Mene svakako zanima. Redovno pratim Krešimira Miška i njegovu emisiju.
Imao sam priliku da ga i lično upoznam.
Čovjek je genijalan, nevjerovatno harizmatičan i odlično radi svoj posao. A što je najbitnije vjeruje u ono što radi.
Gledao sam ove obe epizode i za 90% stvari o kojima se tu govori postoje dokazi svuda oko nas.
Kod današnjeg čovjeka nažalost postoji nekakva nametnuta klasifikacija pojava i stvari. A pod tom klasifikacijom mislim na biranje koje će stvari i pojave u društvu i prirodi uopšte da percipira svojim čulima. Iako je nešto tu, vidiš to, čuješ to, ali jednostavno ćeš da ga zanemariš zbog uticaja nekog drugog faktora kome je u interesu ta klasifikacija.
Radi, radi, kupuj, kupuj! Budi poslušni rob cijelog svog bijednog, kratkog života!
Svaka pojava koja ima i neznatnu tendenciju da naruši ova sveta pravila će biti klasifikovana kao nepoželjna i nepostojeća. I ne postoji oblast života, privredna grana i nauka koje nisu zloupotrebom uključene u ovu klasifikaciju o kojoj govorim. Totalno smo kontaminirani kao društvo.
Pao mi je na pamet jedan intervju sa osnivačem piratskog sajta Pirate Bay, koji sam nedavno pročitao, a tiče se direktno ovih stvari.
On tvrdi da čovječanstvo neće izaći iz ćorsokaka u kome se nalazi dok se sistem u potpunosti ne uruši i kolabira. Jedino se može krenuti ispočetka jer je kasno za nekakve korekcije i šminku.
I kaže da bi na sledećim izborima za pretsjednika SAD-a bilo idealno da pobijedi Donald Tramp jer je on čovjek koji nesvjesno može da ubrza propast sistema čiji je on tipični predstavnik. U svakom slučaju interesantna ideja ovo za čika Donalda. Ima smisla.