Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Tema je možda prerađena u nekim neobaveznim razgovorima, ali ne znam da li na forumu postoji neka sa ovakvim naslovom.

Koje buntovnike poštujete?
Da li na vas utiču kao energetska injekcija koja posle kratkotrajnog i neprijatnog uboda (katarza koja unapređuje je ponekad "problematična") ubrizgava u vas određenu količinu entuzijazma i reda iz kog sve nastaje?

Navešću neke simbole bunta:
Josip Broz Tito
Če Gevara
Ana Frank
Gandi
Marčelo
Itd...

Mene u poslednje vreme inspiriše Ana Frank koja je umrla od tifusa samo par dana pre nego što je oslobođen logor u kom je bila zatočena.

Tu je i Marčelo koji se bavi pisanjem koje služi kao sklonište od bežanja. :lol:

Pomenuću i psihološkinju Oliveru Sekulić-Bartoš koja sa lakoćom pomaže ljudima, jer ih podseća da ne moraju da se muče da bi njihov rad imao vrednost. Ne znam da li bunt svesno kombinuje sa poslom, ali ovaj video pokazuje da dobre stvari radi iz čistog ubeđenja:

Pisac Justejn Gorder u svojim knjigama zbunjene tinejdžere priprema za bunt.
Ovaj citat to potvrđuje:
"Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi.Ti si, čitaoče, jedan takav loz. Lucky you!"

Pišite. :lija:
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807509#p2807509]Dark Walker napisao:[/url]

Navešću neke simbole bunta:
Josip Broz Tito
Če Gevara
Ana Frank
Gandi
Marčelo
Itd...
Mislim da navedeni nisu buntovnici (bar ih nikad nisam tako dozivljavao). Identifikovat se mogu sa tihim buntovnicima kao sto su pisci, koji na sebi svojstven nacin kroz svoja djela provlace neke neobicne, nestandardne nacine razmisljanja i djelovanja.
^ ha, zato jer je bio u pokretu koji se pobunio protiv fasizma koje je bilo toliko rasireno na ovim prostorima .
......
Svaka antifa je buntovnik s opravdanim razlogom, nekada je to bilo izrazenije, ali i danas je dosta.
:crveni:
Od živućih ličnosti, za mene je simbol buntovnika Bora Đorđević poznatiji kao Bora Čorba . Moram priznati, koliko god to bilo "neobično" zatucanima jer sam iz Hrvatske, cijelo djetinjstvo, od najmanjih nogu ga slušam i uživam što je rijetkost u ovako domaćoj ( za mene je to domaća glazba i uvijek će biti) rok glazbi.. Također i grupa Smak, ali njegovi tekstovi me prate od malena , kroz pubertet a i kroz odraslu dob, pošto piše i o starosti i starenju sada , garant ću ga i u svojoj starosti slušat.. što se tiče njegovih političkih stavova i uvjerenja, indiferentna sam po tom pitanju, odnosno, mislim da su naši politički stavovi i mišljenja dio naše intime i ja to poštujem. Ali rado bih ga zagrlila i zahvalila mu se za tako dobru glazbu. :).. Identificiram se sa njim kroz njegove pjesme od kada znam za sebe.

evo jedna pjesma koju je Arsen Dedić posvetio Bori, zove se Balada o Čorbi, a tiče se i svih buntovnika kao što smo mi svi. Čovjek nije stvoren da se "uklopi". Zapamtite to.

https://youtu.be/iBNrGo6mKLY

Strašno je mom drugu
Hrabrom Bori Čorbi,
Bezbedan je i omiljen
A on bi da je sam i u borbi

Ne kažem mu da prestane
Neka viče glasnije, dapače
Al' na koga, kada čujem samo
Lepet krila trule vjetrenjače

Suđeno je slavnoj glavi
Znaju oni kako da je smire
Služiće mu još dugo i dugo
Za svene vjence i crne šešire

Strašno je mom bratu
Hrabrom Bori Čorbi,
Bezbedan je i omiljen
A on bi da je sam i u borbi

Suđeno je slavnoj glavi
Znaju oni kako da je smire
Služiće mu još dugo i dugo
Za svene vjence i trule šešire

Teško je mom drugu
Časnom Bori Čorbi
Glava mu je na ramenu
A on bi htio da mu je u torbi
Nikako ne smijem zaboraviti i velikoga pisca - Miljenka Jergovića, neosporan talent, drugačiji pristup povijesnim zbivanjima i ljudima, antifašist, borac za ljudska prava. Ukratko.
Potom dragi mi : Ante Tomić, Drago Pilsl.Sve što sam rekla za Miljenka, vrijedi i za njih dvoje.
Od političara : Branimir Bunjac, Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić- u njima vidim nešto do sada neviđeno na političkoj sceni.
Te, naravno, omiljeni mi Rade Šerbedžija. Čovjek koji voli život i ljude i koji nije dopustio da neki spoljnii događaji utječu na njega. Također, antifašist ,a uz sv to veliki glumac i veliki poeta.
Stavila bih tu također i Miroslava Krležu jer se usudio govoriti u svoje vrijeme, ono za što je malo tko imao muda.
Također, Vladimir Nazor.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Evo od domacih Biljana Srbljanovic :D
Nije bas da se identifikujem, ali poistovecujem se u smislu da nikad ne idem nikom niz dlaku. Buntovnistvo je instinktivno, ne planirano, bez obzira na posledice, najbitnije je zadovoljiti svetu Pravdu.

