Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sa koliko osoba iz vaseg detinjstva se jos uvek druzite?
Koliko su jaka ta prijateljstva?
Da li mislite da se mogu nastaviti prijateljstva izmedju 2 osobe koja su u detinjstvu bila zaista jaka, ali su se 'prekinula' spletom okolnosti? (prekinula as in izgubio se kontakt jer se neko negde preselio van grada i sl.)

Diskasn! :D

________

Ja sam u detinjstvu imala jednu prijateljicu s kojom sam bila k'o dupe i nosa (nesto poput jednog prijatelja kojeg sada imam) i do sada nisam naisla na neku zensku osobu s kojom sam bila toooliko povezana i sve to. Nase druzenje se prekinulo kada se ona odselila odavde, prvo u jedan grad, da bi kasnije dosla u Beograd. U pocetku je ona dolazila ovde pa smo nastavile da se druzimo i uvek bi me na isti nacin iznenadila, da bi 4-5 godina ona dolazila ovde za vreme raspusta, ali je uvek pogodila kada ja nisam tu. Kasnije je i ona prestala da dolazi tako cesto tako da smo i izgubile taj kontakt. Pre odredjenog vremena je dosla nekim drugim razlogom ovde i sasvim slucajno smo se srele. Izasle zajedno, pocele da pricamo - osecaj mi je bio kao da nikada nije odlazila odavde. Pre par dana je njena majka nesto zvala moju i govorila je kako me cesto pominje u kontekstu kao da nikada od tada nije imala takvu drugaricu i kako bi volela da nastavimo da se druzimo. Posle toga mi se i ona (drugar'ca) javila na fejsu i pocele smo da razgovaramo i dogovorile se da ona dodje uskoro kod mene malo, a za neki raspust da odem i ja kod nje u Bg.
Jako mi nedostaje i iskreno se nadam da cu moci da nastavim to prijateljstvo. :love:
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
1. Ni sa jednom. Danas su to uglavnom površni i dosadni ljudi.
2. Vidi tačku 1.
3. Mislim da može. Šta, sada treba da postoji neko pravilo fizike i biologije, da jednom prekinuto prijateljstvo se nikada ne može obnoviti? Naravno da može, što ne bi moglo.
4. Promeni avatar.
Korisnikov avatar
By V25
Nažalost, ili na sreću ni sa jednom.
Korisnikov avatar
By Delete
Imam jednu prijateljicu, tj. najbolju drugaricu sa kojom se druzim od 5. ili 6. razreda osnovne skole.
Oko 2 godine je trajao potpuni prekid naseg druzenja (tokom kog sam strasno patila, ali i izvukla pouku da su ljudska prijateljstva prolazna i nestalna), a tokom 4 godin njenog studiranja u drugom gradu je nas odnos bio povrsan, da bismo se nakon toga opet jako zblizile. Mnogo je volim.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Imam vise prijatelja iz detinjstva. Medju njima najbolji drug koga znam od 6. godine. Posle toliko vremena se razvije zaista specifican odnos. Par komsija i drugarica iz osnovne su travel machine. Stariji prijatelji imaju naviku da vec imaju dobro izgradjen odnos, komunikacija san njima je laksa i brza u odnosu na poznanike. To su cesto ljudi koji vam nece dati da se tako lako promenite posto imaju vec odredjenu sliku o vama.

Za pohvalu su interne fore koje se nagomilaju tokom godina. Smesne situacije takodje. Ukoliko ste sa nekim proveli detinjstvo postoji bezbroj situacija za prepricavanje. Naravno bice samo vama i toj osobi smesne. Dragi su mi i stariji ljudi koje znam ceo zivot. Ne moraju bas da budu prijatelji ali je lepo kad vidite poznato lice.

Takodje su mi zanimljive osobe koje pamtim kao jako male a sad su veci od mene :D Uvek ih gledam kao decu. Upravo zato mislim da tokom celog zivota treba imati starije i mladje ljude oko sebe. Ponekad se zaprepastim koliko jako stari ljudi lice na decu...

