Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

http://pescanik.net/content/view/7425/162/

Draga moja Domovino,

Pišem ti ovo pismo tačno mesec dana pre nekolikosatne demonstracije mog ponosa. Pišem, sitnim slovom u sitne sate; ne mogu da spavam, ne od besa il’ ludila, već od neobuzdanog straha zbog s usana pročitane reči poniženja, zbog neučinjenog koraka od neviđenih ljudi. Sve je to duboko u meni - strah mi se odavno uvukao pod kožu: prebijanje na ulici, šutiranje u glavu, upiranje prstom, gađanje kamenom, grudvom snega. Osećam se nesigurno dok hodam tvojim ulicama. To boli, Domovino.

Ja sam draga Domovino, verovao da ti nešto značim: matični broj, broj đačke knjižice, broj zdravstvenog kartona, broj lične karte, broj pasoša. Sve bih ti vratio. Lišen osećaja da sam ti važan, da sam pismen, da sam zdrav, da me za išta pitaš, da sam uopšte neki tvoj broj. Toliko ti ne značim da ništa ne činiš da lako odem odavde, da me se jednostavno rešiš.

Domovino, oduvek sam se trudio da ti budem najbolji. Nisam znao kako se imenuje taj napor. U ime patriotizma su pisali, u ime nacionalizma izvršavali zapisano, nisam sebe mogao da nazovem tom vrstom službenika. Sorry, nisam imao sposobnosti da svoj napor uvijem u šareni papir demokratskih obmana kojima si sama sklona u nastupu frustracije.

Ne mogu da lažem. Sorry again. Možda to nisi videla, ali želeo sam ti sve najbolje: podržao te u nastojanju da se otarasiš sopstvenih silovatelja, da sa sebe spereš tuđu krv, da ti neki fini svet dovedem u goste, da se ne vidi da si onakva kakva jesi. Nisi se potrudila. U nastojanju da te učinim onakvom kakva nisi, postao sam ti blizak jedino u laži da se polako menjaš. Dok si me sistematski izopštavala, ja sam lagao da nisi. Postao sam apatrid sa pravom glasa. Bolesno.

Draga moja Domovino: ne pljujem na ulici, plaćam kartu u autobusu, kažem: Hvala! - kad je nešto lepo, kažem: Bravooo! - kad je izuzetno, volim svaku pticu u parku. Dok udišem vazduh pun mržnje, kažem da je ovde Sunce najlepše.

Trudio sam se draga, ali si drugu šansu davala samo lošima i odlikovala si samo svoju mrtvu decu.

A meni se tako jebeno živi.

Rezervisano,

Slobodan (Boban) Stojanović, mirovni i queer aktivista.

yadda yadda :roll:
Korisnikov avatar
By bas bleu
a kada cemo malo da prestanemo da budemo pateticni i da se naljutimo?
By Ulix
bas bleu napisao:a kada cemo malo da prestanemo da budemo pateticni i da se naljutimo?
Ja nemam problema ni sa ljutnjom ni sa patetikom, imam problem sa tim što je dosadno i što je napisano u stilu pismenog zadatka za treći osnovne.
Korisnikov avatar
By spliff
bolje bi bilo da je pismeni zadatak napisao na srpskom...
prvo, nije to decko nego odrastao covjek od preko 30 godina.
drugo, rijec je o javno objavljenom tekstu, ne vidim zasto bi se isti trebao procjenjivati empatijom.
trece, covjek bi od jednog "queer i mirovnog aktiviste" očekivao malo više od kme kme bla bla, kad se već odlučio nešto napisati.
cetvrto, ako zivot bobana stojanovica ovi forumski komentari cine tezim, onda bi se doticni trebao sto prije odjaviti iz zivota. :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
ne poznajem sta je doticni ranije pisao i izjavljivao, ali ovo se moze interpretirati kao momenat slabosti u sitnim satima.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Momenti slabosti u sitnim satima mogu da se tolerisu na nekom forumu,ali ne i kao zvanicna rec na Pescanikovom sajtu, kaman!
Dok je vecini ovdasnjih pedera dovoljno da ih neko iz 1389,nasi,obraz etc. mrko pogleda i da celog zivota kriju sta su, "doticni" bukvalno rizikuje svoj zivot da bi se ambijent promenio.
Treba imati makar minimum postovanja!
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
a zastostices utisak da ove primedbe imaju polaziste u nepostovanju?
cinjenica je da ne ume da se sluzi zarezima. :D
Korisnikov avatar
By antibiotic
ah, licno nemam nista protiv momenata slabosti u bilo kojoj prilici, pa i u najzvanicnijim. pokazuje ljudskost, pokazuje nesto, barem u nekom abstraktnom smislu. mozda se pescaniku bas zbog toga dopalo.
biti aut nije privilegija koja te automatski izuzima od kritike. to sto je stojanović aut aktivist ne znaci da se ne smije reci da mu je tekst los.
izraz postovanja jest da se prema odraslom covjeku ne odnosis kao prema retardiranom djetetu, kojemu ce jako tesko pasti jer pjesmica koju je rimovao nije pohvaljena od svih. :roll:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Peščanik bi objavio bilo koje *ranje koje govori protiv Srbije, bilo ono osnovano ili ne, te ne razumem vaše idolopoklonstvo toj kvazinovinarskoj konstrukciji.