Takdoje moj prijatelj umetnik Gert Resinger, prirodno buntovan.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Đorđe Balašević.
Čovek odlično kapira kako meku moć treba kombinovati sa blagom erotskom afekcijom koju nameće nežnim stihovima.

Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807693#p2807693]antibiotic napisao:[/url]Evo od domacih Biljana Srbljanovic :D
Nije bas da se identifikujem, ali poistovecujem se u smislu da nikad ne idem nikom niz dlaku.
:up:
Biljana Srbljanović je nepopustljiva i principijelna.
Odlično se snalazi u konzervativnom svetu koji tera ćutljivu većinu da bude još tiša jer kombinuje mladalački entuzijazam sa drskošću koja u ljudima stvara prostor za konstruktivne unutrašnje konflikte bez kojih niko od nas ne bi mogao da se pomeri sa mrtve tačke.
Kad ćutljivoj većini daš problematičnu temu, ta tema se razvija jer ide od ruke do ruke da bi stigla na pravo odredište, a pravo odredište pripada svima i svi mogu da postanu cilj koji opravdava obradu sredstava. Biljana odlično stvara zapaljive i delikatne teme koje mogu da se usidre u ljudima zato što nagoveštava da ih ljudski potencijal ipak mora spajati kako bi se ti isti ljudi zajedničkim snagama razdvojili i postali individualci sa korisnim zajedničkim iskustvima.

Obožavam ovaj tekst:
http://pescanik.net/marko-m/" target="_blank
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Cveta Majtanović.
Cveta se posvetila ozbiljnijim stvarima i zapostavila muzičku karijeru. Shvatila je da je previše inteligentna, talentovana, britka i oštroumna, a takve devojke nemaju šta da traže na estradi.
Na muzičkoj sceni će uvek biti mesta za nju, a muzička scena se razlikuje od estradne scene. :lol:
Izgubili smo najveću rock divu baš kad je Cveta rešila da napusti muzičku scenu.
Ali niko ne zna šta moće da se desi. Cveta je psihološkinja sa velikim muzičkim talentom, možda će jednog dana napisati i otpevati fantastične pesme. Ja bih voleo da se vrati na muzičku scenu.

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%88%D0%B ... 0%B3%D0%B0" target="_blank
Јово Станисављевић Чаруга
Razbojnik koji se u jednom trenutku ponašao kao Robin Hud, u drugom trenutku bi se ponašao kao najveći bogataš, rasipajući novac na kocku, žene i piće.

Narod je ipak želeo da pre veruje u junaka, nego u bandita. Spevane su mu pesme za života, skovane legende i mitovi.

Decenijama kasnije >"Čaruga" golica maštu ljudi sa ovih prostora više nego ikada.

Ne prođe godina da se ne postavi na repertoar nekog od pozorišta sa ovih prostora nova predstava posvećena Jovanu Stanisavljeviću Čarugi.

Snimnjeno je nekoliko dokumentarnih i jedan igrani film “Čaruga” koji potpisuje Rajko Grlić a za koji se navodi da je poslednji film SFRJ kinematografije.

Sve ovo uslovilo je da se Jovanu Stanisavljeviću Čarugi barem delimično ispuni poslednja želja...

A šta danas tačno znamo o Čarugi?
Korisnikov avatar
By elizevin
Da li je moguce da imam nesto zajednicko sa Heksagon :O ?
Obe volimo Jergovica, mislim nije ga lako ne voleti, ali ipak...zona sumraka :D
Blair Waldorf

Slika

Veronica Lodge

Slika

Obe imaju dobre namere,obe su okrenute ka pomaganju drugima....ali obe ce te zgaziti ako im se zameris i nece birati sredstva...i obe su true to themselves....bas kao i ja.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2809288#p2809288]Dark Walker napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2807693#p2807693]antibiotic napisao:[/url]Evo od domacih Biljana Srbljanovic :D
Nije bas da se identifikujem, ali poistovecujem se u smislu da nikad ne idem nikom niz dlaku.
:up:
Biljana Srbljanović je nepopustljiva i principijelna.
Odlično se snalazi u konzervativnom svetu koji tera ćutljivu većinu da bude još tiša jer kombinuje mladalački entuzijazam sa drskošću koja u ljudima stvara prostor za konstruktivne unutrašnje konflikte bez kojih niko od nas ne bi mogao da se pomeri sa mrtve tačke.
Kad ćutljivoj većini daš problematičnu temu, ta tema se razvija jer ide od ruke do ruke da bi stigla na pravo odredište, a pravo odredište pripada svima i svi mogu da postanu cilj koji opravdava obradu sredstava. Biljana odlično stvara zapaljive i delikatne teme koje mogu da se usidre u ljudima zato što nagoveštava da ih ljudski potencijal ipak mora spajati kako bi se ti isti ljudi zajedničkim snagama razdvojili i postali individualci sa korisnim zajedničkim iskustvima.

Obožavam ovaj tekst:
http://pescanik.net/marko-m/" target="_blank
Fina analiza, samo sto je trenutno Biljana koji si opisao - na pauzi. Vise se ne mesa u politiku, malo mi to mirise na neki LDPovski stav.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!