Posto organizujem vreme za druzenje sa odredjenim brojem ljudi: druzim se sa starim prijateljima ali uvek ostavim mogucnost za upoznavanje novih tj ne zatvaram krug ljudi sa kojima se druzim.
By Sixto
Ni sa kim nisam stigao do tog da mi budu prijatelji jer se seljakali kao nenormalni svakih godinu dana tako da ne pamtim ni imena ni adrese, a kamo li da ih pamtim kao nesto vise.
Korisnikov avatar
By Torry
valjda sve zavisi od osobe, od toga koliko smo bliski, pa prodje i vreme..

trenutno pokusavam bas sa jednom drugaricom posle toliko vremena da uspostavim ponovo kakav-takav odnos ali nam nesto ne ide...cudno s obzirom koliko smo bile bliske

isto tako, s jednom kojom nisam pricala ravno godinu dana, nakon toga propricale i vratile se na isti nivo

sto se tice samog detinjstva, nemam, nadje se tu par drugara iz osnovne recimo koji su prisutni u mom zivotu...imam par meni bliskih osoba kojima mogu da se poverim ali sama sam sebi najveci prijatelj i tako mi najvise odgovara
Korisnikov avatar
By bothways
Pa od ljudi iz predškolskog uzrasta ne družim se više ni sa kim. Moje dve naj drugarice/prijateljice znam od prvog osnovne i nismo imali prekide u druženju. Ima još ljudi koji su mi na različitim nivoima bliski koje znam iz tog perioda.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506403#p2506403]KorvinOdAmbera napisao:[/url]1. Ni sa jednom. Danas su to uglavnom površni i dosadni ljudi.
2. Vidi tačku 1.
3. Mislim da može. Šta, sada treba da postoji neko pravilo fizike i biologije, da jednom prekinuto prijateljstvo se nikada ne može obnoviti? Naravno da može, što ne bi moglo.
to.

prosla sam kroz dosta faza i u svakoj sam imala drugi krug osoba oko sebe. 90% prijateljstava sam svesno prekinula jer mi je drustvo iz detinjstva sa sela i tamo su i ostali i preuzeli su balkanski mentalni sklop kome smo se kao deca smejali i kleli se da takvi necemo postati. :klap:
Korisnikov avatar
By Miss Marple
Ljude sa kojima se sada druzim i koji su mi bliski upoznala sam od 15 godine pa na dalje. Sa svima koji su bili u mom zivotu pre toga nisam u kontaktu, niti imam zelju da budem.
By Kragi
Ne druzim se ni sa kim iz detinjstva niti mi je zbog toga zao ali imam kontakte i permanentno srecem te ljude.
Zapravo sam prava prijateljstva poceo da sklapam tek kao relativno odrastao covek sto negde povezujem i sa homosexualnoscu, samospoznajom i spremnoscu da o tome otvoreno pricam sa sobom i drugima. Na tom prelasku u pubertet fazi, kad sam spoznavao da sam 'drugaciji', mahinalno sam poceo da se distanciram, ne u potpunosti, od tih ljudi jerbo sam bio zbunjen.
Danas su mi svi dragi imamo se na faceu ali se i ne druzimo bas :P
Korisnikov avatar
By Sunce
Imam jednog, od 5, 6 godine se druzimo. Manje - vise se cesto druzimo, zavisno od obaveza, i poslednjih godina proredjeno. No, ne propustamo rodjendane i neke bitne dane.
Na fejsu ih bas imam.
Korisnikov avatar
By bern
zbog spleta okolnosti nisam u blizini ljudi sa kojima sam odrastao.
poslije sam na FB vidio da su stasali u primjerke sa kakvima se inače ne družim.
uz nekoliko izuzetaka, sa kojima mi se čini da bih se mogao družiti.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
imam, jednog, iz rodnog mi sela. highlight druzenja je bilo medjusobno autovanje na njegovom rodjendanu :awesome:

druzimo se od kad imamo 3-4 godine. jedno vreme smo sasvim spontano zahladili odnose jer je on vrcava budala al sredilo se to. retko idem kuci pa se ne vidjamo cesto, al druzimo se i dalje.
Korisnikov avatar
By Denni85
Pa sam nekoliko prijatelja iz detinjstva (tu računam period do zavrsetka osnovne skole) imam kontakte, za dvojicu mogu reci da smo i prijatelji posebno sa jednim koji je jos neoženjen...a ostalima se retko vidjam, igrom slučaja odrastao sam i isao u osnovnu skolu u kraju gde su uglavnom živela siromasna ili deca iz nižeg srednjeg sloja, svega nas 3 smo krenuli na fakultet tako da ono...bez namere da nekog vredjam ili podcenjujem, ali sa ekipom iz osnovne nemam mnogo dodirnih tačaka i zajednikih tema...sa onima iz srednje i fakulteta sam uglavnom zadržao kontakt, tu i tamo se čujemo i vidimo.
Korisnikov avatar
By Sylar
Imam jednu kolegicu sa kojom nisam ni išao u školu (isti razred) no poznamo se od prvog razreda OŠ...
I tokom godina se desilo da smo bili po raznim gradovima, ali nikada u isim.
No kada god me put navede kroz njeno mjesto vrlo rado navratim i njegujem to prijateljstvo i dalje.
Počesto organiziramo odmore kod nje ili kod mene kada nam to godišnji ili praznici dopuste.
Doduše...sada je to drugačije. Ona ima djecu pa je to sada sasvim drugačije nego što je prije bilo.
No ne žalim se :) i nije mi žao
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506400#p2506400]Over_the_rainbow napisao:[/url]Sa koliko osoba iz vaseg detinjstva se jos uvek druzite?
Sa dosta njih.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506400#p2506400]Over_the_rainbow napisao:[/url]
Pa, recimo da to nisu prijateljstva. Prijatelje sam stekao mnogo kasnije.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506400#p2506400]Over_the_rainbow napisao:[/url]Da li mislite da se mogu nastaviti prijateljstva izmedju 2 osobe koja su u detinjstvu bila zaista jaka, ali su se 'prekinula' spletom okolnosti? (prekinula as in io se kontakt jer se neko negde preselio van grada i sl.)
Ne, u mom slučaju. Skoro svi imaju decu, "normalne" živote...
:cigareta:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506400#p2506400]Over_the_rainbow napisao:[/url]Sa koliko osoba iz vaseg detinjstva se jos uvek druzite?
Da li mislite da se mogu nastaviti prijateljstva izmedju 2 osobe koja su u detinjstvu bila zaista jaka, ali su se 'prekinula' spletom okolnosti? (prekinula as in izgubio se kontakt jer se neko negde preselio van grada i sl.)
pa sa dosta njih zapravo. baš mi čudno sad

većina toga je čisto ubijanje vremena/žurke/izlasci, ali ima i 1 prijateljstvo koje traje već preko 10 godina i za to vreme je postalo dosta jače i iskrenije nego što je bilo ranije i ne sumnjam da neće biti još lepše

neki kontakti su se prekidali. neke pokušala da obnovim, neke ne, neke uspela, neke ne
mada samo za nekolicinu od tih mogu da kažem da su bila neka "jača prijateljstva"
zavisi od osobe do osobe. recimo da je moguće
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
ont:
imam 2

jedna je poznanstvo od pre rodjenja
(ne salim se - moja mama kad je bila trudna sa mnom i njena sa njom su se setale zajedno)

a druga je od 1. osnovne

ono sto je interesantno je da se tokom zivota namestilo da sada sve tri imamo inicijale od po 2 ista slova.
neke su se udavale, neke ne, i tako se namestilo
By Sixto
Ovo je zvucalo kao da je rekla moja baba misleci na WWII! :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!