Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Nije prijatno znati ružnu istinu da su atraktivni ljudi često uspešniji od onih manje obdarenih lepotom, ali izgled je počeo da biva okosnica sudskih sporova kao nova vrsta diskriminacije.

"Lookism", ili na našem "izgledizam", je rasizam, tvrde eksperti i smatraju da bi takvo ponašanje trebalo da bude proterano iz civilizovanog društva.

U Americi se trenutno vodi nekoliko zanimljivih slučajeva tužbi za diskriminaciju na temelju izgleda, a nekoliko se sprema i u Velikoj Britaniji.

Ekonomista Danijel Hamermeš tvrdi da se diskriminacija zbog izgleda ne razlikuje od one koja se bavi rasom ili invaliditetom i smatra da neatraktivni ljudi zaslužuju punu pravnu zaštitu.

"Moje istraživanje pokazuje da dobar izgled pomaže da zaradite više novca, nađete dobrostojećeg supružnika, pa čak i bolje prođete kada stavljate nekretnine pod hipoteku", kaže Hamermeš. On dodaje da su neki ljudi rođeni manje lepi i nema tu mnogo šta što mogu da učine i zato nema manje razloga koji bi nas sprečili da se zaštite manje lepi nego invalidi ili rasne i verske manjine.

Naučnici tvrde da ne postoji šablon za utvrđivanje atraktivnog izgleda - svaki narod je sklon da, kada bira najlepšu naciju na svetu, doda sopstvene karakteristike i smatraju da je takav izgled bez premca
.

Link

Juce se inace sablaznih statusima i izjavama nekih ljudi na fejsu, a tice se 'izgledizma' i zamislih vec kako pocinje da se rasplinjuje jos jedno fasisticko ludilo.
buhahahha...ajd sad :ozbiljan:

btw, nama je trebao neko u klubu u + teskoj kategoriji (zenska persona...)

pojavila se zena od 37, sa veoma malo iskustva u dzudoU, puca na mma...nije u formi vec 5god...

odbili smo je, ne moze jebeni kolut u napred da napravi... nije bio problem sto ima 37, neka ima i 47 i 100kg...

NE, po njenom je odbijena zbog gojaznosti,godina i KRATKE FRIZURE (ja sam bila celava godinaaaaa), gotovo... (ja sam kriva jer nija upala u klub) :geisha:

ont. ne znam, kod mene u lokalima rade mladje zene od 25-35, ne biram ih po lepoti...:)
By Hans
Posledice američkih reklama i srceparajućeg holivudskog treša izuzetno su vidljive.

Lepota je u njima vidljiva samo spolja, a štreber sa naočarima po pravilu nema sreće sa devojkama.

p.s.
A da! Bio bi greh sui generis da zaboravimo fabriku lepote i ekstrema, političke nekorektnosti- Disney.
Hans napisao: p.s.
A da! Bio bi greh sui generis da zaboravimo fabriku lepote i ekstrema, političke nekorektnosti- Disney.
'I blame Disney for my high expectations from men.' :lol:

Beše još davno grupa na fejsu... :)
I lepota nekada ima (veliku) cenu... mada se slažem da je biti privlačan znatno bolje nego ne biti.

Podržavam zaštitu od diskriminacije.
Jedno je ne želeti intimu sa osobom koja ti nije jebozovna, a drugo je omalovažavati je zbog toga.
By Kragi
Meni ovo smesno :D
Diskriminacija kao razlicoto postupanje prema grupi ili pojedincu na temelju cinjenice koja ga/ih odredjuje razlicitim/a, ne pije vodu kada je lepota, odnosno ruznoca, u pitanju.
Mislim, koje cinjenice odredjuju neciju ruznocu ili lepotu? :wtf:
By Hans
Je li diskriminacija ako ja osobi koja mi se fizički ne dopada na dateu kažem 'ne'? Ili svako zaslužuje šansu (?)

Kada bih svima govorio 'da', zvao bih se Jenna Jameson.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislim da je jednom u seriji Ally McBeal imala slucaj tuzbe na osnovu diskriminacije po lepoti.

I mislim bas da ih je dobila na sudu...
By Kragi
Postoje neke fizicke karakteristike koje su podlozne diskriminaciji a koje, opet, kao takve uticu na neciji subjektivni dozivljaj lepog. .... ali, opet nije diskriminacija ruznih nego gojaznih, tamnoputih, plavih i sl.
Naravno Hans, licni afiniteti se ne racunaju :D
Hans napisao:Je li diskriminacija ako ja osobi koja mi se fizički ne dopada na dateu kažem 'ne'? Ili svako zaslužuje šansu (?)

