izolacija od celog sveta, sto je horor za ljude koji su mladi zeljni zivota i u neku ruku pod tim "zivotom" podrazumevam i putovanje po svetu.Da li cemo govoriti o stavu prema demokratiji ili demokratiji kao vrednosti zavisi od toga sta podrazumevamo pod demokratijom.Ja demokratiju kapiram kao pozeljan nacin uredjivanja medjuljudskih odnosa u jednoj drzavi i to je neka moja vrdnosna orijentacija, medjutim ovo sto se putem medija promovise kao demokratija je potpuno pogresno.prepuno socijalnih predrasuda,odnosa prema kulturi,formiranje nezadovoljavajucih komponenti koje su nas oslepele i prosto smo dobili "isto sranje drugo pakovanje'. dobili smo novi rezim samo mnogo lepse upakovan,demagogiju "sa kichastom masnicom", i mnogo ljudi koji su deo politicke scene a da pritom nisu uopste adekvatno pripremljeni da se bave tim poslom. "Prodali" smo Kosovo u zamenu za sta?!?Za malo samilosti prema ovom napacenom narodu, i dodeljena nam je lista obaveza koju su sastavili isti oni koji su nam do juce bacali bombe na glavu da bi smo ih mi danas ljubili u dupe. e, to je nesto sto se nikada nece promeniti u Srbiji.Uvek imamo nekog

na vlasti ili jos gore :seljak: koji uopste nisu zalozeni za ideologiju koju propagiraju, vec su tu da nas uvuku u govna, kradu i dalje samo na malo prefinjeniji i perfidniji nacin (PDV) i rade potpuno isto sto su radili i njihovi prethodnici -dovode nas na ivicu egzistencije!
Svakako da sam za to da treba da se ukinu vize, da imamo bar neka "otvorena vrata", jer to nudi ipak neke opcije za recimo bolji zivot.Ako ne ovde,onda u nekoj drugoj drzavi, zavisi od afiniteta. Nadam se da ce makar nasoj deci biti malo bolje, i da cemo mi uspeti da vidimo malo "belog sveta", dok nas ne pokopaju sa enormnim cenama i jos enormnijim niskim platama!:cupakosu: