Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

nikola, dragan, marko, milan, milos , aleksandar, goran, zoran, danijel...
milica, jelena, andjela, snezana, marija, vesna, dragana...

nemali deo foruma je takdoje zrtva nekog generacijskog trenda u davanju imena deci kao i moja malenkost.

najcesca imena po regionima u srbiji od 1931:

http://www.svet.rs/planeta/najcesca-mus ... jan-dragan" target="_blank
http://www.telegraf.rs/vesti/865393-mar ... infografik" target="_blank

primecujete da diverznost imena opada kroz decenije,
od 1991 naovamo mrak :facepalm:

kako objasnjavate taj fenomen da se imena kopiraju kao virusi cim neko ime "udje u modu"?
ne samo jednom detetu, roditelji sa dva dete cesto kopiraju imena druga dva deteta cije roditelje poznaju...
da li je u pitanju nemastovitost, uniformisanost ili neki strah da ce ti dete biti "drugacije" , gurnuto, elijenizovano 'il sta vec... ako bude imalo neko nesvakidasnje ime?
Korisnikov avatar
By *deni*
Svako vreme ima svoju nemaštovitost, kao i u modnom svetu. Trendovi se vraćaju i mislim da je krajnje vreme da opet uđu u trend imena poput -
Gordana
EržEbet
Ilonka
Pišta
Kostadinka

Nemaš ni jednu Gordanu i Eržiku mlađu od 60 godina danas.
:njuska:
To mora da se menja.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Moja baba se zove Krsmanija, i ima prijateljicu Persidu; ta imena su mi oduvek bila fascinacija. Mada ne bih ih dao svom detetu.

Imam drugaricu koja je rešena da svojoj ćerki, bude li imala jednu, da ime Pravda. Ne zbog neke želje za razlikovanjem, nego zato što smatra da je to odlično ime, koje je pored Vere, Nade i sl. nepravedno prošlo neprimećeno.

Mislim da je razlog tome sve navedeno. Nemaštovitost, strah da će im dete biti zadirkivano i neki manjak samopouzdanja po principu šta će narod da misli i slično.
Moglo bi da se menja.
Šta god da je u pitanju pa nam se imena vrte u krug, moja deca će imati originalna imena. Imati drugačije ime od drugih je svakako dobar način da se nauči da se izboriš za sebe.
Naravno, trudiću se da izbegnem imena koja veličaju Srbiju i pravoslavlje. :bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
I ko kaže da su Srbi nemaštoviti ?
Curica, Pravda, pa to su fantastično originalna imena i treba ih rabiti i đeci ih što češće nadevati.
Mogu i nadimci, do sada umetnička imena da pređu u zvaničnu upotrebu. O, siii.
Ako postoji Lepava, što ne bi postojale i Cakana, Medena, Bombonica, Žvakica, Puslica, Tortica, Šećerka ?
Korisnikov avatar
By nsc
Moja pokojna baba je bila krstena Eufemija, a svi su je zvali Fema, deda je bio Zdravko
Sledece generacije su vec manje mastovite - Dusica i Sava
pa Radmila i Slavko
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613414#p2613414]hippo... napisao:[/url]Šta god da je u pitanju pa nam se imena vrte u krug, moja deca će imati originalna imena. Imati drugačije ime od drugih je svakako dobar način da se nauči da se izboriš za sebe.
Naravno, trudiću se da izbegnem imena koja veličaju Srbiju i pravoslavlje. :bljak:
Dakle, ako je muško - Hrvoje, a ako je žensko, razume se - Nevera :blentavi:
By Sixto
Cimerov cale pokojni bio veliki komunista. Dao sinu ime Titoslav...
Ovaj sav ponosan, ne bi promenio, nema tije para...
Korisnikov avatar
By bas bleu
ne treba zaboraviti najnoviji trend da se daju imena od tri slova - srBskije od toga ne moze biti.
u trendu su i dvodelna imena poput blu ajvi, bela griva, žuta kuća,,,,,,,,,
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613454#p2613454]ultraviolet napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613414#p2613414]hippo... napisao:[/url]Šta god da je u pitanju pa nam se imena vrte u krug, moja deca će imati originalna imena. Imati drugačije ime od drugih je svakako dobar način da se nauči da se izboriš za sebe.
kakva sjajna ideja.
:lol:

ont: a u ostalim zemljama je drugačije :ne, nije:

moja deca će se zvati Venom i Trtalitandresa
:zastava:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
bilo je pravo osvezenje 90ih kada su poceli sa imenima Kasandra i sl. :fen:
moja tetka je imala kravu Kasandru i bika Randua, i svi smo ih voleli.

Moja sestra otvoreno priznaje da je svesno jednom njenom celjadetu dala ime po SVECU da bi dobijali poklone za imendan :lol: seljanka. boze kolko je volim :radosnice:
Korisnikov avatar
By blenta
ja sam imao stanodavku po imenu ikonija

otac mi ima kretensko ime
jer mu se kum napio ko bulja i nije mogao da se seti niceg drugog

on je prekinuo niz jer su inace u celoj muskoj liniji 19 kolena unazad svi naizmenicno pavle/vladimir
Korisnikov avatar
By bothways
Moje omiljeno ime je Oprolećovana. Postoji jedna profesorka iz Beograda koja se tako zove. Zanimljivo je da ima brata koji se zove Dostojanstveni.
Korisnikov avatar
By Tungi
Od svih imena najomraženije mi je Boban, Saša i Dejan :barf:

Jelena, Milica, Dragan i ostala nisu toliko ružna u poređenju sa imenima za kućne ljubimce Una, Tea, Mia, Lea...
Korisnikov avatar
By Mars
Moja komšika-drugarica je pre mesec dana dobila ćerku i dala joj ime Svetlana.

Meni prvo bilo čudno, posle mislio "što da ne", a sada sam oduševljen izborom.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni Dragan i Dragana, d'izvinu prisutni, zaista ništa lično i ništa dalje.
Neka od meni lepih:
Kosta, Lazar, Luka, Petar, Jovan, Aleksandar, Arsenije, Despot, Vukasin, Viktor, Jordan, Konstantin, Milutin, Stefan, Trajan, Filip, Ugljesa
Milica, Marta, Sofija, Anastasija, Ekaterina, Jelena, Leonora, Natalija, Olivera, Una, Helena
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2613513#p2613513]Mars napisao:[/url]Moja komšika-drugarica je pre mesec dana dobila ćerku i dala joj ime Svetlana.

Meni prvo bilo čudno, posle mislio "što da ne", a sada sam oduševljen izborom.
E da, jedna moja skolska je svojoj cerkici dala ime - Ljubica.
Prvo sam mislio, boze, zasto to starinsko ime?, pa mi posle bilo bas simpaticno, jer je tako... neiskompleksirano, jednostavno i lepo ime - Ljubica.
Korisnikov avatar
By Tungi
Omiljeno mi Jeffrey, od milošte Jeff.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!