A Boban Stojanović je aktivista, nije novinar, nije književnik, već čovek koji je osetio potrebu da nešto kaže, a za razliku od većine vas koji ga ovde pljujete njegov tekst su objavili vaši idoli, uprkos zarezima na pogrešnom mestu i stilu đaka trećaka, kako neki to rekoše. Preostaje vam samo da ga mrzite i da mu se podsmevate, iz svoja četiri zida, naravno :P
Korisnikov avatar
By bern
Bolje da ide na časove pisanja kod Karleuše, jer njoj to mnooooogo bolje ode od njega. Tekst je očajan.
Korisnikov avatar
By Stripi
Kiborg napisao:Peščanik bi objavio bilo koje *ranje koje govori protiv Srbije, bilo ono osnovano ili ne, te ne razumem vaše idolopoklonstvo toj kvazinovinarskoj konstrukciji.

A Boban Stojanović je aktivista, nije novinar, nije književnik, već čovek koji je osetio potrebu da nešto kaže, a za razliku od većine vas koji ga ovde pljujete njegov tekst su objavili vaši idoli, uprkos zarezima na pogrešnom mestu i stilu đaka trećaka, kako neki to rekoše. Preostaje vam samo da ga mrzite i da mu se podsmevate, iz svoja četiri zida, naravno :P
E ako si im rekao!
Korisnikov avatar
By spliff
Kiborg napisao:Preostaje vam samo da ga mrzite i da mu se podsmevate, iz svoja četiri zida, naravno :P
ti si autovan?
Korisnikov avatar
By Mars
Baš bi bilo zanimljivo da svako od nas napiše rad na temu "Pismo domovini" pa da onda diskutujemo.

:marsorianafallaci:

:B
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mars napisao:Baš bi bilo zanimljivo da svako od nas napiše rad na temu "Pismo domovini" pa da onda diskutujemo.

:marsorianafallaci:

:B
Trt, ja sam imala takvu temu negde u petom-sestom osnovne i secam se da sam pismeni eskivirala pod izgovorom stomacnih tegoba.
By Hans
Napisao je ovakvu srceparajuću ispovest, pritom zaboravljajući ono čemu ga je Hans ovde na forumu, pritom aktivista amater i laik, savetovao. No, verovatno nije čitao.

Kada si u Srbiji, kažeš otadžbina, kada si preko Dunava, to je domovina. Otačestvo, otadžbina, Srbine, iako si gej! Kada to nauči, da bude i Srbin rodoljub i homoseksualac, sve će biti mnogo lakše.

Do tada će nam forum biti okupiran od strane onih koji su ostali bez svega u životu, samo smeju po Zagrebu da se prošetaju na Prideu. Jer to je uspeh u životu.

:) Užas.

p.s. Uostalom, što se vi ostali bunite? Pa budite vi aktivisti! Mislite li da je to lako? Mislite li da je Popeyeu lako bilo? :lol:
Najjače je kada lajete na onoga za koga mislite da vam je mesija. Potresno.
Ako možete bolje, izvolite!
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
a kako se kaže kada si u pički materini?*

edit:
Moramo urgirati hitnu izmenu Ršumovićeve pesme...

Otadžbina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

:cita:

*bezlično ti
Hans napisao:
Do tada će nam forum biti okupiran od strane onih koji su ostali bez svega u životu, samo smeju po Zagrebu da se prošetaju na Prideu. Jer to je uspeh u životu.
:zvezda:

Mislite li da je Popeyeu lako bilo? :lol:
pa ja ne znam, osim možda sheytana, forumaša koji više kuka od tebe. :roll: ko neka stara baba iz juznoamericke sapunice, pobogu. :drama:
By Hans
Ne, već si nezahvalan.
Ja pohvalim ovde tvoje zalaganje a ti tako prema meni. :wink2:

Sa druge strane, ološu, umesto da sa nama podeliš taj ustaško-aktivistički pristup državi jer vi tamo ne skrivate ustašluk, pa vam je on pomogao da dođete tu gde jeste, ti se ovde podsmevaš literarnom peru našeg mesije. Ali je Srbima natucan mozak da je četništvo zlo sa čime se i slažem a onda pročitam većinu komentara ljudi iz Hrvatske o bilo kojoj političkoj temi i bude mi jasno. C,c,c. Nebesa!

Ali ne brinite se. ;) Sve dođe na svoje.
Popeye napisao: Ja sam draga Domovino, verovao da ti nešto značim: matični broj, broj đačke knjižice, broj zdravstvenog kartona, broj lične karte, broj pasoša. Sve bih ti vratio. Lišen osećaja da sam ti važan, da sam pismen, da sam zdrav, da me za išta pitaš, da sam uopšte neki tvoj broj. Toliko ti ne značim da ništa ne činiš da lako odem odavde, da me se jednostavno rešiš.

Eh, zašto i meni nisi sugerisala kao 2009. godine[1], pa da i ja pođem Majdinim stopama[2]... :sigh:

Notes:
[1] Sugestija nadležnih organa drage Domovine iz 2009. godine: http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=385181 [20:15-20:45]
[2] Intervju sa Majdom Puačom: http://queer.hr/809/beograanima-sam-izg ... -lezbijka/
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!