- 05 Nov 2015, 12:19
Ne znam da li je već neko otvarao ovu temu, ako jeste, izvinjavam se što se ponavljam. Neki ljudi tvrde da je krajem '70-tih homoseksualnost izbačena sa liste bolesti i poremećaja zbog famooznog 'gej lobija' i da je 'APA' koja je to uradila, uradila pod pritiskom gay people. Sa druge strane, ja koliko sam čuo, bio je protest od strane kako gej, tako i hetero ljudi koji su se borili za ljudska prava i da je to bilo potpuno OTVORENO i JAVNO i da su samo zahtevali da se to istraži i izbaci iz te kvalifikacije, dakle nikakvi tajni pritisci. Kasnije posle dužeg istraživanja i nekog određenog vremena, kao veći argument 'SZO'(Svetska Zdravstvena Organizacija) potvrđuje da se ne radi o poremećaju i bolesti već o spontanoj varijaciji ljudske seksualnosti. Ja iskreno mislim da su se te priče vukle po medijima od strane bivših članova 'APA' koji su diskriminisali LGBT. Jer nelogično mi je ako je 'bolest' da se 'SZO' i 'APA', a pogotovo 'SZO' igra sa zdravljem toliko ljudi, širom sveta, toliko dugo godina.
Šta Vi mislite?
Šta Vi mislite?