Kada bih svima govorio 'da', zvao bih se Jenna Jameson.
:lol: jeste diskriminacija!!!!!!!!

odakle znas, mozda je to osoba tvog zivota, a ti mu dajes shut-kartu zbog izgleda :wundy:

jesmo svi povrsni, i moze ko sta oce da mi prica da fizicki izgled nije bitan, jeste bitan.. ne samo kad se muva, vec bitno nam je i kako osobe u nasem okruzenju izgledaju, sa kime saradjujemo i slicno..
Korisnikov avatar
By Tungi
@sanja

I u onoj meri kada su u pitanju tudji zivoti, zivoti drugih ljudi, kombinacije "lep-ruzan" ili "ruzan ima decka", "zasto su to cesti slucajevi?", pa se onda "lepi" nadju medju diskriminisanima?
By Hans
Ja sam npr. često viđao parove koji su dosta dugo zajedno a vrlo su...polarizovani po tom pitanju. Npr. puniji muškarac i zgodna žena.

p.s. I ne, ne mislim na JK i Karića. :lol:
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
Tungi napisao:@sanja

I u onoj meri kada su u pitanju tudji zivoti, zivoti drugih ljudi, kombinacije "lep-ruzan" ili "ruzan ima decka", "zasto su to cesti slucajevi?", pa se onda "lepi" nadju diskrimisanim?
mislim da je to uve individualno.. i evo, ali najiskrenije, ja u zivotu mozda sam za 5 osoba u svom zivotu rekla da su ruzne.. i iskreno, to su bile neke osobe na koje bi moje drugarice ili drugovi "otkidali"

a ovo da su vec zivoti u pitanju, mislim da je to extremna situacija i (nadam se) da nije cesta
By Hans
Kragi napisao:Nego na Brenu i Bobu? :smeh:
Taj Boba...baš je bio frajer nekada. :sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Gore od diskriminacije moze da bude samo jos jedna politicka korektnost od koje ce da mi se povraca.

Al do toga nikad nece da dodje.

Sto je lepo i bogu je drago - a kamoli vaspitacicama koje su za priredbe i skolske predstave uvek birale najatraktivniju decu za centralne uloge...
Korisnikov avatar
By 2kune
zvuči fino... samo kad bi bila istina... ali nažalost nije...
Korisnikov avatar
By antibiotic
"Lookism" mi ne zvuci kao diskriminacija ruznih, odnosno ne samo to, vec prednost onih "lepih", doteranih, obucenih, nasminkanih, obrijanih, negojaznih, nekepeca (...) u odnosu na one koji to nisu ili ne zele da budu.

Na jednom razgovoru za posao kod vecine firmi prednost ce dobiti zena koja je konvencialno-pristojno obucena, ili cak izazeno seksi, sa doteranom frizurom i nasminkana, nego neka darkerka sa pirsinzima, dredovima, ili butch lezbejka u muskom odelu, transdzenderi...

Znam mnostvo pedera np. koji misle da su u "trendu, fashion, holywood fazonu", a uzasno potcenjuju, ismejavaju ljude koji su np. u hipi-fazonu, nekonvencionalni, namerno odrpano obuceni, ekstravagantni na neki non-ili anti-fashion way, ili jednostavno pod modom ne podrazumevaju svetski poznata dizajnerka imena.

Mislim da diskriminacija postoji, a gore od jos jedne korektnosti mi je da me neko kiselo gleda i presudjuje o meni jer se nisam obrijao, osisao, jer su mi pantalone mlitave i pocepane i sto sam sav umrljan od akrila.
jebote u srbiji da bi uspesno poslovao moras da se nakitis statusnim simbolima (auto, odelo, mobilni, sat), inace te niko ne sljivi ni 2%. to nije ni do lepote.

znam zensku koja je fijat punto parkirala 100 metara od gradilista da ne vide radnici da vozi jeftina kola.
hm... postoji jedna medijska firma u hrvatskoj, zvana EPH, koja je odavno pocela novinare zaposljavati po kriteriju dotjeranosti odjece i izgleda.
malo kasnije se ispostavilo da ti novinari ne znaju pisati tekstove, da su jako glupi i neobrazovani, da im tesko ide polemika, da se blamiraju u javnim istupima itd. al ono, jako su sexy. :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ i to je dovoljno da ih covek voli :lol:

ont: na mene mnogo veci efekat ima harizma nego lepota, a ona ne zavisi od lepote. ruzan i harizmatican covek je daleko privlacniji od lepog i praznnog. tako misli vecina valjda, ne samo ja, nisam siguran. al harizmu moze bilo ko da izgradi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!